Şimdi Ara

Borderlands: The Pre-Sequel (2014) [PC ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuyu hortlatma girişiminde bulunarak son güncellemelerle birlikte ben de bir yorum yapayım dedim. Borderlands/Borderlands 2'yi tüm DLC'ler ile birlikte satın almış ve en az 50 saati aşmış biri olarak oyuna değinmek istiyorum.

2 tanesi DLC, 4 tanesi normal olmak üzere toplamda 6 tane karakterden sorumluyuz. Karakter ekranındaki ufak çaplı espriler sonrası Jack'in yanında gözlerimi açıyoruz. Tutarial sırasında Jack'in kişiliğini, espritüel yanını keşfediyoruz. Yine aynı şekilde ufak çaplı görevler sonucu aya ilk adımımızı atıyoruz. Karşımıza beliren ilk sorun tabi ki oksijensizlik oluyor. Bize yardım eden NPC sayesinde duruma nasıl adapte olacağımızı anlıyoruz. Ondan sonrası ver elini maceralar...

Görev sistemi bana kalırsa BD2 kadar sıkıcı olmamış. Kastetmek istediğim şey BD2'de "oraya git, nesneyi al, dön geri, nesneyi tak" yani durmadan bir şeylerin peşindeydik. Pre-Sequel'de en azından görevler belli süreden sonra sıkmıyor. Neyin peşinde olduğumuzu da oyuncu olarak az çok kestirebiliyoruz ki bu bana kalırsa çok önemli. Sonradan gelen edit: BD2'nin DLC'lerindeki hikaye ve oynanışları hesaba katmayı unutmuşum. Biraz daha vakit geçirdikçe aslında hikayenin kısa ve tadımlık sürdüğünü söyleyebilirim. Ne demişler, erken yorum yapmamak her zaman önemliymiş.

Diyaloglar diğer serilere göre gerçekten bir nebze daha yaratıcı olmuş. Kahkaha atmaktan oyunu durdurduğum yerler olmadı değil, özellikle Claptrap ile oynarken. En umulmadık ciddiyetteki karakter bile boş bir anda acayip bir espriyle "lan noluyo" moduna sokabiliyor insanı. Bknz:
    Görev veren robotla Jack bize direktif verirken robotun bir anda "Did you fart?" demesi üzerine Jack'in konuyu "Focus your quest! Focus your quest!" diye geçiştirmesi.

Oynanış diğer serilerden farklı olarak bize manevra kabiliyeti sunuyor. Ortam oksijensiz olduğu için benim gibi dodge mekaniğine dayalı uçarak kaçarak oynayan oyuncular yaşadı. Aşırı zor durumlar karşısında sırf sadece şu oksijensizlik durumunu bile avantaja çevirebilme şansınız var. Tabi bununla birlikte sniper severlerin işi bir nebze daha zor. Çünkü düşmanlarımız da bizim gibi manevra yapabiliyor.

Düşman çeşitliliği diğer serilere göre gerçekten az. Güçlü denebilecek boss sayısı belki bir elin parmaklarını geçmez. Şu an için 40 saati aştım ama öyle "bu çok değişikmiş" diyebileceğim pek düşman olmadı. İsim farklı olsa da tip hep aynı. Malesef.

Silahlar da yine eski serilerden pek de farklı değil. Buna ekstra olarak yeni bir element ve yeni bir silah tipi sunulmuş. İki özellik de çok güzel olduğu için yazmak istemedim.

Artıları:
    +Oynanış
    +Diyaloglar
    +Espriler
    +Görevler, meh.
    +Kesinlikle Grinder sistemi
    +Diğer serilere ışık tutması
    +Yeni element ve silah tipi
    +Bölüm dizaynları
    +Seslendirmeler
    +Oynanılabilir CL4P-TP
    +Claptrap'in konuşmaları ve Action skilleri

Eksileri
    -Kısa hikaye
    -Fiyatın overpriced oluşu
    -DLC'lerin çok bir şey vaadetmemesi
    -Zor denebilecek boss sayısının aşırı az oluşu
    -Düşman çeşitliliğin az oluşu
    -End-game'e dayalı pek bir şeyin olmaması
    -Birkaç şey dışında diğer serilerden farkının olmayışı

Genel Puan: 7.0/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 10 Haziran 2016; 23:29:07 >

• Steam yaz indirimlerinden alma planım vardıda..
    Yardımcı oldu teşekkürler
  • Rica ederim. Oyun eğlendiriyor mu, eğlendiriyor. 100 saate yakın oynanış sunuyor mu, sunuyor lakin bence gerçekten o fiyatta olmaması gereken bir oyun. Biraz da oyuncular BD3'ü beklediği için böyle bir ara oyun tam hayal kırıklığı oldu. Oyunu ara oyun gözüyle değerlendirmek lazım ki Jack'in geçmişini öğrenmemiz bile bana göre yeterliydi. Çok da etkilemek istemiyorum fakat Borderlands meraklısıysanız kütüphanenizde bulunmalı, tabi indirimdeyken.

@Ustanak
  • Steam ilk Türk lirasına geçtiğinde bu Pre-Sequel 59TL falandı..
    Malum şirket el attı 179TL oldu. Şimdi neyse az da olsa imana gelmişler 129 yapmışlar
  • Ben de ucuz olduğu zamanlarda edinmiştim. Daha önceden Borderlands oynadığım yabancı gruptaki neredeyse herkes satın alıp beğenmeyince ben de beğenmem diye düşünüp kütüphanemde 1,5 sene beklettim. Zaten oyunu önceki serilere ısınanamamış/sevememiş birinin beğenmesi aşırı zor. Tabiri caizse oyun kebabın yanında sunulan ayran, viskinin yanında ikram edilen çikolata tarzı gibi bir şey. "Ara oyun" değil de devam niteliğinde çıksaydı şayet gerçekten çok daha fazla eleştiri toplardı. Ben de tadımlık ara oyun gözüyle bakıp oyunu öyle oynuyorum. Beklentiyi fazla tutmamakta her zaman fayda var.

@Ustanak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 8 Haziran 2016; 16:15:53 >
  • Ben Pre-Sequel' Fallout 4'e benzetiyorum. Yenilik var, kendini gene oynatıyor ama bir New Vegas değil
    Beklenti tavanda başlamamak gerek o konuda haklısınız
  • Heh, sizin benzetmeniz çok daha iyi oldu. Şimdiden iyi oyunlar, iyi forumlar.

@Ustanak
  • Oyunu yeni oynama fırsatım oldu.Açıkcası karakterler bu sefer çok güzel olmuş.Hangisiyle oynasam diye epey düşündüm.Sniperla başladım ilk zorlanırken skill açılınca nerdeyse tek atmaya başlıyorsunuz.Ayrıca kırbacının olması komik olmuş.PS3 te oynayan varsa beraber oynayabiliriz arkadaşlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda Steam'da korkunç bir indirim var.
    Borderlands 2 ve Pre Sequel tüm DLC'leri ile birlikte 22 TL!!!
    Kaçırmayın derim.
  • Dolby Atmos la sesler 10 numara olmuş.

• Konuyu hoplatayım.

Oyunu az önce Aurelia karakteri ile bitirdim. Haritadaki tüm yan görevleri yapıp ardından o haritada bulunan ana görevi yapmama rağmen oyun ciddi olarak çok kısa sürdü.

Sanırım var olan DLC paketleri yeni harita yada görevler için değil. Farklı karakter ve silahlar için var.

Claptastic Voyage & ultimate Vault hunter
    Handsome Jack doppelganger
    Lady hammerlock
    Shock drop slaughter
    The Holodome onslaught

Arkadaşımın benden sonra başlamasıyla onun görevlerini de yaparak toplamda 37 saatte bitirmişim.

2. Oynanış olarak tekrardan başlamamı önerir misiniz?
  • FPS bölümüne taşındı
  • Seride oynamadığım tek oyundu onu da bitirdim xboxda nisha karakteri ile.

Handsome Jackin nasıl böyle despot kötü birine dönüştüğünü anlatan 1 ve 2 arasında geçen güzel bir oyun, 2'deki çoğu kısmı aydınlattı güzel oldu benim açımdan.

• Mesajı yanlış yere yazmışım neyse açıklama yapalım. Bu aralar borderlands 2 oynuyorum sırada sanırım bu var diyip burda sonlandırayım cümleyi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Prometheus- -- 5 Ocak 2025; 14:46:35 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.