Şimdi Ara

borsa da kaybolan para nereye gidiyor. cevap gelmedi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 tl lik "para" verip aldığın hisse 2 lira oluyor yani 1 lira para karşılığı bir lirada hayali değeri var = 2 lira. 1.75 den sattığın zaman 0.25 bir yere gitmiyor zaten alan 0.75 kazık yemiş şekilde alıyor ha sen 1 alıp 0.75 e satmış olsaydın o zaman bi para arardık nereye gitti diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRaMbLeN

1 tl lik "para" verip aldığın hisse 2 lira oluyor yani 1 lira para karşılığı bir lirada hayali değeri var = 2 lira. 1.75 den sattığın zaman 0.25 bir yere gitmiyor zaten alan 0.75 kazık yemiş şekilde alıyor ha sen 1 alıp 0.75 e satmış olsaydın o zaman bi para arardık nereye gitti diye

Bence de böyle.

Açık arttırma gibi. İlk değer belli değil ama bir yerden başlıyor. Sen 1tl'ye ilk değerini belli etmişsin. Ondan sonraki her alış satış bu fiyat üzerinden düşünülebilir.

Senden 2 tl'ye alan kişi ilk fiyata göre 1 tl zarardan almış oluyor hisseyi.

Sonra bunu 1,75'e satınca zararı yine var ama artık 0,25 tl.

1,75 tl'ye alan kişi de ilk fiyata göre 0,75 zararda.

İlk fiyatı olan 1 tl'yi baz alırsak 1. kişinin yaptığı 1 tl karı diğer iki kişi aralarında zarar paylaşımı yaparak maddenin korunumunu sağlamışlardır.

Bana böyle geliyor ama her hissenin bir ilk fiyatı olması gerek ki kar zarar ortaya çıkabilsin.

• borsada hala düzeltme bekliyorlar girmeyin sakın...her ne kadar son hafta yükselsede feyk diyorlar...hayvani değer kazandı kağıtlar...beni doğan yaktı AKP bastı cezayı......DOHOL yüzde 30 küsür değer kaybetti....ama nah satarım bekleyeceğim...
  • Hisse senetleri bir taban fiyattan birincil piyasalara sonrada 2. piyasalara geçer, işte senin alım satım yaptıpın bu piyasada kağıtlar sanal olarak el değiştirir. Bu alım satımlar esnasında yapılan her kar, bir başkasının zararıdır. Buyüzden borsayı sevmem. İtibari bir değere sahiptir ve spekülasyonlarla bir anda fakiri zengin zengini fakir yapabilsede genelde büyük oyuncular yani zenginler daha zengin olur.
  • valla bişey anlamadım abi
  • Senin elinde bir kağıt var, bugünkü fiyatı 1.5tl olsun. Sonra kagıdın fiyatı yükseliyor (çeşitli sebeplerle olabilir) . Kagıdın fiyatı 1.75 oldu. Bazıları daha yükseleceğini düşnür ve satmaz, ancak bazılarıda bundan yukarı çıkmaz diyip en yüksek fiyattan satayım der ve 1.75 den satar. İşte bu alım-satım esnasında 1.75 alan kişi eğer kağıdı aldıktan sonra kağıtta düşüş olursa burada bir zarar vardır. Düştükten sonra kağıdı bir başkasına satar ve kağıt sonra daha da düşerse bu sefer bunu alan 3. kişide zarar eder. İşte burada birinin karı diğerinin zararı olur. Asıl önemli olan kar etmektir ve bunun da yolu işi bilmekten geçer. Piyasaları iyi takip eden, iyi öngörüde bunulanan, teknik ve ekonometrik analizleri hakkıyla yerine getirenler zarar etme riskini düşürürken kar etme şansını yükseltirler. Dikkat edersen olasılıklı konuştum, çünkü kesin olan birşey yok. Tüm veriler pozitiftir ama bi bakarsın kagıt değeri düşmüştür.

• hangi firmanın hissesi ise ona hayali olarak gidiyor ama reelde o para yok
  • yigit buluti , cnbc ve cesitli programlarda ekonomi haberleri sunuyordu . kendisi cok guzel aciklamisti :) borsa kotu gitti zaman paranin nereye gittigini . Yunana banka satmanin ne demek oldugunu .

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=cS_M1XbAXX]
  • 0,25 kuruş kimin cebine gidiyor.

iyi düşünün.

doğa kanunlarına göre vardan yok, yoktan var olmaz.

halen daha tatmin edici cevap gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmar-007

0,25 kuruş kimin cebine gidiyor.

iyi düşünün.

doğa kanunlarına göre vardan yok, yoktan var olmaz.

halen daha tatmin edici cevap gelmedi.

öncelikle cevaplar gayet tatminkar. Bankalar sadece alım satımdaki farklardan dolayı para kazanıyor.(Aynı altın gibi)yok amerika alıyor yok yahudilerin işi gibi cevaplar beklemeyin bunlar sadece spekülasyon.
  • para doğa kanunlarına uymaz, yoktan varedilebilir, enflasyon olur karşılığı yoksa. Yok da olabilir, zarar olur o da.
  • spekülasyoncunun cebine gidiyor başka kimin cebine gitcek.Büyük balık küçük balıkları yeme oyunu hepsi.Benim için borsanın masadaki kumardan hiçbir farkı yoktur.iddaa oynarım borsa oynamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

spekülasyoncunun cebine gidiyor başka kimin cebine gitcek.Büyük balık küçük balıkları yeme oyunu hepsi.Benim için borsanın masadaki kumardan hiçbir farkı yoktur.iddaa oynarım borsa oynamam.

spekülasyoncu yükseltigi kadar karını alır.
    cevap değil.
  • Bana geliyor.
  • sen mi topluyon paraları birader sölesene?

para yoktan var olur.insan yapımı sonuçta.para zaten yok.dünyada tedavülde olan dolarların yalnızca %3ü basılı banknot.geri kalanı bankalar arasındaki rakamlar:)

bahsettiğin para ya şirketlere, ya spekülatörlere gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

sen mi topluyon paraları birader sölesene?

para yoktan var olur.insan yapımı sonuçta.para zaten yok.dünyada tedavülde olan dolarların yalnızca %3ü basılı banknot.geri kalanı bankalar arasındaki rakamlar:)
    bahsettiğin para ya şirketlere, ya spekülatörlere gider.

ne kadar garip değil mi. Sanaldan daha sanal. Kağıt parçası bile sanal iken, rakam hele
  • arkadaşlar cevap gelmedi. bu para birilerinin cebine giriyor.
  • Benim borsadan anladığım Şirket hisselerinin %49'unu satar.Sonra şirkete bir şey olur hisse bedelleri düşer, sonra şirket düşük hisse bedellerini değerlendirerek sattığı %49 'u geri alır.Sonra hisseleri yine yükselir, yine %49'unun satar, döngü bir şekilde devam eder.

Benim anlamadığım bu işin bir sonu yok, zaten olmayan bir parayı kullanıyorsun.Burda hisseleri şirketten alanların zararı oluyor sürekli galiba .Olmayan bir payı satıyorlar resmen ve gerçek para sağlıyorlar.Ondan sonra nolucak ben hissemi sürekli tutsam, bir sonu yok bunun .Borsada para yapman için satman lazım oysa ki.Olmayan bir şeyle oynamak.Daha doğrusu bier şeyin sanal bedeli üzerinde oynamak.

Fenerbahçe'n,n hisseleri şampiyonlar ligi kupasını alırsa fırlar ama diğer sene hiç bir şey alamazsa tabana vurur, karmaşık bir şey ve bence hiç bir zaman hisse alıcısı kar yapamıyor (Genel olarak 1i kar yapıyorsa ki diğer bir kişiye satarak, öbürüsü de şirkete daha düşük bedelden satıyor yani zararda ).Ama şirket sürekli karda oluyor bu yöntemle .Borsaya girmek yürek ister

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 14 Eylül 2009; 17:51:46 >

• senin cebine gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mewluth

quote:

Orijinalden alıntı: TRaMbLeN

1 tl lik "para" verip aldığın hisse 2 lira oluyor yani 1 lira para karşılığı bir lirada hayali değeri var = 2 lira. 1.75 den sattığın zaman 0.25 bir yere gitmiyor zaten alan 0.75 kazık yemiş şekilde alıyor ha sen 1 alıp 0.75 e satmış olsaydın o zaman bi para arardık nereye gitti diye

Bence de böyle.

Açık arttırma gibi. İlk değer belli değil ama bir yerden başlıyor. Sen 1tl'ye ilk değerini belli etmişsin. Ondan sonraki her alış satış bu fiyat üzerinden düşünülebilir.

Senden 2 tl'ye alan kişi ilk fiyata göre 1 tl zarardan almış oluyor hisseyi.

Sonra bunu 1,75'e satınca zararı yine var ama artık 0,25 tl.

1,75 tl'ye alan kişi de ilk fiyata göre 0,75 zararda.

İlk fiyatı olan 1 tl'yi baz alırsak 1. kişinin yaptığı 1 tl karı diğer iki kişi aralarında zarar paylaşımı yaparak maddenin korunumunu sağlamışlardır.

Bana böyle geliyor ama her hissenin bir ilk fiyatı olması gerek ki kar zarar ortaya çıkabilsin.

aynen katılıyorum durum böyledir. herzaman ilk fiyat baz alınarak hesap yapılır ve tüm ticari olaylarda olduğu gibi kar-zarar dengededir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.