Yatırım tavsiyesi değildir... ![]() “@Hido12679068 #NATEN” https://twitter.com/zxc8255/status/1597172258262331394?s=20&t=hKfjznuTtIag6gvI8_85KQ![]() “@86trakyali86 #PSGYO Teknik olarak bakıldığında 8.68 destek noktası,önünde 9.40 direnci var.Kısa da ilk hedef 9.72.” https://twitter.com/zxc8255/status/1597574692764012544?s=20&t=hKfjznuTtIag6gvI8_85KQ![]() “@86trakyali86 #ATLAS” https://twitter.com/zxc8255/status/1597674388945444864?s=20&t=sbzUQtFnEXhyPy08ivakVQ![]() “@86trakyali86 #VERTU” https://twitter.com/zxc8255/status/1597368443116089344?s=20&t=hKfjznuTtIag6gvI8_85KQAlıntıdır... ![]() “Merak ettiğiniz hisseleri bu twitin altına yazın,bakalım…
#Bist100 #borsa #sasa #hektas #esen #vesbe #zoren #bjkas #QUAGR #sise #KLKIM #logo” https://twitter.com/zxc8255/status/1597029249415729152?t=65EKGkQz46t0IDujF51e-Q&s=19< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
📊 Borsa Görüşleri, Analizleri [ANA KONU] 💰💰💰 (41. sayfa)

-
-
yazdıklarımın hiçbir yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek, twitter adresimi yazayım..
ben piyasayı takip etsem de; asıl olay üzerinde yıllardır çalıştığım ve aylarca da çok ufak güncellemeler yaptığım algoritma.. sistem al verdiğinde alıyorum, sat verdiğinde de satıyorum.. ama ben kendime göre hareket ediyorum, bana göre hareket etmeyiniz.. çünkü benim kendime göre bir bütçem var, zaman gelir 50.000 tl karla satmazken, bazen 2000 tl görünce satarım..
isteyen olursa takip edebilir.. Zippo ⚜️ (@bist_imkb) / Twitter
-
-
Hisse seneti takip etmektense fon bana daha mantıklı geliyor, çoğu tefas fonu 6 aylıkta %100 üzerine atmış, ki bazıları günlükte %5 -6 veriyor. Fon sepeti yapınca sepetin sepetini yapıyoruz risk daha az diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bildiğiniz gibi ben de uzun bir aradan sonra tekrar borsaya girdim size sorum var:
Eğer bir şirket 1 yılı dolmadan sermaye arttırımı yaptıysa bile 1 yıl sonunda kanun gereği tekrar sermaye arttırımı yapmak zorunda mı, bir de sermaye arttırımından sonra şirketin tekrar sermaye arttırımına gitmesi için asgari ne kadar zaman geçmeli, teşekkür ederim.
-
sermaye artırımı yapmak tamamen şirketin kendi kararı. isterse hiç yapmayandabilir.
mesela EGEEN 22 yıldır hiç sermaye artırımı yapmamış.
-
smart güneş panel yapmış 1 yılı doldurmadan 1 yıl sonunda bir de kanuni var. onu diyom hocam.
-
snica nasıl devam eder hocalarım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu konu hakkında cahilim de fon almakta hisse almak gibi mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
basit söyle söyliyeyim ben hisseleri takip edemem alın benim paramı günlük kazanç verin gibi bişey. altınından tutun, h.s, yabancı h.s, petrol, iletken aklınıza gelebilecek herşeyin fonu var. (h.s. hisse senedi) alacağınız fonun içinde neler var araştırıp öyle alın risk sizin, uzun süredir feci kar vermekteler. Daha detay için kendiniz araştırmanız daha mantıklı olur.
cihat E. ÇİÇEK beyin exel tablosu https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1FEwdFbmrJ_U5iwYvpfqJl4jZlxynZ4ME/htmlview
Araştırmadan almamanızı tavsiye ederim, fon işletim kesintisi, fonun içerisindekilere göre kesilen vergileri, alım satım ele geçme sürelerinin uzunluğu gibi konuları araştırın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 6 Aralık 2022; 11:38:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Şemsiye fonu genel adı siz seçeceğiniz bir firmadan atıyorum, garantinin GOH fonu var "bist 100 dışı hisse senedi semsiye gibi".
Şimdi daha net anladım teşekkür ederim ilgi alakanız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 6 Aralık 2022; 12:57:12 >
Arkadaşlar değişik yatırım araçlarından bir sepet olsun. Ben yönetmekle uğraşmayayım diyorsanız değişken, karma veya çoklu varlık fonlarına bakın. Ffh mesela.
yatırım fonlarıyla ilgili bir kaç yazı görünce paylaşmak istedim.. bu fonların son 4 yıl 5 yıl kazançlarına baktığınızda inanılmaz oranlar görseniz de işin aslı öyle değil onu belirteyim..
en düşük seviye ile en yüksek seviye alınıyor.. ayrıca bizim borsamızda neredeyse 2 yıldır yaşanan inanılmaz bir ralli var, bu her zaman böyle gitmiyor.. üstelik fonlardan çıkış da hemen olmuyor, satış emri verdikten 2 gün sonra satabiliyorsunuz..
mesela amerikan borsaları aylardır düşüyor, oradaki fonlar da hali hazırda aynı şekilde büyük zararda.. yani kısacası "aa mac fonu 5 yılda %600 kazandırmış ooo iyi paraymış" diyerek fon almak mantıklı değil..
-
Merhaba.. en son yazıyı yazdığımda bugün ve benzerlerini gibi günlerden bahsetmiştim.. Mesela dün borsadaki yoğun satışta ben hisselerimi satabildim ama fon sahipleri satamadı... Bu aşağı yönlü gidişat nereye kadar gider belli de değil.. nasdaq'daki amazon hissesi 185 dolardan 87 dolara kadar düştü, yabancı fonlardakiler de büyük zarar ettiler bu haliyle..
-
Misal x hissesi 5 sene önce 2,7 TL ise dolar kuru da 3.65 TL ise 74 cent yapıyor.
Şimdi 74 cent 13.8 TL ama hisse 15 TL bu hissenin pahalı olduğunu mu gösterir yoksa dolara göre değer kazandığını mı?
Dediklerinize katılmıyorum. O fonlardaki getiriler en düşük ile en yüksek arası alınıyor diye birşey yok. Diyelim 1 aylık getirisine bakılacak. Bugünden 1 ay geriye gittiğim gündeki fiyat nedir 10 lira. Bugün ne 20 lira. 100% getiri yazar tefasta bu fon. Yani 1 ay içerisindeki en düşük ve en yüksek fiyatın arasını alır diye birşey yok.
Fonlardan hemen çıkamıyorsun dediğiniz de aslında doğru değil. Benzer örneği çok yakınlarda yaşadık. Sasa ve hekts ta tabana milyonlarca lotu yığdılar. Bu ortamda küçük yatırımcı olarak hadi sat hisselerini satabilirsen:) Günlerce tabanda beklersin tam satma sırası sana gelir hisse tabandan kalkar. Fonda ise aksine satışı verdiğin günün fiyatıyla satışın gerçekleşir, 2 gün sonra paranı geri alırsın. Fon sana tabanda kaldık satamıyoruz hisseni para yok demez :) Bu ekstrem durumlarda hatta kurumsal aracı kurumların satış öncelikleri de oluyor. Ky lerden önce hisselerde hareket ediyorlar.
Özetle, fondan daha yüksek oranda hisse senedi tutan birisi olarak fonları asla küçümsemem.
Fon daha garanti yatırım iken temettü ve büyüme hisselerini direkt hisse senedi olarak tercih etmek bana daha doğru geliyor. Tabii herkesin tarzı başka ama yukarıda yazdıklarım fonlar hakkındaki gerçekleri değiştirmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
borsa biliyorsan borsa, bilmiyorsan fon..
hic anlamiyorsan altinim calinir diyorsan yine fon.
bist son 6 ayda ralli yapmasaydi enflasyona karsi butun yatirim araclari
nanaydi..bist hem kendini hem fonlari topladi..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X