Bir emir verdiğim zaman emir gerçekleşmezse de 1lira ücret alınıyor mu yine acaba?
Ve bir haber hatırlıyorum bk tur mu ne geçmişti hissleri tavan yaptı diye haber çıkmıştı.fener gs bjk hisseleri ne gibi durumlarda değişiyor mesela şampiyonluk falan hisseyi arttırıyor mu?
emir gerçekleşmezse hiç bir komisyon kesilmez..................spor hisseleri ş an çok primli.... ama neye göre yükselir dersen...........şampiyonlar ligine katılım ve oradan alınan punalr olumlu etkiler.... ayrıca şampiyonluk beklentisi özellikle mart-nisan aylarında çok hızlı hareketler yaptırır............geçmiş yıllarda anormal fiyat hareketleri olmuştu....
quote:
Orijinalden alıntı: Res+
quote:
Orijinalden alıntı: FenderX5
Bu turkish bulls ne derse onu yapsak kesin kazanır mıyız sağdaki 100 lira nolduya bkarsak öyle gözüküyor
evet onların dediklerini yaparsak kazanç kesin gibi ama sürekli takip halinde olmak lazım ve 2 yılı göze almak sağlam kazanç için mesela kent hissesine bir bak 2 yıl da 100 e 6500 kazandırmışlar onların söleiklerini yapanlara yani 500 lira girmiş olsan 2 sene sonra 30.ooo lira paran olcak demektir bu
arakadaşlar.................Bİ AN DÜŞÜNELİM........100 KİŞİ....KENT'E 10 AR BİN LİRA YATIRDIK VE 15 ER BİN LİRA OLDU EMİNİM EN AZ 30 KİŞİ SATAR.............SONRA 20 BİN LİRA OLDU 50 KİŞİ DAHA SATAR BENCE..İYİCE ABARTTIK 30 bin lira oldu o 100 kişini 99 u satar.............yani öle %400-500 ü beklemek sonra en tepeden satmak bunlar................detsansı haylsi şeyler ama insanıda cezbediyor .......................... hiç bir sitenin öle marifeti olmaz..olamaz öle olsa...o siteler google yada yahoo ile kıysalanırdı.:=)
Arena nasıl bir hisse çok düşmüş görünüyor..
quote:
Orijinalden alıntı: Haddat
Arena nasıl bir hisse çok düşmüş görünüyor..
HADDAT arena son 1 aydır düşüşte 3.60 ları denedikten sonra 2.80 deki zun vadeli desteğine kadar çekiliyor gibi..........endeksteki bu seviyelere bakınca arenanın yeninde 3.00 üstüne atması çok rahatlıkla beklenmelidir........... AMA UCUZM DERSEN DAHA 1.5 YIL ÖNCE BU KAĞIT 1.00 TL İDİ..............gerisini sen hesapla artık..........
quote:
Orijinalden alıntı: Res+
kent hissesine orta vadede şimdi girmek mantıklımı yoksa daha düşmesini mi beklemeli(birde şöyle bir tezim var dogrumu bilmiyorum ama mesela ónümüz kurban byramı banvit gibi hisselerdn uzak durmak grek bunun yerine kent tercih edilmeli sizce dogru bir yorum mu bu?
ya herkes kent-aslan-afyon-gs-bjk..............herkes bunlara göz dikmiş bunları takip ediyor...................her çıkışın bi inişi olacaktır lafını severim Kent HİSSESİ 20-25 TL LERDEN BRALARA geldi tamam yabancı ortaklık oldı borsa çok yükseldi ama..............%800-900 artmış yükselmiş bi kağıda ne denebilirki tamamıyla spekülatif..yaniiiiiiiiişahsen teknik.temel hiç bi analiz işlemez..ama bayram önceleri özelliklede ramazan bayramı öncesi hareketi hep beklenir..de olurda.ŞAHSEN BEN HİÇ BAKMAM ARTIK KENTE
quote:
Orijinalden alıntı: huntelarr
quote:
TAKİBİMİZDEKİ HEDİYELİKLER (EN BAŞTA Ş ANKİ FİYATI)SONRA HEDEF ALIŞ VE HEDEF SATIŞ AMACIMIZ
HEDEF ALIM F. HEDEF SATIM F.
SAGYO 85 80-81 96-98(endeks 45 binken aynı fiyattaydı çok ucuz.büyüme hedefi var yıldız holding 2 yıl içinde yeni projeler hedefliyor) --------------- OKANT 74 71-72 84-86 endeks 50 binken 85 ti çok ucuz ihlas madenle birlemşme beklentisi var 4 kasımda kritik mahkemsi var. ------------ AKSGRT 2.07 2.03-2.04 2.22-2.24 buda çok ucuz en büyük beklentisi aralık ayında satış ve ortaklık için net adım atılacak. --------------- TSGYO 89 86-87 96-97 f/k olarak sektörün en ucuzlarından halka arzdan sonra sıfır primli.. -------------- MRGYO 1.23 1.20-1.21 1.36-1.37 üstteki ile aynı konumda. -------------- MRTGG 1.23 1.20-1.21 1.45-1.46 çok ama çok ucuz bedelli işi netleştikten sonra iyi olacak gibi. ------------ GENTAŞ 1.47 1.42-1.43 1.62-1.63 mali tabloları harika yatırımları bitirdi sıra kazanca geldi.. ----------------- LATEK 5.75 5.45-5.50 6.80-6.85 sektöründe öncü kısa vadeli diplerde... -------------- İHEVA 1.00 0.97-0.98 1.22-1.23 güzel karlarına rağmen çok ama çok ucuz... ---------- ARKADAŞALR ŞU ARALAR BUNLARI TAKİP EDİYORUZ.............HEPSİ İÇİN ŞU MEVCUT FİYATALRIN 3-4 KADEME ALTINA ALIM YAZILABİLİR GİBİ..........AMA 3-4 KADEME ALTINDAN İLLAKİ ÇÜNKÜ ALIRKEN CİMRİ OLAMK LAZIM SATARKEN İSE BONKÖR :)
İNŞALLAH BU LİSTEYİ 3-4 AY SONRA GURURLA VE KARLI Bİ ŞEKİLDE YADEDERİZ.....................
quote:
Orijinalden alıntı: olli
quote:
OLLİ..teşeküürler...........o site ve daha çok ayrıntılı farklı sitelerde günlük 2-3 saatimi geçiriyorum..........belki arkadaşalr için faudalı olur gözatmakta fayda vardır............ama o tip sitelrde günde 100-150 hisseye al önerisi olur..ama bizler daha seçici olup günlük değilde 3 ay 6 ay gibi daha uzun ve orta vade düşünürüz aslolanda olası düşülerde en kayıpla kurtulmaktır..
Elbette her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Söylediğiniz doğrudur internette binlerce forumda binlerce kişi kendi menfaatleri doğrultusunda tavsiyelerde bulunuyorlar. Ancak belirttiğim sitede en azından belirli bir sisteme uygun olarak üretilen sinyaller paylaşılıyor o yüzden bu sitedeki verileri payaştım . Sitede üyeliğim dahi yoktur yanlış anlaşılma olmasın.
paylaşımın ve kaktkın için teşekkürler..yanlış anlamada yok.ok...............sadece hiç site tamamıyla hareketimizi tayin için yeterli değildir..kend kendimizin yönelendiricisi olmalıyız..............al-sat yerine beklentileri haberleri paylaşamk daha önemlidir bence
6-8 ay gibi bir vadede yatırım yapmayı planlıyorum.Aklımda dolar almak vardı ama akıbetinden bitürlü emin olamıyorum.Yatırım için şuanda borsa bir adım önde gibi.Ama etraftan edindiğim bilgilere göre şuan alım için uygun zaman olmadığı telaffuz edilmekte.Şuan için takibe alıp araştırma yaptığım 4-5 hisse var.Ay sonunda siftah yapmayı düşünüyorum Şu kağıtlar hakkında fikirleri merak ediyorum.. TIRE MEMSA KRDMRD Özellikle bu kağıdı almayı düşünüyorum. THYAO
Saygılar..
Bir şeyi anlamadım. Mümkünse sormak isterim. Bugün 2. seans itibariyle Borsa'da ilk işlemlerimi gerçekleştirdim. KUTPO yükseliyordu bana daha da yükselecek gibi geldi ve o şekilde alım yaptım. Çok uçuk bir rakamla alım yapmadım başlangıç sonuçta diye. Fazla bir şey kaybettirmez herhâlde dedim ve değeri 2,74 iken 26 tane aldım. İş Bankası ile çalışıyorum. 2,90 olursa ( olmaz gerçi ama elimde dursun bu hisseler diyordum ) sat emri verdim. 2,90 ı gördü cidden ve emir gerçekleştirildi diyor. Ama şimdi sormak istediğim şey şu. Yatırım hesabıma baktığımda şu veriyi veriyor:
Takas Tarihi Takas Brüt Alacağı Takas Borcu Vergi Tutarı Net Tutar 13/10/2010 74.61 76.47 0.00 -1.86
Bana bu olayı birisi açıklayabilir mi ? 2,74 TL den hisse aldım, 2,90 TL den sat dedim. Normalde mantık olarak kâr etmiş olmam gerekirken ben 1,86 TL zararda mıyım şimdi ? Ayrıca hesabıma para girişi yok henüz geri. 2 gün beklemem mi gerekiyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: Oranos
O Turkishbulls u ben pek anlamadım ama. Açıklamaları biraz terimsel. Al eğer, Al Teyitli falan filan yok mum yok ayı onları bilmek gerekiyor herhâlde. Bunları bilen birisi burada açıklasa hoş olur.
Sinyaller
AL-EĞER ve SAT-EĞER sinyalleri Japon mumu formasyonlarını esas alan ve günlük bazda üretilen uyarı sinyalleri olup, sinyalin verildiği günü izleyen gün yatırımcının neye hazırlıklı olması gerektiğini anlatmaktadır. Bu uyarı sinyallerinin kesin alım/satım kararlarına dönüşebilmesi için, piyasa tarafından da teyit edlmeleri gerekir. Yatırımcılar, uyarıları gördükten sonra, bir sonraki gün piyasayı izlemeli ve önceden tanımlanmış bazı teyit koşullarının yerine geldiğini gördükten sonra senetleri almalı veya satmalıdırlar.
Uyarı sinyallerinin teyit edilmesini sağlayan belirgin biçimde tanımlanmış üç özel koşul vardır. Bu koşulların her biri, teyit gününde yatırımcının dikkat etmesi gereken ve önceden tanımlanmış belli fiyat seviyelerini (temel fiyat) esas almaktadır. Teyit koşullarının ve onlarla ilişkili temel fiyatların neler olduğu ve yatırımcının uyarı gününü izleyen günde nelere dikkat etmesi ve ne yapması gerektiği günlük yorumlarda açık biçimde anlatılmaktadır. Yatırımcı, uyarı sinyallerinin teyit edilmesi için gereken özel koşulların oluşup oluşmadığını, teyit gününde piyasada oluşan fiyatlarla temel fiyatları kıyaslayarak belirlemelidir. Bu noktada insiyatif ve karar tümüyle yatırımcıya kalmaktadır. Eğer yatırımcı teyit koşullarının oluştuğuna kanaat getirirse, gün içinde al ya da sat emirlerini verebilir. Teyit konusunda yatırımcı, sitemizin bir diğer özgün niteliği olan, 3 dakika gecikmali sinyal teyit modülünden yararlanabilir. Bu modül AL-EĞER veya SAT- EĞER sinyali vermiş olan senetler için, teyit gününde, açılışta devreye girer ve iki seans boyunca açık kalır. Bu modül seans içindeki üç dakika gecikmeli fiyatlarla temel fiyatı kıyaslayarak teyit koşulunun gerçekleşip gerçekleşmediğini gösterir ancak bu geçici teyit durumunun gecikmeli fiyatlara göre bir olasılık belirttiğini, teyit koşullarıyla ilgili son kararın ancak gün sonunda belirlendiğini de hatırlatmamız gerekir. 3 dakika gecikmeli sinyal teyit modülü sadece üyeler tarafından izlenebilir.
Bir AL-EĞER veya SAT-EĞER sinyalini izleyen günde teyitin gerçekleşmemesi halinde, sistem çoğunlukla (eğer sinyalin reddine yol açan bir formasyon yoksa) bir gün daha bekler ve sinyale teyit edilmesi için ikinci bir şans tanır. Eğer sinyal hala teyit edilmemişse, o zaman bu uyarı sinyali artık geçersiz kabul edilir ve o noktadan itibaren dikkate alınmaz.
AL-TEYİTLİ ve SAT-TEYİTLİ sinyalleri, uyarı sinyalleri için gerekli teyit koşulları oluşmasıyla gün sonunda ilan edilen sinyallerdir. Bu sinyaller AL-EĞER veya SAT-EĞER uyarısına yol açan formasyonların teyit edildiğini gösterir. Bu sinyaller aynı zamanda yatırımcı için al ya da sat emirlerini vermeleri için bir son şanstır. İdeal olan, yatırımcının AL-TEYİTLİ ve SAT-TEYİTLİ sinyalini beklemeden, teyit gününde piyasayı izleyerek ve 3 dakika gecikmeli sinyal teyit modülünden yararlanarak alım ya da satım yapmasıdır. Bununla beraber, seansları izleyemeyen yatırımcılarımız AL-EĞER veya SAT-EĞER sinyallerinin AL-TEYİTLİ veya SAT-TEYİTLİ'ye dönüşüp dönüşmediğine bakarak işlem yapabilirler. Ancak bu, alım/satımların biraz geç ve dolayısıyla daha dezavantajlı fiyatlardan gerçekleşmesine yol açabilir.
TUT sinyali bir AL-TEYİTLİ sinyalinin ardından gelir ve teyit edilmiş bir SAT sinyaline kadar site ilgili senet için bu sinyali göstermeye devam eder. TUT sinyali yatırımcıya bu sinyal geçerli olduğu sürece pozisyonunu (aldığı senetleri) elde tutmaya devam etmesi gerektiğini söyler.
BEKLE sinyali ise bir SAT-TEYİTLİ sinyalinin ardından gelir ve teyit edilmiş bir AL sinyaline kadar site ilgili senet için bu sinyali göstermeye devam eder. BEKLE sinyali yatırımcıya bu sinyal geçerli olduğu sürece nakitte kalması gerektiğini (veya başka senetleri izlemesi gerektiğini) söyler.
Sistem bir sinyal verildikten sonra, verilen sinyalin performansını izlemeye başlar. Küçük oranda bir hata yapıldığını gördüğü noktada (örneğin AL sinyali verilmiş bir senedin fiyatının biraz düştüğünü gördüğü noktada), sistem devreye girer ve yatırımcıyı revize edilmiş bir yorumla uyarır. Sistem hatasının kabul edilemez noktaya vardığı noktada ise (örneğin AL sinyalinden sonra kabul edilemez düzeyde bir fiyat gerilemesi halinde) ise özel bir uyarı sinyali verilir ve yorumlar bu yeni durumu içerecek şekilde değiştirilir.
Sitemizin bir diğer özgün niteliği verdiği sinyallerin ne kadar başarılı olduğunu açık ve şeffaf olarak göstermesidir. Bu amaçla her senet ve endeks için teyit edilmiş sinyallerin başarı performansını veren ve herkese açık bir tarihçe yayınlanmaktadır. Sinyal başarı tarihçesi yeterli veri olduğu takdirde son iki yılı kapsar. Bu tarihçede her sinyalin başarı veya başarısızlığı yanlarına konan çek veya çarpı işaretleriyle gösterilmektedir. Ayrıca yatırımcılar tarihçeye bakarak sinyallere göre oynadıkları takdirde iki yıl önce yatırılmış 100 YTL’nin şimdi ne seviyeye geldiğini de görebilirler. Sinyal başarı tarihçesi alım ya da satımların sinyallerin teyit edildiği noktadaki fiyatlarla yapıldığını varsaymakta ve böylece yatırımcının gerçek hayatta alabileceği veya satabileceği fiyatları yansıtmaktadır. Sinyal başarı tarihçesinin olası açığa satış kazançlarını veya bekleme süresi içinde sağlanabilecek likit fon ya da repo faiz kazançlarını yansıtmadığını da belirtmek isteriz.
Teşekkür ettim olli.
quote:
Orijinalden alıntı: kkartalf
6-8 ay gibi bir vadede yatırım yapmayı planlıyorum.Aklımda dolar almak vardı ama akıbetinden bitürlü emin olamıyorum.Yatırım için şuanda borsa bir adım önde gibi.Ama etraftan edindiğim bilgilere göre şuan alım için uygun zaman olmadığı telaffuz edilmekte.Şuan için takibe alıp araştırma yaptığım 4-5 hisse var.Ay sonunda siftah yapmayı düşünüyorum Şu kağıtlar hakkında fikirleri merak ediyorum.. TIRE MEMSA KRDMRD Özellikle bu kağıdı almayı düşünüyorum. THYAO
Saygılar..
malesef kardemir bugün yuvadan uçtu gibi............thyo çok primli....memsa tamamen spekülatif..mali durumu çok kötü..........tire ile ilgili pek bilgim yok............... AMA SANA TAVSİYEM İLLA BUNLARDAN BİRİNİ DÜŞÜNÜYOSAN .daha derinlikli analiz yaparız beraber.......... tek önerim dip-zirve analizi yap ve...........mümkünse desteklerine çekildiğinde almayaı dene......çok ama çok dikkatli olmalısın kendinde diyorsun borsa çok şişti,,,,,,,,,
quote:
Orijinalden alıntı: Oranos
Bir şeyi anlamadım. Mümkünse sormak isterim. Bugün 2. seans itibariyle Borsa'da ilk işlemlerimi gerçekleştirdim. KUTPO yükseliyordu bana daha da yükselecek gibi geldi ve o şekilde alım yaptım. Çok uçuk bir rakamla alım yapmadım başlangıç sonuçta diye. Fazla bir şey kaybettirmez herhâlde dedim ve değeri 2,74 iken 26 tane aldım. İş Bankası ile çalışıyorum. 2,90 olursa ( olmaz gerçi ama elimde dursun bu hisseler diyordum ) sat emri verdim. 2,90 ı gördü cidden ve emir gerçekleştirildi diyor. Ama şimdi sormak istediğim şey şu. Yatırım hesabıma baktığımda şu veriyi veriyor:
Takas Tarihi Takas Brüt Alacağı Takas Borcu Vergi Tutarı Net Tutar 13/10/2010 74.61 76.47 0.00 -1.86
Bana bu olayı birisi açıklayabilir mi ? 2,74 TL den hisse aldım, 2,90 TL den sat dedim. Normalde mantık olarak kâr etmiş olmam gerekirken ben 1,86 TL zararda mıyım şimdi ? Ayrıca hesabıma para girişi yok henüz geri. 2 gün beklemem mi gerekiyor ?
1.cisi 2.74 ten 26 tnaesi 71tl yapar..................ayrıca 100 tl nini altındaki işlemlerde limit fiyat falan ayzarak işlem yapılmıyordu iş banaksında........demekki artık yapılabiliyor...........
orada takas borcu 76 tl diyor yani sen 2.90 dan almış gibisin.. sen talimat veriirken fiyat girişlerinde limti yazmışmıydın yani.............alırken 2.74 yazdın eminsin satarkend e2.90 limit yazdın ölemi............... tekrar edyimi 100 tl altında emirlerde fiyat girilemiyordu serbest emir oluyor yani banka o anda nerden bulurs alıyordu.satarkende yanı şekilde sanıırm öel olmuştur..
Kardemir D daha yolu uzuuuun.. Bugun ikinci seans kar realizasyonu bekledim o bile olmadi. Full aliciydi tahtasi.
Haftasonu soyledigimin uzerine hizli bir giris oldu haftaya.. Yarin beklentim Yukaridir yine.. Dusus gelse bile 2-3 ay vadede kesin yujaridir benim icin
quote:
Orijinalden alıntı: Muhendis78
Kardemir D daha yolu uzuuuun.. Bugun ikinci seans kar realizasyonu bekledim o bile olmadi. Full aliciydi tahtasi.
Haftasonu soyledigimin uzerine hizli bir giris oldu haftaya.. Yarin beklentim Yukaridir yine.. Dusus gelse bile 2-3 ay vadede kesin yujaridir benim icin
umarım senin için akrlı lur...........1 ay kadar önce karabük üniversitesinin rektörü ile sohbet etmiştim..kardemiri övüyordu üniv e sürekli yardım ediyormuş..ve demiryolları için çok büyük işler almış.............ama borsada büyük bi düzeltmede olabilir DİKKAT ET...
quote:
Orijinalden alıntı: Muhendis78
Aynı fikirdeyim.Şuan için hem nakit sıkıntım var hemde olması muhtemel keskin bir düzeltme beklentim var..
2 Kasım sonrası hangi kağıtlarda yükselme olur tahmininizce?
ya arkadaşlar konuya direk girş yapılmış borsanın b - sinden anlamayanlar için faydalı olabilecek linkler,sonra nereden takip edebiliriz :S yani anlaşılır dilde ayrıntılı yazılar yok mu
quote:
Orijinalden alıntı: FenderX5
Bu turkish bulls ne derse onu yapsak kesin kazanır mıyız sağdaki 100 lira nolduya bkarsak öyle gözüküyor
Turkishbulls aklınızı karıştırmasın! Onlar Al eğer ve sat eğer verdikleri zaman eğer tutarsa sanki "al teyitli ve sat teyitli" vermiş gibi o hesaba alıyorlar, tutmazsa "teyit edilmedi" diyerek geçiyorlar.. Yani rakkamlarla kendi istedikleri gibi oynuyorlar aslında.. Orada gördüğünüz 100 liram ne oldu kısmı büyük oranda bu şekilde oluşuyor. Yoksa o tarz bir başarısı olsa adamlar neden web sitesi yapıp 170 liraya üyelik satmaya çalışsın ?? Biraz kafanızı zorlayın. O tarz bir güç bugün benim elime geçse 5 sene içerisinde ülkenin en zengini olmak varken 10 yıldır site üyeliği mi satarım :)
Öte yandan yaptıkları candle stick analizidir. Buna benzer belki yüzlerce analiz yöntemi vardır. Hiçbir analiz tek başına birşey ifade etmez. Gerçi bizim borsada hiçbirşeyin garantisi yoktur. :)
quote:
Orijinalden alıntı: atoxi
ya arkadaşlar konuya direk girş yapılmış borsanın b - sinden anlamayanlar için faydalı olabilecek linkler,sonra nereden takip edebiliriz :S yani anlaşılır dilde ayrıntılı yazılar yok mu