Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
530
Favori
1.169.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BucArena

Merhabalar..Yaşım 32,bugüne dek altın,döviz gibi çeşitli argümanlarda büyük olmayan yatırımlarım oldu..Borsaya girmek istiyorum fakat nereden nasıl başlıyacağımı bilemiyorum...Bugün bankama başvurup yatırım hesabımıda açtırdım..Günde 2-3 saatimi ayıracak kadar vaktim var,ancak hangi kağıda nasıl çalışacağımı bilmiyorum...Bana kağıt söylemeyin,bana o kağıdı nasıl bulabileceğimi söyleyin,sanırım derdimi anlatabildim..Bana bir yol haritası çizebilirmisiniz?teşekkürler...

...
    başalngıç olarak doğru yerdesin diyebilirim...Borsaya girmeyi düşünenelerin sorduğu onlarca soru ve cevapları var eski sayfalarda eminim sana faydalı olacaktır,aklına takılan soruların cevabı yok ise yardıma hazırım..saygılar
  • TUKAS yarında yürürmü acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

TUKAS yarında yürürmü acaba?

detaylı incelemedim açıkçası böyle tavan tavan giden kağıtlara atlamak bana ters geliyor bir 2 kere kaznaırsın ama sonunda kaybetittir..benim tarzım değil...........ama genel olarak yarın borsada biraz düşü olacak..abd piyasası ekside...
  • @huntelarr
    YUNSA kıpırdanmaya başladı,burdan biraz alış görürse 2.50 ye kadar yürür (mü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukaan -- 19 Ekim 2010; 22:31:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huntelarr

quote:

detaylı incelemedim açıkçası böyle tavan tavan giden kağıtlara atlamak bana ters geliyor bir 2 kere kaznaırsın ama sonunda kaybetittir..benim tarzım değil...........ama genel olarak yarın borsada biraz düşü olacak..abd piyasası ekside...

Sen sanırım minimum 10-15 günlük kağıtlara bakıyorsun değilmi?al-sat sana göre değil yani?
  • quote:

@huntelarr
    YUNSA kıpırdanmaya başladı,burdan biraz alış görürse 2.50 ye kadar yürür (mü)

gecen hafta bi arkadaşım 1.99 dan yüklüce aldı ucuz kalmış diye....bayağıda inanıyordu.......bakalım ama dediğim gibi...endekste düşü bekliyorum.........
  • quote:

quote:

quote:

Sen sanırım minimum 10-15 günlük kağıtlara bakıyorsun değilmi?al-sat sana göre değil yani?

bazılarına görede benim tarzım yanlıştır ama ben enaz 1 ay 3 ay bazen 1 yıl 1.5 yıl taşıdım kağıtlar olur..asla zararına satmam...:)
    sadece silveri kısa sürede alıp saatım onuda 92 den satmıştım bikaç ay önce şimdi 1.52.....olmuş

• quote:

quote:

quote:

quote:

bazılarına görede benim tarzım yanlıştır ama ben enaz 1 ay 3 ay bazen 1 yıl 1.5 yıl taşıdım kağıtlar olur..asla zararına satmam...:)
    sadece silveri kısa sürede alıp saatım onuda 92 den satmıştım bikaç ay önce şimdi 1.52.....olmuş

Askerdeyken beklemiştim en son bir kağıtta o kadar uzun
    Yıl 2000-2001 falan..yanılmıyorsam 12.000 veya 13.000 gibi falan thy alıp askere gitmiştim..sonra amerika ırağa girdi 9000 den sattım Allahtan çok değildide büyük zarar yapmamıştım...Hatta orda yaptığım zararı marktan çıkarmıştım gelince

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Askerdeyken beklemiştim en son bir kağıtta o kadar uzun
    Yıl 2000-2001 falan..yanılmıyorsam 12.000 veya 13.000 gibi falan thy alıp askere gitmiştim..sonra amerika ırağa girdi 9000 den sattım Allahtan çok değildide büyük zarar yapmamıştım...Hatta orda yaptığım zararı marktan çıkarmıştım gelince

ee sene ski borsacısın keşke gecen yıl thyo alsaydın köşeydin 21 yıl içinde

• Çok ara verdim hocam..Askerden geldik,iş bulduk,dışarı çalışmaya gittik geri geldik evlendik,çoluk çocuğa karıştık,hadi birde evimiz olsun parayı batırmayalım dedik..anlıycağın baya uzak kaldım borsadan..Girmeye korktum batırırım evimin parasını diye,bir daha toparlayamazdım çünkü..Çok şükür onuda aldık,şimdi yine 3-5 aydır ufak ufak kağıtlara bakmaya başladım..Yani eskiyim ama tecrübeli falan değilim : )
  • quote:

Çok ara verdim hocam..Askerden geldik,iş bulduk,dışarı çalışmaya gittik geri geldik evlendik,çoluk çocuğa karıştık,hadi birde evimiz olsun parayı batırmayalım dedik..anlıycağın baya uzak kaldım borsadan..Girmeye korktum batırırım evimin parasını diye,bir daha toparlayamazdım çünkü..Çok şükür onuda aldık,şimdi yine 3-5 aydır ufak ufak kağıtlara bakmaya başladım..Yani eskiyim ama tecrübeli falan değilim : )

sana nasihate falan gerek yok yani...herşeyin farkındasın ...lazım olacak parayla girilmez zaten 1-2 yıl gerekirse unutabileceğimiz para ile girilirr
  • selam huntelarr hocam Faydalı bir konu sağol.

askerden gelipte iş bulabilirsem borsada ufak tefek yatırımlar yapmayı düşünüyorum. Bende senin gibi kağıtları uzun vadeli elimde tutmayı düşünüyorum. Sermaye piyasalarının yatırımlar uzun vadeli olur zaten. İMKB başkanıda bunu söylüyor. Yabancıların daha fazla kazanmaları kağıtlara uzun vadeli yatırım yapmaları diyor. Ortalama 1 sene gibi bir süreydi sanırım.

Geçen gün cnbc-e'de imkb başkanı hisse senetlerinin sınıflandırılması hakkında konuştu. (A,B,C şeklinde) Artık derinlik görünmeyecek ve alım/satım emirleri iptal edilebilecek dedi. Bunlar hakkında bilgi verebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

selam huntelarr hocam Faydalı bir konu sağol.

askerden gelipte iş bulabilirsem borsada ufak tefek yatırımlar yapmayı düşünüyorum. Bende senin gibi kağıtları uzun vadeli elimde tutmayı düşünüyorum. Sermaye piyasalarının yatırımlar uzun vadeli olur zaten. İMKB başkanıda bunu söylüyor. Yabancıların daha fazla kazanmaları kağıtlara uzun vadeli yatırım yapmaları diyor. Ortalama 1 sene gibi bir süreydi sanırım.

Geçen gün cnbc-e'de imkb başkanı hisse senetlerinin sınıflandırılması hakkında konuştu. (A,B,C şeklinde) Artık derinlik görünmeyecek ve alım/satım emirleri iptal edilebilecek dedi. Bunlar hakkında bilgi verebilir misin?

sermayesinin çok az bi kısmı sanırım%7 nini altındaki halka açık olan..hisse sayısı az olna sığ kağıtla c grubu oldu................sanırım 24 tane kağıt bunlar...sabah 5 er dakkadan 2 kez öğleden sonrad açılışta 5 dakka kapanışta 5 dakka...toplam günde 20 dakka işlem görecek...b grubu ve a grubunda tüm senaslarda işlem olacak...........nette çok yerde bu liste var....
    derinlikte ise...kademler var ama işlem yapan kurumlar görünmeyecek...yani hangi kuurm nereye ne kadar emir girmiş. görünmeyecek..takas sonuçları gün sonunda görünecek..
    Ayrıca uzun vade en sağlamıdır..kısa avde işi bi süre sonra kumara döner ve büyük ihtimal hüsran olur..

• Hocam bir şeyi merak ediyorum.
    Bu işlem hacmi olayı. Örneğin bugün TUKAŞ % 14,43 işlem olarak artış yapmış. Bu nasıl yorumlanmalı ? Büyük ihtimal kazandırmaya devam edecek denilebilir mi yoksa bugün o alanlar yarın geri çekilip zarar ettirir mi millete ?
  • Benimde merak ettiğim konu hissesini aldığımız firma iflas ederse nolur? Yani tüm yatırımımızı kaybetme gibi bir risk var mı borsada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

Hocam bir şeyi merak ediyorum.
    Bu işlem hacmi olayı. Örneğin bugün TUKAŞ % 14,43 işlem olarak artış yapmış. Bu nasıl yorumlanmalı ? Büyük ihtimal kazandırmaya devam edecek denilebilir mi yoksa bugün o alanlar yarın geri çekilip zarar ettirir mi millete ?

işlem hacmindeki artış hisse yükselirken olumlu düşerken olumsuz olarak algılanır..........ama tek başına kesin bi veri değirdir...Ayrıca hızlı koşan atın...........
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Benimde merak ettiğim konu hissesini aldığımız firma iflas ederse nolur? Yani tüm yatırımımızı kaybetme gibi bir risk var mı borsada?

tüm paramızı batmak üzere olan yani...süreke zarar eden spk tarafından uyarılan ve batması muhtemel diye gözaltına alıunan şirkete....çokk kazanırım diye girersek.....oda batarsa evet tüm paramızı kaybederiz belki, bi kısmını kurtarırız ama aylarca yıllarca bekleriz..............2 yıl önce arkadaşım batmak üzere olan UZEL makinaya 5 milyar bastı....şirket battı kağıt kapandı.............ama tahmin ediyodu batacağını çok kazanim diye girmişti..
  • quote:

quote:

TAKİBİMİZDEKİ HEDİYELİKLER (EN BAŞTA Ş ANKİ FİYATI)SONRA HEDEF ALIŞ VE HEDEF SATIŞ AMACIMIZ

HEDEF ALIM F. HEDEF SATIM F.

SAGYO 85 80-81 96-98(endeks 45 binken aynı fiyattaydı çok ucuz.büyüme hedefi var yıldız holding 2 yıl içinde yeni projeler hedefliyor)
    ---------------
    OKANT 74 71-72 84-86 endeks 50 binken 85 ti çok ucuz ihlas madenle birlemşme beklentisi var 4 kasımda kritik mahkemsi var.
    ------------
    AKSGRT 2.07 2.03-2.04 2.22-2.24 buda çok ucuz en büyük beklentisi aralık ayında satış ve ortaklık için net adım atılacak.
    ---------------
    TSGYO 89 86-87 96-97 f/k olarak sektörün en ucuzlarından halka arzdan sonra sıfır primli..
    --------------
    MRGYO 1.23 1.20-1.21 1.36-1.37 üstteki ile aynı konumda.
    --------------
    MRTGG 1.23 1.20-1.21 1.45-1.46 çok ama çok ucuz bedelli işi netleştikten sonra iyi olacak gibi.
    ------------
    GENTAŞ 1.47 1.42-1.43 1.62-1.63 mali tabloları harika yatırımları bitirdi sıra kazanca geldi..
    -----------------
    LATEK 5.75 5.15-5.20 6.80-6.85 sektöründe öncü kısa vadeli diplerde...
    --------------
    İHEVA 1.00 0.97-0.98 1.22-1.23 güzel karlarına rağmen çok ama çok ucuz...
    ----------
    ARKADAŞALR ŞU ARALAR BUNLARI TAKİP EDİYORUZ.............HEPSİ İÇİN ŞU MEVCUT FİYATALRIN 3-4 KADEME ALTINA ALIM YAZILABİLİR GİBİ..........AMA 3-4 KADEME ALTINDAN İLLAKİ ÇÜNKÜ ALIRKEN CİMRİ OLAMK LAZIM SATARKEN İSE BONKÖR :)

ARKADAŞLAR İMZAMADA YAZDIM BENCE ENDEKS 61 BİNE KADAR DÜŞSÜN Kİ SAĞLIKLI OLABİLSİN.....10 BİN PUANLIK BALON VAR...DİKKAT

• evet ilk hissemi aldım. yükselen bi hisseyi gözüme kestirdim aldım. KLMSN. nedir ne değildir bilmiyorum valla. 100,-tl lik aldım. 8.05 den. 1 tl komisyon kesti banka. iş bankasından aldım. bakalım...

EDİT : 7.90 a düştü hisse

EDİT2 : 3,38 den GOZFN aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laydin -- 20 Ekim 2010; 10:47:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laydin

evet ilk hissemi aldım. yükselen bi hisseyi gözüme kestirdim aldım. KLMSN. nedir ne değildir bilmiyorum valla. 100,-tl lik aldım. 8.05 den. 1 tl komisyon kesti banka. iş bankasından aldım. bakalım...

EDİT : 7.90 a düştü hisse

EDİT2 : 3,38 den GOZFN aldım.

kafa kıyakmı sabah sabah ya............böle işmi olur....................bu tarz işlemlerin sorun er geç hüsran ve borsaya tövbe ile sona ere benden sölemesi...
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.