evet ilk hissemi aldım. yükselen bi hisseyi gözüme kestirdim aldım. KLMSN. nedir ne değildir bilmiyorum valla. 100,-tl lik aldım. 8.05 den. 1 tl komisyon kesti banka. iş bankasından aldım. bakalım...
EDİT : 7.90 a düştü hisse
EDİT2 : 3,38 den GOZFN aldım.
kafa kıyakmı sabah sabah ya............böle işmi olur....................bu tarz işlemlerin sorun er geç hüsran ve borsaya tövbe ile sona ere benden sölemesi...
ama maksat muhabbet olsun................100 tl nini yarısı gitse ne olaccakki.....ciddi değilim diosan o başka..........sakın ciddi paralarla böle işlemler yapmayasın ha.... hisse sigara.ekmek alır gibi değil..ev-araba alır gibi alınmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: huntelarr
quote:
quote:
TAKİBİMİZDEKİ HEDİYELİKLER (EN BAŞTA Ş ANKİ FİYATI)SONRA HEDEF ALIŞ VE HEDEF SATIŞ AMACIMIZ
HEDEF ALIM F. HEDEF SATIM F.
SAGYO 85 80-81 96-98(endeks 45 binken aynı fiyattaydı çok ucuz.büyüme hedefi var yıldız holding 2 yıl içinde yeni projeler hedefliyor) --------------- OKANT 74 71-72 84-86 endeks 50 binken 85 ti çok ucuz ihlas madenle birlemşme beklentisi var 4 kasımda kritik mahkemsi var. ------------ AKSGRT 2.07 2.03-2.04 2.22-2.24 buda çok ucuz en büyük beklentisi aralık ayında satış ve ortaklık için net adım atılacak. --------------- TSGYO 89 86-87 96-97 f/k olarak sektörün en ucuzlarından halka arzdan sonra sıfır primli.. -------------- MRGYO 1.23 1.20-1.21 1.36-1.37 üstteki ile aynı konumda. -------------- MRTGG 1.23 1.20-1.21 1.45-1.46 çok ama çok ucuz bedelli işi netleştikten sonra iyi olacak gibi. ------------ GENTAŞ 1.47 1.42-1.43 1.62-1.63 mali tabloları harika yatırımları bitirdi sıra kazanca geldi.. ----------------- LATEK 5.75 5.15-5.20 6.80-6.85 sektöründe öncü kısa vadeli diplerde... -------------- İHEVA 1.00 0.97-0.98 1.22-1.23 güzel karlarına rağmen çok ama çok ucuz... ---------- ARKADAŞALR ŞU ARALAR BUNLARI TAKİP EDİYORUZ.............HEPSİ İÇİN ŞU MEVCUT FİYATALRIN 3-4 KADEME ALTINA ALIM YAZILABİLİR GİBİ..........AMA 3-4 KADEME ALTINDAN İLLAKİ ÇÜNKÜ ALIRKEN CİMRİ OLAMK LAZIM SATARKEN İSE BONKÖR :)
GS hisseleri için ne düşünürsünüz? Şuan tabanda sayılır , alınabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Kenshi
TABANDAMI SAYILIR ! 2 AY ÖNCE 240 TL İDİ ŞİMDİ 355 TL YANİ ÇOKK PAHALI AMA SEN GECEN HAFTAKİ 400 ZİRVESİNE GÖRE BİRAZ DÜŞTÜ DEMEK İSİTYOSUN AMA.....GENEL OLARAK ÇOK PAHALI AYRICA...KULÜBÜN KONUT İNŞAASI İÇİN BEKLENTİSİ VARDI FAKAT BUNU GS AYRI BİR GAYRİ MENKUL ORTAKLIĞI KURUP ONUN ÜZERİNDEN YAPMAYI düşündüğü açıklandı buda kağıttaki beklentiyi düşürdü ayrıca takımın ligdeki durumuda malum....şampiyonluk beklentin varsa o ayrı ama oda yoksa..UZAK DUR...SAYGILAR..BOL ŞANS
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Kenshi
TABANDAMI SAYILIR ! 2 AY ÖNCE 240 TL İDİ ŞİMDİ 360 TL YANİ ÇOKK PAHALI AMA SEN GECEN HAFTAKİ 400 ZİRVESİNE GÖRE BİRAZ DÜŞTÜ DEMEK İSİTYOSUN AMA.....GENEL OLARAK ÇOK PAHALI AYRICA...KULÜBÜN KONUT İNŞAASI İÇİN BEKLENTİSİ VARDI FAKAT BUNU GS AYRI BİR GAYRİ MENKUL ORTAKLIĞI KURUP ONUN ÜZERİNDEN YAPMAYI düşündüğü açıklandı buda kağıttaki beklentiyi düşürdü ayrıca takımın ligdeki durumuda malum....şampiyonluk beklentin varsa o ayrı ama oda yoksa..UZAK DUR...SAYGILAR..BOL ŞANS
AMA bir duyumun beklentin var ise...o başka benim sölediklerim mevcut durum için.........
Hocam konuya yazmadım fakat buyur Sesar. Ne durumdasın gibi mesajlar atmışsın. Açık konuşayım hep borsaya girmeyi düşünüyordum fakat bilgi ve cesaret eksikliği vardı.
Sadece bu konuda yazdıklarını okuyarak ve tavsiye ettiğin AKGRT hissesini satın aldım 2 kere.
*AKGRT* (Eski) Alış talimatınızın TAMAMI 215 TL fiyat üzerinden gerçekleşmiştir
*AKGRT* (Eski) Alış talimatınızın TAMAMI 218 TL fiyat üzerinden gerçekleşmiştir.
*AKGRT* (Eski) Satış talimatınızın TAMAMI 446 TL fiyat üzerinden gerçekleşmiştir.
5 gün içerisindeki Hesap ortada
Yalnız şu an verdiğin listeye bakarak bir kagıt alamıyorum. Dalgalı biraz.
Bu arada herkes bilmeli ki giriyorsa da girmiyorsa da kendinedir. Sonuçta risksiz para kazanmak diye birşey yok. Ters bir durum olursa kimse öneren kişiye suçlamada bulamaz. Fakat uzun vadede de kimsenin zarar ettiği görülmemiştir.
GS için Fatih TErim beklentisi var... Ancak borsada beklentiler gerçekleşince kağıt prim yapmaz, beklentiler oluştuğunda yapar. Az sonra Terim açıklanırsa muhtemelen önce çıkacak sonra düşecektir kağıt.
Gerçi bugün sabah seansı sonuna doğru endeks yine toparladı. Öğleden sonra yukarı hamle olacak. 2 gündür FONFK ve VKING ile güzel çerezler yaptım. Ancak kısa vade portföyümü yavaş yavaş orta vadeye kaydırıyorum.
PTKIM > Özellikle ilk seansın sonlarına doğru inanılmaz alışlar geldi kağıda. Sabah endeks eksilerdeyken de dimdik durdu yine. 8-10 gündür sağlam hacimle alım var kağıt üzerinde. Endekse ters birşey olsa bile kaybettirmeyecek bir kağıt.
KRDMD > İlk günden beri söylediğim kğıdım. AYnı şekilde endeksdeki dalgalanmalardan şimdilik etkilenmiyor. Orta vadede kesin prim bekliyorum.
UCAK > Şu an piyasada kalan ender "ucuz" kağıtlardan biri. 1 haftadır düzenli olarak alım yapıyorum. Ufak adımlarla ama sürekli ileri gidiyor. Sabah seansında 2 defa 200.000 + lot alım geldi. Birileri bişeyler biliyor :)
Bunların dışında toplam portföyümün 1/3'ü kadar da nakitte beklemedeyim. Endeks 1000+ düşerse ve bu kağıtlardan birisi aşağılara bırakırsa(zor) alım yapmak için..
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: laydin
evet ilk hissemi aldım. yükselen bi hisseyi gözüme kestirdim aldım. KLMSN. nedir ne değildir bilmiyorum valla. 100,-tl lik aldım. 8.05 den. 1 tl komisyon kesti banka. iş bankasından aldım. bakalım...
EDİT : 7.90 a düştü hisse
EDİT2 : 3,38 den GOZFN aldım.
kafa kıyakmı sabah sabah ya............böle işmi olur....................bu tarz işlemlerin sorun er geç hüsran ve borsaya tövbe ile sona ere benden sölemesi...
ama maksat muhabbet olsun................100 tl nini yarısı gitse ne olaccakki.....ciddi değilim diosan o başka..........sakın ciddi paralarla böle işlemler yapmayasın ha.... hisse sigara.ekmek alır gibi değil..ev-araba alır gibi alınmalı.
tabiki amaç sadece sistemden alış satış işlemi yapmayı öğrenmek. diyorum ya ilk alış işlemimdi. hatta satış işlemide yaptım. 3.42 den GOZFN yi sattım. kardayım
iŞ BANKASI Hisse Senedi ve Varant Alım/Satım Takas Günü Bilgileri Takas Tarihi ,Takas ,Brüt Alacağı ,Takas Borcu ,Vergi Tutarı, Net Tutar gibi bir tablo var burda yarın için eksi bakiye görülyo bu nedir anlamadım...
IHEVA bugün prim yapar mı dersiniz ? Düştü biraz ama seans sonuna doğru az yükselişe geçti.
Sayın huntelarr bir şey dikkatimi çekti neden özellikle kendi takip ettiğiniz yada elinizde bulunan hisse isimlerini copy paste ederek yenileyip yenileyip yeni sayfalara taşıyorsnuz.Açıkcası topiği takip ettiğim kadarıyla topikte tamamem ya borsanın B sini bilmeyen arkadaşlar var yada daha çok çok acemi Borsaya girmiş ama çözmeye çalışan arkadaşlar yoğunlukta yanlış mı yorumluyorum bilmiyorum .Dolayısıyla sanki sizin takip ettiğiniz senetler onlar içinde referasn olabilme ihtimali yok mu demek ve anlatmak istediğimi Umarın anlatabildim belkide ben art niyetli düşünmüşümdür . Tamamen kendi görüşüm olup sesli düşüncede diyebilirz yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir Tüm arkadaşalra hayırlı kazançlar
quote:
Orijinalden alıntı: asityanığı
Sayın huntelarr bir şey dikkatimi çekti neden özellikle kendi takip ettiğiniz yada elinizde bulunan hisse isimlerini copy paste ederek yenileyip yenileyip yeni sayfalara taşıyorsnuz.Açıkcası topiği takip ettiğim kadarıyla topikte tamamem ya borsanın B sini bilmeyen arkadaşlar var yada daha çok çok acemi Borsaya girmiş ama çözmeye çalışan arkadaşlar yoğunlukta yanlış mı yorumluyorum bilmiyorum .Dolayısıyla sanki sizin takip ettiğiniz senetler onlar içinde referasn olabilme ihtimali yok mu demek ve anlatmak istediğimi Umarın anlatabildim belkide ben art niyetli düşünmüşümdür . Tamamen kendi görüşüm olup sesli düşüncede diyebilirz yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir Tüm arkadaşalra hayırlı kazançlar
Ben art niyetli düşündüğünüzü sanmıyorum ama bunu bir nevi simülasyon olarak görüyoruz biz takip edenler... O yüzden takip eden biri olarak bence çok güzel birşey yapıyor. Niyetim size karşı bi tez üretmek değil elbette, ama paylaşan insanları ürkütmemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sesar
Hocam konuya yazmadım fakat buyur Sesar. Ne durumdasın gibi mesajlar atmışsın. Açık konuşayım hep borsaya girmeyi düşünüyordum fakat bilgi ve cesaret eksikliği vardı.
Sadece bu konuda yazdıklarını okuyarak ve tavsiye ettiğin AKGRT hissesini satın aldım 2 kere.
*AKGRT* (Eski) Alış talimatınızın TAMAMI 215 TL fiyat üzerinden gerçekleşmiştir
*AKGRT* (Eski) Alış talimatınızın TAMAMI 218 TL fiyat üzerinden gerçekleşmiştir.
*AKGRT* (Eski) Satış talimatınızın TAMAMI 446 TL fiyat üzerinden gerçekleşmiştir.
5 gün içerisindeki Hesap ortada
Yalnız şu an verdiğin listeye bakarak bir kagıt alamıyorum. Dalgalı biraz.
Bu arada herkes bilmeli ki giriyorsa da girmiyorsa da kendinedir. Sonuçta risksiz para kazanmak diye birşey yok. Ters bir durum olursa kimse öneren kişiye suçlamada bulamaz. Fakat uzun vadede de kimsenin zarar ettiği görülmemiştir.
sesar tebrikler ve teşekkürler..................kademeli alım yapmışsın....aslında güzel ama ben o listeyi yazdığımda 2.07 lerdeydi keşke oralardanda alabilseydin.... BEN PARA KAYBETTİRDİN DİYE SUÇLNAMIYAYIM DİYE DEFALARCA AÇIKLAMA YAPTIM.....EN AZ 8-9 KERE NE KADAR TEMKİNLİ OLDUĞUMU YAZDIM...ŞAHSEN BORSADA 10 BİN PUAN KADAR BÜYÜK Bİ DÜZELTMEDE BEKLEDİĞİMİ YAZDIM BUNA RAĞMEN ELEŞTİREN OLUYOSA....BAŞLIĞI KAPATALIM DERİM...........
quote:
düşüncene katılmasam bile saygı duyarım... AMA BEN BÖYLE DÜŞÜNÜLMESİNDEN KORKTUĞUM İÇİN DEFALARCA İZAH ETTİM...AÇIKLADIM..EMİNİM O GEREKÇELERİ VE O LİSTEDEKİ AYRINTILARI ..OKUMADIN..
Sayın huntelarr Büyük harfle yazacak kadar sizi sinirlendirebilceğimi tahmin edemedim ve hatta yazarkende özellikle dikkatli yazmaya çalışmıştım Bir topik açmışsınız ve topiğide takip ediyorsunz(güzel) bende kendimce bir eleştirde bulundum ayrıca size kimseye para kaybettirdiniz diyede bir ithamda da bulunmadım dikkatli okuyduysanız sadece kendi hisselerinizi neden her seferinde yeni sayfaya taşıyorsunuz diye bir soru sordun ve kendi kendimide eleştirdim borsa ile az çok ilgilenen tüm yatırımcılar 2,3 haftalardır bir düzelteyi zaten biliyor duyuyor yada bekliyor Bilindiği üzere borsada her zaman beklenen değilde tersi gerçekleşir belkide beklenen düzelte şu anda gelmiyecek kimbilir..........oda zaten başlı başına ayrı bir konu bilinse tüm yatrımcılar zengin olurdu Lafı uzatmaya gerek yok topiği kapatıp kapatmak size kalmış bir şey topik sizin istiyorsanız kapatırsınzı benimimkisi ufak bir eleştiri yada dikkat çekmek idi yoksa maksadın aşan bir şey yazmadım
Tamamen kendi görüşüm olup sesli düşüncede diyebilirz yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir!!!!
Arkadaşlar alarko holding denen lanet kağıt hakkında bilgisi ve beklentisi olan var mı?
quote:
Sayın huntelarr Büyük harfle yazacak kadar sizi sinirlendirebilceğimi tahmin edemedim ve hatta yazarkende özellikle dikkatli yazmaya çalışmıştım Bir topik açmışsınız ve topiğide takip ediyorsunz(güzel) bende kendimce bir eleştirde bulundum ayrıca size kimseye para kaybettirdiniz diyede bir ithamda da bulunmadım dikkatli okuyduysanız sadece kendi hisselerinizi neden her seferinde yeni sayfaya taşıyorsunuz diye bir soru sordun ve kendi kendimide eleştirdim borsa ile az çok ilgilenen tüm yatırımcılar 2,3 haftalardır bir düzelteyi zaten biliyor duyuyor yada bekliyor Bilindiği üzere borsada her zaman beklenen değilde tersi gerçekleşir belkide beklenen düzelte şu anda gelmiyecek kimbilir..........oda zaten başlı başına ayrı bir konu bilinse tüm yatrımcılar zengin olurdu Lafı uzatmaya gerek yok topiği kapatıp kapatmak size kalmış bir şey topik sizin istiyorsanız kapatırsınzı benimimkisi ufak bir eleştiri yada dikkat çekmek idi yoksa maksadın aşan bir şey yazmadım
Tamamen kendi görüşüm olup sesli düşüncede diyebilirz yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir!!!!
KIZMADIM SAYGIDA DUYARIM...DEDİM... KISACA BİDAHA SÖLİM ..SÜREKLİ DENEME AMAÇLI KAĞIT TAKİP EDELİM ÖRNEK OLARAK DİYENLER OLUYOR O YÜZDEN KENDİMCE AZ RSİKLİ KAĞITLARI YAZDIM...TAKİP AMAÇLI ..SÜREKLİ SORAN OLDUĞU İÇİN SÜREKLİ COPY ETTİM..OK
Ben şunu merak ediyorum 1 lot aldık diyelim o lotun yarısını satabilir miyiz ? ayrıca borsada sanırım en az 1 lot alınıyormuş bir lot 1000 oluyorsa 1 tl lik bi hisse 1000 tl ödüyoruz yoksa farklı şeyler varmı
quote:
quote:
KIZMADIM SAYGIDA DUYARIM...DEDİM... KISACA BİDAHA SÖLİM ..SÜREKLİ DENEME AMAÇLI KAĞIT TAKİP EDELİM ÖRNEK OLARAK DİYENLER OLUYOR O YÜZDEN KENDİMCE AZ RSİKLİ KAĞITLARI YAZDIM...TAKİP AMAÇLI ..SÜREKLİ SORAN OLDUĞU İÇİN SÜREKLİ COPY ETTİM..OK
siz ikinci cevabı verdiğiniz zaman ben yazıyı yazıyormuşum okumadan göndermiş oldum uzatmaya gerek yok birbirimiz anlamış durumdayız
Bende burada yeni borsaya girecek yada niyeti olan arkadaşlara kendimce bir tavsiyede bulunmak istiyorum arkadaşlar ilk kez borsaya girecekseniz ve tecrübesizseniz ulusal 30 yada ulusal 50 kağıtlarından başka kağıtları girmeyin bulaşmayın derim zaten kısmetinizde para kazanmak varsa o kağıtlar size yeter de artar bile
quote:
Orijinalden alıntı: nocen
Arkadaşlar alarko holding denen lanet kağıt hakkında bilgisi ve beklentisi olan var mı?
O kağıtta almanlar ve citigrup büyük oynuyor diye duymuştum..Çokda emin değilim ama buralarda bir düzeltme olsa bile bu düzeltmeden çok etkilenmeyecek kağıtlardan biri gibi duruyor bence..3.40-3.50 lerden alınırsa yılsonuna doğru %15-20 kazandırabilir sanki..