mala anlatır gibi anlatabilr misinz sabahdan beri araştırıyom bi şey anlamadım |
BORSADAKİ LOT NE ANLAMA GELİYOR
-
-
Lot hisse adedidir. Örneğin 10 liralık hisseden 1 adet alırsanız. 1 lot hisseniz oldu demektir. Yani Türkçe'si olarak adet şeklinde düşünebiliriz lot'u. İyi çalışmalar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dj batuhanLot hisse adedidir. Örneğin 10 liralık hisseden 1 adet alırsanız. 1 lot hisseniz oldu demektir. Yani Türkçe'si olarak adet şeklinde düşünebiliriz lot'u. İyi çalışmalar.
kanka benim mesela 1000 liram var tamam mı
0.05 lotla euro almak demek ne demek oluyo
0.03 ne oluyo
1000 lirayla 1 lotluk alınca ne oluyo?
-
quote:
Orijinalden alıntı: hll knkkanka benim mesela 1000 liram var tamam mı
0.03 ne oluyo
Alıntıları GösterYabancı hisse işlemlerinden bahsediyorsanız bilemiyorum ama Türkiye borsasında 1000 lirayla atıyorum 9,5 tl değerinde bir hisse satın aldınız diyelim, tüm paranızla.
1000 / 9,5 = yuvarlak hesapla 105 lotunuz olur.
105 x 9,5 = 997,5 tl yapıyor. Kalan para da aracı kurum komisyonuna falan gider. 9,5 liralık bir hisseyi 1000 lirayla alarak 105 lotun, yani 105 adetlik hissenin sahibi olursunuz.
Eğer almak istediğiniz hissenin tanesi 1000 tl ise 1000 tl kullanarak sadece 1 lot alabilirsiniz.
Dolar gibi düşünün dolar şu an 8,50 diyelim. 85 lirayla 10 dolar alabilirsiniz. Hissede de mantık aynı aslında, lot'u tane olarak düşünebilirsiniz.
-
Her lot un her hisse de değeri farklıdır. Mesela Jantsa 1 lotu 100 lira, Krdmd 1 lotu 8 lira
1000 lira ile
1000/100 = 10 lot Jantsa
1000/8 = 125 lot Krdmd alabilirsin.
8 lira olan krdmd 9 lira olursa 125 lira kazanırsın.
-
ne dion la nerden duyuyon bunları.quote:
Orijinalden alıntı: hll knkkanka benim mesela 1000 liram var tamam mı
0.03 ne oluyo
Alıntıları Göster
Kripto süleyman mı dedi sana bunları?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Elinde coin sayısı diye biliyom. bitcoin şuan 35bin dolar.. sen 1tane bitcoin alıyorsun 35bin dolar verip. 1lotun oluyor.yanlışım varsa düzeltin
-
şirketin bölebilen en küçük birimi. sen yatırımcı olunca bunları topluyorsun. ayrıca temettü alınca küsüratlı lot gelirse lot altı işlem yapamayacağın için orada sonsuza kadar duruyor
sen ve ben dısında lotun anlamını herkes biliyor bu forum finans uzmanı insanlar doluymuş haberim yok
-
Eskiden hatırladığım kadarıyla, borsa bir lot bin hisse demekti. Yani diyelim 40 lot 40 bin hisse ediyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdamsen ve ben dısında lotun anlamını herkes biliyor bu forum finans uzmanı insanlar doluymuş haberim yok
Olm hala anlamadim he 50 kişi yazmış saolsunlar ama hicbisey anlamadim hala ben harbi malım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka borsa da lot hisse demek.quote:
Orijinalden alıntı: hll knkOlm hala anlamadim he 50 kişi yazmış saolsunlar ama hicbisey anlamadim hala ben harbi malım
Alıntıları Göster
Mesela aselsan borsa yaz.
Çıkan fiyat 1 hissenin fiyatıdır.
0.1 lot diye birşey yok borsada. 1 ve 1in katları. Tamsayı yani hep.
Kriptoda olay farklı. Bir bitcoin almak zorunda değilsin git 0.000001 btc al. Borsada bu yok ama.
Senin duyduğun 0.3lot falan kriptodadır.
quote:
Orijinalden alıntı: 07kubi07
Kanka borsa da lot hisse demek.
Mesela aselsan borsa yaz.
Çıkan fiyat 1 hissenin fiyatıdır.
0.1 lot diye birşey yok borsada. 1 ve 1in katları. Tamsayı yani hep.
Kriptoda olay farklı. Bir bitcoin almak zorunda değilsin git 0.000001 btc al. Borsada bu yok ama.
Senin duyduğun 0.3lot falan kriptodadır.
Alıntıları GösterKnk forex piyasasina girdim yatırım uzmani ne derse onu yapiyorum. Adam bana diyo 0.05 ile gpbusd gir diyo
Sl ve tp değerlerini söylüyor sell ya da buy yapiyorum. Suan bilincsizce kullaniyorum. Uzman ne derse onu yapiyorum. Bazen 0.03 lot veriyo bszen 0.05 lot veriyo .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aga daha borsa bilmiyon niye forexe giriyon.quote:
Orijinalden alıntı: hll knkKnk forex piyasasina girdim yatırım uzmani ne derse onu yapiyorum. Adam bana diyo 0.05 ile gpbusd gir diyo
Sl ve tp değerlerini söylüyor sell ya da buy yapiyorum. Suan bilincsizce kullaniyorum. Uzman ne derse onu yapiyorum. Bazen 0.03 lot veriyo bszen 0.05 lot veriyo .
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: 07kubi07
Aga daha borsa bilmiyon niye forexe giriyon.
Alıntıları Gösterbilmem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X