Şimdi Ara

Borusan premium uzun dönem kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Araç alma durumundayım. Dolaşırken Borusan'ın premium kiralama olayına denk geldim. Uzun dönem araç kiralıyorsunuz, elinize sıfır araç geliyor ve kiralama süreniz bittiğinde size aracı satın almanız için teklifte bulunuluyor.

Ben 1.16D'ye baktım 36 aylık kiralama için yıllık 20.000km aylık 672Euro KDV hariç. Yani 24.192 Euro yapıyor KDV hariç. Siz ve ya çevrenizde daha önce kiralayan oldu mu? Kiralama süresi bitince Borusan'ın teklifi ne oluyor acaba? Teşekkürler şimdiden

Ek bilgi: Kilometreyi az yapacağım için 1.18e de baktım 646 Euro'ya denk geliyor bir farkı yok.

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    3 sene için 100 bin turk lirasi vericeksiniz. Sene sonunda elinizde hicbirsey olmayacak. 3.sene sonunda ne teklif ederse etsinler hicbir sekilde karli olmaz...

Premium olmak zorunda mi? Madem premium neden 1 serisi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

3 sene için 100 bin turk lirasi vericeksiniz. Sene sonunda elinizde hicbirsey olmayacak. 3.sene sonunda ne teklif ederse etsinler hicbir sekilde karli olmaz...

Premium olmak zorunda mi? Madem premium neden 1 serisi?

Şöyle ki şu an 1.16D Mplus paket satış fiyatı 167.000 lira. 3 senelik 100.000 lira verilecek tabi ama eğer 3 sene sonunda 30.000 daha verin araç sizde kalsın derlerse bu karlı bir yatırım olacak.

Premium sevdam yok sadece dolaşırken buldum hocam.
  • 646 derken çok rahatsınız sanırım.

Önce 4 ile çarpın, sonra yüzde 18 KDV ekleyin. ..

Hala rahatsaniz kredi ile kendinize araba alın.
  • Madem ayda böyle bir parayı ödemeye gücünüz var, gidin krediyle arabayı satın hocam...Kredi bittiğinde elinizde araç olur...

Bu şekilde 100 bin tl ödeyip sadece 3 yıl kullanmış olacak ve sonucunda hiç bir şeyiniz olmayacak. Size kiralama sonrası teklifleri pekte cazip geleceğini sanmıyorum

Bu fiyatlara çıkıldığında bence krediyle araba almak daha mantıklı, tabi düzenli gelir ve maddi duruma göre bu borca girilmeli
  • @oyuncu11790 @mr.big

Yukarıda yazdım hocam. Eğer 3 yıllık 100.000 kiralama bedelinin üzerinde, kiralama bittiğinde 30.000-40.000 gibi bir fiyat teklif edilirse bu durum daha mantıklı olacak.

Yoksa Euro 4, KDV %18 bunların bilgisindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

@oyuncu11790 @mr.big

Yukarıda yazdım hocam. Eğer 3 yıllık 100.000 kiralama bedelinin üzerinde, kiralama bittiğinde 30.000-40.000 gibi bir fiyat teklif edilirse bu durum daha mantıklı olacak.

Hocam eğer teklif böyle olursa mantıklı olacaktır, zaten aracın güncel fiyatı yine 140 civarı başlıyor diye biliyorum...Fakat teklif daha yukarıda olursa ortada pekte mantıklı bir durum kalmıyor.

Bana garanti yöntem krediyle aracı almak gibi geliyor, şimdi bmw yani borusan aracı euro üstünden kiralıyor ve euro malum ne olacağı belli değil...5 te olabilir 6 da olabilir.

Tabi kiralama durumunun mantığı mtv, kasko, sigorta gibi durumlardan sıyrılmış oluyorsunuz.

Burada bütün mevzu firmanın kiralama sonundaki satış fiyatı oluyor, o fiyata göre mantıklı yada mantıksız demek mümkün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

@oyuncu11790 @mr.big

ben 30-40 gibi bir rakam asla beklemiyorum. Belki piyasa fiyatının biraz altı olur, ama durduk yere 80 bin tl ikinci el değeri olan aracı size çok düşüğe vermezler.
  • 30 bine vereceklerini mi zannediyorsunuz

en az 100 bin isterler.
  • @hederahelix Çevremde kimse yok hocam bu yöntemi kullanan kesin bir cevap olsa keşke.

@mr.big Hocam şöyle bakıldığında %18i üzerine koyduğunuzda 792,86 Euro yapıyor. Yani aylık kiralamada günlüğü 26,44 Euro. Avis'e baktığımızda Fluence ile aylık kiralamada aynı bedelde oluyor. Ne kadar teklif ediyorlar acaba? Keşke bu yöntemi deneyimleyen biri olsa da öğrensek.

@oyuncu11790 Kiraladığımda bana gelecek aracın güncel satış fiyatı 167.000 lira hocam. Borusan'ın ne yapacağını bilemiyorum. Ülkenin nereye gittiği de belli değil. Az kullanılmış Premium garantiden çıkan araçlara bakıyorum 5 Kapı Cooper D'ler de gayet hoş duruyor. Kafam biraz karışık. Sizlerden yardım almak istedim bu yüzden.
    30000 mi :)

- Kiralama teklifleri, aksi belirtilmedikçe, "0" km otomobilleri kapsamaktadır. 47 ay, yıllık 10.000 km kullanım için ilgili dönem boyunca ödenmesi gereken aylık fiyatlarıdır. Farklı kilometre ve süre seçenekleri için Borusan Otomotiv Premium ile iletişime geçebilirsiniz.
    - Belirtilen TL fiyat, EUR fiyatın bugünkü TC Merkez Bankası Euro döviz satış kuru ile çarpımı sonucu ulaşılan rakam olup, kurdaki günlük değişimlere göre fatura tarihleri itibarıyla farklılık gösterebilecektir. Verilen fiyat, başlangıç fiyatıdır; donanıma ve paket içeriğine göre farklılık gösterebilir.

100k verdiniz, bakim kasko sigorta borusan karsiladi.
    130k ya 170 bin liralik otomobil sahibi mi olacaksiniz?
    İkinci maddeyi okuyun, euro yukselirse fiyatda artma yapacaktir borusan. (Bkz "noyan")
    Turk zekasina hayranim, en iyisini en ucuza almayi bende isterim ama bu yöntem de ise yaramiycaktir maalesef..

3 sene sonunda ustune verilicek parayi simdiden sorsaniz ve bunu bir belge ile destekleseniz ustune ustun tl cinsinden fiyat alsaniz belki olabilir ama bunuda borusanin yapicagini dusunmuyorum.

• hocam o 30.000-40.000 hayal onu unutun bence size o dönemki 2.el fiyatını önerirler
    şu ekonomiyle 3 yıl sonra o arabanın 2.el değeri şimdiki sıfır fiyatına eşit olacaktır
    örneğin 2 yıl önce 75.000 e aldığım aracımın şu an 2. el piyasa değeri 75.000 sıfırı 95.000 e dayandı
    ha olur da ülkemiz 3 yıl içinde süper güç olur vergiler kalkar sıfır fiyatları dip yaparsa o zaman size daha uygun bir teklif yaparlar ama o bile 30-40 bin olmaz emin olun
  • 3 sene sonunda piyasası 100k olan aracı 30.000'e verecek olsa, almama durumunda da birşey sunmak zorunda kalır.
    onunda teklifi kabul etmeyecekler için hukuki bir boyutu olur zaten.

3 sene sonunda arabanın günce piyasası 100binse size minimum sunacağı teklif 90-95bin olur.

bu uzun süreli kiralama işi şirketler için tasarlanmış sistemler zaten.
    Kafana koymuşsun yapicaksin :)
    Fakat bu isten zararli cikacagini bilmiyorsun seni forumca uyariyoruz :)

Bmwnin kendi aracini kampanya ile 3 senelik kiralamadaki gunluk fiyat ile, renault fluence'in "aylik uzerinden gunluk fiyatini" denk getirmissin helal olsun fakat sartlar kesinlikle eşit degil..

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

30000 mi :)

- Kiralama teklifleri, aksi belirtilmedikçe, "0" km otomobilleri kapsamaktadır. 47 ay, yıllık 10.000 km kullanım için ilgili dönem boyunca ödenmesi gereken aylık fiyatlarıdır. Farklı kilometre ve süre seçenekleri için Borusan Otomotiv Premium ile iletişime geçebilirsiniz.
    - Belirtilen TL fiyat, EUR fiyatın bugünkü TC Merkez Bankası Euro döviz satış kuru ile çarpımı sonucu ulaşılan rakam olup, kurdaki günlük değişimlere göre fatura tarihleri itibarıyla farklılık gösterebilecektir. Verilen fiyat, başlangıç fiyatıdır; donanıma ve paket içeriğine göre farklılık gösterebilir.

İkinci maddeyi okuyun, euro yukselirse fiyatda artma yapacaktir borusan. (Bkz "noyan")
    Turk zekasina hayranim, en iyisini en ucuza almayi bende isterim ama bu yöntem de ise yaramiycaktir maalesef..

3 sene sonunda ustune verilicek parayi simdiden sorsaniz ve bunu bir belge ile destekleseniz ustune ustun tl cinsinden fiyat alsaniz belki olabilir ama bunuda borusanin yapicagini dusunmuyorum.

quote:

Ben size hayranım şu an. 3 sene sonunda sıfır arabaya sahip olmayacağım ki 3 yıl kullanılmış arabaya sahip olacağım.

Az kullanılmış otomobiller bölümüne bakarsanız Cooper D 5 kapılı model 124.000 lira ile satışta o aracın sıfır satış fiyatı 153.563 TL. Büyük ihtimalle kiracısına daha uygun teklifte bulunuldu.
    Borusan ile iletişime geçmeden buraya sormak istedim. Kanıt bulundurmak önemli günümüzde elbette.

• kardeşim bu kiralama işinin 2 ayağı var. sendeki aracı kiralama döneminin sonunda satacaklar ordan da kazanacaklar
    Bu şirketler sene başında borusanla görüşüp mesela 100 araç alıyo ve buna göre de epey bi indirimli alıyolar, ki bu da satarken de kar etmek demek.

yani 2. elde piyasasının 3-5 altına satabileceği bi aracı sana 40 bine satmazlar, onu düşünme.

öyle bi araç aldığında vazgeçeceğin faizi, sigortayı falan da hesaplarsan, tahminen aslında cebinden 12 bin tl falan çıkacak
  • Şirket değilseniz her türlü zararlı çıkacaksınız bulaşmayın. Mantıklı bir şey olsa emin olun yurdum ölücüleri 1'leri 3'leri 4'leri çoktan çekmişlerdi altlarına siz bunu "keşfedene" kadar.
  • Kafama koydum değil biraz kafama yattı diyelim hocam. Sizlere saygım sonsuz yoksa. Bu arada benim bildiğim Fluence'in 12 aylık günlük kiralaması ile aynı fiyatta neyse hocam bu durumun konumuzla çok ilgisi yok.

@tomofil tutkunu Siz sadece aracı kiralıyorsunuz almazsanız premium onaylı otomobil olarak satışa konuluyor hocam.http://www.premiumkiralama.com/az-kullanilmis-otomobiller.aspx şu attığım linkte ki gibi.

@aykut467 Bana da %70 öyle geliyor 2. el fiyatını sunup yani aracı toplamda 200.000 bandına satmaya çalışırlar bana gibi ama.

• @Cesc_ @he_man

Doğru söylüyorsunuz hocam. Ben çok geç kalmış oluyorum bu durumda.

Ama bahsettiğiniz gibi; sigorta faizi, MTV, bakım ücretlerinden yırtmış oluyorum.

İnanın ne internette şu fiyatı önerdiler, şunu şöyle aldım Borusan'dan gibi hiçbir bilgi yok.
  • Ayda 2500 TL kredi ödeyerek o aracı satın alırsınız zaten.1000-1500 TL aralığında olsa mantıklı olabilirdi.Ayda 4 bin TL ödeyerek Sıfır c200 D AMG Estate alınabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.