Şimdi Ara

Arka Emniyet Kemeri - tüvtürk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
50.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarın aracımı muayeneye götüreceğim arkadaşlar. 1996 model spring. aracımda arka emniyet kemeri için yer yapmışlar yani delikleri var ama emniyet kemeri yok tokası da yok. bu araç 2009'da bu şekilde muayeneden geçmiş yani o zaman da tüvtürk vardı. şimdi çoğu kişiden 1995 üstü modellerin arka emniyet kemeri bulundurma zorunluluğu duydum ve muayeneden geçemeyenler var. tüvtürk çalışanları kafasına göre mi iş yapıyor? büyük bir ihtimal ben de yarın muayeneden geçemeyeceğim... Peki bu araç 2009'da nasıl muayeneden geçti sorusu kafama takıldı... Arabayı geçen hafta aldım önceki sahibinin emniyet kemerlerini çıkartma ihtimalini düşünmüyorum bile napabilir :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arka Emniyet Kemeri: TÜVTÜRK Mevzuatı ve Kusurlar

TÜVTÜRK, Türkiye'deki motorlu araçların muayenesinden sorumlu kuruluştur. Araçların trafik güvenliği açısından belirli standartları karşılamasını sağlar. Arka emniyet kemerleri, bu standartların önemli bir parçasıdır.

TÜVTÜRK mevzuatına göre, 24 Mayıs 1999 tarihinden sonra üretilen tüm araçlarda arka koltukta emniyet kemeri zorunludur. Bu tarihten önce üretilen araçlarda ise arka koltukta emniyet kemeri bulunması şart değildir.

Arka koltukta emniyet kemeri olmayan araçlar trafikten men edilir. Bu durum, "ağır kusur" olarak değerlendirilir ve aracın muayenesinden geçememesi anlamına gelir.

Lada Samara gibi bazı araçlarda arka koltukta emniyet kemeri bulunmaz. Bu araçlar, 24 Mayıs 1999 tarihinden önce üretildiğinden muayeneden emniyet kemeri eksikliğinden dolayı geçemezler.

Arka koltuktaki yolcuların emniyet kemeri takmamaları da "hafif kusur" olarak değerlendirilir. Bu durumda araç muayeneden geçer ancak trafik cezası kesilir.

Arka emniyet kemerlerinin önemini göz önünde bulundurmak önemlidir. Kaza anında, arka koltukta oturan yolcuları ciddi yaralanmalardan korur. Bu nedenle, tüm araçlarda arka koltukta emniyet kemeri bulunmalı ve yolcular her zaman emniyet kemerlerini takmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Haberlerde çıkmıştı bir amcanın torosunda mı ne yoktu arka emniyet kemeri. İsyan ediyordu resmen, muayeneden geçirmiyorlar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Haberlerde çıkmıştı bir amcanın torosunda mı ne yoktu arka emniyet kemeri. İsyan ediyordu resmen, muayeneden geçirmiyorlar diye.
    bende 91 samara var.muayenede arka emniyet kemeri tokalarından biri koltuğun altında kalmıştı. bunu çıkart demişti. ama sanırım gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

bende 91 samara var.muayenede arka emniyet kemeri tokalarından biri koltuğun altında kalmıştı. bunu çıkart demişti. ama sanırım gerek yok

Alıntıları Göster
    2 noktalı emniyet kemeri olması lazım spring'te... koltuk altında kalmış olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

2 noktalı emniyet kemeri olması lazım spring'te... koltuk altında kalmış olmasın?

Alıntıları Göster
    2000 model ve üstünde aranmıyor mu o şart? Yanlış mı biliyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Alıntıları Göster
    Model falan farketmez, birşey orjinalinde yoksa aracın, isteyemezler.
  • Bence muayenede şansınızı deneyin, geçirmezlerse yaptırıp öyle geçirirsiniz.

Mevzuat sürekli değişiyor ve geliştiriliyor o nedenle söylenenler doğru olabilir. Yine de orijinalinde emniyet kemeri olmayan bir araçtan bunu beklemek abes diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EMNİYET KEMERİ DEĞİŞİMİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Bence muayenede şansınızı deneyin, geçirmezlerse yaptırıp öyle geçirirsiniz.

Mevzuat sürekli değişiyor ve geliştiriliyor o nedenle söylenenler doğru olabilir. Yine de orijinalinde emniyet kemeri olmayan bir araçtan bunu beklemek abes diye düşünüyorum.
    aracınızda arkada oturanlar emniyet kemeri takmazlarmı bir emniyet kemeri taktırsanız insan kalitesini ön plana çıkartsak kendi güvenliğiniz için birşeyler yapsanız diğer prosedürleri 2.plana itseniz bence daha huzurlu olursunuz kafanıza takılmaz.

birde böyle düşünmeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

aracınızda arkada oturanlar emniyet kemeri takmazlarmı bir emniyet kemeri taktırsanız insan kalitesini ön plana çıkartsak kendi güvenliğiniz için birşeyler yapsanız diğer prosedürleri 2.plana itseniz bence daha huzurlu olursunuz kafanıza takılmaz.

birde böyle düşünmeye çalışın.

Alıntıları Göster
    emniyet kemeri taktır, arkada oturanada zorla taktır.
    allah göstermesin, bir kaza anında, sen önde kemerini takmış bile olsan.
    arkadaki takmayan yüzünden büyük zarar görürsün.

• aynı şey bizim kamynetin başına geldi, önde 2+1 şeklinde koltuk var, ama 2 olan birleşik yani ikili, 1 şöför 1 ön yolcu için kemer vardı 2. si için yoktu ve muayeneden geçemedi, mecbur gidip serviste 2. emniyet kemeri taktırıldı, eğer tüvtürkte takılırsanız, daha kurtulamazsınız, o yüzden baştan taktırın yada şansınızı bi zorlayın isterseniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

aynı şey bizim kamynetin başına geldi, önde 2+1 şeklinde koltuk var, ama 2 olan birleşik yani ikili, 1 şöför 1 ön yolcu için kemer vardı 2. si için yoktu ve muayeneden geçemedi, mecbur gidip serviste 2. emniyet kemeri taktırıldı, eğer tüvtürkte takılırsanız, daha kurtulamazsınız, o yüzden baştan taktırın yada şansınızı bi zorlayın isterseniz..
    Tüvtürk'ü boşverin, yolcu güvenliği için emniyet kemeri taktırın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Alıntıları Göster
    Benim kullandığım araçta nedense arka koltukta oturan yolcular emniyet kemerlerini takıyor nedenini çözemiyorum fazla mı adrenalin yaşıyorlar acaba ?

Arka tarafta emniyet kemerine benzeyen ne varsa sökün o zaman bir şey diyemezler ama emniyet kemeri olupta takıldığı yer olmazsa sorun olur hiç olmaması daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

Benim kullandığım araçta nedense arka koltukta oturan yolcular emniyet kemerlerini takıyor nedenini çözemiyorum fazla mı adrenalin yaşıyorlar acaba ?

Arka tarafta emniyet kemerine benzeyen ne varsa sökün o zaman bir şey diyemezler ama emniyet kemeri olupta takıldığı yer olmazsa sorun olur hiç olmaması daha iyi.

Alıntıları Göster
    01.01.1995 tarihinden itibiran üretilen otomobillerin arka koltuklarında emniyet kemerlerinin bulunması yasal bir zorunluluktur arkadaşlar
    bilgilerinize.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

+1...

sonradan üzülmektense şimdiden yaptırın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Malesef öyle değil. 95 Şahinde de kemer yok ama arkadaşım taktırıp öyle gitti muayeneye.

Daha sonra bir düzenleme oldu ise bilgim yok ama 95 ve üzeri modellerde arka kemer isteniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcankarsi

yarın aracımı muayeneye götüreceğim arkadaşlar. 1996 model spring. aracımda arka emniyet kemeri için yer yapmışlar yani delikleri var ama emniyet kemeri yok tokası da yok. bu araç 2009'da bu şekilde muayeneden geçmiş yani o zaman da tüvtürk vardı. şimdi çoğu kişiden 1995 üstü modellerin arka emniyet kemeri bulundurma zorunluluğu duydum ve muayeneden geçemeyenler var. tüvtürk çalışanları kafasına göre mi iş yapıyor? büyük bir ihtimal ben de yarın muayeneden geçemeyeceğim... Peki bu araç 2009'da nasıl muayeneden geçti sorusu kafama takıldı... Arabayı geçen hafta aldım önceki sahibinin emniyet kemerlerini çıkartma ihtimalini düşünmüyorum bile napabilir :)

2009 da muayeneden geçmiş ise, 2011 de geçmeyecek ise bu adamlaraın kafalarına göre iş yaptığını göstermez. Kusurlar zaman içinde yönetmeliklere göre değişebilir. Daha önce ayarsız farlar ağır kusur ike daha sonra hafif kusur sayılmaya başlamıştır. Kuralları ulaştırma bakanlığı belirler. TÜVTURK'e bildirir. TÜVTURK uygular.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: mertcankarsi

yarın aracımı muayeneye götüreceğim arkadaşlar. 1996 model spring. aracımda arka emniyet kemeri için yer yapmışlar yani delikleri var ama emniyet kemeri yok tokası da yok. bu araç 2009'da bu şekilde muayeneden geçmiş yani o zaman da tüvtürk vardı. şimdi çoğu kişiden 1995 üstü modellerin arka emniyet kemeri bulundurma zorunluluğu duydum ve muayeneden geçemeyenler var. tüvtürk çalışanları kafasına göre mi iş yapıyor? büyük bir ihtimal ben de yarın muayeneden geçemeyeceğim... Peki bu araç 2009'da nasıl muayeneden geçti sorusu kafama takıldı... Arabayı geçen hafta aldım önceki sahibinin emniyet kemerlerini çıkartma ihtimalini düşünmüyorum bile napabilir :)

2009 da muayeneden geçmiş ise, 2011 de geçmeyecek ise bu adamlaraın kafalarına göre iş yaptığını göstermez. Kusurlar zaman içinde yönetmeliklere göre değişebilir. Daha önce ayarsız farlar ağır kusur ike daha sonra hafif kusur sayılmaya başlamıştır. Kuralları ulaştırma bakanlığı belirler. TÜVTURK'e bildirir. TÜVTURK uygular.
    2009 da istemiyorlardı ,şimdi istiyorlar.Benim arka koltuğun altında kalmıştı.Çağırdı , koltuğu sök ve kemerleri tak dedi.Orjinalinde yok ise istemeyebilirler.Muayeneden geçmezse takdır.Ama arkadaşların dediği gibi taktırsan zarar etmezsin güvenlik açısından.

Edit: Pardon başlık tarini yeni gördüm.Muayeneye dün girmiş olmanız lazım.Sonuç ne oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 21 Eylül 2011; 16:43:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hkas

2009 da istemiyorlardı ,şimdi istiyorlar.Benim arka koltuğun altında kalmıştı.Çağırdı , koltuğu sök ve kemerleri tak dedi.Orjinalinde yok ise istemeyebilirler.Muayeneden geçmezse takdır.Ama arkadaşların dediği gibi taktırsan zarar etmezsin güvenlik açısından.

Edit: Pardon başlık tarini yeni gördüm.Muayeneye dün girmiş olmanız lazım.Sonuç ne oldu?

Alıntıları Göster
    Mesajım bulunsun sonucu merak ediyorum.
  • quote:

hayır geçirmezler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

quote:

hayır geçirmezler ...

3-5 sene sonra abs şart illa olacak derseler atıyorum 95 model bir arabaya binen adam ne yapacak? devlet o aracın o şekilde üretilmesine ya da ithaline izin vermişse benden daha sonra hiç bir donanımı eklememi isteyemez.

onlar geçirmezlerse kafası bozulan biri onlara geçirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 21 Eylül 2011; 18:22:28 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.