Şimdi Ara

EMNİYET KEMERİ DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim emniyet kemerleri geri sarmıyordu zembereği bozulmuştu geçen sene 450 tl verip ön ikisini değiştirdim. Şimdi elimle sertçe çekince kilitleniyor, bu da demek oluyor ki Allah korusun sert bir kazada tutar(yanlışım varsa düzeltin). Ama 60 km hızla ISLAK zeminde sert fren yapınca abs devreye giriyor fakat kemer mekanizması kilitlenmiyor eski mekanizma da bebek kilidi mi ne deniyor çok hafif frene basınca bile kilitleniyordu, araç bmw e46 2005 model. Ama sonra taktırdıklarım bir oto aksesuarcıya gidip taktırdığım herhangi bir emniyet kemer mekanizması takan adam ise tse belgeli dedi. Yani sonradan takılanlar aracın orjinal kemeri değil ancak başka bir tse belgeli 0(sıfır) kemer. Yani demem o ki Allah korusun 50-100 km hızla önüme bişey çıktığında sertçe fren yapsam yanımdaki başını torpidoya vurur mu vurmaz mı kemerin ne kadar bir kuvvetle kilitlendiğinin ölçümü falan yok mu bunu nasıl anlayabilirim?

Lütfen ciddi cevap verecek olanlar ilgilensin teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Emniyet Kemeri Değişimi

Emniyet kemerleri, araç kazaları sırasında sürücü ve yolcuları korumak için hayati öneme sahiptir. Arızalı veya patlak bir emniyet kemeri, bu korumayı tehlikeye atabilir. Emniyet kemeri arızalarıyla karşılaştığında sorunu en kısa sürede gidermek esastır.

Patlak Emniyet Kemeri Değişimi

Patlak bir emniyet kemeri, kemerin geri çekilmesini veya sıkışmasını engelleyerek çalışmasını engelleyebilir. Bu gibi durumlarda emniyet kemerinin değiştirilmesi gerekir. Emniyet kemeri değişimi, yetkili bir tamirci veya bayi tarafından gerçekleştirilmelidir.

Emniyet Kemeri Tamiri Nerede Yapılır?

Emniyet kemeri tamirleri, yetkili servisler, oto tamirhaneleri ve bazı özel garajlarda gerçekleştirilebilir. Profesyonel bir tamircinin, emniyet kemeri sistemine aşina olması ve onarımları güvenli ve etkili bir şekilde yapması önemlidir.

Emniyet Kemeri Tokası Tamiri Kim Yapar?

Emniyet kemeri tokası arızaları, kemerin takılması veya çıkarılmasını engelleyebilir. Toka tamiri, yetkili bir tamirci veya bayi tarafından gerçekleştirilmelidir. Toka değişimi gerekebilir veya tamir edilebilir.

Emniyet Kemeri Nasıl Değiştirilir?

Emniyet kemeri değişimi karmaşık bir işlemdir ve uzmanlık gerektirir. Kendi kendine emniyet kemeri değiştirmeye çalışmak tehlikeli olabilir. Bu nedenle, emniyet kemeri değişimi için daima bir profesyonelden yardım almanızı tavsiye ederiz.

Emniyet Kemeri Tamirini Kim Yapar?

Emniyet kemeri tamirleri, yetkili tamirciler, oto tamirhaneleri ve bazı özel garajlar tarafından gerçekleştirilebilir. Emniyet kemeri sistemlerine aşina ve gerekli eğitimi almış bir tamirci seçmeniz önemlidir.

Emniyet Kemeri Tokası Değişimi

Emniyet kemeri tokası arızalanırsa, değişmesi gerekebilir. Toka değişimi, yetkili bir tamirci veya bayi tarafından gerçekleştirilmelidir. Toka değişimi, emniyet kemeri sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için gereklidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sizin dediğiniz olay tahminim araç sert viraj dönünce, sert fren yapınca filan kemerin önceden kilitlenmesi olayı. Eğer öyle ise bu normal kemere göre daha iyi koruma sağlar zira genelde kazadan önce sert fren ve direksiyon manevrası yaparsınız. Bu da kemerin kazadan önce kilitlenmiş olması anlamına gelir. Hem koltuktan kaymazsınız hem kaza anında halihazırda kilitlenmiş olur.

Ancak emniyet kemeri geri sarma fişeği varsa kaza anında korumadan taviz verilmemiş olur yine.

Ama şu var, kemeriniz niye geri sarılmıyor? Daha önce kaza mı gördü araba?

Değişen sadece zemberek mi yoksa komple kemeri sarma mekanizması mı?

Mobilden istediğim gibi yazamadım kusura bakmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl değiştirdiğiniz kemerler 2. El yani çıkma parçamıydı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Geçen yıl değiştirdiğiniz kemerler 2. El yani çıkma parçamıydı ?
    orjinaldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computers

orjinaldi

Alıntıları Göster
    450 TL ye sıfır orjinal 2 adet BMW E46 kemeri almanız imkansız...

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Sizin dediğiniz olay tahminim araç sert viraj dönünce, sert fren yapınca filan kemerin önceden kilitlenmesi olayı. Eğer öyle ise bu normal kemere göre daha iyi koruma sağlar zira genelde kazadan önce sert fren ve direksiyon manevrası yaparsınız. Bu da kemerin kazadan önce kilitlenmiş olması anlamına gelir. Hem koltuktan kaymazsınız hem kaza anında halihazırda kilitlenmiş olur.

Ancak emniyet kemeri geri sarma fişeği varsa kaza anında korumadan taviz verilmemiş olur yine.

Ama şu var, kemeriniz niye geri sarılmıyor? Daha önce kaza mı gördü araba?

Değişen sadece zemberek mi yoksa komple kemeri sarma mekanizması mı?

Mobilden istediğim gibi yazamadım kusura bakmayın.
    kemerin geri sarmamasının sebebi kullandığım araçlarda kronik sorunmuş yaşı 13 dü o zaman şimdi 14 yaşında bu modellerin genelinde olan bir durum.
    Değişen tamamen kemer mekanizması. Zembereği açtığımız zaman geri toplama ihtimali yok zaten.
    EN başta söylediğiniz gibi kemerin önceden kilitlenme olayı yok ama aslında hiç yok denebilir mi işte çok ani frende de kemer devreye girmezse nasıl tse belgeli oluyor tamam kaza anında zaten tutması gerekir ama sert frende de tutması gerekmez mi? Yani eski nesil bi tofaş kemeri bile olsa sert frende tutmaz mı?

• quote:

450 TL ye sıfır orjinal 2 adet BMW E46 kemeri almanız imkansız...

Alıntıları Göster
    450 tl ye aldıklarım orjinal değil zaten öncekileri orjinaldi. Ben de 450 tl 2 tane sıfır(0) tse belgeli herhangi bir kemer taktırdım oto aksesuarcıda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Emniyet Kemeri Uyarı Sesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

450 tl ye aldıklarım orjinal değil zaten öncekileri orjinaldi. Ben de 450 tl 2 tane sıfır(0) tse belgeli herhangi bir kemer taktırdım oto aksesuarcıda.

Alıntıları Göster
    Aksesuarcıdan 2 tanesini 450 Tl'ye aldığınız uydurma yan sanayi kemerin bozulması normal

Size sıfır orjinal 2 adet kemer gerekiyor , şaşi no ararsanız Yarın parça referans numaraları ile birlikte yetkili servis sıfır orjinal liste fiyatını bulup atabilirim

• quote:

Aksesuarcıdan 2 tanesini 450 Tl'ye aldığınız uydurma yan sanayi kemerin bozulması normal

Size sıfır orjinal 2 adet kemer gerekiyor , şaşi no ararsanız Yarın parça referans numaraları ile birlikte yetkili servis sıfır orjinal liste fiyatını bulup atabilirim

Alıntıları Göster
    bozuk değil üretimi öyle aldığımdan bu zamana durumunda bir gerileme yok sadece biraz daha önceki nesil kemere benziyor hepsi bu elle sertçe çekince kilitleniyor 14 yaşına gelmiş arabaya 0 orjinal kemer almam.
  • quote:

bozuk değil üretimi öyle aldığımdan bu zamana durumunda bir gerileme yok sadece biraz daha önceki nesil kemere benziyor hepsi bu elle sertçe çekince kilitleniyor 14 yaşına gelmiş arabaya 0 orjinal kemer almam.

Alıntıları Göster
    Hocam farkındaysanız ,

arabaya değil, kendi ve ailenizin canına-hayatına kemer alıyorsunuz

• Computers C kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin aldığınız mekanizma abssiz bir aracın mekanizması olmasın ikisi arasında ki fark büyük olacaktır diye tahmin ediyorum.

Sanayide ki adam ne anlar tse belgesinden kutunun üstünde yaziyordur tse mse bir şeyler yaglandirip ballandirip satmıştır adam alacağı paraya bakar.

Kronik sorun ise aracınızın facebook gruplarına falan bakın tamirini nasıl yapmışlar.İlla değişim ise ve orijinal parça kullanmamakta israrciysaniz bu şekilde kullanın.Emniyet kemeri çok mühim bir şey değil sizin gözünüzde orijinal kullanmam dediğinize göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam sizin aldığınız mekanizma abssiz bir aracın mekanizması olmasın ikisi arasında ki fark büyük olacaktır diye tahmin ediyorum.

Sanayide ki adam ne anlar tse belgesinden kutunun üstünde yaziyordur tse mse bir şeyler yaglandirip ballandirip satmıştır adam alacağı paraya bakar.

Kronik sorun ise aracınızın facebook gruplarına falan bakın tamirini nasıl yapmışlar.İlla değişim ise ve orijinal parça kullanmamakta israrciysaniz bu şekilde kullanın.Emniyet kemeri çok mühim bir şey değil sizin gözünüzde orijinal kullanmam dediğinize göre.
    ya mühim değil demiyorum lütfen böyle anlamayın zaten kilitlenmesinde bir sıkıntı yok elle sertçe çekince kilitleniyor. Bu şekilde zaten çalışmasında bir sıkıntı yok sadece hassas değil diyorum hepsi bu yoksa emniyet kemeri tabiki önemlidir ve şimdikiler çalışmıyor değil zaten önem veriyorum ki öncekileri değiştirdim.

• quote:

kemerin geri sarmamasının sebebi kullandığım araçlarda kronik sorunmuş yaşı 13 dü o zaman şimdi 14 yaşında bu modellerin genelinde olan bir durum.
    Değişen tamamen kemer mekanizması. Zembereği açtığımız zaman geri toplama ihtimali yok zaten.
    EN başta söylediğiniz gibi kemerin önceden kilitlenme olayı yok ama aslında hiç yok denebilir mi işte çok ani frende de kemer devreye girmezse nasıl tse belgeli oluyor tamam kaza anında zaten tutması gerekir ama sert frende de tutması gerekmez mi? Yani eski nesil bi tofaş kemeri bile olsa sert frende tutmaz mı?

Alıntıları Göster
    Normal bir emniyet kemeri sadece hızlı bir şekilde çekildiğinde tutar. Sert fren, sert dönüşler, aracın çok fazla yatması v.b durumlarda ivmeölçerden gelen komutla kemer herhangi bir çekme kuvveti olmaksızın kilitler ve manevralar esnasında, taklada, v.b yolcuları koltuğunda daha sıkı tutabilir. Normal çarpışmalarda ise zaten hava yastığı ile birlikte varsa -ki vardır diye tahmin ediyorum- emniyet kemeri fişekleri de patlayarak kemeri gerer ve sizi gene sımsıkı koltukta tutar.

Ancak orijinal ürün kullanılmamışsa yukarıda bahsettiğim ivmeölçerden (Ki hava yastığı sistemi için gerekli olan bir alettir) gelen veriyi okumuyor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.