Şimdi Ara

Arka Koltuk Emniyet Kemeri Uyarısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 model Golf Highline sahibiyim. Aracımda ön koltuklarda emniyet kemeri uyarısı var ancak arkada uyarı yok. Acaba açmak için bir yol var mı yoksa o koltuklarda ağırlık sensörü olmadığı için açamıyor muyuz? Aracıma binenlere arka koltukta dahi emniyet kemerlerini takmalarını söylediğim zaman direniyorlar. Taktırsam bile bir müddet sonra çıkarıyorlar. Ben sesten rahatsız olup takmalarını istiyorum. Yakın zamanda bir tanıdığımızın aracının arka koltuğunda biri vefat etti kemer takmadığı için ve sürücüsü ceza aldı ne yazıkki. Bu yüzden arka koltuğa oturanlardan korkmaya başladım. İnsanlar nedense bilinçsiz bir şekilde sanki arka koltukta oturana bir şey olmazmış gibi kemer takmamakta ısrar ediyor. Bir arkadaşımın 207'sinde arka koltuklarda da kemer uyarısı var ama kendi aracımda nasıl açılacağını bulamadım ne yazıkki.

• Bu arabada böyle bir özellik olmadığı için açtırma gibi bir durum da olamaz. İyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Merhaba,

2011 model Golf Highline sahibiyim. Aracımda ön koltuklarda emniyet kemeri uyarısı var ancak arkada uyarı yok. Acaba açmak için bir yol var mı yoksa o koltuklarda ağırlık sensörü olmadığı için açamıyor muyuz? Aracıma binenlere arka koltukta dahi emniyet kemerlerini takmalarını söylediğim zaman direniyorlar. Taktırsam bile bir müddet sonra çıkarıyorlar. Ben sesten rahatsız olup takmalarını istiyorum. Yakın zamanda bir tanıdığımızın aracının arka koltuğunda biri vefat etti kemer takmadığı için ve sürücüsü ceza aldı ne yazıkki. Bu yüzden arka koltuğa oturanlardan korkmaya başladım. İnsanlar nedense bilinçsiz bir şekilde sanki arka koltukta oturana bir şey olmazmış gibi kemer takmamakta ısrar ediyor. Bir arkadaşımın 207'sinde arka koltuklarda da kemer uyarısı var ama kendi aracımda nasıl açılacağını bulamadım ne yazıkki.

kaza nasıl oldu ? Araç nedir ve çarpma şekli nasıl oldu ?

Geçmiş olsun bu arada.

Kırsal bir yerde gece yola bir anda yaban domuzu çıkıyor ve sürücü arkadaşımınız o an domuza çarpmanın daha büyük bir kazaya neden olacağını düşünüp direksiyonu kırıyor ve toprağa giriyor, toprakta araç duramayıp bir ağaca vuruyor ancak araba en ufak bir hasar yok. Arkada oturan kişi emniyet kemeri takılı olmadığı için çarpışmanın şiddetiyle başını aracın sağ tarafındaki direğe(sanırım direk deniyor o kısıma) vuruyor ve orada başına aldığı darbeden dolayı vefat ediyor. Vefat eden gencin ailesi dava açıyor ve sürücü hem kan parasına hem de hapis cezasına çarptırılıyor ancak sürücünün kesinlikle hatası yok aslında. Gerçekten kötü niyetle yapılmış bir şey de değil. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Bu yüzden aslında arka koltukta da kemer uyarısı kesinlikle olması gerek. İnsanlar en azından sesten rahatsız olup takıyorlar.

edit: araç nedir tam olarak hatırlamıyorum. renault'nun bir modeliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 24 Ağustos 2013; 1:53:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EMNİYET KEMERİ DEĞİŞİMİ
    6 yıl önce açıldı
    Emniyet Kemeri Uyarı Sesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.