Şimdi Ara

Boşanmış aile çocuğu olanlar yardım edebilir mi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sehzade23

quote:

Orijinalden alıntı: sulkor

Bana karşı hırsına anlam verebiliyorum. Ama herşey benim seçimim değil, 2 kişilik bir oyun oyuyoruz ve biri bııraktımmı o oyun tek başına devam etmiyor. Peki boşanmış bir ailenin çocuğusun ama sürekli kavga içinde olan bi ailenin çocuğumusun.Bunun tadını biliyomusun. Hergün evde olan kavganın bağırışmanın . Veya ezilmenin veya rencide olmanın veya eve geldiğinde asık bir surat görmenin. Olmuyo arkadaşım bazen olmuyo evet seçimler bizim. Biz sadece merhametimizin kurbanı olduk kıyamadık evlenelim dedik keşke gülüp gezip eğlenip sırtımızı dönseydik.

neden boşadı eşim biliymusun, cinsel olarak soğuk olduğumuz zamanlarda 1 tane açık seçik video izledim diye boşadı. Anneme o..spu annen dedi. Babama şerefsiz oğlun dedi bütün gemileri yıktı gitti. ne yapayım ne diye yalvarayım. 1 ay boşanmadan sonra gittim falcıya gittim beni eve girip çıkan biriyle aldatıyomuşsun eminim dedi. şimdi tekrar birleşseydim sen bu psikolojide biriyle kaç sene götürebilirdim kafayı yemeden.

Evet mücadelem hiç kolay değil bu yaşta ama ne yapayım zaten ilaçlarla ayakta duruyorum. Çocuğum için mücadele ediyorum.
    çarşamba günü birlikteyim cumartesi pazar dolu dolu geçiriyoruz. evet sürekli evindfe değilim ama ne yapayım .

Normal bir babada evde tv izler arkadalarıyla halı sahaya gider bende haftada 4 gün dışarıdayım işte böyle kandırıyorum kendimi ne yapayım arkadaşım.

Evet ettik bişeylerin içine ama geri kalanını adam gibi yapmaya çalışıyorum. hafta sonları oğlumla pankek yapıyorum. ona evde birlikte lahmacun yapıyorum. ilk bisikletini alıp birlikte sürüyorum önümüzdeki hafta sonları balığa götğrğcem. Yani onunla güzel anı biriktirmeye çalışıyorum. Hayat deneyimlerden ibaret evet onun hayatta bir sorunu var çevresine göre ama arkadşım öbür türlüde çok sağlıklı olmayacaktı. merak etme bunların hiç biri beni haklı veya iyi yapmıyor için rahat olsun. sadece iyi bir baba olupo sağlıklı bir evlat için hayatımı veriyorum.

Cinsel olarak soğuk oldugun bi dönemde video izledin diye boşamış gerçekten küçük bi sebep. Dalgamı geçiyosun hocam ? Erkeklik zor zanaat. Okuman gerekirdi. Evlenmeden önce çok kitap okuman gerekirdi. Eşin senin cinsel ihtiyaçlarını gidermek için yaratılmış bir köle değil. 30 Yıl 40 yıl 50 yıl evli kalıp bu dünyadan beraber göçen insanlar hiç yataklarını ayırmadımı sanıyosun ? Onlar cinsel açıdan soğuk oldukları bir dönemde ellerini gözlerini ve bedenlerini eşlerinden farklı yönlere çevirmediler. Bu affedilebilecek bir kusur değil. Eşin seninle boşanmakta haklı. Allah kıskançtır kullarınıda kıskanç yaratır eşinin seni kıskanması çok doğal.

He falcıya gidip beni eve girip çıkan briyle aldatıyomuşsun falcı dedi felan deyip falcıya göre hareket etmesi zaten yorumlanıcak bişey değil ama eşindeki her kusurdan kendine bir suç bulman gerekir bunu hep kendini suçlaman için değil krizleri daha iyi yönetip gemiyi ulaşması gereken hedefe sağlıklı bir biçimde ulaştırabilmen için gerekir. Geminin dümeni sende çünki. Boşandıktan sonra eşin dostun neden oldugunu sordugunda falcıya inandı deyip geçemezsin. Eşinde yuvanızı tehlikeye sokucak eksiklikleri her zaman arayıp tespit ettiğindede tatlı dille bu eksiklikleri giderip ondan arındırman gerekir eşininde aynı şeyleri sende yapması gerekir bu birbirinizin kalıbına girip hayatı daha uzun süreler mutlu yaşayabilmeniz için gereklidir. Falcıya gitmeden önce onu farkedip nasihat etmen gerekirdi dini inancın beni çok ilgilendirmiyo ama ben adımlarımı atarken elimden geldiğince dinden temeller arayarak atmaya çalışıyorum 1 hadisi şerif ve 1 anı paylaşayım Allah rasulünün hayatından sende en azından ikinci eşinde bu iki paylaşıma dikkat et emin ol kaybetmezsin. Birincisi bir hadisi şerif olsun Allah rasulü sahabelerine hepiniz birer çobansınız ve ailelerinizden sorumlusunuz diyerek onlara yöneticilik yapmayı eksikliklerini hatalarını giderip raydan çıkmalarını engellemenin evin reisi olan erkeğin bir sorumluluğu oldugunu bize anlatıyor. Müslümanmısın değilmisin bilmiyorum bir önemide yok ben müslüman oldugum için peygamberim böyle diyor diye kabul ediyorum bunu sende müslümansan böyle kabul et değilsen bu ülkede filozof insanların geçmişte yaşamış ölmüş gitmiş hiç tanımadıgı adamların edebi sözlerini insanlar hayat rehberi olarak kabul edebiliyolar sende en azından geçmişte yaşamış büyük bi insanın kıymetli bir sözü kabul et bunu.

Bir ikincisi ise eşim şöyle yaptı böyle yaptı demenin sana yakışmayacağıdır. Allah rasulüde evinde sorunlar yaşadı eşi ile tartıştı ama o erkekliğinde kusur olmayan insandı daha büyük kalp kırıklıkları olmasın diye gidip mescidde yattı. O Allah'ın rasulüydü oda çiçeklerle böceklerle masal kahramanlarının yaşadığı gibi bir evlilik yaşayamadı. Mutluydular ama evlerinde bazı dönemlerde sorun çıktığını hadislerden bizlerde bugün görebiliyoruz.

O yüzden eşin seninle problem yaşadığında elbette bi insan kalbini kırmış bir eşle kızgın ve küskün oldugu bi adamla aynı yatağı paylaşıp cinsellik yaşamak istemez bu çok doğal böyle durumlarda eline bir çikolata alıp şebeklik yapmak çokta zor olmasa gerek. Küfürde etse hatta ve hatta seni dövmeyede kalksa eşin sevgi en büyük çözümdür tanımadıgın bir insan sana bir iyilik yaptığında otomatik olarak sende ona karşı bir iyilik yapma ihtiyacı duyuyosun. Bu adam bana nasıl iyilik yapar ne hakla bu ne densizlik diyeni göremezsin mesela. Bütün insanlar bu yapıdalar. Kalbinimi kırdı hatamı etti bak ben kefilim yeni eşinde sana karşı hata edecek çünki insan o. Haklı dahi olsan bıçağı ona değil kendine sürmeyi bil ve çikolata alıp dizlerinin kenarına oturup ona iyilik etmeyi bil bu büyüklüğü bu koca yürekliliği sen yap. Bu sözlerimide ulan benden küçüksün akıl veriyosun diye kabul etme. Ben 24 yıllık ömrümde 2 defa yıkılmış bir aileye her anında her saniyesinde gözlerimle şahitlik etmiş bi insanım ve tecrübelerim senden daha fazla. Seni aşağılamak yargılamak için yazmıyorum 45 yaşına geldiğinde bekar ve parkta tanıştığın gençlere evlenirken aman he 40 kere düşünün yahut bekarlık sultanlıktır hayatınızı yaşayın diye abuk sabuk pişmanlıklarından türeyen bir nasihat abidesi olma diye söylüyorum. Çünki evlilik bu dünyada yaratılmış en güzel niğmetlerden biridir. Son bir anektod aktarmak istiyorum. Allah rasülü hayatının son dakikalarını yaşarken eşi hz.aişenin göğsüne başını yaslamış ölmeyi bekliyor. Ve bu sahnede bile ağzından çıkan şu cümleden herbirimiz aslında dersimizi iyi almalıyız. Ey aişe diyor Allah rasulü karısına. Seninle cennette beraber olacağızya ölüm acısı bunu düşündükçe hafifliyor.

Güzel bir evlilik ve duyulan tertemiz bir sevgi demekki ölüm acısını bile hafifletebiliyor. O yüzden dikkat et hocam başarısız evlilikler yüzde 80 erkeğin yüzde 20 kadının suçudur çünki kadını tatlı diliyle yönetip dize getirmekte gene erkeğin elindedir. Sadakate dair bir kusur olmadığı müddetçe evliliği devam ettirebilmek erkeğin elinde. Kanda kustursa sana beni üzüyosun ama seni çok seviyorum demek sana bişey kaybettirmez.

Çocuğuna gelince. Oluşan bu durumlardan dolayı onunla yapmacık vakitler geçirme. Elbette onunla balık tutmaya gitmekten gönlüne sığmayacak kocaa mutluluklar duyabilirsin. Ama bunları bir pişmanlık ürünü olarak sergileme. Buda ters tepicektir.

Ben yaşa takılmam çok güzel şeyler söylüyorsun, ilgiyle özveriyle okuyorum yazdıklarını. Müslümanım inançlıyım ama sadece bahsettiğim sorunlar değil eşim alevi olduğu için dini konulardada ufak tedfek sounlar vardı.eşim dahaönce 1 kere annesinin evine gitti 1000km gidip getirdim zaten gönlünü aldım ama bu 2 odu ve boşanmazsam bir daha çocuğu göremeyeceğimi söyledi, altımdan donumu alacağını beni işimden gücümden edeceğini söyledi. ve beni boşanmaya mecbur bıraktı yoksa ben boşanmak yerine ayrı kalıp düzeltmek istiyordum. Ama kafaya koymuştu.tehdit ederek istediği yaptırdı. akabinde para nafaka hesabına girdi ne istiyorsa verdim bende .yani hep ılımlı yaklaştım zaten. boşandıktan sonra ailesiyle kahvaltı sofrasına oturdum nasıl oldu biliyomusun iyi bir insan olduğum için o insanlar beni o sofraya oturttu. Her insan kusurludur, keşke olmasaydı böyle arkadaşım keşke, sen bu adam nasıl bir ızdırap içindedir diye düşünsen burnunun direği sızlıcaktır eminim. Peki dinen sence bi bayanın evini böyle terk etmesi kafasına göre çekip gitmesi var mı, eşinin rızasını almaması evine sahip çıkmaması bunlar. Küsüp ayrı yatsın ama boşanmazsan anlaşmalı olarak istediğimi vermezsen çocuğunu göstermem dediğinde ne yapmamaı beklerdin . Bunun peşine sakin kalıp kapısını çalıp gönlümü almamı bekliyosun. O zman herşey bu kadar kolay aşılıyosa seninde ilk tanıştığın kızla evlenmen lazım çünkü bişeyine kızsa anlaşamasanız bile gönlünü alırsın olurmu böyle şey.Fikirlerine saygı duyuyorum haklı olduğun birçok nokta var. ama haklı olmadığın yerde yok mu bi erkeğin duracağı yer veya bir evliliğin bitmesi gerektiği yer olduğu gerçeği

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.