Şimdi Ara

Boşanmış aile çocuğu olanlar yardım edebilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese, 29 yaşındayım ilk eşimden 3 yaşında bir oğlum ve şuan 1 senelikte ikinci eşimle evliliği var.Oğlumu herhafta göreyim diye 1000km uzağa çocuğumun yanına taşındım işimi değiştirdim. Şimdiki eşimde oğlumu çok seviyor 1 senedir herhafta sonu o uyutur. Ve hiç birşeyi esirgemez.Sanki kendi evladı gibi. Eski eşle aramızda kavga tartışma kötüleme yok.görüş günü diye birşey yok herhafta sonu gidip alıyorum .oğlumla 2 gün dolu dolu vakit geçiriyorum. İyi bir baba olmaya çalışıyorum. Çok zor bir durum ama hayat bu hale getirdi. Eş seçimini çok erken yaşta yaptım ve bu hale geldik.Annesi babası olan arkdaşlar kaç yaşında ayrıldı aileniz ve araları kötümü sizin psikolojiniz nasıl. Çok mu kötü birşey biraz paylaşırmısınız.

• Benim ailem 7-8 yaşlarındayken ayrıldı ve boşandı.Babamda sizin gibi ikinci bir evlilik yaptı.Tabi ki etkileri var ama kişiden kişiye göre değişecektir.Ben dahi şuanda bu yaşadıklarım beni ne kadar etkilediği şuan ki durumumla yaşadığım sorunlarla bir alakası var mıdır diye kesin şey söyleyemiyorum.Burada araştırıp sormak yerine oğlunuzu düşünüyorsanız bir pedagoga danışın uzman bir kişiden yardım alın.Şuandan sonra yapabileceğiniz en doğru şey bu bence,burada size yardımcı olabilecek ben dahil kimse olduğunu düşünüyorum.Umarım ailenizle mutlu bir hayat geçirirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Benim ailem 7-8 yaşlarındayken ayrıldı ve boşandı.Babamda sizin gibi ikinci bir evlilik yaptı.Tabi ki etkileri var ama kişiden kişiye göre değişecektir.Ben dahi şuanda bu yaşadıklarım beni ne kadar etkilediği şuan ki durumumla yaşadığım sorunlarla bir alakası var mıdır diye kesin şey söyleyemiyorum.Burada araştırıp sormak yerine oğlunuzu düşünüyorsanız bir pedagoga danışın uzman bir kişiden yardım alın.Şuandan sonra yapabileceğiniz en doğru şey bu bence,burada size yardımcı olabilecek ben dahil kimse olduğunu düşünüyorum.Umarım ailenizle mutlu bir hayat geçirirsiniz...

Uzmanlardan bilgi alıyorum ama , kırık kolun acısını doktor değil kolu kırık olan bilir o yüzden yaşlayana danışmak konuşmak istiyor insan
  • Valla arkadaşımın anası babası ayrı babası başkasıyla evlendi annesi bekar çocuk annesinde yaşıyor yaşı 23 .

Haftada en az 1 kez bununla balığa felan gideriz dertleşiriz 7 8 yıldır.Hep söylediği şeyler aynı babam ve annemi eskisi gibi bir fotoğrafta görmek istiyorum diye söylenir hep.Yani bu 15 yaşındayken ayrıldı anne baba kaç yıl geçti çocuk hala düzelmedi ve bunu birtek bana anlatıyor herşeyi içinde yaşıyor.

Şimdi cocuk büyür unutur demeyin unuttuğunu sanarsınız ama herşeyi içinde yaşar ve herkesle paylaşmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

Benim annemle babam birbirleriyle 2 kere evlenip boşandılar. Babam sonra başkasıyla evlendi.

Liseyi zorunlu olarak babamla ve yeni eşiyle okudum. (Yani babamla yaşadım 4 yıl boyunca diyebiliriz)

Ben boşandıkları için çok mutluyum. Babam küçükken beni anneme karşı doldurmaya çalışırdı (ki hala çalışıyor) ama aksine annem her zaman babamı iyi bir şekilde anardı. Babamla birkaç yıl görüşmediğim zamanlar oldu fakat şu anda anladığım şey şu ki ikisinin de mutlu olduğu sürece beni bağlayan bir durum yok.

Erken evlenmiş olabilirsiniz ama her evlilik 30-45 yıl sürecek bir şey yok. Bunu istemek tamamen bencilce ve iki taraf için de zorlayıcı bir durum.

Size söylemek istediğim bir kaç şey var sadece,

(Yapmadığınızı belirtmişsiniz ama) ne olursa olsun çocuğunuza hiçbir durum altında annesini kötülemeyin, ona karşı kötü cümleler söylemeyin. Bu sadece sizden soğumasına yol açar.

Zaten kaliteli zaman geçirdiğinizi belirtmişsiniz. Bunları sıklaştırmaya çalışın

Eğer olabiliyorsa önemli etkinliklerine annesi ve siz katılın. (Yeni eşleriniz de katılsın çok daha güzel. (Mesela babaannem öldüğünde ben, annem, babam ve babamın yeni eşi katılmıştık. Beni çok mutlu eden bir durumdu bu) )

Yani şunu unutmayın biten sizin ve eşinizin evliliği. Çocuğunuz annesini ya da babasını değiştiremez. Hiçbir çocuk da annesi/babası hakkında kötü bir şey duymak istemez. Bunları sağladığınız sürece ne olursa olsun çocuğunuz size karşı kötü hissetse bile bir süre sonra sizinle iyi iletişim halinde olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinderglacier

Selam,

Benim annemle babam birbirleriyle 2 kere evlenip boşandılar. Babam sonra başkasıyla evlendi.

Liseyi zorunlu olarak babamla ve yeni eşiyle okudum. (Yani babamla yaşadım 4 yıl boyunca diyebiliriz)

Ben boşandıkları için çok mutluyum. Babam küçükken beni anneme karşı doldurmaya çalışırdı (ki hala çalışıyor) ama aksine annem her zaman babamı iyi bir şekilde anardı. Babamla birkaç yıl görüşmediğim zamanlar oldu fakat şu anda anladığım şey şu ki ikisinin de mutlu olduğu sürece beni bağlayan bir durum yok.

Erken evlenmiş olabilirsiniz ama her evlilik 30-45 yıl sürecek bir şey yok. Bunu istemek tamamen bencilce ve iki taraf için de zorlayıcı bir durum.

Size söylemek istediğim bir kaç şey var sadece,

(Yapmadığınızı belirtmişsiniz ama) ne olursa olsun çocuğunuza hiçbir durum altında annesini kötülemeyin, ona karşı kötü cümleler söylemeyin. Bu sadece sizden soğumasına yol açar.

Zaten kaliteli zaman geçirdiğinizi belirtmişsiniz. Bunları sıklaştırmaya çalışın

Eğer olabiliyorsa önemli etkinliklerine annesi ve siz katılın. (Yeni eşleriniz de katılsın çok daha güzel. (Mesela babaannem öldüğünde ben, annem, babam ve babamın yeni eşi katılmıştık. Beni çok mutlu eden bir durumdu bu) )

Yani şunu unutmayın biten sizin ve eşinizin evliliği. Çocuğunuz annesini ya da babasını değiştiremez. Hiçbir çocuk da annesi/babası hakkında kötü bir şey duymak istemez. Bunları sağladığınız sürece ne olursa olsun çocuğunuz size karşı kötü hissetse bile bir süre sonra sizinle iyi iletişim halinde olacaktır.

Asla kötülemem annesini zaten biz kötü ayrılmadık kötülecek birşeyde yok. sadece anlaşıp ileriyi göremediğimizi fark ettik ve sürmeyeceğini düşünerek çocuğun yaşı küçükken ayrıldık. kaliteli zamanı evet daha fazla geçirmeye çalışırım. şimdiki eşim eski eşinle arkadaş bile olrum önemli değil diyor klıskançlık kısıtlama olayları yok. hatta eski eşinle sen gidersin veli toplantılarına diyor. yani onun için herşeyi yapacağız her türlü fedakarlığı. bi korkum işte anneyle babayı evli görmek istemesi o beni çok kötü etkiliyor. ben yeniden evlendim çocuğum olucak bitane daha eski eş diye bi olay yok oğlum bunu kafasında sürekli kurar mı diye üzülüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Valla arkadaşımın anası babası ayrı babası başkasıyla evlendi annesi bekar çocuk annesinde yaşıyor yaşı 23 .

Haftada en az 1 kez bununla balığa felan gideriz dertleşiriz 7 8 yıldır.Hep söylediği şeyler aynı babam ve annemi eskisi gibi bir fotoğrafta görmek istiyorum diye söylenir hep.Yani bu 15 yaşındayken ayrıldı anne baba kaç yıl geçti çocuk hala düzelmedi ve bunu birtek bana anlatıyor herşeyi içinde yaşıyor.

Şimdi cocuk büyür unutur demeyin unuttuğunu sanarsınız ama herşeyi içinde yaşar ve herkesle paylaşmaz.

evet psikologla görüşüyoruz. yaşı büyükken ayrılanlar bhep aileyi bir gördüğü üiçin tekrar bir arada görme isteği olur diyolar. biz 9 aylıkken ayrıllık psikolog bizde bu durumun olmayacağını zaten o duyguyu bilmeyeceğini . sadece etraftan görüp isteyeceğini arada bir araya gelip yemek yenip birşeyler yapılabileceğini söylüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • Merhabalar,

Eski eşinizle herhangi bir sorun yaşamadan ayrılmanız gayet güzel olmuş hatta buna ek olarak yeni eşinizin çok anlayışlı birisi olması sizin için büyük şans. Maalesef erken yaşta evliliklerin geleceği ülkemizde birçok defa sorunlu devam etmekte, boşanmayan eşler ileride çok kötü bir aile tablosu oluştururken bazılarının durumu vahim olabiliyor.

Öncelikle yukarıda bahsettiğiniz gibi çocuğunuzla sık sık vakit geçirmeniz gayet doğru. Anladığım kadarıyla bu vakitleri dolu dolu geçiyorsunuz. Çocuğunuzun yaşını göremedim ama büyümüşse ve aile kavramını kavrayacak durumdaysa kendisine bunu anlatmanız doğru olabilir ama buraya dikkat "olabilir" diyorum bunun için en doğru kararı bir psikolog veya pedagog verecektir kendileriyle görüşün.

Psikolog zaten size çocuğunuz çok küçük yaşta ayrıldığınız için bir aile kavramı oluşturmamış olabilir bu yüzden çok fazla sorun yaşamazsınız fakat ergenliğe geldiği durumlar biraz tehlikeli olabilir bu yüzden bu durumu doğru takip etmeniz gerekir. Bu tür konularda henüz bir uzmanlığım yok ama yavaş yavaş eğitimini alıyorum umarım az da olsa katkım olmuştur.

• Merhaba, bende 20 yaşındayım.2 sene önce babamla annem ayrıldılar(Sorunlu şekilde) ve ben babamda, abimde annemde kalmaya başladık.Tabi Allah'a şükür babamın durumu iyidir.Sonra babam ben tekrar evleneceğim dedi ve tekrar başkasıyla evlendi bende kendi kararımla anneme taşındım.İlk zamanlar karısı pek iyiydi herkese karşı ben onlara, onlarda bana karışmazlardı.Sonra babam işle fazla ilgilenmemeye başladı ve tüm işleri ben yapıyorum(Şikayetim yok).Zamanla karısı babamın malına göz koymaya başladı ve son aşamaya kadar geldi şuanda.Kendim aldığım arabama bile göz koydular.Benden daha çok konuşmaya hakkı var.Zaten annemle babam sorunlu olduğu için sürekli aralarında kalıyorum.Yani çok fazla sıkıntı yaşıyorum.Büyük ihtimallen en fazla 1 seneye başka şehire taşıncam.Eğer ben bu yaşta bu kadar etkileniyorsam sizin çocuğunuz en ufak sorunda çok daha fazla etkilenecektir ama bence doğru şekilde ilerliyorsunuz.Eğer hanımınızda bu şekilde devam ederse problemler en az seviyeye inecektir.

• Senyour kullanıcısına yanıt
    Aynısını yaşadım.

Kredisini kendim çektiğim, peşinatını kendim verdiğim arabaya bile babamın 2. Eşi göz koymuştu.. Babama göre kadın dünyanın en mükemmel kadınıydı..

Sonra babam kansere yakalandı ve kadın babamı kapıya koymaya çalıştı o zaman anladı babam gerçekleri ölüm döşeğindeyken..

Bu yüzden kendiniz araba ev banka hesabı ne olursa olsun kendi adınıza yapın.. Ben babamı çok sevdiğimden birde çok gvendiğimden herşeyi onun üzerine yapmıştım kendi isteğiyle. Vefatından sonra neler çektiğimi bir ben bilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 4 Ağustos 2017; 22:3:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Aynısını yaşadım.

Kredisini kendim çektiğim, peşinatını kendim verdiğim arabaya bile babamın 2. Eşi göz koymuştu.. Babama göre kadın dünyanın en mükemmel kadınıydı..

Sonra babam kansere yakalandı ve kadın babamı kapıya koymaya çalıştı o zaman anladı babam gerçekleri ölüm döşeğindeyken..

Bu yüzden kendiniz araba ev banka hesabı ne olursa olsun kendi adınıza yapın.. Ben babamı çok sevdiğimden birde çok gvendiğimden herşeyi onun üzerine yapmıştım kendi isteğiyle. Vefatından sonra neler çektiğimi bir ben bilirim..

Malesef hocam böyle birşey mümkün değil.Alınan herşeyi babam kendi üstüne yapar.Sadece işyeri benim üstüme ve tek şirket aracını bana kiraladığını gösterdi.Sadece karısı değilki karsının aileside karışmaya başlamışlar.Babamda sesini çıkarmaması çok koyuyor bana.Geçen gece böbrekten acil ameliyat olması gerekiyordu babamın ve inanırmısınız hiç umrunda değildi.Malesef babam bunları görmüyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senyour -- 4 Ağustos 2017; 22:20:59 >

• Senyour kullanıcısına yanıt
    Benim banka hesabı bile babamın üzerineydi firma babamın üzerine olduğundan

Tüm para babamdaydı

Kanseri için hastaneye yattı , ciddi para lazım oldu kendisi de biliyordu. Bende sanıyorum ki babam çıkarıp verecek. Cebindekileri karısına verdi ve bana hastane masraflarını sen halledersin dedi.. Neyse.. Ben çok şey yaşadım ama allah herkese taşıyabileceği kadar yük verirmiş derler..

İşin en ilginç yanı beni ve babamı tanıyan herkes eğer hayatta olsaydı şu an yaptıklarının onda birini yapamazdın der hep..

• güncel
  • güncel
  • Yanlışı büyük yapmışsın adamım.

O çocuk sen ne kadar kendini kandırırsan kandır aman 1000 km geldim işimi değiştirdim vırt oldu zırt oldu şöyle uğraştım yemedim yedirdim edebiyatı yapsanda problemli olucak problemli olucak psikolojisi hiç normal olmucak.

Canından bir parça her daim eksik büyüyecek o çocuk bu bir. ben annem bana hamileyken babamla ayrılmış böyle bir ailenin ürünüyüm. Bu sözleri bu tecrübe ile yazıyorum kulaklarını aç iyi dinle. Yaşım 24. Her çükü olanın erkek ünvanını almaması gerektiğini düşünüyorum.

Bir çiçeğin suyu neyse çocuğun sevgisi odur. Çiçeğe su vermezsen ölür çocuğa sevgi vermezsen ölür. Naparsan yap annesiyle aynı yatağa girip ortanızada o çocuğu alıp uyuyamamışsanız çocuk bunu yaşayamamışsa sabah ailenin 3 bireyide birbirini öpüp koklayıp mutlulukla kahvaltı masasına oturmamışsanız şakalaşmalar aktiviteler kötü günlerde kenetlenmeler olmamışsa naparsan yap o çocuk bir birey olamıcak. Uzun yazıcam harfiyen oku. 24 yıllık tecrübe geliyo madem merak ediyosun al anlatıyorum sıkıldım deyip geçme ha. Yarın çocuğun katilinde olabilir abartı zannetme azıcık gazete oku. Yada yazacaklarımı oku.

Liseden bir anımı anlatıcam sana. En büyük problemlerden biri geliyo bak uyan. Yurtta kalıyorum bir eşcinsel oldugu izlenimi veren bir çocuk var. Devamlı çocuklar tarafından aşağılandığı için yurttan kaçıyomuş felan yurt ve okul idaresini peşine takmış sorunlu bir çocuk. Bigün karnımız aç ekmek ve salam aldık paramız ona yetti kesip dilimleyip karnımızı doyurucaz akşam ama bıçağımız yok. Serseride değiliz hani :) bıçak ne gezer bizde. Nerden buluruz nerden buluruz serserilerin odasına gidelim onlarda vardır dedik velhasıl kelam gezdik gezdik bulamadık daha sonra makas dahi olur makaslada keseriz biz bu salamı dedik ve bu problemli çocuğun odasına girdik arkadaşım dediki kesici ve delici alet var mı cümleye dikkat yani liseli gevşekliğinde bıçak yahut makas türevi bişey varmı salam kescez demeye çalışıyo espiri yapıyo arkadaşım. Çocuklar yok dedi. Bende serserilerde bulamadığımızı bu çocuklarda nasıl bulucazki diye düşünerek girmiştim odaya zaten olmayacağını tahmin etmiştim dedim ve çıktık. Ertesi gün disipline verilmişim :D

Çocuk bu sözümüzü penisiniz var mı hııı olmayacağını tahmin etmiştik zaten diye algılamış vay beni aşağıladı vay zırt bırt diye kaldırmış idareyi ayağa herkes beni arıyo bende okula gitmemişim felan. Gittik müdürün odasına şimdi burayı iyi dinle. Burası çok önemli hikaye saçmaydı neresi benim babalığımı ilgilendiriyoki deme. Cehennem geliyo aç kulağını. Odaya girmemle beraber vırııık cırık bir kadın sesi ortalığı yıkıyo beni görür görmez vay çocuğuma nasıl böyle der vay benim çocuğumu devamlı rahatsız ediyolar falan müdürler müdür yardımcıları dizilmiş kadını susturamıyor öbür tarafta çocuğun babasına baktım pısırık bir şekilde başı önde sessiz sessiz oturuyo ve karısı ne derse he dicek bir karakterde hareket ediyor. Erkek çocuk dayak yerse okulda onu babası kurtarmaya gelir yahu annesi değil. Erkek çocuk bu tür problemlerde babasıyla iletişim kurar. Ama bu evde anne çok etkin rolde oldugu için bütün çocuklar küçükken kendilerine bir rol model alırlar ve hepsi muhakkak bunu yaparlar. Bu çocuk tahminimce görünen köy klavuz istemez annesini roll model almış çünki evde bariz bir anne dominantlığı var konuşmalar annesi gibi oturmalar kalkmalar annesi gibi. Zorluklar karşısında tepkiler annesi gibi. Karakter deformasyonu yaşıyor çocuk yıkılmış yani.

Şimdi sen boşandın bu çocuk baba göremediği için anneyi rol alcakta gay olcak demiyorum ama roll model bir babası olmayacak süperman hiperman betmen ne deniyosa artık kahraman babası sadece haftasonu hayatında olacak. Hafta içi ailesinin karşılaştığı problemlere karşı gösterilen direnç hayata karşı mücadele ruhunu ise anneye bakarak öğrenecek. Kadın zayıf yaratılmış bi varlıktır komşusu gürültü yapcak annesi çıkıcak napıyosun sen be adam bu kadar gürültülü müzikmi dinlenir dicek komşu kro çıkıcak iki bağırıp çağırıp höt deyip göndericek annesini annesi belki ağlıcak çocuğun bilinç altına zorluklarla karşılaşıldığında annesinin yaptığı bu davranış kazınacak. Güçlü karşısında zayıfmı düştün napılır ağlanır. Çözüm bu. Güçlenipte çakayım ağzına iyiler her zaman galip gelir inancı ve mücadele ruhu bak buraya yazıyorum şahit ol olmayacak.ÇOK ZOR. Bunun karakter deformasyonundaki etkisini hadi eline bi hassas terazi al kendin ölç. Bol bol zamanın var nasıl olsa.

Gelelim ikinci bir anıma. Annem tabi ilerleyen zamanlarda ikinci eşi ile evleniyor. Zannediyorumki eski eşinde genç ilerde emin ol evlenmek isteyecektir nasibinde varsa bir üveybaba krizi geliyor hazır ol. Çocuğun küçük oldugu için algılayamaz öz baba ile üvey baba arasındaki farklılığı. Bana küçükken sorulan ve eğlenceli görülen şu acı soruyu seninle paylaşmak istiyorum. Öz babanımı seviyosun üvey babanımı. Ne acı soru ya. Ne acı soru. Küçüğüm anlayamıyorum büyüklüğünü 24 yaşımdayım anlıyorum halime acıyorum ne acı sorunun muhatabıyım. Üvey babamı seviyorum diyorum herkes gülüyo ve bunu üvey babamın bir başarısı zannediyo salaklar. Çocuk haftanın 5 günü üvey babası ile 2 günüde senle vakit geçireceği için öz ve üvey kelimeleri arasındaki farkı anlayacak yaşlara gelene kadar ve ikinci bir etki olarakta annesinin senin hakkında söyleyeceği en ufak olumsuz sözlerin etkisi ilede beraber yahut hiç bir şey söylemese bile annesini yeni kocası mutlu ediyor oldugu için annesinin ikinci eşine duydugu saygının etkisiylede beraber çocuk senden çok üvey babasına bağlanacaktır.

Benim hikayemde ben ikinci şoku yaşıyorum. 5. sınıfta felanım. Bigün televizyonun üzerinde bir not. Bende üvey babama bağlanmışım. Gönlümde bir sevgi var. Aynı takımı tutuyoruz maçları izliyoruz gülüyoruz oynuyoruz felan. Maddi problemler boy göstermiş evimizde ve üvey babam evi ve bizi terketme kararı alıp onunda ikinci evliliğiydi eski eşine dönme kararı almış. O gün bu haberi aldığımda aklıma ilk gelen ve bu yaşımda bile hala unutamayacağım soruyu paylaşıyorum seninle. Ben bir daha baba diyemeyecekmiyim ? ya abartma 24 yaşındasın ne saçmalıyosun deme o zaman 5. sınıftaydım ve o görüntü o kadar iz bırakmışki tıpkı senin çocuğunda kalacak izler gibi. 30 Yaşınada gelse unutamıcak ve psikolojisini muhakkak etkilicek. Hiç bişey olmasa trafikte agresif bir birey yetiştirmiş olucaksınız en ucuz ihtimalle.

Son olarak üçüncü anımı paylaşıyorum. Aradan uzun bir vakit geçer. Babamdan bir haber yoktur. Hani öğrenciler örneğin matematikte üslü sayılar olsun konu o konu üzerine problem çözmüyosa yavaş yavaş o konunun formüllerini unuturya. Bende bu süre içersinde baba kelimesini kullanmadığım için baba demeyi unutmuşum. 7. Sınıftayım annemle üvey babam bir şekilde tekrar görüşmeye başlamıış barışma durumu var ve babam bizi ziyarete geliyor. Ben babamı görüyorum ona seslenmek istiyorum ama nasıl hitap ediceğimi unutmuşum. Karşımda bi adam var ne dicem ben buna. Baba kelimesini kullanmaya kullanmaya birine baba diye seslenmeyi unutmuşum. Bi an konuşma yetisini kaybetmiş bir insan gibi içimden bağırmak geliyo ama sesim çıkmıyo bi kelime var onu çıkarmam lazım ağzımdan nefes borumdan baskı geliyo ama ses tellerim o kelimenin telafuzuna izn vermiyo. Sonuç baba diyemedim.

Bak güzel abim. Her çocuk kıskançtır çünki o çocuğu yaratan kıskançtır. Bir hadisişerifte geçiyor en kıskanç olan Allah'tır diye. Kullarıda kıskanç yaratılmıştır. Kız olsun erkek olsun seni öz babası görüyoken çocukluk döneminde annesinin bi başka erkekle evli olmasını sabah onunla kahvaltıda mutluluklar saçmasını felan istemez kıskanır. Doğanın kanunu bu herkes öz anne baba ve mutlu bi yuvada çiçeklerle böceklerle masal dünyasında yaşamak ister. Karakterine vurulacak ilk darbe üvey babadır bunu yaz kenara. Eski eşin senden 10 kat daha kaliteli bir adamla evlenmiş olsa dahi her çocuğun 1 annesi 1 babası olur 2 annesi 2 babası olmaz. Yetişkinler bunu kabullenebilir lakin çocuklar bunu çocuk ruhu ile anlamaz. Hadi bir test yapalım yarın eşin evlenme kararı alırda yanında bir erkekle onu el ele gördüğünde bana tekrar yaz kritiğini yapalım hissettiklerinin. Bir zamanlar mutluluğunun kaynağı olan güzel günler yaşayıp hızlı bir evlilik yaptığınız kadın şimdi başka bir erkeğin gözlerine bakıyo olucak sen kendini kötü hissediceksin belki kıskanmadımki diye kendini kandırabilirsin ama boşanmana rağmen sen eski eşini kıskanıcaksın. Bu sahneyi yaşarsan eğer hemen eline bir kağıt kalem alıp çıkardığın dersi tek kelime ile not et ve deki o deftere KISKANDIM!

ben kıskandım de. Sonrada 5-6 yaşında oyun çağında bir çocuğun ruhu ile kıyasla kıskanmak kelimesini. Senin kıskanman ile onun kıskanması nasıl olucak acaba ? Ve etkileri nasıl olucak.

Üvey baba bu kadar mı peki tabiki değil. Ya yarın oda senin yaptığını yaparda annesini boşarsa çocuğun napıcaksın ? Napıcam diye düşünme yapcak bişey yok tamir edemezsin oluşan hasarı.

Ne denirse densin üvey baba iki ucu çokomelli deynek gibidir diyelim argoya kaçmadan. Hangi ucunu tutarsan tut elin çikolata olur ama ağzına süremezsin o çikolatayı. Kalkıp eeski eşine adam gibi biriyle evlen hee de diyemezsin. Problem büyük.

Yazımın başında dedimki çiçek için su neyse çocuk için sevgi odur. Yağmurlu bir mevsimin yıldırımlı gök gürültülü bir akşamında çocuk korkudan uyuyamayıp yatak odasına girdiğinde eğer yalnızca annesini buluyosa sarılabilecek yaz kenara o çocuk 20 yaşında farkedilmesi çok zor olan ince psikopatlıklara sahip olucak. Yaz kenara.

Keşke çükünü kullanmadan önce şu işin ilmini bi öğrenseydin. Araba kullanıp şöför olucaz kurslara gidiyoruz. Kasap olcaz meslek sahibi olucaz gidip çıraklık yapıyoruz. Hobilerimiz olcak golf oynucaz gidip nasıl oynandığını araştırıyoruz. Arkadaş evlenicez cennetin 1 anahtarına bir ömür boyu evet dicez şu işin ilmini eş seçme ilmini bir öğrenmiyoruz ve sonuç hüsran oldugu vakit kelime hazır kimsede kızmaz he gençtik hata ettik. Tabii mazur görülebilir. gençlerdi olmasaydı iyiydi ama bi hata oldu dönüşü yok napalım. Herkes böyle düşünür. Hadi bu işte ilmini öğrenmedin bari çükünü kullanmadan önce çocuk üzerine eğitim alsaydın en azından bir kaç kitap okusaydın be abi. Çocuk ruhunu anlamak ve sağlıklı bireyler yetiştirme üzerine yazılmış bir gazete küpürü bile hayat kurtarıcı olabilirdi. Naptın baba olmadan önce daha iyi ve donanımlı bir baba olabilmek için ? Altı nasıl değiştirilir nasıl bez seçilir gazı nasıl çıkarılır youtube daki videolarda öğretir bunu bize. Anne babalık buysa eğer çocuğu google a emanet et o senden daha iyi büyütür.

Senin en büyük hatan ikinci evliliğini yapmak olmuş. Keşke boşandıktan sonra hata nerde acaba diye düşünüp belki bir ihtimal yakalayabilme şansın olsaydı inceyi yalvarır yakarır eşinin ayaklarına kapanır tekrar evlenir eşinide sana karşı hatalarında tatlı dilinle eğitir yuvanı kurtarır güçlü bir kahraman olurdun. Şimdi ikinci bir evliliğin var artık ikinci bir hata yapıp ondan boşanma sakın. Dünyada kimse yapamadı kusursuz bir evlilik. Ağzınada tükürse boşama karını. Dövsün sövsün karı dayağı ye evladının önünde yeme tabi roll model sen olcaksın ya hani. Genede boşanma tamiri yok çünki.

Tabi benim bu tecrübelerimi okuyup yarın eski eşine gidip sakın ha evlenmiceksin diyen bi psikopatta olma. Böyle bir hakkında yok. Herşey nasip meselesi. Çocuk annesini yabancı bi erkekle sevgili görmesindense bi üvey baba daha sağlıklı olur belki senden daha kaliteli bir üvey babası olur buda yarının topluma bela olucak kız/erkek çocuklarının yetişmesine bir nebze engel olabilir bilemiyorum ama yapabileceğin en etkili şey önce bol bol samimi tevbe sonrada çocuğun ve iki eşin içinde Allah'tan hayır murad ederek dua etmen olacak çünki bu sahnede karşılaşacağın problemlerle savaşacak güçlü kolların yok bunun bilincinde ol. Hiç bir erkek bu sahnenin sonunda savaşı kazanmış bir kahraman olarak oyunu bitiremez kendi gücü ile baş başa kalırsa sonuç game over olucaktır atari oyununda değiliz 3 tanede yedek canın yedek hakkın yok unutma. Bol bol dua ve tevbe et. Allah yardımcınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 9 Ağustos 2017; 0:43:27 >

• Bana karşı hırsına anlam verebiliyorum. Ama herşey benim seçimim değil, 2 kişilik bir oyun oyuyoruz ve biri bııraktımmı o oyun tek başına devam etmiyor. Peki boşanmış bir ailenin çocuğusun ama sürekli kavga içinde olan bi ailenin çocuğumusun.Bunun tadını biliyomusun. Hergün evde olan kavganın bağırışmanın . Veya ezilmenin veya rencide olmanın veya eve geldiğinde asık bir surat görmenin. Olmuyo arkadaşım bazen olmuyo evet seçimler bizim. Biz sadece merhametimizin kurbanı olduk kıyamadık evlenelim dedik keşke gülüp gezip eğlenip sırtımızı dönseydik.

neden boşadı eşim biliymusun, cinsel olarak soğuk olduğumuz zamanlarda 1 tane açık seçik video izledim diye boşadı. Anneme o..spu annen dedi. Babama şerefsiz oğlun dedi bütün gemileri yıktı gitti. ne yapayım ne diye yalvarayım. 1 ay boşanmadan sonra gittim falcıya gittim beni eve girip çıkan biriyle aldatıyomuşsun eminim dedi. şimdi tekrar birleşseydim sen bu psikolojide biriyle kaç sene götürebilirdim kafayı yemeden.

Evet mücadelem hiç kolay değil bu yaşta ama ne yapayım zaten ilaçlarla ayakta duruyorum. Çocuğum için mücadele ediyorum.
    çarşamba günü birlikteyim cumartesi pazar dolu dolu geçiriyoruz. evet sürekli evindfe değilim ama ne yapayım .

Normal bir babada evde tv izler arkadalarıyla halı sahaya gider bende haftada 4 gün dışarıdayım işte böyle kandırıyorum kendimi ne yapayım arkadaşım.

Evet ettik bişeylerin içine ama geri kalanını adam gibi yapmaya çalışıyorum. hafta sonları oğlumla pankek yapıyorum. ona evde birlikte lahmacun yapıyorum. ilk bisikletini alıp birlikte sürüyorum önümüzdeki hafta sonları balığa götğrğcem. Yani onunla güzel anı biriktirmeye çalışıyorum. Hayat deneyimlerden ibaret evet onun hayatta bir sorunu var çevresine göre ama arkadşım öbür türlüde çok sağlıklı olmayacaktı. merak etme bunların hiç biri beni haklı veya iyi yapmıyor için rahat olsun. sadece iyi bir baba olupo sağlıklı bir evlat için hayatımı veriyorum.

• güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulkor

Bana karşı hırsına anlam verebiliyorum. Ama herşey benim seçimim değil, 2 kişilik bir oyun oyuyoruz ve biri bııraktımmı o oyun tek başına devam etmiyor. Peki boşanmış bir ailenin çocuğusun ama sürekli kavga içinde olan bi ailenin çocuğumusun.Bunun tadını biliyomusun. Hergün evde olan kavganın bağırışmanın . Veya ezilmenin veya rencide olmanın veya eve geldiğinde asık bir surat görmenin. Olmuyo arkadaşım bazen olmuyo evet seçimler bizim. Biz sadece merhametimizin kurbanı olduk kıyamadık evlenelim dedik keşke gülüp gezip eğlenip sırtımızı dönseydik.

neden boşadı eşim biliymusun, cinsel olarak soğuk olduğumuz zamanlarda 1 tane açık seçik video izledim diye boşadı. Anneme o..spu annen dedi. Babama şerefsiz oğlun dedi bütün gemileri yıktı gitti. ne yapayım ne diye yalvarayım. 1 ay boşanmadan sonra gittim falcıya gittim beni eve girip çıkan biriyle aldatıyomuşsun eminim dedi. şimdi tekrar birleşseydim sen bu psikolojide biriyle kaç sene götürebilirdim kafayı yemeden.

Evet mücadelem hiç kolay değil bu yaşta ama ne yapayım zaten ilaçlarla ayakta duruyorum. Çocuğum için mücadele ediyorum.
    çarşamba günü birlikteyim cumartesi pazar dolu dolu geçiriyoruz. evet sürekli evindfe değilim ama ne yapayım .

Normal bir babada evde tv izler arkadalarıyla halı sahaya gider bende haftada 4 gün dışarıdayım işte böyle kandırıyorum kendimi ne yapayım arkadaşım.

Evet ettik bişeylerin içine ama geri kalanını adam gibi yapmaya çalışıyorum. hafta sonları oğlumla pankek yapıyorum. ona evde birlikte lahmacun yapıyorum. ilk bisikletini alıp birlikte sürüyorum önümüzdeki hafta sonları balığa götğrğcem. Yani onunla güzel anı biriktirmeye çalışıyorum. Hayat deneyimlerden ibaret evet onun hayatta bir sorunu var çevresine göre ama arkadşım öbür türlüde çok sağlıklı olmayacaktı. merak etme bunların hiç biri beni haklı veya iyi yapmıyor için rahat olsun. sadece iyi bir baba olupo sağlıklı bir evlat için hayatımı veriyorum.

Cinsel olarak soğuk oldugun bi dönemde video izledin diye boşamış gerçekten küçük bi sebep. Dalgamı geçiyosun hocam ? Erkeklik zor zanaat. Okuman gerekirdi. Evlenmeden önce çok kitap okuman gerekirdi. Eşin senin cinsel ihtiyaçlarını gidermek için yaratılmış bir köle değil. 30 Yıl 40 yıl 50 yıl evli kalıp bu dünyadan beraber göçen insanlar hiç yataklarını ayırmadımı sanıyosun ? Onlar cinsel açıdan soğuk oldukları bir dönemde ellerini gözlerini ve bedenlerini eşlerinden farklı yönlere çevirmediler. Bu affedilebilecek bir kusur değil. Eşin seninle boşanmakta haklı. Allah kıskançtır kullarınıda kıskanç yaratır eşinin seni kıskanması çok doğal.

He falcıya gidip beni eve girip çıkan briyle aldatıyomuşsun falcı dedi felan deyip falcıya göre hareket etmesi zaten yorumlanıcak bişey değil ama eşindeki her kusurdan kendine bir suç bulman gerekir bunu hep kendini suçlaman için değil krizleri daha iyi yönetip gemiyi ulaşması gereken hedefe sağlıklı bir biçimde ulaştırabilmen için gerekir. Geminin dümeni sende çünki. Boşandıktan sonra eşin dostun neden oldugunu sordugunda falcıya inandı deyip geçemezsin. Eşinde yuvanızı tehlikeye sokucak eksiklikleri her zaman arayıp tespit ettiğindede tatlı dille bu eksiklikleri giderip ondan arındırman gerekir eşininde aynı şeyleri sende yapması gerekir bu birbirinizin kalıbına girip hayatı daha uzun süreler mutlu yaşayabilmeniz için gereklidir. Falcıya gitmeden önce onu farkedip nasihat etmen gerekirdi dini inancın beni çok ilgilendirmiyo ama ben adımlarımı atarken elimden geldiğince dinden temeller arayarak atmaya çalışıyorum 1 hadisi şerif ve 1 anı paylaşayım Allah rasulünün hayatından sende en azından ikinci eşinde bu iki paylaşıma dikkat et emin ol kaybetmezsin. Birincisi bir hadisi şerif olsun Allah rasulü sahabelerine hepiniz birer çobansınız ve ailelerinizden sorumlusunuz diyerek onlara yöneticilik yapmayı eksikliklerini hatalarını giderip raydan çıkmalarını engellemenin evin reisi olan erkeğin bir sorumluluğu oldugunu bize anlatıyor. Müslümanmısın değilmisin bilmiyorum bir önemide yok ben müslüman oldugum için peygamberim böyle diyor diye kabul ediyorum bunu sende müslümansan böyle kabul et değilsen bu ülkede filozof insanların geçmişte yaşamış ölmüş gitmiş hiç tanımadıgı adamların edebi sözlerini insanlar hayat rehberi olarak kabul edebiliyolar sende en azından geçmişte yaşamış büyük bi insanın kıymetli bir sözü kabul et bunu.

Bir ikincisi ise eşim şöyle yaptı böyle yaptı demenin sana yakışmayacağıdır. Allah rasulüde evinde sorunlar yaşadı eşi ile tartıştı ama o erkekliğinde kusur olmayan insandı daha büyük kalp kırıklıkları olmasın diye gidip mescidde yattı. O Allah'ın rasulüydü oda çiçeklerle böceklerle masal kahramanlarının yaşadığı gibi bir evlilik yaşayamadı. Mutluydular ama evlerinde bazı dönemlerde sorun çıktığını hadislerden bizlerde bugün görebiliyoruz.

O yüzden eşin seninle problem yaşadığında elbette bi insan kalbini kırmış bir eşle kızgın ve küskün oldugu bi adamla aynı yatağı paylaşıp cinsellik yaşamak istemez bu çok doğal böyle durumlarda eline bir çikolata alıp şebeklik yapmak çokta zor olmasa gerek. Küfürde etse hatta ve hatta seni dövmeyede kalksa eşin sevgi en büyük çözümdür tanımadıgın bir insan sana bir iyilik yaptığında otomatik olarak sende ona karşı bir iyilik yapma ihtiyacı duyuyosun. Bu adam bana nasıl iyilik yapar ne hakla bu ne densizlik diyeni göremezsin mesela. Bütün insanlar bu yapıdalar. Kalbinimi kırdı hatamı etti bak ben kefilim yeni eşinde sana karşı hata edecek çünki insan o. Haklı dahi olsan bıçağı ona değil kendine sürmeyi bil ve çikolata alıp dizlerinin kenarına oturup ona iyilik etmeyi bil bu büyüklüğü bu koca yürekliliği sen yap. Bu sözlerimide ulan benden küçüksün akıl veriyosun diye kabul etme. Ben 24 yıllık ömrümde 2 defa yıkılmış bir aileye her anında her saniyesinde gözlerimle şahitlik etmiş bi insanım ve tecrübelerim senden daha fazla. Seni aşağılamak yargılamak için yazmıyorum 45 yaşına geldiğinde bekar ve parkta tanıştığın gençlere evlenirken aman he 40 kere düşünün yahut bekarlık sultanlıktır hayatınızı yaşayın diye abuk sabuk pişmanlıklarından türeyen bir nasihat abidesi olma diye söylüyorum. Çünki evlilik bu dünyada yaratılmış en güzel niğmetlerden biridir. Son bir anektod aktarmak istiyorum. Allah rasülü hayatının son dakikalarını yaşarken eşi hz.aişenin göğsüne başını yaslamış ölmeyi bekliyor. Ve bu sahnede bile ağzından çıkan şu cümleden herbirimiz aslında dersimizi iyi almalıyız. Ey aişe diyor Allah rasulü karısına. Seninle cennette beraber olacağızya ölüm acısı bunu düşündükçe hafifliyor.

Güzel bir evlilik ve duyulan tertemiz bir sevgi demekki ölüm acısını bile hafifletebiliyor. O yüzden dikkat et hocam başarısız evlilikler yüzde 80 erkeğin yüzde 20 kadının suçudur çünki kadını tatlı diliyle yönetip dize getirmekte gene erkeğin elindedir. Sadakate dair bir kusur olmadığı müddetçe evliliği devam ettirebilmek erkeğin elinde. Kanda kustursa sana beni üzüyosun ama seni çok seviyorum demek sana bişey kaybettirmez.

Çocuğuna gelince. Oluşan bu durumlardan dolayı onunla yapmacık vakitler geçirme. Elbette onunla balık tutmaya gitmekten gönlüne sığmayacak kocaa mutluluklar duyabilirsin. Ama bunları bir pişmanlık ürünü olarak sergileme. Buda ters tepicektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sulkor

güncel

Kavga edilen bir evde büyüyen bir çocuk kıyaslamana ise yukarda aslında gereken cevabı verdim. Sen pelerini olan güçlü bir kahraman baba olabilirsen o evde devamlı kavga eden bir çift olmaz. Karın hatamı etti canımı yaktın ama seni çok seviyorum herşeye rağmen diyen bi erkek olsa o evde kavga felan olmaz hocam. Dediğim gibi tanımadığımız insanlar bile bize iyilik yaptığında otomatik olarak onlara karşı iyilik yapma isteği doğuyoken içimizde sana kötülük yapan eşine iyilikle cevap verdiğinde hayvan değilse eğer ki yüzde 99 böyle insan tipi yok dünyada kendiliğinden gelip özür dileyecektir kavga edilen bi ev diye bişey olmaz hocam. Kendimizi kandırmayalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.