Şimdi Ara

Boşanmış aile çocukları yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese, 29 yaşındayım ilk eşimden 3 yaşında bir oğlum ve şuan 1 senelikte ikinci eşimle evliliği var.Oğlumu herhafta göreyim diye 1000km uzağa çocuğumun yanına taşındım işimi değiştirdim. Şimdiki eşimde oğlumu çok seviyor 1 senedir herhafta sonu o uyutur. Ve hiç birşeyi esirgemez.Sanki kendi evladı gibi. Eski eşle aramızda kavga tartışma kötüleme yok.görüş günü diye birşey yok herhafta sonu gidip alıyorum .oğlumla 2 gün dolu dolu vakit geçiriyorum. İyi bir baba olmaya çalışıyorum. Çok zor bir durum ama hayat bu hale getirdi. Eş seçimini çok erken yaşta yaptım ve bu hale geldik.Annesi babası olan arkdaşlar kaç yaşında ayrıldı aileniz ve araları kötümü sizin psikolojiniz nasıl. Çok mu kötü birşey biraz paylaşırmısınız.

• Merak ettim işiniz ne ?

Bence çocuğun karakterini dahada geliştiriyor. Annesi babası ayrı tanıdığım kim varsa dışa dönük konuşkan düzgün tipler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mianfei

Merak ettim işiniz ne ?

Bence çocuğun karakterini dahada geliştiriyor. Annesi babası ayrı tanıdığım kim varsa dışa dönük konuşkan düzgün tipler.

Boşanmış olduğunda anne baba daha çok ilgi göseriyor daha kaliteli vakit geçirmeye çalışıyor daha çok iletişim kurmaya çalışıyor bu yüzden etkili olaiblir ama ilginç bi durum var benim çevremde hiç bıoşanmış aile çocuğu olmadı şimdiye kadar.Nesil farkından dolayı galiba
  • Eski elinizle kötü değilsiniz,bu durum çocuk için büyük şans.

Siz onunla ilgilendiğimiz sürece herhangi bir ruhsal sorunu olmayacaktır.

Ama eski eşiniz evlenmyecek mi? Evlenirse sıkıntı başlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Eski elinizle kötü değilsiniz,bu durum çocuk için büyük şans.

özellikle güler yüzle konuşuyoruz. uzun süre evlenmiyecek birde evlenecbileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulkor -- 3 Ağustos 2017; 10:8:48 >
  • 9 Yaşındaydım ailemin ayrıldığında, ikiside evlendi. Kavga edip ayrılmışlardı, ikisi arasında mekik dokumaktan yorulup ikisinede resti çekmiştim. Beni yıprattı bu durum, çok okul değiştirdim ama beni güçlendirdi, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı çocuk yaşta öğrendim. Sizin aranız iyiyse, tartışma yoksa sorun olacağını sanmıyorum. Güzel bir anlaşma olmuş hafta sonları görüşmeniz. Benden size tavsiyem, ilerde eski eşinizde evlenirse çocuğunuda alıp başka şehire gitmek isterse bununla alakalı bir tartışma olmasın ortak bir yol bulun. Yoksa olan çocuğa olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mortus

9 Yaşındaydım ailemin ayrıldığında, ikiside evlendi. Kavga edip ayrılmışlardı, ikisi arasında mekik dokumaktan yorulup ikisinede resti çekmiştim. Beni yıprattı bu durum, çok okul değiştirdim ama beni güçlendirdi, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı çocuk yaşta öğrendim. Sizin aranız iyiyse, tartışma yoksa sorun olacağını sanmıyorum. Güzel bir anlaşma olmuş hafta sonları görüşmeniz. Benden size tavsiyem, ilerde eski eşinizde evlenirse çocuğunuda alıp başka şehire gitmek isterse bununla alakalı bir tartışma olmasın ortak bir yol bulun. Yoksa olan çocuğa olur.

şimdiki eşimde benmle aynı fikirde olarak ömür boyu çocuğumun peşinden gideceğiz. yani çocuk için yaşıyacağız.Peki yeni eşlerinden kardeşin var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6 Aylıkmışım ayrıldıklarında, annem öyle anlattı. 21 yaşındayım, çekirdek aile nedir, nasıl olur hiç görmedim. Anneanne ve dedeyle büyüdüm. Dedemden çekinirim, insanlarla iletişim kurmakta zorlanırım, boş konuşmayı hiç sevmem mesela çünkü çevremde ki herkesin konuşmak için konuştuğunu düşünüyorum artık bir nevi asosyal mı sayılırım bilmiyorum. Anne ve baba yeniden evlendiler. Baba ile görüşmüyorum 21 senede 7-8 kere anca görmüşümdür. Zaten gördüğümde de sıradan, yabancı bir insandan farksızdı ne bileyim öyle algıladım. benimseyemedim. Anne ile görüşüyoruz. Kocası iyi niyetli bana kötü davranmıyor sürekli ''bize gel, yemek yiyelim, gezelim'' v.s. tekliflerde bulunuyor. ama ben kendimi ne anne tarafına ne baba tarafına ait hissetmediğim için tekliflerini hep geri çeviriyorum. Velhasıl velkelam gereksiz detaylara girmiş olabilirim.Affola. Bugün çocuğunuz için bir sıkıntı olmayabilir ama gelecek ne getirecek bilemezsiniz. Allah muvaffak eylesin. Kimseyi ailesizlikle ve yalnızlıkla sınamasın.

• Annesi babası ayrılmış çocukların akıl sağlığını bir çok kere test edip gözlemledim, ulaştığım sonuç %99' unun sorunlu olduğuydu. Özellikle kız çocukları için konuşursam, durumları hiç iç açıcı değil. Hayat önderlik isteyen bir mücadeledir, bu önderliği yapamayacağınız çocuğu yapmayın. Gençtik, hata yaptık bilmem ne gibi bahaneleri kendinize saklayın. Hadi bir hata yaptın evlendin, çocuk niye yapıyorsun?

O çocukların sebebi sizlersiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedfurkan9

6 Aylıkmışım ayrıldıklarında, annem öyle anlattı. 21 yaşındayım, çekirdek aile nedir, nasıl olur hiç görmedim. Anneanne ve dedeyle büyüdüm. Dedemden çekinirim, insanlarla iletişim kurmakta zorlanırım, boş konuşmayı hiç sevmem mesela çünkü çevremde ki herkesin konuşmak için konuştuğunu düşünüyorum artık bir nevi asosyal mı sayılırım bilmiyorum. Anne ve baba yeniden evlendiler. Baba ile görüşmüyorum 21 senede 7-8 kere anca görmüşümdür. Zaten gördüğümde de sıradan, yabancı bir insandan farksızdı ne bileyim öyle algıladım. benimseyemedim. Anne ile görüşüyoruz. Kocası iyi niyetli bana kötü davranmıyor sürekli ''bize gel, yemek yiyelim, gezelim'' v.s. tekliflerde bulunuyor. ama ben kendimi ne anne tarafına ne baba tarafına ait hissetmediğim için tekliflerini hep geri çeviriyorum. Velhasıl velkelam gereksiz detaylara girmiş olabilirim.Affola. Bugün çocuğunuz için bir sıkıntı olmayabilir ama gelecek ne getirecek bilemezsiniz. Allah muvaffak eylesin. Kimseyi ailesizlikle ve yalnızlıkla sınamasın.

Peki niye şimdiye kadar 6 7 kere görüştün. Babanmı bırakıp gitti o mu ilgilenmedi.yoksa çok ilgiliydide sen mi reddettin görüşmeyi.Mesela biz herhafta sonu 2 gece birlikte uyur birlikte banyo yaparız. aralıksız sabahtan akşama oyun oynarız iki gün. sende bunları yaşadın mı . yoksa babadan kaynaklı galiba senden değilde

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Annesi babası ayrılmış çocukların akıl sağlığını bir çok kere test edip gözlemledim, ulaştığım sonuç %99' unun sorunlu olduğuydu. Özellikle kız çocukları için konuşursam, durumları hiç iç açıcı değil. Hayat önderlik isteyen bir mücadeledir, bu önderliği yapamayacağınız çocuğu yapmayın. Gençtik, hata yaptık bilmem ne gibi bahaneleri kendinize saklayın. Hadi bir hata yaptın evlendin, çocuk niye yapıyorsun?

tabiki bizleriz<. bu yüzden zaten endişeliyiz bu yüzden ilaçlarla hayatımızı devam ettiriyoruz. bu yüzden artık çocuklarımız üstüne kuruyoruz hayatı. olmuyor arkadaşım 4 yıl dışarıda görüş 1 gün aynı evde yaşa farklı oluyor ben 4 sene evli kaldım inan isitiyerek olmuyor eleştirme başına gelirse o zaman anlarsın .

• annem babam ayrılmadı ama bir akrabamız ayrıldı. çocuğun durumunu az çok biliyorum, uzun uzadıya anlatmak istemiyorum çocuğun durumuna bakarak söyleyeceğim tek şey yeni eşinizden çocuğunuz olduğunda onu eskisi gibi sevmediğinizi düşündürecek davranışlarda bulunmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Hope

annem babam ayrılmadı ama bir akrabamız ayrıldı. çocuğun durumunu az çok biliyorum, uzun uzadıya anlatmak istemiyorum çocuğun durumuna bakarak söyleyeceğim tek şey yeni eşinizden çocuğunuz olduğunda onu eskisi gibi sevmediğinizi düşündürecek davranışlarda bulunmayın.

İlk göz ağrısı o onun yerini bu dünyada hiç bişey dolduramaz. teşekkür ederim vakit ayırdığın için
  • sulkor S kullanıcısına yanıt
    Baba olacak adam çekip gitti tabiki de ben neden görüşmeyi kabul etmek istemeyim? Ayrılığınızın ilk zamanları, hani şu evlilerin canım cicim ayları gibi. Gel zaman geç zaman sizde bu duruma alışırsınız. Sanmıyorum bu hassasiyetinizin devam edeceğini. O çocuk artık her ailesiz çocuklar gibi hayata loser olarak başladı, Allah bilir; belki bahtı açıktır herşeyin üstesinden gelir, hayata bağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmedfurkan9

Baba olacak adam çekip gitti tabiki de ben neden görüşmeyi kabul etmek istemeyim? Ayrılığınızın ilk zamanları, hani şu evlilerin canım cicim ayları gibi. Gel zaman geç zaman sizde bu duruma alışırsınız. Sanmıyorum bu hassasiyetinizin devam edeceğini. O çocuk artık her ailesiz çocuklar gibi hayata loser olarak başladı, Allah bilir; belki bahtı açıktır herşeyin üstesinden gelir, hayata bağlanır.

Ben yaşadığım yerleri 1000 km geride bırakmışım oğlum için olur mu heran daha çok bağlanıyorum. 2 seneyi geçti ayrılalı. hatta dahada yi olucak şimdi 3 yaşında en zorlu dönemlerini geçirdim ben onunla.geriye güzel günler kaldı iletişim kurabiliğ oturup konuşabilieceğimiz. telefonla konuşabiilceğimiz dertleşebileceğimiz. ben onsuz yaşayamam ki. hayatım benim parçam o. ilk altını ben değiştirdim. kokusuyla yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sulkor

quote:

9 Yaşındaydım ailemin ayrıldığında, ikiside evlendi. Kavga edip ayrılmışlardı, ikisi arasında mekik dokumaktan yorulup ikisinede resti çekmiştim. Beni yıprattı bu durum, çok okul değiştirdim ama beni güçlendirdi, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı çocuk yaşta öğrendim. Sizin aranız iyiyse, tartışma yoksa sorun olacağını sanmıyorum. Güzel bir anlaşma olmuş hafta sonları görüşmeniz. Benden size tavsiyem, ilerde eski eşinizde evlenirse çocuğunuda alıp başka şehire gitmek isterse bununla alakalı bir tartışma olmasın ortak bir yol bulun. Yoksa olan çocuğa olur.

şimdiki eşimde benmle aynı fikirde olarak ömür boyu çocuğumun peşinden gideceğiz. yani çocuk için yaşıyacağız.Peki yeni eşlerinden kardeşin var mı

Yok hocam. Olsa dahada saçmalardı iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Eski elinizle kötü değilsiniz,bu durum çocuk için büyük şans.

Neden kadın evlenince sıkıntı olsun?

• Sen bakma burdaki delilere. Sorunlu olurmuş da bilmem ne. Bence çocuğunla daha çok ilgilenmeye çalış.

Anne ve babanın mutlu bir evlilik sürmediği evde çocuk hiç mutlu olamaz. Hatta bir arada kötü ailedense hiç aile bile daha iyidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Annesi babası ayrılmış çocukların akıl sağlığını bir çok kere test edip gözlemledim, ulaştığım sonuç %99' unun sorunlu olduğuydu. Özellikle kız çocukları için konuşursam, durumları hiç iç açıcı değil. Hayat önderlik isteyen bir mücadeledir, bu önderliği yapamayacağınız çocuğu yapmayın. Gençtik, hata yaptık bilmem ne gibi bahaneleri kendinize saklayın. Hadi bir hata yaptın evlendin, çocuk niye yapıyorsun?

tabiki bizleriz<. bu yüzden zaten endişeliyiz bu yüzden ilaçlarla hayatımızı devam ettiriyoruz. bu yüzden artık çocuklarımız üstüne kuruyoruz hayatı. olmuyor arkadaşım 4 yıl dışarıda görüş 1 gün aynı evde yaşa farklı oluyor ben 4 sene evli kaldım inan isitiyerek olmuyor eleştirme başına gelirse o zaman anlarsın .

İşte aynı evi paylaşmadığın insanla evlenirken daha çok düşüneceksin.

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam. Olsa dahada saçmalardı iş.

tek çocukmusun yani

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.