Şimdi Ara

Boşanmış aile çocukları yardım edermisiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Umut K.

Ne güzel, bence olması gereken de bu. İnsanlar boşanabilirler ama çocuk sizin ve eğer çocuğunuz bir derdi sıkıntısı olduğunda arkamda annem babam var diyebiliyorsa bir eksiklik çekmez. Ne olursa olsun çocuğunuzun arkasında durun, size güvensin

sağolun arkadaşlari çocuğunu seven ve endişelenen bir babaya destek olouyorsunuz çok sağolun
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    sana diyecegim tek husus kotu aliskanlik edinme
    cevreni iyi insanlardan kur
    ve is hayatinda ilerle.emin ol normal bir ailede yasayan birisinden daha basarili olursun.tecrubeyle sabittir.
  • SirAlex kullanıcısına yanıt
    kendi mesajimda da yazdigim seyin birebir ornegisin kardes..
    ailen sana su an dunyad a ki en buyuk kotulugu yapiyor aslinda..
    20 yas demek olgunluga erisim demek.Sen daha kendin bir iste calisip para kazanmanin zorlugunu dahi goremiyorsun bu sekilde sana baktiklarindan dolayi..30 yasina gelince halen ailenden gecimi saglayan birisi olmazsin umarim.
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    evet, bu ayrılıklar kendi ayağının üstünde durmayı öğretiyor.
    bende de yarım tondan fazla saf gümüş var kanka. yaş 33.
    banka hesabında uyuyor.
    ev araba zaten şirketten
  • 2001-2002 yıllarında mı ne ayrılmışlar tam bilmiyorum bu arada ben 97'liyim.

Annemle kalıyorum ve hiç sorun olmadı.Hatta iyiki ayrılmışlar diyebilirim
  • Annemle babam ben 3 yaşında iken ayrdılar. beni ne arar ne de sorar şuan 17 yaşındayım. Alıştım tabi 14 yıldır babasız olmaya pek koymuyor artık. Çocuğunla ilgileniyorsan ne güzel hocam. İyi bir babaymışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Annesi babası ayrılmış çocukların akıl sağlığını bir çok kere test edip gözlemledim, ulaştığım sonuç %99' unun sorunlu olduğuydu. Özellikle kız çocukları için konuşursam, durumları hiç iç açıcı değil. Hayat önderlik isteyen bir mücadeledir, bu önderliği yapamayacağınız çocuğu yapmayın. Gençtik, hata yaptık bilmem ne gibi bahaneleri kendinize saklayın. Hadi bir hata yaptın evlendin, çocuk niye yapıyorsun?

O çocukların sebebi sizlersiniz...

Gereğinden fazla radikal bir yorum olmuş.
  • Sana tavsiye oğlunu sev ve yalnız hissettirme.Benim babam bir kere bile arayıp sormadı ve maddi olarakta hiç yardımcı olmadı.Şuan başka bir kız çocuğuna babalık yapıyor, yani kısacası pisliğin tekiydi.Sen çocuğuna anlattığın kadarıyla babalık için elinden geleni yapıyorsun.Bu kadar düşünmene gerek yok.Oğlun seni görüyor ve sen onu seviyorsun.Alo yaptığın da yanında biticek bir babası olduğunu biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sly_Owl -- 3 Ağustos 2017; 16:59:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Annesi babası ayrılmış çocukların akıl sağlığını bir çok kere test edip gözlemledim, ulaştığım sonuç %99' unun sorunlu olduğuydu. Özellikle kız çocukları için konuşursam, durumları hiç iç açıcı değil. Hayat önderlik isteyen bir mücadeledir, bu önderliği yapamayacağınız çocuğu yapmayın. Gençtik, hata yaptık bilmem ne gibi bahaneleri kendinize saklayın. Hadi bir hata yaptın evlendin, çocuk niye yapıyorsun?

O çocukların sebebi sizlersiniz...

Gereğinden fazla radikal bir yorum olmuş.

Memlekette düzgün aile yani nispeten sağlıklı bireylerin yetişebileceği aile en fazla %10' dur. Benim annem babam ayrı değil fakat sorunlu insanlar, bir yola girdikten sonra ayrılmak-boşanmak özellikle bu fikrin kafadan atılabileceği süre geçtiyse benim ailemdeki gibi o sorunlu hal devam ediyor ve o hengamede sorunlu bireyler ortaya çıkıyor. Şahsen kendimi her ne kadar terbiye ettiysem de bazı şeyler çakılı kalıyor insan bünyesinde ve kendimdekileri çok iyi biliyorum. Orada kastettiğim akıl sağlığı konusu gocunulacak veya hakaret sayılabilecek bir şey değil yani. Ben de pek sağlıklı bir birey değilim, ayrılsalar çok daha sağlıksız bir birey olurdum.

Erkekler bir şekilde yolunu buluyor fakat kızlar yapıları itibariyle mevcut şartlarda ailesinin bu ihmalkarlığıyla geri dönülmez yollara girebiliyor. Sevgi açlığı, güvenme isteği genç yaştaki kızları hep erkeklere itiyor, ergenliğin verdiği kontrolsüzlük ve eksik yetişmeden kaynaklı irade-düşünce eksikliği kız çocuklarını kaçınılmaz sona itiyor. Örnek vermek gerekirse tanıdığım biri kendinden yaşça hatrı sayılır miktarda büyük erkeklere ilgi duyuyordu. Ben 21 yaşındayken kız 16 yaşındaki haliyle ve o yaşın-tecübesizliğin verdiği saflıkla saplantı derecesinde aşk duydu bir süre, o topa girebilecek bir insan olmadığım için geçiştirmeye çalıştım iş çirkefliğe gitti bir şekilde konu kapandı şimdi kıza bakıyorum benden sonra yaşı büyüyüp ortamlara girdikçe onun bunun elinde hiç olup gitti, en son evlilik dışı hamile kaldı sonra merak edip bakmadım ne olup gitti diye. Memlekette böyle kızları görmezden gelecek veya kabul etmeyecek pek adam yok malum. Benden sonrası da benim gibi kendinden yaşça büyük kişilerdi. Hani 25 yaşında olup da 35 yaşındaki biriyle ilişki yaşayan bir kızdan bahsetmiyorum. 15-20 ile 25-35 yaş arasında dağlar kadar fark var.

Baba rolünü, güveni, duygusal tatmini yaşça büyük kişilerde buluyorlar sözün özü... Tek bir örnek değil bu, bu gibi bir çok kız gördüm. Denetimsizlik bu devirde bir kız çocuğunun başına gelebilecek en kötü şey. Çağdaşlık veya modernlik naralarıyla ortalarda gezen adamlar da evleneceği zaman temiz kız arıyor haliyle çünkü sağlıklı bir evlilik için böyle bir eşe ihtiyaç var. Bu kafadaki insanların evlenmesini de mantıklı bulmuyorum zaten her neyse konu dağılıyor.

Erkekler açısından bakıldığında da erken yaşta ebeveynsiz kalan erkek çocuklarına yük ağır geliyor genelde. Anneleriyle kaldıkları için baba rolünü üstlenmeye çalışıyorlar, o sırada Dede, Dayı vs. destek olan olmaz üstüne birde anne evlenirse çocuğun çizgisi kayıyor. Bazısı sahip çıkılırsa güzel olgunlaşıp sonraki hayatında eksikliklerini telafi ediyor fakat aile kavramı tam oturmadığından yani aile yaşantısını benimseyemediğinden hem kız hem erkek çocukları evliliklerinde yine anne babası gibi başarısız oluyor.

Bu yazdıklarım bir düşünce, gözlem ürünü. Doğrudur, yanlıştır tartışılır. İş kişinin kendisine, iradesine bakıyor daha çok. Anne babası çocuk küçükken ayrılıp aklı başında biri tarafından sahip çıkılıp evlenen ve aile kavramını benimseyip bir çok kişiden ailesine daha iyi sahip çıkanlar da var bazı şeylerin eksikliğini bildiği ve minnet duyduğu için fakat bu oran çok düşük. Eskiden oluyormuş fakat şimdi hangi kız çocuğu 17-18 yaşında evleniyor ki? Evlilik çağı gelene kadar da bozuluyorlar. Erkekler zaten başına buyruk bir yapıda olduğu için çok daha fazla zorlanıyorlar sonrasında evlenip düzeni sürdürmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 3 Ağustos 2017; 18:14:51 >

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Sagolasin arkadaşım iyi bi baba olmak tek hayalim

• quote:

Orijinalden alıntı: Orange.

quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Eski elinizle kötü değilsiniz,bu durum çocuk için büyük şans.

Siz onunla ilgilendiğimiz sürece herhangi bir ruhsal sorunu olmayacaktır.

Ama eski eşiniz evlenmyecek mi? Evlenirse sıkıntı başlar

Neden kadın evlenince sıkıntı olsun?

Çocuk açısından sıkıntı.Üvey babanın evinde ne kadar rahat olur sence? istediği kadar iyi olsun.Büyüdükçe etkilenecektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Orange.

quote:

Eski elinizle kötü değilsiniz,bu durum çocuk için büyük şans.

Siz onunla ilgilendiğimiz sürece herhangi bir ruhsal sorunu olmayacaktır.

Ama eski eşiniz evlenmyecek mi? Evlenirse sıkıntı başlar

Neden kadın evlenince sıkıntı olsun?

Çocuk açısından sıkıntı.Üvey babanın evinde ne kadar rahat olur sence? istediği kadar iyi olsun.Büyüdükçe etkilenecektir.

Rahat olmazsa gelir babasının evinde kalır benim küçük aslanim

• Çocuk kızsa, baba figürünün eksikliğini hissederek büyürse motor oluyor net. Bu kadar sığ yaklaşmak istemezdim fakat tecrübelerim bu yönde, dikkate alın almayın size kalmış. Erkek pek dışa yansıtmıyor gözlemlediğim kadarıyla fakat biraz da çevre etkisiyle daha yırtık veya daha pasif oluyor zamanla.
  • Uzun yollar sıkıntı çekeceğine fişi baştan çekip geleceği düşünülen çoğu insan cahillik yapıp bosanmiyor şöyle diyim elalem ne der gibi bi cümle yle çocukları zehir ediyorlar baba dovuyor vs

• 17 yaşındayken babam hapise girdi.
    Şuan 18 yaşındayım.1 senedir babam yok yanımda.

İlk başlarda çok zor dönemler geçirdim ama alıştım artık.Hayat bu.
  • 17 yaşındayken ayrıldılar annem babam.Ygs lys dönemimi bayağı etkiledi kısmi de olsa sosyal fobim oldu kendime güvenim azaldı.Son bir senedir düzeldim sayılır pek bir problemim kalmadı gibi ama zamanında hırpaladığı doğrudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

Uzun yollar sıkıntı çekeceğine fişi baştan çekip geleceği düşünülen çoğu insan cahillik yapıp bosanmiyor şöyle diyim elalem ne der gibi bi cümle yle çocukları zehir ediyorlar baba dovuyor vs

güven saygı kalmamaıştı evliliğin 4. yılında. daha 4 ileride neler olur bu şekilde çocuğa da yansır evdeki soğukluk diyerrek elimizi taşın altına koydukk
  • güncel
  • sulkor S kullanıcısına yanıt
    en doğrusunu yapmisiniz ki maddi durumda iyi ise sıkıntı çekilmez büyük ihtimal kafalar uyuşyor zaten çocuk içinde sıkıntı olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

en doğrusunu yapmisiniz ki maddi durumda iyi ise sıkıntı çekilmez büyük ihtimal kafalar uyuşyor zaten çocuk içinde sıkıntı olmaz

teşekkür ederim cevabın için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.