Şimdi Ara

Taş Ocağı İşletmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizce bir taş ocağı sahası işletsek güzel getirisi olur mu ? Orta ölçek bir sahadan günde işleyebileceğimiz orana göre ne kadar kazanılır...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Taş Ocağı İşletmek: Maliyetler, Şartlar ve Kazançlar

Taş ocağı işletmek, yüksek sermaye yatırımı gerektiren ancak potansiyel olarak karlı bir girişimdir. Gerekli maliyetlerin ve şartların yanı sıra, kazanç potansiyelini de göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar vermek önemlidir.

Maliyetler

Taş ocağı açma maliyeti, ocağın ölçeğine, konumuna ve çıkarma yöntemine göre önemli ölçüde değişebilir. Bununla birlikte, aşağıdaki maliyetler tipik olarak dikkate alınmalıdır:

• Arazi kiralama veya satın alma
    • Çıkarma ekipmanı (ekskavatörler, yükleyiciler, kamyonlar)
    • İşçilik maliyetleri
    • Enerji maliyetleri
    • Çevresel izinler ve uygunluk

Kum Ocağı Açma Maliyeti

Kum ocakları için maliyetler, kumun kalitesine, konumuna ve çıkarma yöntemine bağlı olarak değişecektir. Yukarıda belirtilen genel maliyetlere ek olarak, kum işleme ekipmanları ve nakliye maliyetleri de dikkate alınmalıdır.

Mermer Ocağı Açmak İçin Gereken Sermaye

Mermer ocakları, daha yüksek sermaye yatırımı gerektirir. Mermerin çıkarma ve işlenmesi daha karmaşık olduğundan, ekipman maliyetleri ve işçilik maliyetleri önemli ölçüde artabilir.

Taş Ocağı Kurma Maliyeti

Taş ocağı kurma maliyeti, taşın türüne, işletme ölçeğine ve ocak konumuna bağlıdır. Yukarıda belirtilen maliyetlere ek olarak, taş kırma ve işleme ekipmanları da dikkate alınmalıdır.

Maden Ocağı Açma Maliyeti

Maden ocakları genellikle daha büyük ölçekte işlemlerdir ve daha yüksek sermaye yatırımı gerektirir. Ekstraksiyon yöntemleri, çevresel izinler ve işçilik maliyetleri, maden ocağı açma maliyetini önemli ölçüde etkileyebilir.

Şartlar

Taş ocağı açmak isteyenler, aşağıdaki şartları karşılamalıdır:

• Arazi edinme veya kiralama
    • Çevresel izinlerin alınması
    • Çıkarma lisanslarının temin edilmesi
    • Çalışma güvenliği ve sağlık yönetmeliklerine uyum

Kazançlar

Taş ocaklarının kazanç potansiyeli, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Çıkartılan taşın türü ve kalitesi
    • Piyasa talebi
    • İşletme verimliliği

Taş ocakları, inşaat, altyapı ve ev dekorasyonu gibi çeşitli endüstrilere malzeme sağladığı için genellikle istikrarlı bir gelir kaynağı sunar.

Taş ocağı işletmek, yüksek sermaye yatırımı gerektiren ancak potansiyel olarak karlı bir girişimdir. İlgilenen girişimcilerin, maliyetleri, şartları ve kazanç potansiyelini dikkatlice değerlendirmeleri ve bilinçli bir karar vermeleri önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben başladım kardeş günde birikimilyontl kazanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Ben başladım kardeş günde birikimilyontl kazanıyorum

Ve beyin koşarak uzaklaşır mı diyelm ne diyelim sana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Ben başladım kardeş günde birikimilyontl kazanıyorum

Ve beyin koşarak uzaklaşır mı diyelm ne diyelim sana...

yavhehe
  • quote:

Selamlar...Biraz iş konuşalım hadi...

Sizce bir taş ocağı sahası işletsek güzel getirisi olur mu ? Orta ölçek bir sahadan günde işleyebileceğimiz orana göre ne kadar kazanılır...

adamlar taşa niye para versinki
  • o işte guzel para olacagını dusunuyorum çunku süreki hızla artan yapılasma olsun limanlar olsu donbu calısmalatı olsun hep tas ocaklarına endekslı calısırlar. Tek olumuz yonu dogayı buyuk olcude katletmesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MgLadius

quote:

Sence yolların yapımında kullanılan mıcırlar,çakıllar inşaatlarda kullanılan kumlar ,çimento fabrikalarının hammaddeleri nerden sağlanıyor sanıyorsun.Denizden çıkmıyor herhalde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MgLadius

quote:

Sence yolların yapımında kullanılan mıcırlar,çakıllar inşaatlarda kullanılan kumlar ,çimento fabrikalarının hammaddeleri nerden sağlanıyor sanıyorsun.Denizden çıkmıyor herhalde...

Yollarla ilgili herşey Devlet Şantiyelerinde üretilir.

• Niğdede oturan varsa bir baksın dağlara.dağ kalmadı param parça ettiler.yaz geliyor yine dinamitlerle gün geçireceğiz
  • Kartal'da taş ocağı var merak eden google earth ten baksın baya derin ve büyük. Yıllardır çalışıyor.
  • Çok yüksek maliyetli bir iş ocak açmak. Ve çok prosedürü var, baba mesleği ordan biliyorum batma olasılığı çok yüksek. Dağın içi çünkü çıkacak taşı göremiyosun şansına ne çıkarsa sakat taşta çıkabilir ne kadar kaliteli olursa olsun sakat taşa kimse para vermez. Sakat dediğimde 10mx10mx10m bi taş çıkarıyosun 50 cm içerde çatlak oluyo ve görebileceğin birşey değil. O taştan ne basamak olur ne duvara kaplama olur. Kırar kırar mıcır yaparsın yok fiyata satarsın. Dediğim gibi çok büyük risk 20-30 sene bu işle uğraşmış adamlar bile ocak işine giremiyoken sen nasıl karar verdin onuda anlamadım. Ama şöylede bi yanı var eğer çıkardığın taş sakatsız kaliteliyse pazarında varsa müşterilerin belliyse düzenli koyduğun paranın kat kat fazlasını alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doruk.

Çok yüksek maliyetli bir iş ocak açmak. Ve çok prosedürü var, baba mesleği ordan biliyorum batma olasılığı çok yüksek. Dağın içi çünkü çıkacak taşı göremiyosun şansına ne çıkarsa sakat taşta çıkabilir ne kadar kaliteli olursa olsun sakat taşa kimse para vermez. Sakat dediğimde 10mx10mx10m bi taş çıkarıyosun 50 cm içerde çatlak oluyo ve görebileceğin birşey değil. O taştan ne basamak olur ne duvara kaplama olur. Kırar kırar mıcır yaparsın yok fiyata satarsın. Dediğim gibi çok büyük risk 20-30 sene bu işle uğraşmış adamlar bile ocak işine giremiyoken sen nasıl karar verdin onuda anlamadım. Ama şöylede bi yanı var eğer çıkardığın taş sakatsız kaliteliyse pazarında varsa müşterilerin belliyse düzenli koyduğun paranın kat kat fazlasını alırsın.

Teşekkürler bilgiler için.Aradığım cevap buydu.

Yani açacağın ocak iyi olursa ve müşterini bulabilirsen ihya olursun sanırım.Ben işe girmeyi felan planlamıyorum sadece meraktan araştırma yapıyorum.Sağlam sermaye isteyen bir iş kolu.

İşleme parkurunu birşekilde ucuza kurarsın sanırım da tekerlekli taşıtlar fena para ister.

Ayrıca dediğin gibi prosedür işleri normalinden kat kat fazladır ve harçlar felan baya kabarık sanırım.

Hangi taşı çıkaracağında önemli di mi ? Aslında biraz sermaye olsa belediyeden felan torpil bulabilsen güzel ihaleler alınabilir ama dediğin gibi uğraş isteyen bir iş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.