Şimdi Ara

Ev Arkadaşı Tecrübesi Olanlar Gelebilir Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, daha önce de konu açmıştım fakat kafam bayagi karışık. Arkadaşımla aynı şehirde üniversite okuyacağız. Şimdi ikimizi tanımlamam gerekirse tam olarak şöyleyiz.

Ben
    -Küçüklüğümden beri annem çalıştığı için yemek yapabiiyorum, temizlik yapabiliyorum, bulaşık yikayabiliyorum. Yani günü fazlasıyla kurtarabilirim.

Arkadasim
    -Arkadadas bie yumurta bile kiramiyor, bulasik yikamayi fln bırakın bez verseniz duzgun silemez. Nerden biliyorum derseniz bundan önce yazin 1 hafta aynı evde kalmıştık.

Bunun dışında samimi bir arkadaşım, bunlarin ekstra yanında internetten tutun, doğalgaza kadar yapilan harcamalar ikiye bölünecek. Okuyacağım şehirde ise 1+1 ile 2+1 arasında 200tl kira farkı fln var. Yani yalniz yapabilir misin derseniz ben küçüklüğümden beri yalniz takiliyorum

• vay çakal
  • Kendim çıkmadım ama çevremden çıkan çok arkadaşım vardı baya sorunlar çıkabiliyor. İnsanlar değişiyor bir kere bunu unutma. Ayrıca görüşüne göre arkadaşın pek ev işlerine yatkın değil bu da ileride sorun olur. Başta hadi yapayım ben dersin ama bi süre sonra baktın adam yapmıyor ben niye yapıyorum salak mıyım der sende bırakırsın. Aynı bölümde değilseniz senin arkadaşların geleceği gibi onunda arkadaşları gelecek, illa ki eve sulanan ya da bir süre kalayım diye saydıranlar olacak. Tek yaşamaya alışkınsan eğer hiç riske girme derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adrasa

Kendim çıkmadım ama çevremden çıkan çok arkadaşım vardı baya sorunlar çıkabiliyor. İnsanlar değişiyor bir kere bunu unutma. Ayrıca görüşüne göre arkadaşın pek ev işlerine yatkın değil bu da ileride sorun olur. Başta hadi yapayım ben dersin ama bi süre sonra baktın adam yapmıyor ben niye yapıyorum salak mıyım der sende bırakırsın. Aynı bölümde değilseniz senin arkadaşların geleceği gibi onunda arkadaşları gelecek, illa ki eve sulanan ya da bir süre kalayım diye saydıranlar olacak. Tek yaşamaya alışkınsan eğer hiç riske girme derim.

Bencede öyle ya, hani arkadaşlar gelmesi sorun olmaz onluk bir sorun yok ama o ev işi yapma olayi. Yani kendimce programim vardir, yemegi yer yemez bulasigi yikarim etrafi toplarim rahatlarım. Eskiden olsa kafama göre hiç tecrübe dinlemeden hareket ederdim ama gerçekten herkeste aynı şey olmaz ama çoğunlukla oluyor

• Nereye geleceğiz size mi?
  • Bak hocam sana kendi tecrübelerimi anlatayım. Daha birinci sınıfım.

Normalde ilk sene KYK'da kalır sonraki sene kafamın uyuştuğu biriyle eve çıkarım diyordum.

İlk başta KYK çıkana kadar, iki hafta tanıdık bir abinin apartında misafir kaldım kendiyle. Orada kalırken apartta yaşam kültürünü görmüş, tanımış oldum. Ev işlerine yardım ettim. Bulaşık yıkadım, yemeklere yardım ettim, yaptım. Markete gittim vs.

İki hafta sonra bana KYK çıktı ve KYK'ya geçtim. Hatırladıkça kötü oluyorum. İlk gece hastalandım, bir ay çektim. 4-5 gün kadar kaldım orada, fiziksel ve zihinsel olarak beni çökertti. Ailemle konuştum ve apar topar bir aparta çıktım. 1+1 bir yer buldum. Şansıma evinde kaldığım abinin evine de çok yakındı ki severim kendisini.

Daha önce zaten apartta yaşadığım için boşluğa düşmüş gibi olmadım. Yapılması gerekenleri biliyordum. Hızlıca adapte oldum.

Eve tek başıma çıktım, aniden çıktığım için birini bulamadım. Ama iyi ki de tek başıma çıkmışım. Kafam rahat, her şey benim kontrolümde ve sorumluluğumda.

İlk başta biraz yalnız hissedebilirsin. Ama eğer sosyal çevren genişse hiç sorun olmuyor, aksine kalabalıktan kurtulup kafa dinleyebileceğin nadir bir yer oluyor senin için. Bir sokak üstümde bahsettiğim abi, ev arkadaşı, üst komşuları, birkaç arkadaşı vs 5-6 kişi ordan, 5-6 da benim kendi arkadaşlarım var gelip giden, anlayacağın yalnız kalma gibi bir durumum yok.

Fazla uzattım ama kesinlikle tek başına 1+1 aparta çıkmanı tavsiye ederim. Yediğine, içtiğine, gelenine, gidenine, eve kaçta girip, çıktığına kimse karışmaz. Tam anlamıyla özgür olursun.

Hem de yemektir, bulaşıktır bunlara hakimsin. Ben de çok iyi yemek, bulaşık, ev işi vs yaparım.

• Lise arkadaşınızla eve çıkmayın. Bir de iş bilmiyor demişsin bir süre sonra onun yemek yediği masayı bile kendisi silmeyi beceremediği için sen silmeye başlarsın. Tecrübeyle sabit, 2 ay sonra oda değiştirdim ben. Neyse ki apartta kalıyorduk değiştirmek zor olmadı.
    Ben aynı senin gibiyim annem ve babamda çalıştığı için küçüklükten beri başımın çaresine bakıyorum + kardeşime de bakmışlığım var.
    Arkadaşımın ise annesi çalışmıyor çocuğun yediği önünde yemediği arkasında hayatında 1 kere bile yemek yapmamış, bulaşık yıkamamış biri. Pişman olursun ki ben oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 26 Ocak 2018; 16:44:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Lise arkadaşınızla eve çıkmayın. Bir de iş bilmiyor demişsin bir süre sonra onun yemek yediği masayı bile kendisi silmeyi beceremediği için sen silmeye başlarsın. Tecrübeyle sabit, 2 ay sonra oda değiştirdim ben. Neyse ki apartta kalıyorduk değiştirmek zor olmadı.
    Ben aynı senin gibiyim annem ve babamda çalıştığı için küçüklükten beri başımın çaresine bakıyorum + kardeşime de bakmışlığım var.
    Arkadaşımın ise annesi çalışmıyor çocuğun yediği önünde yemediği arkasında hayatında 1 kere bile yemek yapmamış, bulaşık yıkamamış biri. Pişman olursun ki ben oldum.

Valla ayni durum

• bulaşık makinesi almanız şart.fazla pahalı değil. yemekleri dışarda yersiniz ona da öğretirsin. yalnız kalınmaz arkadaş gerekli.hatta 2 kişi değil 3 kişi çıkın.
  • yorumları çok okumadım ama iş beraber yaşamaya gelince 40 yıllık arkadaşını bile tanıyamazsın.
    bir kumar çıkarsın anlaşamıyorsan ayrılırsın eve çıkmadan herks yaparız ederiz kanka der çıkmadan bilinmez (daha önce başkasıyla eve çıkmış biriyse refleri kontrol edilebilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Lise arkadaşınızla eve çıkmayın. Bir de iş bilmiyor demişsin bir süre sonra onun yemek yediği masayı bile kendisi silmeyi beceremediği için sen silmeye başlarsın. Tecrübeyle sabit, 2 ay sonra oda değiştirdim ben. Neyse ki apartta kalıyorduk değiştirmek zor olmadı.

Valla ayni durum

Hocam alttaki arkadaşın dediği gibi beraber yaşarken yeri gelir 40 yıllık arkadaşınızı tanıyamazsınız, 4 sene beraberdik sorun olmaz demeyin illa ki oluyor.
    Ben arkadaşlığımız bitmesin diye erken davranıp ayrıldım odadan eğer devam etseydim eminim ki daha fazla dayanamazdım kafa göz dalardım adama. Vize haftası 2 tane sınav çıkışı arkadaşlarınızla biraz takılıp yorgun bir şekilde eve geliyorsunuz beyefendi salonun ortasındaki sehpada yemek yeyip pislik içinde bırakmış, alt tarafı basit bir çorba yapmak için mutfağın yarısını batırmış sonra da elini sürmeden dışarı keyif yapmaya çıkmış. Gelince temizlesin banane diyorsunuz salonda beraber otururken bile aklına gelmiyor şurayı sileyim de yatayım demek. O ne yapıyor? Sabah nasıl bıraktıysa aynı o şekil kanka ben yatıyom iyi geceler deyip yatmaya gidiyor, delirmemek elde değil. Söylüyorsunuz şurayı bi sil bari sıçıp batırmışın sabahtan beri pis diye zorla süngeri alıyor oflaya puflaya siliyor sonra da yatıyor ki silmeyi de beceremiyor kırıntıların yarısı yere dökülüyor. Aynı şahıs kapının önüne çöpü bile çıkaramazdı her sabah söylerdim senin dersin geç başlıyor okula giderken çıkar şunu diye anca öyle çıkarırdı.
    Daha böyle çok olayımız var hocam pmden devam edebilirim sıkıntıları yazmaya.

• 200 lira kira ne lan 6 günlük sigara param
  • Ev arkadaşlığı sıkıntılı iştir. Eğer imkanın var ise tek olmak her zaman daha iyidir. Zaten arkadaşların samimiyete göre çoğu zaman gelir. Ama ev senin olup kimseyle paylaşmayınca kafana göre takılırsın.

Ev arkadaşın olursa;

1. Giderler konusunda genelde sıkıntı çıkıyor. Yok sen fazla elektrik kullandın yok sen fazla yemek yedin vs. 10 liranın lafı olur. Az dişini sık kendi masrafını kendin bil.

2. Her insanın ders çalışma şekli ayrı, sen sessiz ortam istersin, eleman müzik açar tartışma çıkar.

3. Hatun meselesi olur, sen hatun getirecek olursun o kıskanır, o hatun getirecek olur sen kıskanırsın, yok ortalık battıydı yok bilmem neydi muhabbeti bile sıkıntı yapar.

4. Herkesin iyi zamanı var kötü zamanı var, ters anınıza gelir gereksiz tartışma çıkar. Samimi arkadaşınla bile aran açılır.

Kısacası ev arkadaşlığı sıkıntılı iştir. En iyisi kendin çık eve. 1+0 olsun senin olsun.

• Up
  • temiz, duzenli ve sorumluluk sahibi insanlarla cik.. gerisi onemli degil...

karsilastigim en tuhaf ev arkadasi bir amerikaliydi... bir odami adama kiralamistim ilk zamanlar normaldi, sonradan kafayi siyirdi sanirim ufolari gordum, uzaylilarla konustum diye sacma sapan konusmaya basladi geceleri skyple de sesli konusuyordu kovdum :)

bir de imkanin varsa yalniz cikmaya bak... eskiden biraz kira ciksin diye evin bir odasini kiralardim fakat dunyanin en iyi oda arkadasi da olsa insan rahat edemiyor ben edemiyorum en azindan... 3+1de tek kaliyorum yillardir mutluyum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 26 Ocak 2018; 23:34:9 >
  • Hangi sehir
  • Hocam 4 senelik lise arkadaşımla eve çıktım sonradan onun bir arkadaşı daha geldi 3 olduk.Hazır konusu açılmışken size içimi dökmek istiyorum.Bayağı doldum taştım bu konuda.Biraz uzun olucak sonunda siz karar verin arkadaşınızla eve çıkılır mı çıkılmaz mı.

Başta biz 2 kişi çıkacaktık eve sonra aynı şehirde onun çocukluk arkadaşı da kazandı sordu bana o da gelsin mi hem masraflar 3e bölünür dedi tamam dedim kabul ettim.

İlk zamanlar üniversitenin verdiği heyecanla derli topluydular arada bulaşık yıkıyor evi temizliyorlardı.Üstünden 2-3 ay geçti çıkardıkları pantolonları oraya buraya atıyorlar bulaşık yıkamazlar evi süpürün desem tınlamazlar kirlileri sadece atarlar sepete gerisine karışmazlar.Kirlileri makinaya atarım sererim kuruduktan sonra giysilerinizi gardolabınıza dizin derim dokunmazlar öyle bırakırlar ortalık yerde.

Her gün sabahlara kadar oturup akşam 4-5 gibi kalkıyorlar.Bu adamlar nasıl ev işi yapacak.

Finallerin durumu iyi gidiyordu büte kalmayacağımı bildiğim için final haftası ev işlerine gram dokunmadım normalde çok titizimdir kirlileri bekletmem temizlik yaparım bulaşıklar pırıl pırıl olur yığılmaz.Neyse haftaya yaklaşık 1.5 ay olacak hiç bir şeye dokunmadım finalleri bitirdim geldim kendi evime bir ara sevgilime eve uğrayıp bir şey almasını istedim kapıdan evin halini görünce içeri bile girmemiş benim istediğim şeyi alıp hemen kaçmış

Bir keresinde makinaya kirlileri attım diğer ikisine dedim ki makinayı takip edin bitince asın balkona.2 gün bekledim asmadılar tabi içeride ki eşyalar ıslak koktu tekrardan yıkadım (dua etsinler içinde kendi eşyalarımda vardı olmasa gram dokunmam küflenirdi onlar orda) kendim astım o günden sonrada kendi kirlilerimi ayırdım kendimkileri yıkıyorum asıyorum.Kendileri atmıyor en son diyodu şu kirlileri atalım elbisem kalmadı giymeye diye ben gittikten sonra attılar mı bilmiyorum.

Akıllar 5 karış havada geziyorlar.Bir ara haftasonu evime gitmiştim.Bunlarda dışarı çıkmışlar evin kapısını kapatmamışlar evde televizyon var bozuk buzdolabı falan zaten kocaman çok dikkat çeker bir tek 1 tanesinin laptopu var daha alalı 4-5 ay oldu 5 bin tlye aldı onu çalsalar babası eve almayacak haberi yok Allahtan yan komşuyla aramız iyide onlar fark etmiş seslenmişler bakan olmayınca çekmişler kapıyı.

Bir gün temizlik yapıyorum tuvalet kapısının önünde bir çorap var sildim her yeri seslendim diğerlerine bu çorap kiminse alsın burdan diye.Aradan 1 hafta geçti kimse dokunmadı o çorap olduğu yerde kaldı baktım olmayacak diğer hafta aldım çorabı çöpe attım kimse de demedi benim çorabımın teki eksik diye hayret ettim başkasının mı acaba diye düşünmüyor değilim

He bu kadar şey varken ben çok mu iyiyim sanki kırk yıldır ev işleriyle uğraşıyorum da bende yeri geliyor yemek yiyorum kapını ortada bırakıyorum yatıyorum uyuyorum ama kalkınca onu ordan alıp çöpe atmasını biliyorum en azından sorumluluk sahibiyim.Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Size tavsiyem maddi durumunuz yeterliyse ve ailenizde yalnız kalmanıza onay verirse kesinlikle tek başınıza çıkın derim eve.Okulun 2. senesi kafanızın uyuştuğu kendiniz gibi birine denk gelirseniz onunla beraber çıkarsınız eve.

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam 4 senelik lise arkadaşımla eve çıktım sonradan onun bir arkadaşı daha geldi 3 olduk.Hazır konusu açılmışken size içimi dökmek istiyorum.Bayağı doldum taştım bu konuda.Biraz uzun olucak sonunda siz karar verin arkadaşınızla eve çıkılır mı çıkılmaz mı.

Başta biz 2 kişi çıkacaktık eve sonra aynı şehirde onun çocukluk arkadaşı da kazandı sordu bana o da gelsin mi hem masraflar 3e bölünür dedi tamam dedim kabul ettim.

İlk zamanlar üniversitenin verdiği heyecanla derli topluydular arada bulaşık yıkıyor evi temizliyorlardı.Üstünden 2-3 ay geçti çıkardıkları pantolonları oraya buraya atıyorlar bulaşık yıkamazlar evi süpürün desem tınlamazlar kirlileri sadece atarlar sepete gerisine karışmazlar.Kirlileri makinaya atarım sererim kuruduktan sonra giysilerinizi gardolabınıza dizin derim dokunmazlar öyle bırakırlar ortalık yerde.

Her gün sabahlara kadar oturup akşam 4-5 gibi kalkıyorlar.Bu adamlar nasıl ev işi yapacak.

Finallerin durumu iyi gidiyordu büte kalmayacağımı bildiğim için final haftası ev işlerine gram dokunmadım normalde çok titizimdir kirlileri bekletmem temizlik yaparım bulaşıklar pırıl pırıl olur yığılmaz.Neyse haftaya yaklaşık 1.5 ay olacak hiç bir şeye dokunmadım finalleri bitirdim geldim kendi evime bir ara sevgilime eve uğrayıp bir şey almasını istedim kapıdan evin halini görünce içeri bile girmemiş benim istediğim şeyi alıp hemen kaçmış

Bir keresinde makinaya kirlileri attım diğer ikisine dedim ki makinayı takip edin bitince asın balkona.2 gün bekledim asmadılar tabi içeride ki eşyalar ıslak koktu tekrardan yıkadım (dua etsinler içinde kendi eşyalarımda vardı olmasa gram dokunmam küflenirdi onlar orda) kendim astım o günden sonrada kendi kirlilerimi ayırdım kendimkileri yıkıyorum asıyorum.Kendileri atmıyor en son diyodu şu kirlileri atalım elbisem kalmadı giymeye diye ben gittikten sonra attılar mı bilmiyorum.

Akıllar 5 karış havada geziyorlar.Bir ara haftasonu evime gitmiştim.Bunlarda dışarı çıkmışlar evin kapısını kapatmamışlar evde televizyon var bozuk buzdolabı falan zaten kocaman çok dikkat çeker bir tek 1 tanesinin laptopu var daha alalı 4-5 ay oldu 5 bin tlye aldı onu çalsalar babası eve almayacak haberi yok Allahtan yan komşuyla aramız iyide onlar fark etmiş seslenmişler bakan olmayınca çekmişler kapıyı.

Bir gün temizlik yapıyorum tuvalet kapısının önünde bir çorap var sildim her yeri seslendim diğerlerine bu çorap kiminse alsın burdan diye.Aradan 1 hafta geçti kimse dokunmadı o çorap olduğu yerde kaldı baktım olmayacak diğer hafta aldım çorabı çöpe attım kimse de demedi benim çorabımın teki eksik diye hayret ettim başkasının mı acaba diye düşünmüyor değilim

He bu kadar şey varken ben çok mu iyiyim sanki kırk yıldır ev işleriyle uğraşıyorum da bende yeri geliyor yemek yiyorum kapını ortada bırakıyorum yatıyorum uyuyorum ama kalkınca onu ordan alıp çöpe atmasını biliyorum en azından sorumluluk sahibiyim.Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Size tavsiyem maddi durumunuz yeterliyse ve ailenizde yalnız kalmanıza onay verirse kesinlikle tek başınıza çıkın derim eve.Okulun 2. senesi kafanızın uyuştuğu kendiniz gibi birine denk gelirseniz onunla beraber çıkarsınız eve.

Bende tek cikicam ya ugrasamam baska biriyle. Ben zaten aliskinim, zaten yalniz kalmayida severim tek cikicam ya.

• Ailem 2 sene boyunca yalnız kalmama izin vermedi. En sonunda ikna edebildim. Sana şunu söyleyebilirim. Tek kalmak kadar güzel bir şey yok. Eğer yalnızlık biraz da olsun hoşuna gidiyorsa değmesinler keyfine. Bir de anlattıklarına bakılırsa eleman bütün işleri sana kitleyecek. Eğer birlikte eve çıkarsanız aranız bozulur arkadaşlığınıza yazık olur demedi deme.
  • 3 yıldır ev arkadaşlarımla kalıyorum sorun olursa sorabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.