Şimdi Ara

DOGO ARGENTİNO SALDIRGAN MIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
26.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dogo Argentino Pitbull gibi saldırgan ve vahşi mi ? dogo argentino pitbull'un bi cinsi mi yoksa pitbull'a benzeyen zararsız bir hayvan mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dogo Argentino Saldırgan Mıdır?

Dogo Argentino, güçlü ve atletik bir köpek ırkıdır. Saldırgan davranışları hakkında yaygın yanlış anlamalar olsa da uygun eğitim ve sosyalleşme ile sadık ve sevgi dolu arkadaşlar olabilirler.

Dogo Argentino Saldırganlık Seviyeleri

Genel olarak, Dogo Argentino diğer ırklara göre daha yüksek bir saldırganlık potansiyeline sahiptir. Ancak saldırganlıklarının derecesi bireysel köpeğe, eğitimine ve çevresel faktörlere bağlıdır.

Sahibine Saldırı Olasılığı

Sahbine yönelik saldırı olasılığı çok nadirdir. Dogo Argentinolar sahibine karşı genellikle sadık ve koruyucudur. Ancak herhangi bir köpek ırkında olduğu gibi, proaktif eğitim ve sosyalleşme sahibine saldırganlığı önlemek için gereklidir.

Tehlikeli Mi?

Herhangi bir köpek ırkında olduğu gibi, Dogo Argentinolar da uygun eğitim ve sosyalleşme almazlarsa tehlikeli olabilirler. Güçlü ve atletik yapısıyla tehlikeli olabilme potansiyeline sahip olsa da doğru eğitim ve sorumlu sahiplik ile güvenilir arkadaşlar olabilirler.

Sonuç

Dogo Argentino'nun saldırganlığı, bireysel köpeğe, eğitimine ve çevresel faktörlere göre değişir. Uygun eğitim ve sosyalleşme, sahibine saldırma olasılığını en aza indirir ve bu ırkı güvenilir ve sadık bir arkadaş yapar. Ancak herhangi bir köpek ırkında olduğu gibi, Dogo Argentinoların da sorumlu sahiplenme ve dikkatli bir şekilde eğitime ihtiyacı olduğunu unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sahibine cok sadik bir kopektir ama saldirganlik vardir biraz
  • dogo pitbulun atalarından biridir ve evet saldırgandır int. yaban domuzu yada leoparla olan videoları vardır eğer besleyecekseniz golden rot kangal gibi köpekler alın hem dost canlısı hem akıllı köpeklerdir. saldırgan tip hayvanları özgüvenleri zayıf olan kendine caydırıcı bir güç arayan (yani aslında korkak olan) insanlar besler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pluton*

Sahibine cok sadik bir kopektir ama saldirganlik vardir biraz

pitbull gibi tehlikeli midir ? pitbull'un cinsi mi ? sibirya kurdu köpeğim var anlaşamazlar o zaman .
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

pitbull gibi tehlikeli midir ? pitbull'un cinsi mi ? sibirya kurdu köpeğim var anlaşamazlar o zaman .

Pitbulldan daha guclu hatta kangali bile alir :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

dogo pitbulun atalarından biridir ve evet saldırgandır int. yaban domuzu yada leoparla olan videoları vardır eğer besleyecekseniz golden rot kangal gibi köpekler alın hem dost canlısı hem akıllı köpeklerdir. saldırgan tip hayvanları özgüvenleri zayıf olan kendine caydırıcı bir güç arayan (yani aslında korkak olan) insanlar besler

ben de saldırgan OLMASIN istiyorum
  • quote:

dogo pitbulun atalarından biridir ve evet saldırgandır int. yaban domuzu yada leoparla olan videoları vardır eğer besleyecekseniz golden rot kangal gibi köpekler alın hem dost canlısı hem akıllı köpeklerdir. saldırgan tip hayvanları özgüvenleri zayıf olan kendine caydırıcı bir güç arayan (yani aslında korkak olan) insanlar besler

dogo pitbull'un atası değildir, dogo labaratuvar ortamında 9 farklı ırk ile ortaya çıkan bir cinstir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IReVeNGeI

quote:

dogo pitbull'un atası değildir, dogo labaratuvar ortamında 9 farklı ırk ile ortaya çıkan bir cinstir.

pitbull olmasın o

quote:

quote:

demekki sendede korkaklık var eğer cesaretli biri olsaydın kendi işini kendin görürdün dayak yesen bile yöreğini ortaya koyduğun için kimse seni ayıplamazdı ama ha saldırtmak için hayvan beslemişsin ha birini dövmesi için adam toplamışsın benim nazarımda ikisinde onurdan şereften uzak hareketlerdir

bknz: it sürüsüyle gelen aşiret eniği

•  DOGO ARGENTİNO SALDIRGAN MIDIR ?

bu saldırmasında ben mi saldırıyım aga?

Şaka maka okuduklarıma göre bildiğin çoban köpeği gibi bişeymiş sahibine sadık aksi bi durum olmadıkça kimseye saldırmaya uysal bi köpekmiş. Yani pitbullumsu Kangal
    Ayrıca yetiştirmesine de bağlı gidip kıronun biri tut olum bunu parçala olum tarzında yetişrirse onu bilemem
  • kesinlikle bir beagle olsun isterdim.

olmadı rott veya dogo olsun isterdim.

• Orijinalden alıntı: baysan240

pitbull olmasın o

Bu ırk 1920 yılında Arjantinde Dr.Antonio Nores Martinez tarafından iyi bir av ve bekçi köpeği olarak geliştirilmiştir. Güney Amerika kökenli ilk av köpeği olarak tanınan ırk bu gün avcı, bekçi, polis, asker, arama ve kurtarma köpeği, iş köpeği ve aile köpeği olarak çok amaçlı kullanılmaktadır.

Dr. Antonio Nores Martinez ırkın yetiştirilmesine mastiff tipinde bir tür olan Cordoba köpeği adını vererek başlamıştır. Daha sonra ırkın geliştirilmesinde Great Dane, Boxer, Spanish Mastiff, Bulldog, Bull Terrier, Great Pyrenees, Pointer, Irish Wolfhound ve Dogue de Bordeaux gibi ırklar kullanılarak geliştirilmiştir. Irkın kökeninin, günümüzde artık soyu tükenmiş bir ırk olan Alano köpeğine dayandığıda söylenilmektedir. Ancak bu konuda bilgiler tam değildir. Dr.Antonio Nores Martinez uzun yıllar ırkın saf bir ırk olarak tanınması ve saf özellikler kazanması için çalışmalar yapmıştır. Irk ilk kez 1973 yılında FCI(Federation Cynologique Internationale) tarafından saf ırk olarak kabul edilerek kayıtlara geçmiştir.

alıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 9 Ekim 2011; 0:16:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.chucky

bu saldırmasında ben mi saldırıyım aga?

Şaka maka okuduklarıma göre bildiğin çoban köpeği gibi bişeymiş sahibine sadık aksi bi durum olmadıkça kimseye saldırmaya uysal bi köpekmiş. Yani pitbullumsu Kangal
    Ayrıca yetiştirmesine de bağlı gidip kıronun biri tut olum bunu parçala olum tarzında yetişrirse onu bilemem

çok saldırgana benziyor. eğitmede iyi değilseniz hiç bulaşmayın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IReVeNGeI

quote:

pitbull olmasın o

quote:

quote:

demekki sendede korkaklık var eğer cesaretli biri olsaydın kendi işini kendin görürdün dayak yesen bile yöreğini ortaya koyduğun için kimse seni ayıplamazdı ama ha saldırtmak için hayvan beslemişsin ha birini dövmesi için adam toplamışsın benim nazarımda ikisinde onurdan şereften uzak hareketlerdir

bknz: it sürüsüyle gelen aşiret eniği

ben saldırgan olması için vb. istemiyorum herkes pitbull u tutuyor. onun için ha bahçem olsa kangal alırım o ayrı ayrıca birine saldırması için köpek yetiştirdiğimi nerden çıkardın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 9 Ekim 2011; 0:30:21 >

• Orijinalden alıntı: IReVeNGeI

pitbull olmasın o

Bu ırk 1920 yılında Arjantinde Dr.Antonio Nores Martinez tarafından iyi bir av ve bekçi köpeği olarak geliştirilmiştir. Güney Amerika kökenli ilk av köpeği olarak tanınan ırk bu gün avcı, bekçi, polis, asker, arama ve kurtarma köpeği, iş köpeği ve aile köpeği olarak çok amaçlı kullanılmaktadır.

Dr. Antonio Nores Martinez ırkın yetiştirilmesine mastiff tipinde bir tür olan Cordoba köpeği adını vererek başlamıştır. Daha sonra ırkın geliştirilmesinde Great Dane, Boxer, Spanish Mastiff, Bulldog, Bull Terrier, Great Pyrenees, Pointer, Irish Wolfhound ve Dogue de Bordeaux gibi ırklar kullanılarak geliştirilmiştir. Irkın kökeninin, günümüzde artık soyu tükenmiş bir ırk olan Alano köpeğine dayandığıda söylenilmektedir. Ancak bu konuda bilgiler tam değildir. Dr.Antonio Nores Martinez uzun yıllar ırkın saf bir ırk olarak tanınması ve saf özellikler kazanması için çalışmalar yapmıştır. Irk ilk kez 1973 yılında FCI(Federation Cynologique Internationale) tarafından saf ırk olarak kabul edilerek kayıtlara geçmiştir.

alıntı.

ben dogo+ 8 türle pitbull elde edilmiş diye hatırlıyordun yanlış hatırlıyormuşum wiki de pitbull hakkında pek bilgi yok ama başka yerde terier ve bulldog dan türetilmiş deniyor

• yetirstirmene bagli
    adanada kuzenim bakiyordu kediye bile havlamazdi burada ise marangoz tanidigimiz bakiyordu sahibi bile zor yaklasiyordu.
  • quote:

quote:

quote:

Kangal alır

• 1. Bir puma veya yaban domuzuna yetişmek ve ona saldırmak için hızlı ve cesur köpeklere ihtiyaçları vardı ve Antonio Nores Martines ve kardeşi Avgustin Nores Martines'e göre bu köpek İrlanda Kurt Tazısı'ndan başkası olamazdı.

2. Elde edilen köpeğin büyüklüğünü korumak ve kas yapısını daha da geliştirmek için İspanyol Mastifi kullandıkları bir sonraki cins oldu.

3. Avrupa'daki en popüler av köpeklerinden biri olan Pointer mükemmel koku alma duyusunu verdi.

4. Bulldog'un geniş göğsü, yere sağlam basışı ve gözüpekliği, kardeşlerin yeni cins için seçtikleri diğer özelliklerdi.

5. Boyut olarak biraz küçük olmasına rağmen "Köpeklerin Gladyatörü" Bullterrier cesaret, korkusuzluk, çeviklik özelliklerini verdi.

6. Kafa tasını ve genel olarak bütün iskeleti güçlendirmek ve büyütmek için Danua tercih edilen bir sonraki cins oldu.

7. Dünyanın en güçlü köpek çenelerinden birinin sahibi Dogue de Bordeaux yeni cinsin zaten güçlü olan çenelerini biraz daha geliştirdi.

8. Arjantin pampaslarında avlanmak için kolaylıkla seçilebilen bir renk olan beyaz için Pirenei Dağ Köpeği kullanıldı.

9. En son kullanılan cins olan Boxer yeni cinse sağlam psikoloji ve canlılık verdi.

• Ya ağzı olan konuşuyor arkadaş ya. He kardeşim pitbull, dogo argentino'nun atasıdır. Te allam ya... Kurtulun artık bu bilindik, sağda solda yalan yanlış duyduğunuz klişe laflardan... "Kanka rott alma sahibine saldırıyolarmış. Pitbull'un da çenesi 1 ton basıyomuş."

Arkadaşlar sokakta abilerinizden duyduğunuz laflarla milletin aklını çelmeyin lütfen. Hiç bir ırka genelleme yapamazsınız. Köpekler genel de görevlerine göre ayrılırlar. Bekçi, koruma, av ve arkadaş olarak ayrılır genelde. Bir bekçi köpeği en ufak sese irkilir. Bölge koruması yapar. Yabancılara temkinli yaklaşır. Bu sonradan kazanılan bir davranış değil aksine genetiktir ama eğitimle ve yaşam koşullarıyla bu davranışları değişebilir. Koruma köpeği de aynı şekilde. Sen evine bir av köpeği alırsan mesela beagle onun hayatını olumsuz etkilersin. Ha nasıl olumsuz etkilersin? Bu köpekte avlanma içgüdüsü var. Koklama bunun en temel örneği bu köpeğin günde en az 20 km yürümesi/koşması gerek. Sen alacaksın sadece tuvaleti için yarım saat dışarı çıkaracaksın köpek perişan olur. Sırf bu beagle ırkı için evine koşu bandı alanlar varmış. Ha diyelim küçük ırk bir köpek istedin ve terrier aldın. O zaman daha fena. Terrirlerde bekçilik ve koruma içgüdüsü yüksek köpeklerdir. Yabancılara temkinli davranırlar hatta havlayıp, saldırabilirler. Kapı ziline havlarlar en ufak çıtırtıya dikkat kesilirler. Aynı şekilde Labradorlar da böyledir. Ev yaşamına uygun bir köpek istiyorsanız araştırmalısınız. Ha diyelim ki bahçeniz var ve geniş bir alanı var. Eğer köpeği başıboş bırakmayacaksanız size bir boxer öneririm. Psikolojisi en sağlam ırktır diyebilirim. Genel de müstakil evi olanlar bahçeye bir köpek alıp sadece yemek ve su koyup bütün gün orada bırakıyorlar. Köpek de haliyle tüm gün havlıyor. Eğer gerçekten ilgilenebilecekseniz karakteristik özelliği size en yakın köpeği almanızı öneririm. Tabi bunun dışında estetik de önemli diyorsanız ona uygun bir ırkı da bulursunuz elbet. Bana boy, kilo, davranış gibi kapsamlı detaylar verebilirseniz sizin için en uygun ırkı bulmaya çalışırım.

• quote:

quote:

quote:

orada duracaksın, kangal dedi mi akan sular durur bu forumda
  • İlk 5 aya kadar sosyalleştirebilirsen pitbull ve dogodan daha mükemmel köpek olamaz iddia ediyorum.
    Golden besliyorum.
    Vaktim olsaydı eğer ve kendim ilgilenebilseydim dogo alırdım gözümü kırpmadan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.