Şimdi Ara

Rottweiler vs doberman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
25.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 1 2 ay içinde bir köpek alıcam

Çünkü 1 2 ay sonra bahçeli eve taşınıcaz

Rottweiler ve doberman arasında kaldım, amacım hangisinin hangisini parçalıcağını öğrenmek değil

Ben bana çok sağdık, beni ve evimi koruyabilcek, yanından başka köpekler geçince delircek bi köpek istiyorum

Yanlış anlamayın sadece köpeğimin başka köpeklerin yanından geçince havlamasından hoşlanıyorum.

Otur, kalk, yat, bekle, yuvarlan, öl gibi şeyleri çabucak öğrenmesini istiyorum.

Ve bir gün delirip sinirlenip bana saldırmasını istemem köpeğimin.

Dediğim gibi beni çok sevicek bi köpek istiyorum, koruyacak ve evde yada bahçede en az 3 4 saat tek kalabilicek bi köpek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler acil cevaplarını bekliyorum.

Bide rottweiler hangisi iyi hangisi kötü anlıyorum ama dobermanda hangisi iyi saf anlamıyorum o konudada yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rottweiler vs Doberman: Hangisi Sizin İçin Daha Uygun?

Rottweiler ve Doberman, benzer fiziksel özelliklere sahip ancak farklı kişilik özelliklerine sahip iki büyük köpek ırkıdır. Her iki ırk da zeki, sadık ve koruyucu olsa da, aralarındaki birkaç önemli fark onları farklı amaçlara uygun hale getirebilir.

Fiziksel Özellikler

Hem Rottweiler hem de Doberman, kaslı ve güçlü bir yapıya sahiptir. Rottweilerler genellikle Dobermanlardan daha büyüktür ve 45-60 kg ağırlığında ve 60-68 cm boyundadır. Dobermanlar ise genellikle 30-40 kg ağırlığında ve 66-72 cm boyundadır. Her iki ırkın da kısa, çift katmanlı kürkü vardır.

Kişilik Özellikleri

Rottweiler: Rottweilerler sakin, kendinden emin ve koruyucu köpeklerdir. Ailelerine karşı son derece sadıktırlar ve yabancılara karşı temkinli olabilirler. Eğitime iyi yanıt verirler ve erken yaşta sosyalleştirildiklerinde mükemmel aile hayvanları olabilirler.

Doberman: Dobermanlar zeki, enerjik ve çevik köpeklerdir. Rottweilerlere göre daha bağımsızdırlar ancak ailelerine yine de bağlıdırlar. Koruyucu olabilirler ancak Rottweilerlerden daha arkadaş canlısıdırlar. Yeterli egzersiz ve zihinsel uyarıma ihtiyaçları vardır.

Güç ve Çalışma

Hem Rottweiler hem de Doberman güçlü köpeklerdir, ancak güçleri biraz farklıdır. Rottweilerler genellikle daha güçlüdür ve daha fazla kas kütlesine sahiptir. Bununla birlikte, Dobermanlar çeviklikleri ve hızıyla bilinirler. Her iki ırk da koruma, polis ve askeri işler için kullanılır.

Doberman ve Rottweiler Kırlaması

Doberman ve Rottweiler'in birleşimi, Doberman Rottweiler karması olarak da bilinir. Bu çaprazlama, her iki ırkın da en iyi özelliklerini birleştiren benzersiz bir köpek türü yaratır. Doberman Rottweiler karmaları genellikle zeki, sadık ve koruyucu köpeklerdir. Ayrıca fiziksel olarak güçlü ve dayanıklıdırlar.

Karar Vermek

Doberman mı yoksa Rottweiler mı seçmeye çalışırken, yaşam tarzınıza ve beklentilerinize uygun olanı seçmek önemlidir. Rottweilerler daha sakin ve koruyucu iken, Dobermanlar daha enerjik ve bağımsızdır. Her iki ırk da harika evcil hayvanlar olabilir, ancak eğitim ve sosyalleşme ihtiyaçları konusunda farklılık gösterirler.

Bu bilgilerin, Rottweiler ve Doberman arasındaki farkları anlamanıza ve sizin için en iyi ırkı seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kimsemi bilmiyor ??

Biriniz yardımcı olun 2 köpek arasında kaldım
  • Rottweiler bence.

Ama sunu söyleyeyim; her ikisi de komutları öğrenmek uzun sure alır.

Sana Alman Çoban Köpeği oneriyorum. Çünkü o kopek sadık, korumacı ve akıllıdır. Ayrıca komutları öğrenmede zirvedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert.AK.47

Rottweiler bence.

Sana Alman Çoban Köpeği oneriyorum. Çünkü o kopek sadık, korumacı ve akıllıdır. Ayrıca komutları öğrenmede zirvedir.
    ikisi de birbirinden güzel ırklardır

fakat doberman daha sert bi yapıya sahiptir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert.AK.47

Rottweiler bence.

Bir rottweiler sahibi olarak sana bir takım önerilerde bulunayım.Rottweiler son derece sahibine daha doğrusu tüm ailesine tüm duygularını bağlayan bir türdür.Onun için ailesinden daha önemli birşey yoktur. Ama bu demek değildir ki herkese saldırıyim herkesi ailemden uzak tutuyim. İç güdüleri çok yüksek olduğundan tehlikeleri çok çabuk seziyor ve tepkisinide ortaya koyuyor. Özellikle büyüdükçe yani 1 yaşını aştığında evin çevresine insanları yanaştırmak istemiyor. Sonra boyun yapısı ve çenesi çok güçlü bir köpektir. Eğer ki ilk köpeğinse kesinlikle tavsiye etmem çünkü hem komutları öğretmekte zorlanırsın.Hemde gezdirme problemi yaşarsın. Komutları öğrenmekte çok usta bir köpek ancak senin otoriteni kabul etmemişse başına buyruk davranır söz dinlemez. Dışarıda gezdirme işine gelince gerçekten iyi bakılmış bir rottweiler dişide 40-60 kilo arası erkekte 40-70 kilo arası oluyor. Boyun çok güçlü olduğundan onun gösterdiği güç seni onun peşinden bir yaprak misali savurabilir. Sen onu gezdireceğini o seni gezdirir yani. Eğer ki yaşın küçükse yani 18 den falan küçüksen hiç kalkışma derim. Çocuk olduğunu anlıyor senden çekinmiyor sahibi olduğunu biliyor ama sadece o kadar sözünü dinlemez. Yemek sorunu felakettir yani önüne ne koysan yer çok yemek düşkünü bir köpektir. Her halükarda hep açtır. Elinde gördüğü bir ekmeği dahi onunla paylaşacaksın.:) Küçükken mama sıkıntın olmaz doğal olarak ama büyüdüğünde 15 kg lık bir kuru mama anca 1 ay yeter ki bunun yanında sakatat vs kullanırsan. Birde küçükken almanda yarar var tabi 2 aylıktan küçük köpekleride almamak şartıyla. Birde kuyruğunu kestirme düşüncen olmamalı. Gerçi yasak artık. Nese son olarak şunu diyeyim rottweiler dışarda göründüğü gibi ailesine bile saldıran, hiç birşeyi anlamayan bir köpek değildir. Son derece akıllı ve bir o kadarda aile köpeği olabilecek bir türdedir. :) Özelden veya twitterdan ulaşırsan bana tyneass adım sana gerekli bilgileri veririm. Safkan secereli istiyorsanda önerebileceğim çok iyi üreticiler var rottder kurumundan.

• aralidx kullanıcısına yanıt
    İlk köpeğim değil daha önce pitbull ve kangal baktım ama bu iki köpektende hiç hoşlanmadım hele kangal iğrenç bişeydi. 5 aylıkken hayvan gibi oldu hiç söz dinlemiyodu.

28 Yaşındayım ve artık bu benim köpeğim demek istiyorum ve arkadaşım olsun istiyorum, köpeği nasıl eğitmesini biliyorum

Sadece bu 2 ırk arasında kaldım ve bu arada belçikada yaşıyorum yani köpeği burdan almam gerek

Türkiyeden alsamda nasıl belçikaya getirirm bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MecnunReyiz

İlk köpeğim değil daha önce pitbull ve kangal baktım ama bu iki köpektende hiç hoşlanmadım hele kangal iğrenç bişeydi. 5 aylıkken hayvan gibi oldu hiç söz dinlemiyodu.

28 Yaşındayım ve artık bu benim köpeğim demek istiyorum ve arkadaşım olsun istiyorum, köpeği nasıl eğitmesini biliyorum

Sadece bu 2 ırk arasında kaldım ve bu arada belçikada yaşıyorum yani köpeği burdan almam gerek

Türkiyeden alsamda nasıl belçikaya getirirm bilmiyorum
    Köpeği Belçika'dan da alabilirsin ama eğer gerçekten iyi bir köpek istiyorsan secereli olmasına dikkat et. İki köpek baktığına göre daha rahat olur işler senin için. Ama başta sürekli insanlarla temas içinde olmalı köpeğin neyi tehdit göreceğini küçükten anlamalı. Pitbull'dan daha çok güçlü bir köpek onu söylememde fayda var yani eğer otoriteni kabul ettiremezsen ve birine saldırırsa 1 santime 150 kg basan bir köpeği durdurman kolay olmayacaktır. :) Fakat bunlar tabiki dikkat edilmesi gereken yerler rottweiler sahibi olunca çok seveceksindir hayatının merkezi olacak eminim buna. Türkiye'deki üreticilerlede iletişime geçersen gönderme ihtimali olanlar vardır eminim ki:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok sağ ol kardeşim. bide dobermanı hiçmi önermiyosunuz ?
  • Biriniz yazın ya o kadar insanın arasından sadece 2 kişi çıktı
    Hiç mi bilginiz yok rottweiler ve dobermanlarda ???
  • quote:

Biriniz yazın ya o kadar insanın arasından sadece 2 kişi çıktı
    Hiç mi bilginiz yok rottweiler ve dobermanlarda ???
    Şahsen ben eyer secereli bi doberman bulabilirsem doberman almaktan yanayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevincim Gözyaşım Kadar

Bu mesaj silindi.
    Biraz geç cevap oldu ama umarım yardımım dokunur . Bu dediklerimden beni yanlış anlamayın lütfen herkesin görüşü farklı olabilir ama benim ki bu .

Ben tüm hayvanları çok seven türünü ayrıt etmeden ona sevgimi çok rahat gösterebilen insanım ama söylemeliyim ki :

Rottweiler alıcaksan asla ama asla profesyonel birisi tarafından eğitim vermeden çok rahat mutlu mesut yaşayacağınızı düşünmeyin . Bilmiyorum belki yanlış biliyorumdur ama rottweiler üretilirken bir dövüş-çok iyi bir koruma köpeği olarak üretilen bir köpek haliyle çok güçlü ve gücünü eğitim almadan kontrol etmesi mümkün olmayan bir köpek . Küçükken senin ile oynar çok hasar vermez ama büyüdüğünde oynuyor olsa bile gücünü kontrol edemeyip size hasar verebilecek bir köpek. Yani alıcaksanız kesinlikle bu işi bilen profesyonel eğitimcilerin elinden geçmesi gereken bir köpektir sizin eğitiminiz kesinlikle yetersiz olur. Dışarıda gezdirmeside bazen problem olur sinirlendiğinde veya bir tehdit hissetiğinde size karşı olan veya kendisine karşı olan o zaman gerçekten öldürmeye kadar gidecek hasarlar bırakır hedefinde bu da sizin başınıza bela olur bunu da göze almalısınız

Doberman çok güçlü ve haraket etmeyi seven bir köpek yapısı bunu gösteriyor zaten çok sportif :) . Bu haraket ihtiyacını gerek siz gezdirirken gerek bahçede harcıyacağı için açınızdan hiç bir sorun olmıyacaktır sahibine bağlı bir köpek ama bir golden bir alman kurdu kadar kolay eğitilemez . Genelde dikkatli oynayıp oynadığı kişiye zarar vermemeye çalışırlar ama o da gücünden dolayı arada bir abartabiliyor tabii dediğim gibi bu tür şeyler için iyi bir eğitim şart . Sizi çok iyi koruyacak gezdirirken size bir sorun çıkarmıyacak köpek diyebilirim . Bana soracak olursanız kesinlikle doberman alın derim. güçlü bir , güvenilir ve size sadık olacak bir köpek düşünüyorsanız idealdir.

• IHebele kullanıcısına yanıt
    Ben profesyönel eğitici değilim ama kuzenimin 13 yaşında rottweilerı var hiç profesyönel eğitim falanda vermedi
    ama gayet sakin itaatkar asla saldırgan değil

Yani sanırım siz biraz abarttınız

Biliyorum rott eyer iyi eğitilmezse saldırgan olur ama illa profesyönel birinden eğitim almasına gerek yok

Ben rott alıcam kesinlikle çünkü secereli rott dolu buralarda ama doberman secereli hiç yok

O yüzden rottweiler alıcam ve bütün rottweiler sahipleri bana rottweiler çok iyi bi köpek güzel eğitilir falanda filan dediler

Yani sanmıyorum profesyönel eğitim almayınca beni öldürmeye çalışcağını
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalcamuz

Ben profesyönel eğitici değilim ama kuzenimin 13 yaşında rottweilerı var hiç profesyönel eğitim falanda vermedi

Biliyorum rott eyer iyi eğitilmezse saldırgan olur ama illa profesyönel birinden eğitim almasına gerek yok

Ben rott alıcam kesinlikle çünkü secereli rott dolu buralarda ama doberman secereli hiç yok

O yüzden rottweiler alıcam ve bütün rottweiler sahipleri bana rottweiler çok iyi bi köpek güzel eğitilir falanda filan dediler

uzman tv videolarınız izlemenizi tavsiye ederim saldırganlığın ne zaman olacağı belli değil belki hiç olmaz belki ilk günden olur sonuçta sizin fikriniz ne olusra olsun tehlikeli bir köpek profesyonel elinden geçmiş olması ve daha önce köpek sahibi olmuş birisinin köpeği olması lazım bana göre

• quote:

Orijinalden alıntı: IHebele

quote:

Orijinalden alıntı: kemalcamuz

uzman tv videolarınız izlemenizi tavsiye ederim saldırganlığın ne zaman olacağı belli değil belki hiç olmaz belki ilk günden olur sonuçta sizin fikriniz ne olusra olsun tehlikeli bir köpek profesyonel elinden geçmiş olması ve daha önce köpek sahibi olmuş birisinin köpeği olması lazım bana göre

Alıntıları Göster
    Güncel

• quote:

Güncel

Alıntıları Göster
    Diğer arkadaşların yazdıklarına katılmıyorum öncelikle bunu belirtiyim. Benimde ilk köpeğim bir rottweiler. Fakat şuana kadar sorun yaşamadık hiç. Ne ısırması olmadı ne bişeyi. Tamam demiyorum ki kolay bakımı ama ilgilenildiği takdirde her davranışı çok iyi bir hal alıyor. Küçükken alacaksan özellikle 2 aydan sonra al. Hemen eğitim vermeye başla, illa profesyonel eğitim şart değil biz verdirtmedik. 3-4 tane eğitim kitabı aldık okuduk. Tanıdık eğitmenlere sorduk videolarını izledik. Temel itaati kendin kolaylıkla verebilirsin. İleri itaat ve koruma eğitimi alması şartı yok. Neyi tehdit olarak algılayacağını sen şekillendireceksin. Küçükten başlayıp sürekli insanlarla hayvanlarla temas içinde tutacaksın. Tabi ki yinede insanların çok sevmesine izin vermeyeceksin ki her gördüğüne kanmasın. Aşıları bitince zaten dışarıda gezdirmeye başlaman gerekiyor.Bu da 2 aylıkken alırsan 5 aylıkken gezdirmeye başlayacağını gösterir. Anca tüm aşıları öyle bitiyor. Neyse işin aslı hiç tereddüt etme eğer ilgilenirim diyorsan. Hiç göründüğü gibi hırçın bir köpek değil. Sahibine fena düşkün gözünün içine bakıyor. Tam bir aile köpeği kim ne derse desin. Yeri geldiğinde koruyor ailesini yeri geldiğinde duruyor. Bizim ki bahçede normalde insanlara hiç birşey yapmıyor. Eve girmeye kalktığında koparıyor yaygarıyı. Bu da olması gereken zaten. Gezdirirken hiç bir insana hırlamıyor , ısırıyim demiyor. İnsanlar sevmek isteyince hemen seviniyor. Sende böyle yetiştireceksen kesinlikle al. Ama yok ben alırım bahçede bir kenara bağlarım hep orda durur gezdirmem ilgilenemem diyorsan sakın alma. Çünkü çok sportif bir köpek hiç yerinde duramıyor. Sürekli koşturman oyun oynatman gerekli. Secereli istiyorsanda bu konuda hem tanıdıklarım var hemde yazın kendi köpeğimizin yavrusu olacak. Düşünüyorsan özelden veya facebooktan ulaşabilirsin.

Hocam at sahibine göre kişner, sahibi işi bilirse bully kutta besler,bilmeyen finoyla başedemez.
  • Eğer ikisi arasında kararlıysan Rottweiler tabiki ama başka önerilerede açıksan alman çoban köpeği daha sadık ve eğitilmesi kolaydır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B6F58693 -- 12 Mayıs 2014; 17:42:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkVeader

Eğer ikisi arasında kararlıysan Rottweiler tabiki ama başka önerilerede açıksan alman çoban köpeği daha sadık ve eğitilmesi kolaydır

Kardesim simdi ben yavru pitbull almistim ama aldiktan 5 gun sonra geri verdim
    cunku kopekte sorun varmis ve aldigim adama geri verdim
    Simdi ben 2 ay sonra istanbula gidicem geri geldigimde kesin bi kopek alicam
    Dedigim gibi beni olumune sevicek ve olumune korucak bi kopek istiyorum
    Simdi rottweiler almanktan vaz gectim biraz

Alman coban kopegi, pitbull ve birazcik doberman arasinda kaldim

Beni cook sevicek, cok iyi korucak, iyi egitilicek

Cunku yasadigim yer biraz tehlikeli her yerde sapik hirsiz dolu

Bende guclu ve koruyacak bir kopek istiyorum
  • Dayısına çekmiş demekki senin pit...Rot da eğitilir, gözü karartırsan dogo al derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatarSüvari -- 12 Mayıs 2014; 20:11:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tataryan

Dayısına çekmiş demekki senin pit...Rot da eğitilir, gözü karartırsan dogo al derim

Dogo pek sevmiyorum sahibine cok bagli bi kopek degil diyolar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.