Şimdi Ara

bosch bulaşık makinesi yardımmm???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
46.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar acil olarak bosch bulaşık makinem hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var...

4 ay önce evlenirken aldığımız bosch SMS58M88EU bulaşık makinem ilk yıkamadan itibaren bulaşıkları ıslak vermeye başladı.
    İlk başlarda ben ayarlarını yapamıyorum diye düşündüm.Ancak 4 ay oldu ve makineyi kitapçığınıda hatmederek çözdüm ama hala bulaşıklar ıslak çıkıyor.
    Eve gelen sevisin haddi hesabı yok nerdeyse kanka olduk ancak zamanla farkettimki adamların da yapacağı bişey yok.
    Gelen servis bu bosch yeni nesil bulaşık makinelerinin enerji ve su tasarrufu adı altında bazı performanslarından ödün verdiğini ifade etti.Yani makine enerjiyi az harcıyor ancak bulaşıkları ıslak veriyor.Buna çözüm olarak da makinenin ağzını 15 dakka açık bırakarak yada aralayarak bulaşıkları kurutabileceğimi söyledi.Gülermisin ağlarmısın?? Koskoca bosch marka bulaşık makinesi ilkel bir yöntemle kurutma yapıor.

İşin tuhaf tarafı karşı komşumdada aynı makineden var.Onun bulaşık makinesini incelediğimde onunkindede hafif nem olduğunu ancak benimkine göre çok daha iyi kuruttuğunu farekttim.Benimkinin pervanesinden resmen şakır şakır sular damlıyor.Bazen sabaha kadar bekletsem bile yine aynı ıslaklık içinde oluyor.Servis geldiğinde hem komşumunkine hem benimkine baktırdık 3 hafta sonra aradılar makinenizi değiştiricez dedile ancak okadar kolay olmadı uzun bağrışlar tehditler sonucunda bu karara vardılar.

Ancak aynı makineyi tekrar getirmelerini istemiyorum çünkü bi kere huylandım makineden bir de karşı komşumunkinede baktığımda çok da iyi bir kurutma performansı yok.Ben bundan sonra illada bosch alıcaksam zeolit özellikli olanını almak isterim ancak onlarda 2 milyarın üzerinde.Erzurum merkez bana bi model beğenin haber verin gönderelim dedlier.Ancak SMS58M88EU modelinin hemen 1 üzerinde olan modellerler nasıl oluyorsa çok pahalı.Aradaki farkı bizim karşılamamızı istediler.Forumda bazı arkadaşlar paralarını geri aldıklarından bahsetmişler.Paramı geri alabilrmiyim acaba yada alsam bile en iyi bulaşık makinesinin herkes bosch olduğunu söylüyor hangi markayı alıcamki

yardımcı olun lütfen fikirlerinizi bekliyorum...

• Bu model üzerinde duruyordum. Almayayım mı yani şimdi? off!
  • bakın beyaz eşya aslına bakarsanız şans işi ama benim makinem belki arızalı olduğundan daha fazla ıslak çıkartıyor olabilir ama bu makine model itibariyle zaten kupkuru bir şekilde veremiyor bulaşıkları anladığım kadarıyla.çünkü bahsettiğim gibi arkadaşımın da aynısından var ancak benimki kadar olmasada o da şikayetçi,,hatta diyorki keşke benimkide arızalı olsaydıda değiştirebilseydimmm
  • Yeni nesil bulaşık makineleri enerji tasarrufu dolayısıyla eski modellere göre daha düşük kurutma performansına sahiptirler. Ancak bu rahatsızlık verici düzeyde olmamalıdır.

Bosch bulaşık makinelerinde program bitiminden sonra iç kazanda terleme olur, ancak bulaşıklar kurudur. Çalışma şartları gereğince bulaşıkların üzerindeki nem soğuk kazan ile çarpıştırılarak yoğuşması sağlanır.

Pervanelerdeki olası suyun sizi rahatsız etmemesi gerekir. Çünkü bulaşık makinesi boşaltılırken her zaman alt sepetten başlanır, sonra üst sepet boşaltılır. Bunun sebebi üst sepetteki çukur bir bulaşık veya pervaneden alt sepetteki bulaşıklara su damlamamasıdır.

Kurutma perfomansını etkileyen etmenlere gelirsek:

-Program bitiminde kapak mümkün olduğunca çabuk olarak açılmalıdır. Kapak açmanın sebebi ilkel olarak kapak açık şekilde kurutma yapmak değil, makinenin içindeki buharı tahliye etmektir. Tahliye olan buhar sayesinde bulaşıkların üzerindeki nem oldukça çabuk olarak uzaklaşır.

-Deterjan ile parlatıcı ayrı kullanılıyorsa parlatıcı ayarı yükseltilmelidir. Kombine tabletin içindeki parlatıcı oranı veya ayrı olarak eklediğiniz parlatıcının dozajı makinenin kurutma performansını direkt etkilemektedir. Kombine tablet kullanıyorsanız az dozajda parlatıcı eklemeyi deneyebilirsiniz.

-Makinenizde olası kurutma memnuniyetsizliğine karşı ekstra kurutma fonksiyonu mevcuttur. Kullanma kılavuzunda açıklaması var, yapamadıysanız ben de tarif edebilirim. Ekstra kurutma fonksiyonunda son durulamanın sıcaklığı yükseltilerek kurutma performansı artırılır. Bunun yanında makinenizdeki intensive eco programı da A sınıfı enerji harcayarak yüksek yıkama ve kurutma performansı sağlar.

Komşunuzdaki makineyle sizinkinin arasında kurutma farkı oluşmasının nedeni tahminimce makineler arasındaki farktan değil, yukarıdaki sebeplerden kaynaklı olsa gerek.

Cihazdan memnun kalmadıysanız 15 gün içinde iade hakkınız vardır. Değişme çıktıysa muhtemelen diretmeniz sonucunda para iadesi de verebilirler. Umarım sorununuzu
    sizi memnun edecek ölçüde çözersiniz.

• candoğan bey öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkür ederim

makine konusunda haklı olduğunuzu düşünüyorum,,zaten ben her zaman bosch ve siemensin eline kimsenin su dökemeyeceğine inanmıştım.Hatta servis bana paramı iade edebileceklerini de söylediği halde bu seferde oturup ee ben şimdi hangi marka bulaşık makinesi alayımki diye düşünmeye başlamıştım kiii o sırada burdaki bosch servisi aradı ve yeni makineniz geldi diyerek emrivaki yaptı ve bende ohh be zaten boschtan başka ne alıcaktım iyiki böyle oldu diye rahatladım.

Ha biraz daha fazla para verebilecek durumda olsaydım boschun üst modelleri var çok harika özelliklerle donatılmış.Ekstra kurutma özelliği olan da var tabi üst model ile değişebileceğimi ancak aradaki farkı peşin olarak karşılamamız gerektiğini söyledikleri için üst modelden vazgeçtik.pazartesi gelip aynı makinemin yenisini kuracaklar,,ama inşallah pervanedeki şakır şakır su damlama olayı bunda olmaz.gerisine razıyım ağzını açıp kuruturum.

Bosch servis kalitesiyle beni çok şaşırttı.Kaç gündür erzurum merkez kelkit servis benim için pervane oldu.Hepsine burda bu forumda da ayriyeten teşekkürlerimi sunuyorum.

Ama ekstra kurutma özelliği sanırım benim makinemde yok yada ben bulamadım.Varsa nasıl ayarlıycam yardımcı olursanız çok sevinirim candoğan bey

• Ekstra kurutma makinenizde tuş olarak bulunmuyor, özel menüye girilerek yapılıyor. Makinenizi teslim aldığınızda tarif edebilirim size.
  • çook çook teşekkür ederim.Nasıl oluyorda servis bana bundan hiç bahsetmiyor onu da anlamış değilim
    Makinem kurulur kurulmaz yazarım inş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canank61

çook çook teşekkür ederim.Nasıl oluyorda servis bana bundan hiç bahsetmiyor onu da anlamış değilim
    Makinem kurulur kurulmaz yazarım inş.

Servisin bilmemesine ben de şaşırdım açıkçası. Kullanma kılavuzunda yazan bir ayar bahsettiğim. Bu arada cihazınızın değiştirilmesine sevindim, umarım yenisinden memnun kalırsınız.
  • candoğan bey bugün akşamüzeri gelip kurdular yeni makinemi
    bu seferde boş çalıştırırken vuu vuu diye bir ses geldi makineden bide acaip gürültülü yıkadı sanırım içi boştu diye öyle oldu
    henüz dolu halde yıkama yapmadım inşallah bu ses sorunu sadece ilk yıkamaya özel bişeydir.

ayrıca makine bitirir bitirmez başına koştuk eşimle bu sefer kurumu vericek diye ama açıkçası pervane yine eskisinden farksızdı
    sizin bahsettiğiniz ekstra kurutma yöntemini anlatırmısınız belki çare olur
    yardımınızı bekiorum
  • Hangi deterjanı kullanıyorsunuz?
    Deterjan değiştirmeyi denediniz mi?
  • evet forumlarda okumuştum deterjandan mı diye
    bir sürü farklı marka deterjan kullandım sadece sıvı deterjanla biraz daha
    kuru çıktılar gibi ama bu seferde temizliğinden memnun kalmadım,,kurutma daha çok parlatıcıyla ilgilidir diyorlar ama parlatıcı gözümde her zaman ağzına kadar dolu olur zaten düzenli olarak doldururum
  • Ben BOSCH SGS65M08TR makinemi alalı 15-16 ay oldu ve daima Finish tablet ile kullandık. Şu an memnunuz.
    Hanım bulaşıkları yıkarken ince ayarla uğraşmıyor. Sadece otomatik program düğmesine basıyor. Gerisini makine hallediyor.
    Yıkama bittikten hemen sonra kapağını açmasak bile bulaşıklar kuru çıkıyor.
  • evet tuvnera ince ayarla bende uğraşmıyorum,,genelde 70 de yıkamayı tercih ediyorum beklettiğim için,basıyorum yıkıyor.Makineyi açtığımda temizliğinden memnun kalıyorum ama kurutmasından 70 derecede bile memnun değilim ya gerçi değişen makinemle henüz yıkama yapmadım merakla bekliyorum.Makineyi açtığımda aşırı bir sıcaklık oluyor ama yinede sular şakır şakır içinde bence bosch un bu model makinesi hatalı seri artık ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum

bu arada kullandığım deterjanım son birkaç aydır calgonit quantum,,,sanıyorum ki piyasadaki tabletlerin içindeki en pahalı ve en kaliteli olanı
  • quote:

candoğan bey bugün akşamüzeri gelip kurdular yeni makinemi
    bu seferde boş çalıştırırken vuu vuu diye bir ses geldi makineden bide acaip gürültülü yıkadı sanırım içi boştu diye öyle oldu
    henüz dolu halde yıkama yapmadım inşallah bu ses sorunu sadece ilk yıkamaya özel bişeydir.

ayrıca makine bitirir bitirmez başına koştuk eşimle bu sefer kurumu vericek diye ama açıkçası pervane yine eskisinden farksızdı
    sizin bahsettiğiniz ekstra kurutma yöntemini anlatırmısınız belki çare olur
    yardımınızı bekiorum

Sayın Candoğan bey,

Yeni bir ev kuruyoruz sizin forumda yazdıklarınızdan bir takım sonuçlar çıkarttık ama bu işin yabancısıyız. Yukarıda arkadaşın karşılaştığı sorunlarla karşılaşırmıyız bilemiyoruz.Sonuç olarak seçimimizi yaparken enerji tasarrufu su tasarrufu zaman tasarrufu ve özeliikle A++ ve leke tutmayan çelik ürün seçmeye dikkat ettik.Bosch veya Siemensi tercih ettik fakat olmazsa olmaz değil.Tabiiki herkes gibi bizde kaliteli sağlam ve kullanışlı ürünler almak isteriz.Seçtiğimiz Ürünleri aşağıda sıralıyorum bazılarının SİEMENS karşılıklarını bulamadık.yardımcı olursanız seviniriz.Ürünler hakkındaki yorumlarınızı olumlu veya olumsuz bilmek isteriz.Bütcemizde 6000 l gibi.Lafı uzatmakda gereksiz bu işi bilen biri olarak bizi anlayacağınızı umuyorum.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    BOSCH LOGIXX 8 VARIOPERFECT WAS20762TR
    siemens WM10S762TR

buzzdolabı
    KDN40A74NE bosch

FIRIN
    HGV74D350 T BOSCH

bulaşık makine
    SMS53M32EU bosch

• elektronic ürünler genelde şans işidir yani

aldığınız ürünler iyide kötüde çıkabilir
  • evet ve ben anladımki benim hiç şansım yok çünkü yukarda bahsettiiğim makinemi çok
    şükür değiştirdiler derken bu seferde makineden vu vu vu diye sürekli devam eden kulağı bayağı bir tırmalayan bi ses geliyor,,sürekli değil
    ama ara ara yıkarken geliyor bu ses.Sanırım motoruyla ilgili bişey.Önceki makinemde böyle bir sorun yoktu hatta makinenin yıkayıp yıkamadığını
    yanında durmasam kulak vermesem anlamıyodum
    ya nedir bu kara bahtım üstelik yıkama performansıda yine aynı,,eskiside ıslak veriyodu bu da öyle.Özellikle vario speed ayarında yıkadığımda bulaşıklar allahlık.Elimde bez kuruluyorum bi yandan yerlerine yerleştirmeden önce.
    aynı makineyi tekrar kabul ettiğime pişman oldum keşke paramı geri alsaydım ya:(

burdan şunuda belirtmek istiorum bosch hakikkatende bulaşık makinesinde kendini kanıtlamış bir
    marka,,sanırım benim şansım gerçekten hiç yok.Ama şansa da işi bırakıp makineyi bu şekildede kaul edemem ya tekrar geri alırlarmıki bir kere değiştiler makineyii

fikirlerinizi bekliyorum

candoğan bey özellikle siz kayıplara karıştınız sanki

yardım edin lütfen

• mimoza arkadaşım
    benden sana tavsiye eğer forumuda biraz detaylı incelediysen buzdolabını samsung tercih et derim,,bende de bosch var takırtısına artık ayaklanmıyoruz alıştık ama gelen misafirlleri şaşırtacak düzeyde gürültü çıkartıyor..ha tabi ben beyaz eşya konusunda çok şanssız çıktım onu kabul ediyorum boschu kesinlikle karalamak gibi bir niyetim yok,,bulaşık makinem hala sorunlu olduğu halde yine söylüyorum hep söylüyorum bulaşık makinesinde gerçekten bosch un eline kimse su dökemez ancak eğer bi şansım daha olsaydı samsun buzdolabı tercih ederdimm.
  • Bosch SMS58M88EU modelinde ekstra kurutma özelliğinin devreye sokulması:

-Makinenizi açma kapama tuşuyla çalıştırınız.
    -Start tuşuna bir elinizle basılı tutarken diğer elinizle ekranda H04 ibaresini görene kadar ard arda intensive eco tuşuna basınız. H04 yazınca start tuşunu bırakabilirsiniz. H04 fabrikadan çıkma olan tuz ayarıdır H02 vs gibi başka rakam çıkarsa da problem olmaz.
    -Ardından intensive eco tuşuna ekranda d00 ibaresini görene kadar tekrar basınız.
    -d00 eksta kurutma özelliği kapalı demektir. Ön yıkama tuşuna basarak ekranda d01 ibaresinin görülmesini sağlayın. Ekstra kurutma özelliğini açtınız.
    -Start tuşuna basarak ayarın kaydedilmesini sağlayın. Ardından cihazı kapatabilirsiniz.

Eğer kombine(tuz etkisi içeren tablet) kullanıyorsanız tuz ayarını kapatmanız da iyi olur. (suyunuz çok sertse tuz ve parlatıcıyı ayrı olarak kullanmanızı öneririm)

-Makinenizi açma kapama tuşuyla çalıştırınız.
    -Start tuşuna bir elinizle basılı tutarken diğer elinizle ekranda H04 ibaresini görene kadar ard arda intensive eco tuşuna basınız. H04 yazınca start tuşunu bırakabilirsiniz. H04 fabrikadan çıkma olan tuz ayarıdır H02 vs gibi başka rakam çıkarsa da problem olmaz.
    -Ön yıkama tuşuna basarak ekranda H00 ibaresinin görülmesini sağlayın. Böylece cihazın tuz ayarını kapattınız, artık tuz kullanmanız gerekmeyecek ve tuz uyarı ışığı yanmayacaktır.
    -Start tuşuna basarak ayarın kaydedilmesini sağlayın. Ardından cihazı kapatabilirsiniz.

Makinenin kurutma performansını artıracak ipuçlarına gelirsek:

-Makinenizde yoğun 70'C programını kullandığınızı yazmışsınız. Bu programa genel anlamda gerek yoktur, makineniz daha düşük ayarda da bulaşıklarınızı sorunsuz yıkayacaktır. En iyi sonuçları ekonomik olarak otomatik, intensive eco ve ekonomik programlarda elde edebilirsiniz.
    -Günlük kullanımda variospeed fonksiyonunu seçmektense otomatik programı kullanırsanız makineniz bulaşıkların durumuna göre en ekonomik ve iyi sonucu verecek şekilde ekonomik programa kıyasla daha hızlı çalışacaktır
    -Makine biter bitmez kapağını açmaya dikkat ediniz. Bu sanıldığı gibi makinenin kapağını açarak bulaşıkların kurumasını bekleme işlemi değildir. Sadece buhar tahliyesi içindir. Buhar tahliyesi yapılmazsa mevcut buhar makinenin soğuk iç duvarlarına çarparak yoğuşur ve kurutma performansının düşük kalmasına neden olur.
    -Kişisel tecrübelerime dayanarak kombine tip tablet kullanmanızı öneririm. Hepsi 1 arada ve quantum en iyi sonuçları veriyor. Ayrıca parlatıcı kullanırsanız parlatıcı da makinenin kurutma performansını artıracaktır.

Yeni makineler enerji tasarrufu gereği eski makineler kadar iyi kurutmuyor, bu doğru. Ancak doğru kullanımda kesinlikle ıslak bulaşıklarla karşılaşmanız olası değildir. Yeni nesil makineleri de kullanmış biri olarak bu önerilere dikkat edince kuru bulaşıklar elde etmek mümkün.

Makinenizdeki ses konusuna gelince, makinenizde pervanelere çarpan bir parça olmadığına dikkat edin. Ayıplı bir ürünü kullanmak zorunda kesinlikle değilsiniz. Bosch ile tekrar irtibata geçerek ses konusuna çözüm bulmalarını isteyin derim. Gerekirse makineyi tekrar değiştirsinler.

• quote:

mimoza arkadaşım
    benden sana tavsiye eğer forumuda biraz detaylı incelediysen buzdolabını samsung tercih et derim,,bende de bosch var takırtısına artık ayaklanmıyoruz alıştık ama gelen misafirlleri şaşırtacak düzeyde gürültü çıkartıyor..ha tabi ben beyaz eşya konusunda çok şanssız çıktım onu kabul ediyorum boschu kesinlikle karalamak gibi bir niyetim yok,,bulaşık makinem hala sorunlu olduğu halde yine söylüyorum hep söylüyorum bulaşık makinesinde gerçekten bosch un eline kimse su dökemez ancak eğer bi şansım daha olsaydı samsun buzdolabı tercih ederdimm.

Tavsiyene teşekkür ederim arkadaşım genel olarak diğer ürünleri bosch marka sectiğimiz için buzdolabınıda bosch alalım demiştik seçtiğimiz ürünlerle ilgili pek detaylı yorum yapan da olmamış forumu araştırmaya dewam ediyoruz bakalım hayırlısı olsun kimseden de fazla bir ses cıkmadı şimdiye kadar şu ürün şöyle bu ürün böyle diye

• Bizim eve yatıya misafir gelmediği için şimdiye dek gelen misafirlerimi rahatsız etmedi Bosch buzdolabımın takırtısı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.