Şimdi Ara

bosch bulaşık makinesi yardımmm??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
46.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sizin tavsiyeniz ile daha önce Samsung buzdolabı ve siemens çamaşır makinesi almıştım ve çokda memnunum bunlar için teşekkür etmek istiyorum. Yine sizin tavsiyeniz ile Bosch SMS58M88EU model bulaşık makinesi aldım ama bana gelen ürün Bosch SMS58M88TR oldu şimdi ben EU almanya TR ise Türkiye üretimi biliyorum. Bosch'u telefonla aradığımda ikisininde alman malı olduğunu öğrendim. Kapağını açtığımdada Made in Germany yazmaktadır. Ama şimdi beni bir sıkıntı aldı acaba bu ürün nedir internette hiç bir yorum bulamadım gerimi göndersem vede EU mu talep etsem lütfen bana bir yardımcı olun biraz bu konularda takıntılıyım vede düğünüm var ne yapıcamı bilemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cooper52

Merhaba

Sizin tavsiyeniz ile daha önce Samsung buzdolabı ve siemens çamaşır makinesi almıştım ve çokda memnunum bunlar için teşekkür etmek istiyorum. Yine sizin tavsiyeniz ile Bosch SMS58M88EU model bulaşık makinesi aldım ama bana gelen ürün Bosch SMS58M88TR oldu şimdi ben EU almanya TR ise Türkiye üretimi biliyorum. Bosch'u telefonla aradığımda ikisininde alman malı olduğunu öğrendim. Kapağını açtığımdada Made in Germany yazmaktadır. Ama şimdi beni bir sıkıntı aldı acaba bu ürün nedir internette hiç bir yorum bulamadım gerimi göndersem vede EU mu talep etsem lütfen bana bir yardımcı olun biraz bu konularda takıntılıyım vede düğünüm var ne yapıcamı bilemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

SMS58M88TR modeli de Almanya üretimidir. Bu ürünün eksisi ekonomik programın 175 dakikaya uzatılmış olması. Bunu da sanırım kurutma şikayetleri üzerine yaptılar. Ayrıca bu uzatma karşılığı elektrik harcaması biraz daha düşmüş.(0,95kw) Bir de auto programda min ile max program süreleri arasındaki süre farkı artırılmış. Kısacası ekonomi yapmak istediğinizde 35 dakika daha fazla beklemek zorunda kalacaksınız, bu da elbette kullanışlı bir durum değil maalesef. Neyse ki Intensive eco programı durumu kurtarıyor. ıntensive eco programı ile A sınıfı enerji ve yüksek kurutma performansını 125-135 dakikada elde ediyorsunuz. Kısacası enerji tüketimi ve program süresinde oynama yapılmış, bunun dışında aynı ürün.

• Çok teşekkür ederim. Süre uzaması önemli değil benim için aldım ürünü sağolun tekrardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: canank61

evet ve ben anladımki benim hiç şansım yok çünkü yukarda bahsettiiğim makinemi çok
    şükür değiştirdiler derken bu seferde makineden vu vu vu diye sürekli devam eden kulağı bayağı bir tırmalayan bi ses geliyor,,sürekli değil
    ama ara ara yıkarken geliyor bu ses.Sanırım motoruyla ilgili bişey.Önceki makinemde böyle bir sorun yoktu hatta makinenin yıkayıp yıkamadığını
    yanında durmasam kulak vermesem anlamıyodum
    ya nedir bu kara bahtım üstelik yıkama performansıda yine aynı,,eskiside ıslak veriyodu bu da öyle.Özellikle vario speed ayarında yıkadığımda bulaşıklar allahlık.Elimde bez kuruluyorum bi yandan yerlerine yerleştirmeden önce.
    aynı makineyi tekrar kabul ettiğime pişman oldum keşke paramı geri alsaydım ya:(

burdan şunuda belirtmek istiorum bosch hakikkatende bulaşık makinesinde kendini kanıtlamış bir
    marka,,sanırım benim şansım gerçekten hiç yok.Ama şansa da işi bırakıp makineyi bu şekildede kaul edemem ya tekrar geri alırlarmıki bir kere değiştiler makineyii

fikirlerinizi bekliyorum

candoğan bey özellikle siz kayıplara karıştınız sanki

yardım edin lütfen

Canan hanım aynı makineden kardeşimde var nisan 2011 de aldı ve aynı birebir ıslak bırakma sıkıntısı onda da var. Servis çağırdık makine normal diyip gittiler cidden bu adamların bişeyden anladığı yok.

Bosch çağrı merkezini aradım çıkan bayan 70 derece ve üzeri yıkıyor musunuz parlatıcı kullanıyor musunuz? diyor bana şaka gibi. Sanki her bulaşık 70 derece üzerinde yıkanacak. Kendi evimde 5 yıllık Ariston var ve dereceden bağımsız bulaşıklar kupkuru pasparlak çıkıyor ve makine baya bir ısınıyor kurutma yaptığı besbelli yani.

Neyse sonra bu konuyu internette arayım bakalım dedim ve bu konuyu gördüm. candoğan beyin dediği servis menüsüne girdim. Kendi kitapçığında da berbat bir türkçeyle anlatmış zaten ama kitapçıkla burda tarif edilen arasında alaka yok.

Her neyse; vel hasıl kelam servis menüsünde:

r = parlatıcı seviyesini sona dayadım 07 seviyesi sanırım
    h= su sertlik ayarını 4 den sona dayadım o da 07 idi sanırım
    d= ekstra kurutmayı 01 yaptım
    a= makineyi sıcak su girişine bağladıysanız 01 i tek soğuk su girişine bağladıysanız 00 ı seçiyorsunuz.
    bende tek soğuk su girişi bağlantısı olduğundan 00 yaptım.

Parlatıcı haznesini doldurdum. biraz eksik kalmıştı.

Auto mod da çalıştırdım cihazı ve sonuç kupkuru bulaşıklar. Benim Aristondan farkı yok. Sanırım ıslak bırakan Vario mod da daha denemedim ama onda da çalıştırsam bu kuruluğu elde edecekmişim gibi duruyor. Tavsiye ederim bu şekilde kullanmanızı.

• Tuz ayarını 07 seviyesinde tutmanızı tavsiye etmem. Fazla tuz cam bardaklarınızda geri dönüşü olmayan beyazlamaya yol açar.

İstanbul'da yaşıyorsanız tuz ayarını Anadolu yakası için 1, Avrupa yakası için 2'de tutmanız kafidir.

Parlatıcı ayarını ise kurutmada sorun görmeyene dek kademe kademe geri almanızı tavsiye ederim. 3-4 arası kademede de iyi sonuç alabilirsiniz. Parlatıcı son durulama suyuna eklendiğinden fazlası sağlığınıza zararlıdır. Ayrıca ileri vadede cam eşyalarda gökkuşağı görüntüsü veya silinince çıkan akıp kurumuş su yolu lekeleri gözlemlenebilir.

Kurutma için en ideal program intensive eco programıdır. Bu program ortalama sürede A sınıfı enerji tüketip 70'C durulama yaparak iyi kurutma sonucu almanızı sağlar. Otomatik program da verimlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Ocak 2012; 2:14:00 >
  • bizim arçelik bulaşık makinesi de enerji tasarruflu ama hızlı programda bile kuru çıkıyor 10 dk açık bırak sorun kalmıyor ve hızlı programda bile güzel yıkıyor hiç dikkat etmiyoruz o konudada bizim çevremizdeki herkes temizleyipte atıyor e o zaman ben ne anladım makinenin yararını
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

bizim arçelik bulaşık makinesi de enerji tasarruflu ama hızlı programda bile kuru çıkıyor 10 dk açık bırak sorun kalmıyor ve hızlı programda bile güzel yıkıyor hiç dikkat etmiyoruz o konudada bizim çevremizdeki herkes temizleyipte atıyor e o zaman ben ne anladım makinenin yararını

makinenin modeli nedir. ayrıca malzeme olarak arçelik bulaşık makinelerinin pek de kaliteli olmadığını duymuştum...

bende uzun zamandır boschun bu modelini düşüyorum. ama bu şikayetleri okudukça kararsız kalıyorum. bu fiyat aralığında bosch-simens grubunda farklı seçenek yok gibi birşey. bir türlü karar veremedim gitti. umarım sizin sorununuz halolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_kenan

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

bizim arçelik bulaşık makinesi de enerji tasarruflu ama hızlı programda bile kuru çıkıyor 10 dk açık bırak sorun kalmıyor ve hızlı programda bile güzel yıkıyor hiç dikkat etmiyoruz o konudada bizim çevremizdeki herkes temizleyipte atıyor e o zaman ben ne anladım makinenin yararını

makinenin modeli nedir. ayrıca malzeme olarak arçelik bulaşık makinelerinin pek de kaliteli olmadığını duymuştum...

bende uzun zamandır boschun bu modelini düşüyorum. ama bu şikayetleri okudukça kararsız kalıyorum. bu fiyat aralığında bosch-simens grubunda farklı seçenek yok gibi birşey. bir türlü karar veremedim gitti. umarım sizin sorununuz halolur.

makine arçelik 6251 EI makinede bizden kaynaklı deformeler var ama hala taş gibi 3.5 sene oldu tık demedi daha

bosch bulaşık makinesi yardımmm???

• 2002 yılında satın aldığımız bosh SGS55A02EU 37 model 5 programlı üzerinde 2 adet tuşu ve 1 adet program düğmesi olan makinem hiç tuz harcamıyordu. Başka bir şikayetimden dolayı çağırdığım yetkili servise makinenin hiç tuz harcamadığını, arızalı olup-olmadığını sordum. Tuz ayarının kapalı olduğunu söyledi ve Balıkesir iline uygun ayarı yaptı. Demez olaydım, şimdi tüm bulaşıklar lekeli çıkıyor, bardaklar çizildi, hanım çoğu kez elinde yıkıyor. Tuz ayarını nasıl yapabilirim yada kapatabilirim? Makinede tuz ayar yeri yok. Yada başka öneriniz var mı?
  • Arkadaşlar 41 kere maşallah 2000 yılında aldığımız Bosch 5 programlı inox bulaşık makinemiz var.
    Şuana kadar tık demedi.Gerçi haftada 1-2 kez anca çalıştırıyoruz ama yine de biz çok mennunuz.
    Ne tuzunu değiştiriyoruz ne de yağını ne suyunu.
    Maşallahı var elektriği tak bas düğmesine çalışsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

2002 yılında satın aldığımız bosh SGS55A02EU 37 model 5 programlı üzerinde 2 adet tuşu ve 1 adet program düğmesi olan makinem hiç tuz harcamıyordu. Başka bir şikayetimden dolayı çağırdığım yetkili servise makinenin hiç tuz harcamadığını, arızalı olup-olmadığını sordum. Tuz ayarının kapalı olduğunu söyledi ve Balıkesir iline uygun ayarı yaptı. Demez olaydım, şimdi tüm bulaşıklar lekeli çıkıyor, bardaklar çizildi, hanım çoğu kez elinde yıkıyor. Tuz ayarını nasıl yapabilirim yada kapatabilirim? Makinede tuz ayar yeri yok. Yada başka öneriniz var mı?

Bu şekilde olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

2002 yılında satın aldığımız bosh SGS55A02EU 37 model 5 programlı üzerinde 2 adet tuşu ve 1 adet program düğmesi olan makinem hiç tuz harcamıyordu. Başka bir şikayetimden dolayı çağırdığım yetkili servise makinenin hiç tuz harcamadığını, arızalı olup-olmadığını sordum. Tuz ayarının kapalı olduğunu söyledi ve Balıkesir iline uygun ayarı yaptı. Demez olaydım, şimdi tüm bulaşıklar lekeli çıkıyor, bardaklar çizildi, hanım çoğu kez elinde yıkıyor. Tuz ayarını nasıl yapabilirim yada kapatabilirim? Makinede tuz ayar yeri yok. Yada başka öneriniz var mı?

Bu şekilde olabilir.

Teşekkür ederim.

• Ya ben 15 ay once aldigim bosch bulaschickmakinmam var ama azkullanilmis..
    Makinayi calistirdigimda start dugmesine bastigimda suyu aliyor aldiktan sonra tableti icine atiginda bianda
    Kapaniyor ve end gostergesi yaniyor..kapagini biaciyom su dolu ve icinde kopugu birikiyor
    Bana yardim edin ne yapmaliyim
  • ya arkadaşlar siemens bulaşık makinesi çalışırken .program sonu parlatma diye yazıyor 40 dakika kadar sürüyor ama bu süre zarfı içerisinde cihaz suyu boşaltıyor 1 su bardagı kadar su kalıyor o suyla motor boş dönüyor bunun arzası sizce nedir acaba cevaplarınızı bekliyorum@@@
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.