Şimdi Ara

BOSCH bulaşık makinesinden gelen uğultu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
64.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

forumun vide yükle bölümü çalışmıyor sanırım.

@candogan62 @lazpanyol @gökoş @biostrike @ber11
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

videoyu nasıl yükleyeceğim?

forumun vide yükle bölümü çalışmıyor sanırım.

@candogan62 @lazpanyol @gökoş @biostrike @ber11

Emrah bey merhaba video yu youtube a upload etmeniz lazım sonra buraya linkini koyarsınız
  • teşekkürler sayın felice forte.

http://www.youtube.com/watch?v=A7RKgKPXp3Q&feature=youtu.be

bu da linki.

arkadaşlar, yorumlarınızı bekliyorum. kafaya takmaya, servis çağırmaya değer mi?

ses sürekli olmuyor. ana yıkama esnasında ve ara ara oluyor.

@candogan62 @gökoş @lazpanyol @Felice Forte

• Emrah bey iyi geceler; bu uğultu benim ilk mesajımda bahsettiğim eski makinemdeki uğultuya çok benziyor ama nasıl olsa garantisi var makinenizin servisi çağırın bilgisayarınızdan uğultu sesi olan video yu izlesin görsün derim ben içiniz rahat etsin diye.

@emrahsnr
  • Merhabalar Emrah bey. Yüklemiş olduğunuz videoyu izledim benim bahsettiğim ses kesinlikle bu değil, köpürme sırasında oluşan uğultu da bundan farklı, candoğan bey bu konuda daha sağlıklı bilgi verecektir. Garanti devam ediyorsa servis çağırmanız iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

teşekkürler sayın felice forte.

bu da linki.

arkadaşlar, yorumlarınızı bekliyorum. kafaya takmaya, servis çağırmaya değer mi?

Bu kesinlikle motorun suya verdiği basınçtan dolayı oluşan bir uğultu özelliklede püskürtme basıncının yüksek olduğu eco yoğun gibi programlarda bu sesi duyarsınız biraz daha dikkatli dinlediğimde bunu anladım buna benzer ses benim makinemdede oluyor eco hijyen yada yoğun gibi programlarda duyuyorum hassas programlarda vs olmuyor servislik birşey yok ancak içiniz rahat değilse yinede servis çağırabilirsiniz.

• quote:

bu da linki.

http://youtu.be/5Kbu3Crq4IY buyrun bu da benim makinedeki uğultu sanırım sizin ki ile aynı ses :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• SEBEBİ KÖPÜRME BAŞKA MARKA DETERJAN DENEYİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 5 Ekim 2013; 17:50:31 >
  • ilgilenen tüm arkadaşalra teşekkürler.

candoğan bey, bir de siz yorum yapsaydınız :)

@candogan62
  • Bu çalışırken hafif uğultu (her zaman değil) sesi normal. sanki pervane hafif yağsızmış gibi :)

Bendeki Siemens'te de var. Annemdeki Profilo'da da var. (Makineler yeni)

Sistemleri aynı. Yani Bosch/Siemens/Profilo'da bu ses var zaten.

Ama öyle rahatsız eden bir ses değil. Örneğin bu sesi duymak için dibinde olmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 11 Ekim 2013; 12:11:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

Bu çalışırken hafif uğultu (her zaman değil) sesi normal. sanki pervane hafif yağsızmış gibi :)

Bendeki Siemens'te de var. Annemdeki Profilo'da da var. (Makineler yeni)

Sistemleri aynı. Yani Bosch/Siemens/Profilo'da bu ses var zaten.

Ama öyle rahatsız eden bir ses değil. Örneğin bu sesi duymak için dibinde olmanız lazım.

mutfak ve salon kapısı açıkken ben bu sesi salondan duyabiliyorum. Hani düşük volümlü bir ses değil bu kaydettiğim ses.
    Üç beş yıkama daha dinleyeceğim. Devam ederse servisi çağırıcam sanırım. 44 db sesin üzerinde diye tahmin ediyorum.

• @candogan62

candoğan bey,

siz de bir el ataydınız ....
  • SMS58m82 benim makinem 3 sene dolmaya yakın böyle her zaman olmayan sanki pervanenin bir yere sıkışmış da zorlanıyormuş gibi çıkan inleme sesine benzer ıııı diye bir uğultu sesi çıkıyor. Ayrıca bir de rezonans yapan titremeyle karışık ısınmaya çalışan rezistans sesine benzer bir ses geliyor ve ben salondan duyuyorum bu inleme tarzı sesi. Bir ara video çekip yollarım, aynı makineden annemde de var ama onda bu sesler çıkmıyor ve onunki benimkinden 3 ay önce alındı.
  • quote:

bu da linki.

Sorununuz çözüldü mü? Bu ses kesinlikle köpükten kaynaklanan ses değil başka bir sorunu olmalı çünkü köpükte olsa o ses tamamen farklı oluyor makine boğuluyormuş gibi bir ses çıkarır ve sürekli olmaz ayrıca o esnada pervanelerin döndüğünü gösteren su sesi de o ses çıkarken gelmez. Ek olarak köpük olduğundan çıkan sesin makinelerin az suyla yıkamasından kaynaklanması gibi bir durum da yok çünkü 16 yıllık bulaşık makinesinde de aynı ses oluyor ve tahminimce makine 20 küsür litre su tükettiği halde. Aşırı köpürmenin sebebi de bulaşıkların makineye temiz yerleştirilmesi. Bunu servis şu şekilde açıklamıştı: Saçımızı yıkarken ilk şampuanladığımızda ikinciye göre daha az köpürür, ikincide daha fazla köpürür sebebi ilk seferde saçın kirli olması ve köpüğü engellemesi ama ikincide temiz olduğu için fazlaca köpürüyor, makine için de aynı şey geçerli bulaşıklar yağlı pis olunca köpük oluşmaz ama temiz olunca aşırı köpük oluşur demişti. Çamaşır suyunun dozunu biraz kaçırınca da öyle köpürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

quote:

bu da linki.

Sorununuz çözüldü mü? Bu ses kesinlikle köpükten kaynaklanan ses değil başka bir sorunu olmalı çünkü köpükte olsa o ses tamamen farklı oluyor makine boğuluyormuş gibi bir ses çıkarır ve sürekli olmaz ayrıca o esnada pervanelerin döndüğünü gösteren su sesi de o ses çıkarken gelmez. Ek olarak köpük olduğundan çıkan sesin makinelerin az suyla yıkamasından kaynaklanması gibi bir durum da yok çünkü 16 yıllık bulaşık makinesinde de aynı ses oluyor ve tahminimce makine 20 küsür litre su tükettiği halde. Aşırı köpürmenin sebebi de bulaşıkların makineye temiz yerleştirilmesi. Bunu servis şu şekilde açıklamıştı: Saçımızı yıkarken ilk şampuanladığımızda ikinciye göre daha az köpürür, ikincide daha fazla köpürür sebebi ilk seferde saçın kirli olması ve köpüğü engellemesi ama ikincide temiz olduğu için fazlaca köpürüyor, makine için de aynı şey geçerli bulaşıklar yağlı pis olunca köpük oluşmaz ama temiz olunca aşırı köpük oluşur demişti. Çamaşır suyunun dozunu biraz kaçırınca da öyle köpürüyor.

O mesajı yazdıktan sonra bir daha duymadım o sesi. Ben de üzerine düşmedim açıkçası. Şu an bi sorun yok Allaha şükür.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    İşlem yapmadan sorunun çözülmesi sevindirici. Umarım tekrarlamaz.

• Bizim boschun maşallahı var herhalde . İlk günki gibi tıkır tıkır çalışıyor ( neredeyse 19 yıl olacak )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben servis çağırdım ve sorunlarımı çözdüm tabi bunun için 30 lira verilir miydi belki gerekmezdi ama ses ve e24 uyarıları beni deli ettiği için çağırmak zorunda kaldım. Sepetlerin eşit seviyede olup olmadığına bakın bu ses yapıyor, hortumun makine arkasında kalan kısmı katlandıysa bu da suyu boşaltamama arızası veriyor , çok basit şeyler ama insanın aklına gelmiyor.
  • Ben bu uğultu dediğim sesin sadece yoğun yıkama alanı ek fonksiyonu (intensive zone) açıkken geldiğini farkettim dün. Bir sorun mudur yoksa olağan mıdır, bilmiyorum.

• Yaw bendede başladı bu uğultu.Köpürme falan yok.Kablo bağlantıları normal fakat çok bağırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.