Şimdi Ara

Bosch Camasir Makinesi (WAS20762) Yuk Olcme Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
8.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Furkan

quote:

Orijinalden alıntı: leopars

Bendeki cihazda (20762) boşken %0 gösteriyor. Makineyi doldurdukça bu değer artıyor. Hiçbir çalıştırmada da tamburu çevirmiyorum. Sizin makine her açtığınızda %100 gösterip, tabmura müdahaleyle %0 oluyorsa servise iletmenizde fayda var.

ben geçen senelerde ilettim bu durumu, geldi servis test menusunden gerekli kontrolleri yaptılari kendileri makineyi doldurdular ve sonra candogan ın yazdığını söylediler.

kısacası bi sorun yokmuş makinada. ...

Sorunu örtmek için söylenmiş olabilir. Çünkü cihaz dolu dahi olsa baz aldığı sıfır noktası dolu haldeki durumu. Yani cihaz açılmadan koyulan yükü yokmuş gibi algılıyor. Bu yüzden %0 dan yüksek değerlerde muhtemelen bir sorun mevcut.

@hakanoztuna06 farklı bir yöntem kullanmıyor ise aynı durum sizin cihazınız içinde geçerli. Bastırdıktan sonra sabit mi kalıyor yoksa sıfıra mı iniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: leopars
    Sorunu örtmek için söylenmiş olabilir. Çünkü cihaz dolu dahi olsa baz aldığı sıfır noktası dolu haldeki durumu. Yani cihaz açılmadan koyulan yükü yokmuş gibi algılıyor. Bu yüzden %0 dan yüksek değerlerde muhtemelen bir sorun mevcut.

@hakanoztuna06 farklı bir yöntem kullanmıyor ise aynı durum sizin cihazınız içinde geçerli. Bastırdıktan sonra sabit mi kalıyor yoksa sıfıra mı iniyor?

Önce kapalı makinaya çamaşırı dolduruyoruz. Sonra çalıştırıp, yıkama programını seçiyoruz. Yıkamayı başlatmak için başlat düğmesine basmadan önce ne kadar yüklü olduğunu anlamak için tambura bastırıp ekranda yüklülük derecesini görüyoruz. Ve genelde gerçekte olduğunun yarısı kadar gösteriyor. Yani tahmini 8 kg doldurduğum halde ekranda yük miktarı %40-50 civarı gösteriyor. Deterjan dozajınıda düşük öneriyor. Bende bu özellik laf olsun diye göstermelik konmuş işe yaramıyor diye düşünmüştüm. Tamburu çevirip yük sensörünü resetleme olayı falan aklıma gelmedi hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kapak açıkken makine nasıl çalışır?

:)

Demek istediğim makine boşken programınızı seçin, ekranda yük sensör menüsü açılacak, elle tamburu hızlıca sağa sola çevirip yük sensörünü sıfırladıktan sonra çamaşırları doldurmaya başlarsanız bir terslik yoksa doldurulan çamaşır miktarını ve buna bağlı olarak deterjan miktarı tavsiyesini gösterecektir. Makine başta doldurulup sonra program seçilirse makine yük sensörü menüsünü ya açmaz ya da hatalı gösterim yapar.

Evet farketmemişim yine candoğan üstad her zaman olduğu gibi konuya vakıf. Bizim hatamızda onun dediği gibi. Makinayı başta doldurup sonra çalıştırmak akabinde yük sensörünün önce ekrana çıkmaması sonrada(bizim tambura bastırmamızla ekranda çıkması) yanlış ölçüm yapması.
    Teşekkürler Candoğan üstad bu kadar fazla faydalı olduğunuz için ne desek az. Ellerinize parmaklarınıza sağlık

• Sorunla ilgili cihaz yeni serisi ile değiştirildi. Bunda H1 de oluşan sorun giderilmiş.
    Ayrıca sn.murspam'in belirttiği %0-%100 göstermesi gibi bir sorunu şu ana kadar görmedim.
    Chaz ilk açıldığında yazının geçmesi beklendiğinde %0 göstermekte.
  • IQ 1633 serisini yazayım

Çamaşır makinesi önce açılır yıkanacak çamaşır cinsi seçilir ve ona göre program seçilir ve ona göre kilo seçilerek...

örnek pamukulu ise 6 kilo kuru çamaşır (arada hiç ıslak olmayacak yada ona göre ayarlama yapılacak)...

arada benden kaynaklanan hatalar oldu önce doldurma gibi yada yanlış program gibi....

birde arada 4 yılda bir açar açmaz %100 gösterdi onuda candoganın dediği gibi yaptım yada aç kapa yaptım düzeldi
  • bende de bosch 8 kg lik olandan vardı. hep yük yüzde 40 olarak gösteriyordu. sanırım reset olayını yapmam gerekiyor. ama biz hep yüklemeyi yaptıktan sonra makineyi açıp öğle çalıştırıyorduk. benim 2 sorum olacak
    1- servis tül perdeler için 1 proğram yapıp hazıya 1 e almış ama benim afacan oğlan kurcalarken sanırım bozmuş bu tüller için nasıl proğram girmeliyiz.

2-leke çıkarma proğramlarının çalışma mantığı nedir. gerçekten acaba işe yarıyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknokolik35

bende de bosch 8 kg lik olandan vardı. hep yük yüzde 40 olarak gösteriyordu. sanırım reset olayını yapmam gerekiyor. ama biz hep yüklemeyi yaptıktan sonra makineyi açıp öğle çalıştırıyorduk. benim 2 sorum olacak
    1- servis tül perdeler için 1 proğram yapıp hazıya 1 e almış ama benim afacan oğlan kurcalarken sanırım bozmuş bu tüller için nasıl proğram girmeliyiz.

2-leke çıkarma proğramlarının çalışma mantığı nedir. gerçekten acaba işe yarıyormu

Düğmeyi hafıza programı konumuna getirdikten sonra:

-Hassas programı seçin
    -Ön yıkama ve kırışık önlemeyi aktifleştirin
    -Sıkma devrini 400'e, sıcaklığı 40'a alın.

Tüller için en ideal programdır.

Leke çıkarma programlarında makine lekeye özel olarak su seviyesi, yıkama sıcaklığı, yıkama süresi, tambur dönüş hızı, suya bastırma, bastırma süresi, durulama sayısı/süresi/su seviyesi gibi durumları değiştirir. Örneğin kan soğuk suda çıktığından makine kan lekesi seçiminde çamaşırları soğuk suda bekletip ardından yıkama adımına geçer. Hangi leke ne şartlarda çıkıyorsa program ona göre baştan düzenlenir diyebiliriz.

• Forum iyiki var :)
    Ben de aradan 4 sene geçmesine rağmen yeni model olan was24765'te de aynı prob. mevcut.Yarın deneyelim bakalım reset işini ne olacak :)
  • Bn de idos kullanıyorum. Bugün naapıp ettiysem de makine 3 kglık yükü 4 kg gösterdi. Halbuki daha önce 5lt pet su koyduğumda doğru göstermişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 13 Eylül 2014; 1:19:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya hızlı döndürmek gerekiyormuş. şu an düzeldi. sorun yok :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.