Şimdi Ara

Bosch Camasir Makinesi (WAS20762) Yuk Olcme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
8.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakinlarda bu forumdaki tavsiyeler isiginda Bosch'un 8kglik serisinden WAS20763 (WAS20762'nin yeni versiyonu) aldim. Kullandikca şu sorun dikkatimi cekti: Bu makinede yuk olcme sistemi var. Yani makineye kac kg'lik camasir doldurdugunuzu olcup ona gore deterjan kullanmanizi tavsiye ediyor. Ama ben camasiri nasıl yuklersem yukleyeyim, ilk doldururken bu olcum once %100'u gosteriyor, camasirlar yerlestikten sonra ise %0'i... Yani icine konulan camasirin miktarini dogru tespit edemiyor. Bu sorunla karsilasan olduysa veya ustatlardan bir tahmini olan paylasirlarsa sevinirim. Servis cagiracagim ama tamir sureci acisindan ne beklemem gerektigini ogrenmek istiyorum.

• Çamaşırları makineyi çalıştırmadan evvel doldurmamanız gerekiyor. Yani makinenin içi tamamen boşken tamburu elinizle çevirin, ardından makineyi çalıştırarak çamaşırları doldurmaya başlayın. Yük sensörünün kimi zaman tamburu el ile çevirerek resetlenmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Çamaşırları makineyi çalıştırmadan evvel doldurmamanız gerekiyor. Yani makinenin içi tamamen boşken tamburu elinizle çevirin, ardından makineyi çalıştırarak çamaşırları doldurmaya başlayın. Yük sensörünün kimi zaman tamburu el ile çevirerek resetlenmesi gerekiyor.
    bende de aynı sorun var.candoğanın dediği gibi bir deneyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhas

bende de aynı sorun var.candoğanın dediği gibi bir deneyelim bakalım

Alıntıları Göster
    Kapak açıkken makine nasıl çalışır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hoş yıkama modunda olması söylenmiyor. Prize takılı olup, led göstergenin ve programlama modunun aktif olduğu durumdan bahsediliyor.
  • quote:

:)

Demek istediğim makine boşken programınızı seçin, ekranda yük sensör menüsü açılacak, elle tamburu hızlıca sağa sola çevirip yük sensörünü sıfırladıktan sonra çamaşırları doldurmaya başlarsanız bir terslik yoksa doldurulan çamaşır miktarını ve buna bağlı olarak deterjan miktarı tavsiyesini gösterecektir. Makine başta doldurulup sonra program seçilirse makine yük sensörü menüsünü ya açmazi ya da hatalı gösterim yapar.
  • quote:

quote:

:)

Demek istediğim makine boşken programınızı seçin, ekranda yük sensör menüsü açılacak, elle tamburu hızlıca sağa sola çevirip yük sensörünü sıfırladıktan sonra çamaşırları doldurmaya başlarsanız bir terslik yoksa doldurulan çamaşır miktarını ve buna bağlı olarak deterjan miktarı tavsiyesini gösterecektir. Makine başta doldurulup sonra program seçilirse makine yük sensörü menüsünü ya açmazi ya da hatalı gösterim yapar.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler Candoğan Bey, sayenizde hanıma rezil olmaktan kurtuldum :) Gerçekten yük sensörünün sıfırlanması gerekiyormuş. Ben makineyi kuran servis görevlisinin uyarısı doğrultusunda hep dediğiniz gibi önce programı seçip sonra doldurmaya başlıyordum ama tabi tamburu sallayıp kendine getirmek aklıma gelmemişti :). Az önce bir-iki kez denedim, sensör düzgün çalışmaya başladı.

Bu arada sensörü resetlemek için bayağı hızlıca sağa sola çevirmek gerekiyor, öyle bir yöne tek bir çevirmeyle iş hallolmuyor....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: murspam

Teşekkürler Candoğan Bey, sayenizde hanıma rezil olmaktan kurtuldum :) Gerçekten yük sensörünün sıfırlanması gerekiyormuş. Ben makineyi kuran servis görevlisinin uyarısı doğrultusunda hep dediğiniz gibi önce programı seçip sonra doldurmaya başlıyordum ama tabi tamburu sallayıp kendine getirmek aklıma gelmemişti :). Az önce bir-iki kez denedim, sensör düzgün çalışmaya başladı.

Bu arada sensörü resetlemek için bayağı hızlıca sağa sola çevirmek gerekiyor, öyle bir yöne tek bir çevirmeyle iş hallolmuyor....

Alıntıları Göster
    olduu ozaman her zaman bunu yaparsınız bence çook şaçma ve eksik bi durum... Ya hanım beceremezse resetleme işlemini

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

olduu ozaman her zaman bunu yaparsınız bence çook şaçma ve eksik bi durum... Ya hanım beceremezse resetleme işlemini

aynen katılıyorum hele birde 60 yaş üzerindeki ninelerimiz ne yapıcak? hızlıca tamburmu çevirmeye çalışıcak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevilsDance35

quote:

aynen katılıyorum hele birde 60 yaş üzerindeki ninelerimiz ne yapıcak? hızlıca tamburmu çevirmeye çalışıcak ?

yük miktarına göre deterjan dozaj tavsiyesi özelliğini kullanmayacaklar yani gözardı edecekler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeef

quote:

quote:

yük miktarına göre deterjan dozaj tavsiyesi özelliğini kullanmayacaklar yani gözardı edecekler...

Alıntıları Göster
    Ne saçma iş bu. Oldu olacak Bosch motoruda söksün, yerine bir kol koysunlar, elle dışarıdan çevirip yıkayalım çamaşırı.

• quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Ne saçma iş bu. Oldu olacak Bosch motoruda söksün, yerine bir kol koysunlar, elle dışarıdan çevirip yıkayalım çamaşırı.

Alıntıları Göster
    Bu durum yük sensörü olan tüm cihazlar için geçerli ve yıllar önce de konusu açılmıştı. Yani bu teknolojiyi kullanan Gorenje ve Miele'de de aynı durum mevcut, sistemin çalışma prensibi ile alakalı.

• quote:

Bu durum yük sensörü olan tüm cihazlar için geçerli ve yıllar önce de konusu açılmıştı. Yani bu teknolojiyi kullanan Gorenje ve Miele'de de aynı durum mevcut, sistemin çalışma prensibi ile alakalı.

Alıntıları Göster
    Bendeki cihazda (20762) boşken %0 gösteriyor. Makineyi doldurdukça bu değer artıyor. Hiçbir çalıştırmada da tamburu çevirmiyorum. Sizin makine her açtığınızda %100 gösterip, tabmura müdahaleyle %0 oluyorsa servise iletmenizde fayda var.

• quote:

quote:

quote:

o zaman kullanılmayan özelliğine para verileceğine gidilip daha uygun fiyata başka modeli alınır

benim demek istediğim yaşlı ninelerimiz dedelerimiz bu özellikten neden mahrum kalsın ? herkes bir gün yaşlanıcak..
    bosch'u severim ama bu yönü hiç iyi olmamış bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevilsDance35 -- 28 Eylül 2010; 17:57:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leopars

Bendeki cihazda (20762) boşken %0 gösteriyor. Makineyi doldurdukça bu değer artıyor. Hiçbir çalıştırmada da tamburu çevirmiyorum. Sizin makine her açtığınızda %100 gösterip, tabmura müdahaleyle %0 oluyorsa servise iletmenizde fayda var.

ben geçen senelerde ilettim bu durumu, geldi servis test menusunden gerekli kontrolleri yaptılari kendileri makineyi doldurdular ve sonra candogan ın yazdığını söylediler.

kısacası bi sorun yokmuş makinada. ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan

quote:

Orijinalden alıntı: leopars

ben geçen senelerde ilettim bu durumu, geldi servis test menusunden gerekli kontrolleri yaptılari kendileri makineyi doldurdular ve sonra candogan ın yazdığını söylediler.

kısacası bi sorun yokmuş makinada. ...

Alıntıları Göster
    Bu durum her çamaşır doldurmadan evvel yapılması gereken bir işlem değildir. Sadece tambura gelen ağır ıslak yükten dolayı yük sensörü zaman zaman yanlış miktarı göstermeye başladığında sensörü resetlemek için yapılan bir işlemdir.

762 ve 763 serisinin 460 serisine göre tek üstünlüğü yük sensörü olsa haklısınız ancak 460 serisine göre daha bir çok artısı var. (hazır leke çıkarma programları, program hafızaya alma, yazılı bilgi verme, geniş sıcaklık/fonksiyon seçimi gibi)

• quote:

Bu durum her çamaşır doldurmadan evvel yapılması gereken bir işlem değildir. Sadece tambura gelen ağır ıslak yükten dolayı yük sensörü zaman zaman yanlış miktarı göstermeye başladığında sensörü resetlemek için yapılan bir işlemdir.

762 ve 763 serisinin 460 serisine göre tek üstünlüğü yük sensörü olsa haklısınız ancak 460 serisine göre daha bir çok artısı var. (hazır leke çıkarma programları, program hafızaya alma, yazılı bilgi verme, geniş sıcaklık/fonksiyon seçimi gibi)

Alıntıları Göster
    bosch logixx 8 serisi makineler gerçekten güzel cihazlar, bu yük ölçme sorununu ileriki serilerde hallederler sanırım...

• quote:

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Henuz full bir yukle yikama yapip denemedim, eger her yikamadan sonra tekrar resetlemek gerekirse biraz kelek bir durum olur tabi. Buradan yine bilgilendiririm sizleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: murspam

Henuz full bir yukle yikama yapip denemedim, eger her yikamadan sonra tekrar resetlemek gerekirse biraz kelek bir durum olur tabi. Buradan yine bilgilendiririm sizleri...

Alıntıları Göster
    Bende 1,5 yıldır WAS24761 kullanıyorum. Biz makina çalışmadan çamaşırları dolduruyoruz, sonra açıp program seçiyoruz, sonra ne kadar yüklü olduğunu anlamak için tambura bastırıyoruz ekranda yükleme durumu beliriyor.(Tambura bastırmazsak yük ölçümü ekrana yansımıyor) Ama şimdiye kadar 1 kere doğru ölçtüğünü görmedim. 8 kg renkli atarken hala ekranda %40 dolu gösteriyordu. Demekki biz resetleme yapmıyormuşuz. Bende kendi kendime makinanın içinde baskül yokya ölçse ölçse bu kadar ölçer demiştim Şimdi öğrendik artık bakalım artık doğru tartabiliriz çamaşırları inşallah. :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.