Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2200** Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
4.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Azizkizil1

Hocam malum dogalgaz fiyatlari artiyor. Ekonomi yapmak icin diyorum ben aslinda. Peki sizin tavsiyeniz nedir? Nasil kullanmak gerekir ?
    bugün saat 12.48 de yazdığım mesajdakileri öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Nasil okuyabilirim? Nerden giricem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Azizkizil1 A kullanıcısına yanıt
    sevgili arkadaşım bu konudaki mesajı diyorum bu sayfada 5 6 mesaj yukarda yazdığım post

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 14 Kasım 2019; 23:22:22 >
    Merhabalar. Uzun bir sure sizinle gorustukten sonra bosch 2200i ve cr10 modulasyonlu termo. salona taktrdim. Hol,mutfak,diger 2 odaya termo vana takildi. 2 gun oldu daha acilali.

Simdi biz iki gundur gunduzleri salonu 19, diger odadaki vanalari 3 yaptik mutfak 2. Bi sorun yok gayet guzel icerisi. Ama vanalari uyurken 2-2,5 yapiyoruz. Salon 17,5 -18 yapiyoruz kombi calismiyor kapaniyor.

Gunduz de 19 yapiyoruz evde sadece hanim varken yatak odasiyla cocuk odasi 2 yapiyor salon 19. Mutfak 2 hol 3. Kombi gene calismiyor. Acaba ev isisi 19dan dusmedigi icin mi bilemiyirum. Ama 2-2,5 yaptgimiz petekler buz gibi oluyor.

Bu normal mi? Yoksa biz daha kullanmayi cozemedik mi yardimci olursaniz sevinirim

merhaba
    önceki mesajlarda sana açıklamıştım. termostatik vanalar günlük kurcalamaya uygun değildir ve 24saatlik bir döngüde illaki pasif veya aktif olarak çalışacağı saatler var. termostatik vanalar hep pasif olsun yakıt artmasın böyle bir ısınma şekli yok güzel arkadaşım
    termostatik vanaların ayarını odalarda istediğin numaraya getirirsin. ayrıca 2 numara mutfakta çok çok az. nerdeyse bu petek hiç açılmıyor boşu boşuna termostatik vana takmışsın. mutfakta sabahları çaydanlıkla çay demlenir öğlen akşam ocak açılır sürekli ortam ısısı yükselir 3 numara ideal.

oda termostatından yükseltme azaltma yapacaksın. tüm odalarda diyelim termo vanalar 3numaraya ayarladın bir daha dokunma
    oda termostatından gündüz 22c veya 23c yap. o zaman termostatik vanalar illaki kapanacak
    geceleri de 19c veya 20c. yine termostatik vanalar kapanıp açılacak soğuk havaların durumuna göre
    bu şekilde kullanman lazım.

daha izmir'e maalesef kış gelmedi küresel ısınma.baktın soğuk havalarda iyice üşüdün. termostatik vanaları 3'ten 3.5 numaraya al. oda termostatını 1c yükselt

son kez yazıyorum 24 saatlik döngünde termostatik vanalar illaki açılıp kapanacak çalışacak.doğru kullanım böyle olur

• Anladim hocam ok. Kusura bakma yeniyiz tam kavrayamadik o yuzden. Son soru. Peki en dusuk gece kaca kadar duserbilirm? Gece sicak oluyor bu aralar. Ama kapatmakta istemiyoruz. 19 sicak oluyor ev. Gunduz bile 19 da calisiyor gene yetiyor bi skinti yok. Yad gunduz de kapatmak yerine en dusun kac yapabilirz? 19 dan asagi dusememk mi lazim?

evet minimum 19c
  • Evde yokken kapatalimmi ? 15 e ayarlasak oyle mi kalsa?

• Bu arada tesisat suyu petek isareti olan ayarda su sicakligi 55. Musluk olan 45. Boyle iyimi? Sizin onerini nedir

bosch cr10 kullanıyorsun. kalorifer 55c'de kalsın yaz kış hiç dokunma ev ısındıkça kazan sıcaklığını otomatik düşürüp yükseltecek oda sıcaklığına göre modülasyon yapacak.50c 45 hatta 40c ye düşürecek.. başlangıç 55c hep sabit kalsın. musluk sıcak suyu senin konforuna kalmış 45c de yıkanan var yıkanamayanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 21 Aralık 2019; 16:25:16 >
  • Ok. Cok sagol. Kusura bakma sizi sikbogaz ediyoruz ama cahilligimize verin. Bu arada evde yokken ne yapmak lazim? Mesela bazen 5 6 saat evde olmuyoruz. Ben ise gidiyorum hanim annesine gidiyor cocuk okulda. O zaman ne yapmak lazim?

Hocam simdi izmirde hava sicakliklari 5 in altina dusmeye basladi. Biz gece 18 yaptik oda termstindan. Sabah 22yaptik. Salonda 2tane 600x1200 var. ama heralde salon isinmadgindan yaklasik2,3 saattir anca 18,5 oldu. mesela 18,5 oldktan snra oda term.da alev isareti gidiyor sinra tekrar cikiyor. Bi turlu yukselmedi. Yuksleene kdr alev isareti sabit olarak kalmasi gerekmezmi? Kazan suyun sicakligi 55. Onu 60 yapmaya gerek varmi? Isinmayla bir alaksi yoksa biz isinana kdr oda termo 22de kalirsa gittikce isi yukselir mi? Petek arkalrinda yalitim plkasi koydum duvar cekmesin diye. Perde var ama ince tul perde. Bide kose koltuk var arkasinda kliyo petek ama petkle koltuk arasinda 15 20cm mesafe var? Yardimci olursaniz sevinirim

peteklerin önünü açın ve gece 18.5c yapmayın ısı kaybı fazla ise gece gündüz arası fark 2c bırakın
    gece 20c,gündüz 21c veya 22c
  • Hocam selam. Simdi bizim salon 20m2 iki tane 1.20 petek var oda termstati var diger odalarda termo vana var. diger odalarda isinma sorunu yok salon ne yapsak 20in uzerini gormedi. Dogalgazciyi cagrdik kombiyi 62derecye yukseltti eco moddan cikartti. Eger yinede isinma olmassa peteklerin boyunu uzatica dedi. Sizce dogru bir yontemmi bu?

petekler yetmiyorsa uzattıracaksın

• Salon bir turlu 20dereceyi gecmiyor bugun tesisatkara konustuk petek boyu az geliryorsa uzatmak icin ekstra para istediler. Ben MSK Dogalgazdan yaptirdim. Keske yaptirmaz olaydim. Fortes 1.500 lira daha pahaliydinama belki boyle olmazdi. Bu sorunu cozmek icin napmaliyim? Disintegration parasinneyse verelim gel bizim eve misafir ol bi evi gor sen bulursun caresini olmazmi? Valla duacin oluruz

• Hocam benim cr10 oda termostati var. birde dijital termometre var. oda termoda 18,5 gosterirken dijital termometrede 19.5 gosteriyor. Bunu nasil kalibre edebiliriz

• **BOSCH CONDENS 2200** Kullanıcıları

Hocam benim cr10 oda termostati var. birde dijital termometre var. oda termoda 18,5 gosterirken dijital termometrede 19.5 gosteriyor. Bunu nasil kalibre edebiliriz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.