İyi günler bende cr10 kullanıyorum ve memnun değilim geçenlerde t3r almıştım kenarda duruyor. Cr10 u söküp t3r yi takmak istiyorum. Bağlantı şeklinin fotoğrafını çekip gönderirmisiniz. Bosch 2300 olan evde yalıtım yok en üst kat benimde faturalar çok yüksek geliyor. Akrabama dd nitromix p24 ve exacontrol e takıldı yalıtımlı ev, ara kat inanılmaz az yakıyor. Ben şunu öğrendim evde yalıtım sorunu varsa kombi ne kadar üstün özelliklere sahip olursa olsun düşük fatura gelmiyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (91. sayfa)
-
-
bosch’un termostatları çöp bana göre, bilmiyorum benim için böyle en azından. T3r varsa zaten eşleşmiş olarak geliyor.
bağlantı şeması kitapçığında var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin termostat özelinde böyle bir sorun olabilir mi? -
Hayır, onlarca kişi hassasiyetinden ve diğer bahsettiğim konulardan memnun olmadığını dile getirdi
Çok geç ısınma iççin daha önce yazmıştım hatırlarsanız dün saat 11 de 19 derece iken çalıştırdım gece 12 de 21 e zor geldi tamam hava soğuk ama bu normal değil bence bugünde daha 21.5 göremedim 6 saattir çalışıyor izmir ne kadar soğuk olabilir ki? 21 e ulaşamaması normal mi?
-
kombi kaç derecede çalışıyor sürekli yanıyormu yoksa kapanıyormu kombi oda termostatı kullanıyormusunuz siz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliahht -- 21 Aralık 2020; 15:22:28 > -
cr50 modeli olması lazım boşun kendi termostatı var kurulumu servis yaptı 1 yılı geçti alalı kullanıyorum genel olarak memnunum ama zaman zaman bu sorun oluyor. Evet sürekli alev işareti var 21.5 gündüleri 19 geceleri kullanıyorum. Zaman zaman 20-20.5 ta görünüp alev işareti olmadığıda oluyordu ama 2 gündür alev işaretinin söndüğünü görmedim.
-
kombide kazan sıcaklığı nedir siz üst sınırımı giriyorsunuz termostat olunca tam bilmiyorum ama ısınamıyorken yani uzun sürede dediğiniz zaman kombi ekranında kaç derece görünüyor
-
tesisatta dolaşan su sıcaklığı 50 yada 55 kazan sıcaklığı dediğiniz o sanırım?
-
aynen o 50-55 ile ısınması lazım ama neden uzun sürüyor acaba peki peteklerin altı nasıl oluyor sizde benim termostat yok 45 de yakıyorum peteklerin altı üstdeki ısıya yakın oluyor el yordamı ile ölçemiyorum ama pompa devri çok düşükde su çokmu geç dönüyor acaba @meeb okuyunca oda fikrini söyler bu arada kombi basıncı kaçta sizin benim 1.8-1,9 gibi falan
-
termostatınız modülasyonlu yani , ortam sıcaklığı ihtiyacına göre kombi kazan sıcaklığına müdahale ediyor.Zaman zaman yaşadığınız sorun belli ki termostat kazan sıcaklığını arttırmadan rölantide çalıştırıyor kombiyi.Birçok nedeni olabilir.Siz de takip edin bakalım kombi kazan sıcaklığı kaç derecelerde?Elle yükseltip deneyin bir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Basınç düşüktü su bastım su bastıktan sonra Bi ısınma oldu derecede yükseldi. Kombiden baktım 52.3 tu sıcaklık basınç düşüşünden mi Acaba diyorum. Birde kombi üzerinde eco yazıyor soğuklarda eco moddan çıkmak mı lazım acaba hoş hiç kurcalamadım servis nasıl bıraktıysa öyle kullanıyorum. -
cr10 muş termostat hatalı bilgi vermiş olmayayım dediğiniz gibi takip edeyim bakalım bir kaç gün.
-
eco yazan şey bizim bosch 2300-2200 kombilerde sıcak kullanım suyu için eco yazmazsa çeşme suyunu sürekli sıcak tutuyor kalorifer ile alası yok onun , siz kazan sıcaklığınızı kontrol edin ısınana kadar termostatdan mesela 22 değilde 26-28 falan yapın o zaman ne kadar sürede ısıtıyor bakın istediğiniz ısıya gelince termostatı normal ısıya alırsınız meeb in dediği gibi belki kazan ısısını düşürüyordur termostat modülasyonlu olduğu için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliahht -- 21 Aralık 2020; 18:24:5 > -
su soğuk ya hocam ondan olmuştur alcalıp yükselme.
programlama dışında fark yok hocam.
birde pompa kademesi düşükse geç tepki ondan olabilir hocam.açıp bakmanız gerekiyor.
Bosch’un termostatlarında dediğim olaylar mevcut. CR10 ya da CR50 fark etmez. Berbatlar.
sıcaklık 54 müş 56 yaptım hala çok yavaş artıyor termostat 3 saatte 19 dan 20.5 e geldi. Sanırım olay pompa döngüsü ile alakalı ama komple açıp ona bakmama babam izin vermez seneye bakım için servis çağırmayı düşünüyordum o ara söylerim artık.
-
çok basit hocam alttan vidaları söküp yukarı kaldırıyorsunuz kapağı.Garantiyi bozacan yada cihaza zarar verebilecek bir işlem değil.Babanız yokken 2 dk bakın :)
-
termostatdan dediğim gibi ısıyı fazlalaştırmayı denediniz mi o zaman ısınma hızınız nasıl oldu 2 vida var aynen altta onları sök kapağı biraz yukarı kaldır çıkıyor pompa kademesine bak bi sıkıntı olmaz bende söktüm onu pompa kademesine müdahale ettim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X