Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.298
Cevap
20
Favori
174.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Aralık ayı doğalgaz faturası gelmiş. 27 günlük 153 metreküp, 296 lira. Bunun 20-25 metreküpü mutfak ve banyodur muhtemelen. Günlük olarak toplamda 5,66 metreküp tüketimim var. Konum Ankara'nın soğuk lokasyonlarından birinde, güney-doğu cephe. Net 120 metrekare 3+1 arakat daire. Bina site içinde ve 4 tarafı açık, yalıtım fena değil. Pencerelerde biraz sıkıntı var. Mutfağın trv'si 2 konumunda hiç devreye girmedi.(Kombi mutfakta ve alttan geçen borular yerden ısıtma gibi sıcaklığı artırıyor.) Havlupan full açık, ot'nin bulunduğu odanın radyatörü full açık, çocuk odası trv'si 4 konumunda, diğer radyatörler 3 konumunda. OT sürekli 23 derecede sabitti. 23'ün altına düştüğünü hiç görmedim. Geçen seneki kombimle salon petekleri kapalı iken ve bu kadar konforlu ısınamazken, bu aylarda hemen hemen bu kadar tüketim oluyordu. Petek metrajım yetersiz olmasına rağmen açıkçası şu an için CR10 kontrollü tüketimden memnun olduğumu söyleyebilirim. Konfor için seneye birkaç petek değişikliğini de yapabilirsem daha iyi olacağını düşünüyorum. Yalnız güney cephenin çok büyük avantajı var. Kuzey cephe olsa bi 50-60 metreküp fazladan yakardı muhtemelen.

• Ben de şuanda 8-8,5 m3 arasına sabitledim honeywell t3r ile. Gayet iyi oldu. Kuzey cephe üstüm boş. Altım yarım yamalak. Yeni bina.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt
    Bina oturunca seneye daha da düşer hocam sizin tüketim muhtemelen. Ben konfor olarak çok memnunum, eski kombimde klasik on-off OT ile petekler birden çok ısınıp sonra soğuduğunda sıcaklık azalmasını fazlasıyla hissediyorduk. Bu kombi ve modülasyonlu OT ile sıcaklık değişimleri yok denecek kadar az.
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

ee şimdi termostat ile son ayarlar nedir sirkilasyon pompa hangisinde ve hangi kademede minimum yakıt %kaç

• nakamura_10 kullanıcısına yanıt

Benim de aynısı başıma geldi. Evde yapılan tadilattan sonra kombinin altındaki vanalardan birini kapalı unutmuş usta. Farkedinceye kadar 1 saat uğraştırdı. Başka türlü 15 saniyede suyun ısınması mümkün değildir. Ya vana kapalıdır ya da filtreler tıkalıdır. Bir şekilde ısınan su peteklere tahliye edilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 30 Aralık 2020; 1:37:51 >
  • honeywell t3r’de öyle bir sıkıntı yok. CR10’dan daha hassas aynı sıcaklıta tutuyor içeriyi. Onu söyleyim :)

• Arkdaşlar bana bir fikir verin ne olur çok mağdur oldum kombim 15 saniye içinde ateşlemiyi kesiyor 2 aylık kombi yetkili servis geldi eşanjör tıkandığı değişmesi gerektiğini söyluyor kombiyi takmadan yerden ısıtma sistemini temizliği yapıldı dün bir kez daha temizlik yaptırdım fakat eşanjör tıkalı yine aynı sorun 7 saniyede hemen ateşleme kesiyor. Yetkili servisten gelen arkdaş bu kombinin pılakalı eşanjore sahip olduğunu ve eski yerden ısıtmalı binalara uygun olmadığını söyluyor. Değistiğindede yine tıkanacığını belirtiyor. Bende haliyle madem oyle bana neden bu kombiyi sattığınızi ve neden ilk çalıştırmaya onay verdiğiniz diyorum. Sonuç olarak evde 2 yaşında çocuk ve hasta var bu kış gününde soğukta kaldık.

değişik bir sorun.Plakalı eşanjör sıcak su kullanımında kullanılıyor ısıtma ile alakası yok.Tesisatınızın temizliğinden emin olun.Yerden ısıtmalı sistemlerde özel bir filtre olması gerekiyor.Sizde bu filtreden var mı?

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları

yerden ısıtmalı sistemler güzeldir ancak yapılırken de itina gerekir oksijen bariyerli özel borular, filtreler. vs gerekir.Kullanırkende özel bakım gerekir misal petekli sistemlerde isterseniz 5 10 sene bakım yaptırmayın sıkıntı çıkmaz ancak yerden ısıtmalılarda sıkıntı olur.

Bosch buderus grubu alüminyum silisyum eşanjör kullanır.Bu eşanjör ün avantajı yüksek ısı transferi ve böyle tıkanma durumlarında kolay sökülüp temizlenebilmesidir.Tek dezavantajı yoğun kireçli sularda malasef çelik eşanjörlere göre kolay kireç tutmasıdır.

yaşadığınız sorun kombiden çok tesisatınız ile alakalıdır.Son olarak malasef bosch un en büyük eksiği bilgisiz servis size gelmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Tesisatimı dün tekrar makine ile temizlettim fakat o filtreden bnde mevcut degil peki bu filtre kollektorün olduğu yeremi takılır acaba nereden tehmin edebilir ? bir fikriniz varmıdır.

çok hakim değilim ancak kollektörde dönüş hattında oluyor diye biliyorum.Bu filtre olmazsa sürekli bu sorunu yaşarsınız.Birde normalde de sisteme su basılması iyi değildir yerden ısıtmada hiç iyi değildir.Kombide su eksiliyorsa mutlaka kaçak vardır.Sisteme her su bastığınızda bol miktarda oksijende girer.Bu oksijen zamanla çamurlaşmaya neden olur.Bunun yanında şebeke suyundaki bol miktarda çamur pislik kireçte cabası olur.

öncelikle mutlaka iyi bir tesisatçı ya bu filtreyi taktırın.Mümkünse yapan firmaya ulaşın.Sorun kombide de değil yani.Hangi kombiyi alırsanız alın tıkanır ki bosch eşanjörlerin kanalları geniş diye biliyorum.

dikkat ettimde sizin niye eşanjör değişecek miş ki?Temizlensin yeterli.Bu konuda direk Bosch müşteri hizmetlerini arayın.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Hocam siz hangi oda termostatını kullanıyorsunuz?

• H-M-Z kullanıcısına yanıt

Sizin kombiniz açıldığında servis her hangi bir ayar yaptı mı?kombinizin pompa kademesi.kaçta çalışıyor?

Diferansiyel değeri 3-b3 brülör devredışı ayarı mı oluyor? Buderus GB 122 i de bu değer -6'da ayarlanmış.5-A3 minimum nominal ayarı da 1/10 modülasyonu olduğu için de 10 ayarlı görünüyor.Ben bu ayarı 30 yapmıştım ve kombi dur kalk çalışmaya başladı ama yakıt daha fazla yakmaya başladı.Bende termostatik vana yok,oda termostatı yok.Pompa kademesini sabit olandan mı 2'ye ayarlanan lazım?

1,2,3-I,II,III şeklinde kademeler var.Hangisi sabit hangisi frekanslı acaba?

Sizin şu anki kombi durumu nasıl?Dur kalk mı çalışıyor,yakıt ne kadar yakıyor,kaç derecede kullanıyorsunuz?

Kombi hiç durmadan çalışıyor dediniz,peki dur kalk olayını nasıl yapmaya başladı?

• evet kombi alev kapandıktan sonra set değerinin 6 derece aşağısına inince çalışacağı anlamına geliyor.birde bekleme süresi var varsayılan 10 dk da ayarlı.

%30 çok daha küçük değerler deneyin.

ben 3 b3 ü -5 te ,pompa frekanslı 1 de kullanıyorum.

bu ay 300 tl geldi.Edirne de m3 ü 1.95. günlük 5 ila 5.5 m3 tüketimim var.İçerisi salon 24 25 diğer odalar 23 24 arası.

• Peki siz dur kalk olayını pompa kademesini 1'e indirince mi yapmaya başladı kombi ilk başlarda?

Forumda epey okudum size pompa kademesini düşürün diye tavsiye edilmeden önce dur kalk olayını nasıl yapabildiniz?Servis ayarı yapmış mıydınız o zaman?

Peki siz dur kalk olayını pompa kademesini 1'e indirince mi yapmaya başladı kombi ilk başlarda?

Forumda epey okudum size pompa kademesini düşürün diye tavsiye edilmeden önce dur kalk olayını nasıl yapabildiniz?Servis ayarı yapmış mıydınız o zaman?

plakalı eşanjör: şebeke sıcak suyu hazırlar. tesisat suyu ile temas etmez , hidrolik şemada bile anlatılır

tıkandıysa ana eşanjör tıkanmıştır kapağı kaldırınca kocaman silindir olan yani kombinin en büyük parçasıdır

yerden ısıtma sisteminiz muhtemelen oksijen bariyersiz pex borudur. felaket derecede yapay çamur tortu oluşturur

yerden ısıtmada TORTU TUTUCU VE HAVA AYIRICI kullanmanız lazım tortu tutuxu yapay çamuru toplar, hava ayırıcı ise tesisattaki taze oksijeni tahliye eder

eşanjörü de servise temizlettirin.

videoyu izleyin

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=JNPnr-VlecI

• evet 1 e alınca dur kalk yapmaya başladı.Tüketimde anormal derece fazla gaz tüketimi yoksa durmadan çalışması aslında kombinin özelliği ancak bizim gibi soğuk iklimlerde olumsuz fayda ediyor bu özellik.

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.