< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (94. sayfa)
-
-
Hocammm dur kalk olayi dönüş suyu ile alakali bi durum veya petek baglantilari ile alakali ve içerisin isisi ile alakli bi durumm eger ayarladigin derecede calişip ateşliyorsa ev isisi kaç dereve ona bakin petekler capraz değilse capraza baglatin pompa kademesi kombiden kombiye değişebilir anladigim gördügüm kadariyla pompa cogunda 3 ayarli geliyor eviniz kücük ise 2 ayarlayin başka şeye ayarla oynamayin herkesin baglanti şekli tesisat dizayni farklidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7,5 metre petek vardı 1'er metrelik 2 peteği kapattım kombiye en yakın,35 derece ayarlıydı kombi, normalde tüm petekler açık 34,1 setlerinde çalışıyordu bu sefer 36.6 setine çıktı yani kombi ayarlı derecesinin üstüne çıktı ve yine durmadan bu ayarda çalıştı ve sayacı kontrol ettim öncekinden daha fazla yaktı,petek metrajı azalınca pompada 3. kademede olunca tesisattaki suyu çok hızlı kombiye geri getiriyor demekki.O zaman dönüş suyu kombiye yeterince soğumadan dönüyor ve yoğuşma imkânı verimsiz oluyor ve daha fazla yakıyor ben bu sonuca vardım.Şu anda kombi 35 derece iken 24 saatte günde ortalama duş falan yoksa 8,5 metreküp civarı yakıyor ve yine çok fazla.Ev müstakil ama 5 cm yalıtımlı,çatı izocam serili.Yalıtım 7-8 cm olsaydı çok daha iyi olurdu ama çevremde evler genelde müstakil ve Buderus gb062 kullanıyorlar.Bizim yalıtımımız onlarınki den iyi durumda olmasına rağmen biz 40 derecede kombiyi kullanamadık daha.İlk takıldığında 24 saat 50 derecede 25 metreküp, 24 saat 45 derecede 18-19 metreküp,24 saat 40 derecede 14 metreküp civarı yaktı.Baktık olacak gibi değil 38 derecede kullanmaya devam ettik bir kaç gündür hava daha iyi 35 derecede kullanıyoruz.Gümüşhanr çok soğuk bölge kategorisinde buna rağmen 35 derecede üşümeden ve çok fazla ısı kaybetmeden oturabiliyoruz .Sorun kombide.İlk kez doğalgaz bağlattık ve bu da ilk kombi deneyimimiz.Çok araştırdık ve Buderus GB 122i 1/10 modülasyonu ile diğer kombilerden çok daha verimli ve tasarruflu diye karar verip aldığımız kombi hayal kırıklığı yarattı.Servis açılış yaptı ama ne eve baktı,ne petek netrajına baktı,ne pomps kademe ayarına baktı.Çalıştırdı öyle şu sıcak şu ,şu petek dedi gitti.Biz durmadan çalışacağını biliyoruz ama minimum alevde yanarak çok daha az yakıt yakacağını düşündük sayaca bakınca şok olduk.Tekrar servis çağırdık,size termostat takalım dedi ve yine hiç bir ayar yapmadan geçti gitti.Yani ben termostatı 21 dereceye ayarlasam kombi de bu dereceyi sağlamak için kombiyi yine biraz yüksek alev biraz daha kısık alev ama yine hep çalışacak ve yine aynı yakıtı belki de fazlasını tüketecek Fabrika ayarı en düşük modülasyonda 25 derecede 8,5-9 metreküp yakan kombinin normal kombilerden farkı nerde o zaman?
Pompa kademesi denip duruyor,bunu denemedim,demeyeceksin ama kombinin sigorta bağlantısını yapmak için kabloyu almak için kombi kapağını açmışlardı kapağın 1 vidası yalama olmuş açamadım.Servisi çağırsam şimdi bizi mi suçlar,desem ki siz kademeyi 2'ye düşürün ya bir sürü laf kalabalığı yapıp düşürmez ya da düşürürüm ama sorumluluk sizin der.Bunkar daha geniş modülasyonlu kombinin özelliklerinden bihaber.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
çoğu cahil iş bilmez. tortu tutucunun ne olduğunu %80'i bilmez. oksijen bariyerli borunun ne işe yaradığını bile bilmiyorlar
malasef hocam ülkemizin kanayan yaralarından birisi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocamm insanlarin aklimda örnek vermek gerekirse 112i veya 172 fiyat uculk ve daha kaliteli tüketimi az algisi var o öyle değil işte kombiden kombiye fark var,örneğin daikin kullaniyorum 15,20 gün çncesine kadar +7 şeklimde calişirdi 38 iken 45 kapatir günlük 6,5 7 hatta sicak su ocak ile 8m3 buluyodu 10 gndür sabit calişiyor araştirmalar sonucunda ev sogul isi kaybi fazla oldugu için sabit calişmasi normalmii dönen suyu min alevde isitip göndermekte zorlaniyo ev iyi ot kullanmak..ha şunu söylim size 40 sabit calişsa 8,9m3 bulmam sanirim gecem gün 12 saate 4m3 harcamiştim
siz bir şekilde kapağı açıp pompa kademesini düşürün.Ardından min alev boyunu %15 falan yapın.
Denedik ve 13-14 metreküpü buldu hem de sadece petek ısıtma için.9 metre petek var,2 havlupan,1.40'lık petek ve 2 havlupan kapalı sadece 7,5 metre petek açık ve inanın 40 derecede bu kadar yakıyor.Fiyatı değil modülasyonu en yüksek ve diğer kombilere göre hiç dur kalk yapmayacağı için daha tasarruflu diye hem kendi sitesinde hem diğer tüm sitelerde bilgiler var diye bu kombiyi aldık.Bugün olsa bu kombiyi almazdım, maalesef kötü bir tecrübe oldu.Arakat ve iyi yalıtımlı bir evde oturan oda termostatı ile bu kombiyi çok iyi kullanır ama bize uymadı.
Benim kombi buderus gb012, termostat da OTM-P (modulasyonlu)
-
siz kaçda yakıyorsunuz 40 mı? ev kaç derece oluyor bu şekilde ısınırken ve kombi ekranında yanarken kaç görülüyor ?
-
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten kaç tane tessisatçı gezdim ne tortu tutucudan ne hava ayırıcından haberleri var kimisi diyor yerden ısıtmada filtremi olur falan filan sayenizde bnde öğrendim. Şimdi ilk işim bu filtreleri ekletmek olucak sağolsun serviste sıkıntı çıkarmadı filtreler takıldıktan sonra eşanjörleri garantiden değişiceklerini söylediler inşallah sorunsuz bir şekilde kullanırız herkese iyi senelere dilerim.
herkese iyi sağlıklı mutlu seneler dilerim bende.
Önceki mesajlarda sorduğunuz 4-5 sorunun cevabının tamamı mevcut. Meeb’in oturduğu ev ve iklim şartları dolayısıyla pompa kademesini düşürünce kombi +6 eşiğine ulaşabiliyor.
sizin evinizde ulaşamayabilr. Bunun için alev boyunu artırmanız gerekecektir.
Mesela 38 derece yapınca 37.1 derecede sabit,40 derece yapınca 39.1 derecede sabit sürekli yanıyor.Kombinin çok yakmasını şu anlık 35 derecede kullanarak sağlamaya çalışıyorum.Az derken yine 9 metreküp yakıyor ev 19,5-20 derecede ısınıyor.40 çalıştırsam ev ısısı çoğalacak ama 14-15 metreküp yakıyor o zaman.
quote:
Orijinalden alıntı: disintegrationplakalı eşanjör: şebeke sıcak suyu hazırlar. tesisat suyu ile temas etmez , hidrolik şemada bile anlatılır
tıkandıysa ana eşanjör tıkanmıştır kapağı kaldırınca kocaman silindir olan yani kombinin en büyük parçasıdır
yerden ısıtma sisteminiz muhtemelen oksijen bariyersiz pex borudur. felaket derecede yapay çamur tortu oluşturur
yerden ısıtmada TORTU TUTUCU VE HAVA AYIRICI kullanmanız lazım tortu tutuxu yapay çamuru toplar, hava ayırıcı ise tesisattaki taze oksijeni tahliye eder
eşanjörü de servise temizlettirin.
videoyu izleyin
Hocam bir konuda kafam takıldı benim kombinin altı filtre montajı için biraz dar kollektörüm kombinin altinda değil 1.5 metre karşi cephesinde tortu ve hava ayırıcıyı kollektöre monte ettırsem aynı verimi alırmıyım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kollektörün 1.5mt karşıda olması sorun değil tortu tutucu ve hava ayırıcı ikisinin arasında monte edilecek kombi>kollektör arasındaki mesafe önemsiz
Hocam son olarak kollektörüm bu hava ayırıcı üst tarafa tortu tutucu alt tarafa monte edilecek değilmi bir yanlışlık yapmıyalım değerli zamanınizi ayırdiğınız için teşekkür ederim.
Merhaba,
Kombi ilk devreye alınırken servise sormuştum sirkülasyon pompa ayarını hangi konumda bıraktınız diye, değişken 3. seviye demişti. Bugün sessizlikte aylak aylak otururken petekten derinden de olsa uğultu gibi ses geldiğini fark ettim. Kendime iş çıkarıp gidip kombi pompasını kontrol ettim. Daha önce servisin söylediğine güvenip hiç bakmamıştım.
Şüphelendiğim gibi sabit 3. konumda bırakılmış. Her ne kadar modülasyonlu OT kullansam da meeb hocamın tecrübesini deneyimlemek adına değişken 1 konumuna aldım. Petek metrajım az olduğundan sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Kombi üzerindeki diğer tüm parametreler orjinal fabrika ayarında.
Bakalım tüketim ve konfor nasıl değişecek? Gerçi bugün bahar havası vardı Ankara'da, kombinin de devreye gireceği pek yok ama gece yarışına doğru devreye girer muhtemelen.
Xitsilla hocam sendeki pompa kademesi kaçta? Değiştirmiş miydin OT'yi takınca?
-
Aslında frekans kontrollü mod denildiği gibi ihtiyaca göre kendisi ayarlıyor.
Kademe düşürdüğümde oda sıcaklığım azalıyordu.
buna şöyle çare buldum %25 alev boyu yaptım.
alev boyunu %25 yapınca peteğin tüm yüzeyinden faydalanamasamda daha yüksek sıcaklığa ulaşıldığı için oda sıcaklığı arttı. Tüketim kesinlikle düşük kademede daha az oluyor.
fakat şöyle bir durum var salonumdaki dipteki petek ve en son odadaki petek daha az ısınıyor.
bunu engelleyebilmek adına bugün pompa kademesini 2’ye aldım. 1 haftadır falan kademe 1’de kullanıyordum.
cephe, yalıtım, dairenin şartları çok önemli işte.
benim dairemde kombi 1,5 saat çalışmasın salonumdaki ısı kaybı çok rahat 1 dereceyi geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xitsilla -- 2 Ocak 2021; 23:7:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X