Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.298
Cevap
20
Favori
174.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buderus 122i 1/10 modülasyonlu kombi kullanıcısıyım.Bosch condense 2300 konusunun tüm sayfaları sonuna kadar okudum.1/10 modülasyon denilince sizde 12,5 olan rakam Buderus 122i de 10 rakamına tekabül ediyor.35-40-45-50 derecelerde 24'er saat denemeler yaptım.Ev 120 metrekare müstakil,5 cm Dalmaçyalı yalıtım ve çatıda her tarafı kapalı ve 10 cm izocam serili,güney cephe.Tesisat kolektörlü mobil sistem.Kolektöre giden borular 32'lik.Kombi mutfakta.Fazla ısı kaybı yapacak boylu pencereler de yok,standart PVC çift cam pencere.Petekler 9 metre dd plus.2 adet de havlupan var ve havlupanları sadece kombi ilk açılışında bir kaç gün açtım ve kombinin yaptığı tüketimi görünce kapattım.50 derecede saatte 1 metreküp gaz tüketti,24 saatte 45 derecede 17 metreküp,40 derecede 11 metreküp gaz tüketti ve bizde servisi çağırıp kombinin hiç durmadığını ve çok aşırı gaz tükettiğini anlattık.Servisler bu kadar geniş modülasyonlu kombiler konusunda gerçekten çok yetersiz.Oda termostatı takalım dedi ve gitti.Biz de havaların ılık gitmesi nedeniyle kombiyi 35 dereceye kıstık ve o haliyle kullanırken yine 9 metreküp gaz tüketimi gördük.Tabi havalara rağmen ev ısısı 20'yi geçemiyor.İnternette durmayan çok yakan kombi sorunu ararken bu sayfaya denk geldim ve benimle aynı sorunları yaşayanları gördüm.Arakat dairelerde yaşayanların kombileri bu ayarlarda dönüş suyu ılık olabildiği için daha az yakıt tüketiyor bunu anladım.Sizin bulduğunuz çözümleri okudum ama uygulaması servisi çağırdım ve pompa kademesini düşürüp deneyelim dedim ve o da kademeyi ikiye düşürdü ama durmadı,L1-L5-A3'ten modülasyonu 24 yaptı ve termostat alana kadar bu şekilde kullanın dedi.Bu haliyle de yakıt 40 veya 35 derecede değişmediği gibi sık aralıklarla dur kalk çalışıyordu.Ben modülasyonu sizin yaptığınız gibi 16 yaptım.Kombi 50 dakika gibi çalışıyor 22 dakika gibi dinleniyor ama yakıtta yine hiç bir fark olmuyor.35 ve 38 derecede bunu bir kaç gün denedim.40 ve 45 derecelerde de denemeyi düşünüyorum.Servisin ayarladığı %24 oranından tek farkı en azından çok sık dur kalk yapmıyor.Pompa kademesini 1 yapamıyorum çünkü kombinin en uzak peteklere 15 metre gibi mesafesi Buderus'un oda termostatları da çok kablosuz modülasyonlu termostat 2 bin lira.Kablolu ise oturma odasına ters ve oldukça uzak.Kabloları taşımak çirkin görüntü oluşturacak.On off kablosuz termostat ise kablolu modülasyonlu fiyatında.Ona da razıyım ama servis kombi ile termostat arasında kopma şikayetleri olduğunu ve programsız düz modülasyonlu termostat önerdi.Buderus Rf24rf sanırım.Modülasyonlu kombi ile on off termostat kullanmak mı,yoksa modülasyonlu termostat mı daha tasarruflu olur?Sizden ve tecrübesi olan diğer kullanıcılardan tavsiye bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Sizde şimdi bu ayarlarla kombiniz kaç dakika duruyor kaç dakika dinleniyor?

• modülasyonlu avantajı kombi en az dur kalk ile ,stabil , ısı ihtiyaçına göre kazan sıcaklığını ayarlaması ,dolasıyı ile biraz daha tasarruf sunuyor.Tabi bunlar teorik iddalar.Yüksek modülasyonlu kombiler esasında bildiğim avrupa ülkeleri daha ılıman ülkeler için tasarlanmış, bizim gibi karasal iklimin fazla hissedildiği ülkelerde ne yazık ki olumsuz etki yapıyorlar.

bütçenize göre on of iyi bir termostatta alabilirsiniz , kombi zaten kend modülasyon yapar dönüş hattına göre, yine yoğuşma veriminden faydalanırsınız.

Sorun şu ki sizin ev müstakil , ister istemez zeminden ve cephelerden ısı kaçağı vardır.Birde zaten sizin ev zor ısınıyor , termostat size fayda sağlamaz.Yalıtıma odaklanmanız, özellikle çatı arası yalıtımı güçlendirmeniz en önemlisi petekleri uzatmanız size fayda sağlayacak tek şey.

• şuan edirne -2 derece alt kat evde yok kombiyi 44 yaptım dur kalkı takip edemedim hocam.

• @meeb @veliahht sonunda kapağı çıkardım ama altta mı üsttemi emin olamadım alttaki rakamlarda 3 üstte 1 di indirdim mi çıkardım mı bilmiyorum ortaya getirdim.

• jagatai J kullanıcısına yanıt

resim koyarmısınız ?

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları
    sizinde eski pompaymış.

benim şu şekilde .

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 18 Ocak 2021; 13:30:4 >
    Bende buna getireyim bakalım ısınacak mı gene 2 gündür derece artmadı sinir oldum cumartesi neysede bugün ısıtamadı.
    Benim Buderus 122 de 1,5 ay önce aldım ve pompası sizinkiyle aynı.Ben üsttekini ikinci kademeye aldırdım.Tüketim hiç fark etmedi, yazmıştım zaten...

Yeterli petek varmi.? Pompa ayariyla oynamayin derim min 2 kademe olsun isitma yoksa derece yükseltin başka şansiniz yok konforlu için ot kullanin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocammm tek caren var ot kullanman Honeywell marka ot uyumluysa onu alin olmadi netatmo marka kullanin keyfimize bakin derim kendi otlar memnun olan yol sanki modulasyonlu kombilerde en verimli en konforlu isinmanin yolu ot. Şahsen bnmde daikin 1:8 ayni sorun bnmde oluyo soguk havalarda set degerine ulaşmiyor yakin olan petegi açtim 2 derece fark etti ama ot dan başka care yok..

• Karasal iklimde olup da ısınmaya çalışan, özellikle son 3-4 gündür gözü sürekli kombi ve sayaç arasında gidip gelen arkadaşlara selamlar:)

Daha önce belirttiğim gibi cr10 ve 2300i kombinasyonu ile ısındığımı ve genel olarak memnun olduğumu söylemiştim. Yalnız 3-4 gündür malumunuz üzere yurt genelinde hatırı sayılır derecede soğuklar var. 2 gün öncesine kadar OT 23 derecede sabit günde 4-7 metreküp arası yakıp gül gibi ısınıyordum, ancak 2 gündür OT 22.5 dereceyi geçiremedi:) Kombi suyu sıcaklığını 55'den 60'a yükselttim ve OT kombiyi sürekli 59-60 derece arasında çalıştırmasına rağmen durum değişmedi. Dışarısı geceleri -10 civarı derecelere düşüyor, gündüz de keza, eksi derecelerde. Petek metrajı da yetersiz olunca baktım sayaç numaratörü halay çekiyor dün hemen salon peteklerini ve salonu mühürleyerek bir süre kullanıma kapattım:)

Hava sürekli böyle olsa, kombinin günde 10-12 metreküp çok rahat gideri olacak.

Aslında düşününce sorun bizim kombilerde değil de doğalgaz birim fiyatında gibi geliyor, sonra biraz daha düşünüp çok düşünmek iyi değil boşver diyorum kendime :)

• Hangi şehirdesiniz hocam,kam metre petekle kaç oda ısıtırken 4-7 metreküp gaz tüketiyordunuz?

Evinizin durumu ara kat mı,yalıtım durumu nasıl?

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Gümüşhane en soğuk şehir kategorisinde,hava gündüz eksi değerlerdeyken de 15 dereceyle de değişen bir şey yok aynı şekilde 38 derecede sadece petek için 8,5 metreküp tüketim mevcut ve ev 20-21 derecelerde oluyor.Benim istediğim hava 13-15 derecelerdeyken tüketim düşsün yoksa eksi derecelerde 38-40 derecede kombiyi kullanırken ev 21 derecelerde oluyor ve üşümüyoruz.

• Hangi şehirdesiniz hocam,kam metre petekle kaç oda ısıtırken 4-7 metreküp gaz tüketiyordunuz?

Evinizin durumu ara kat mı,yalıtım durumu nasıl?

• Merhaba hocam bende classic condense + cr10 kombinasyonunu kullanıyorum. Dediğiniz gibi benzer durum oldu bana da geçen yıl, kombinin petek suyu sıcaklığını 75c seviyesine getirdim durum düzeldi.

• En azindan dakin de şöyleki havalar sicakken yani 15,16 civari iken akşamlari 8,9 iken 38 ayarliyken 44-45 kapatiyor kendini havalar soguyunca sabit yanma oluyo ev soguk dönüş suyu soguk olunca sabit kaliyor bunuda alev yükselterek denedim set degerine ulaşti ve kapatti o yüzden ugraşmiyorum modulasyonlu kombilere ot şart yeterli petek varsa tadindan yetmez.!

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    şuan dışarısı 3 derece hissedilen daha da az.Kombiyi mecbur 44 e aldım.Şuan +6 ya ulaşması 1 saatten fazla sürüyor ve kendini kapatıyor.

• Ankara Gölbaşı hocam. 6 metre civarı petekle net 120 metrekare 3+1 güneydoğu cephe ara kat daire. Özellikle hava güneşli ve dışarısı 8-9 derece üzerinde günlük 4-5 metreküp civarı gidiyordu. Yalıtım durumu idare eder kategoride. Mükemmel diyemem. PVC pencerelerde biraz sıkıntı var sünger, fitil conta vs. ile sonbaharda elden geçiriyorum her sene. Onun haricinde 1 hafta kadar önce de üst komşum taşındı şu an üstüm boş. Muhtemelen onun da biraz etkisi vardır ısınma durumuma. Dün salonu kapatınca 2+1 4.5 metre civarı peteğe düştüm bakalım böyle nasıl olacak?
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.