Evet hocam zaten yeni üretimlerde fabrikasyon frekanslı modda gelir. Şuanda benimki de frekanslı modda ve hızı ise kademe 2’de. Biraz daha fazla yakıt tüketiyor fakat uzaktaki peteklere de eşit gidiyor. sizin eski nesil pompalarda ise sabit olan genelde yerden ısıtma işin kullanılır. Basıncın değişmediği tesisatlarda kullanılır. eğri olan çizgi ise değişken kademedir. Örneğin peteklerinizde TRV varsa değişken modda kullanmalısınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (95. sayfa)
-
-
Ben de eski var ve 2 ye almıştım.TRV varsa değişken modda kullanılmalı demişsiniz.Bu durumda düğmenin tam konumu nasıl olucak? -
-
Eğik çizgi olan modda kullanmalısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bunu servise sorduğumda fan ile beraber çalışıyor, ihtiyaca göre basma yüksekliğini ayarlıyor demişti ama bana pek öyle gelmedi. Kesinlikle yüksek kademedeyken daha fazla yakıyor
sırf meraktan ilk defa faturada tüketime baktım 117m3 gelmiş. 7m3 falan iyi denmişi ama bölgeden bölgeye fark ediyordur sanırım. Sürekli en kötü çay için yanan ocak var diye bilirim bu bağlamda 117m3 bence iyi gibi ama geçen sene 169m3 için bugün ödediğimden %10 daha az ödemişim onu görünce moralim bozuldu fena zamlanmış.
-
Teşekkürler birde alev boyunu hangi menüden ayarlıyoruz? kaç yapmalıyız.yardimci olursanız sevinirim. -
L5 - A3 menüsünden hocam. %25.
Pompa kademesini 1’e alınca bu ayarı mutlaka yapın.
sende de min alevi arttırınca kombide ses azalıyor mu hocam ?Min %12 deyken nedense böyle bir vınlama yapıyordu.
Şuan pompa 1 frekanslı mod , min alev % 16 , alt eşik değeri -5 derece , brülör kilitlenme de 13 dk yaptım .
petekler soğumuyor , ısı içeride hissediliyor.Tüketim ise 5.5 m3 lerde ama en azından içerisi rahat 24 dereceyi geçiyor.
-
Evet hocam ben de de o ses olmuyor artırınca.
iklim şartları :) 22 derece, 8 m3 tüketim sıcak su dahil
ben de sıcağı severim ama 24 derece bana fazla. Bedavaya ısınsa yine fazla gelir. 23 ideal benim için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xitsilla -- 5 Ocak 2021; 17:47:18 >
Günde 15 metreküp gaz tüketeyim ama yeter ki kar yağsın, yağmur yağsın seviyesine geldim ben. Yoksa yazın bizi çok kötü günler bekliyor. Ocak ayında Ankara'da sanki Ekim ayı gibi bir hava var kaç gündür. Kışlık lastikleri yenilemiştim bu sene, hiç almasam yazlıklarla idare etsem olacakmış. Eskiden gündüz -20 derecelere yakın değerler görürdük, bu sene -4, -5 dereceler oldu o da birkaç gece. İklim olayının sonu bizim ülke için pek iyi yere gitmiyor maalesef. Allah sonumuzu hayır eylesin. -
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Geçen yıl hemen hemen bahsettiğiniz şekilde bir kış vardı.
selam
kullanım suyunun ısıtması için su debisi minimum kaç lt/dk
-
-
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: peaceful warrior
Resimde göreceğiniz üzere sanırım min. akış basıncını soruyorsunuz. Kılavuzundaki veriye göre tesisat su basıncı 300 mbar ve üzeri ise sıcak su modu devreye giriyor sanırım. 10 bar değeri de üst sınırmış.bir çok markada debi belirtilmekte. buderus ve bosch da bu yok. suyun ısıtmaya geçmesi için musluğun ne kadar açılması gerektiğine bakıyorum.
-
Bu kombiyi önerirmisiniz yoksa başkamı bakayım.
Kombici fiyat vermeye gelecek.
gayet iyi öneririm
-
Sağolun.
Arkadaşlar amazon.com dan cr50 aldım geldiğinde paket açıktı içinden montaj kitabındaki gibi duvara gömülen buvat çıkmadı acaba eksikmi geldi. Daha önce alanlar cevap verebilirmi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X