|
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (97. sayfa)
-
-
Ay sonu için çok yüksek bir faturaya şartladım kendimi, o gün için psikolojik hazırlık yapıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kombi dönüş suyu sıcaklığına göre çalışıyorsa havalar bir kaç gün önce 17-18 dereceyi gördüğü halde niçin kombi hiç kendini bu duruma göre ayarlayıp daha az gaz tüketimi yapmadı?
Şu an hava dışarıda -8 derecede,yani 16 derece -8 derece 24 derece gibi bir fark varken niçin dönüş suyunda hiç bir fark olmuyor,aynı derecede aynı oranda gaz tüketiyor anlayamıyorum.Siz yalıtıma odaklanın demiştiniz ama kombi derecesini yükseltmeden hâlâ evi 21 derecede ısıtabiliyoruz. anladığım şu ki ev öyle ısı kaybetmiyor,yalıtımı fena değil demek ki.Modülasyonu %24'te de,%16'da da denedim,yakıt değişmedi,değişen tek şey dur kalk süreleriydi...
düşünceniz eksik ve yanlış.Madde madde yazayım.
kombi dış ortam şartlarını bilemez. bunun için oda termostatı gerekiyor.
Dış ortamın soğuk veya sıcak olması iç ısı salınımını arttırmaz veya eksiltmez.
Kısaca kombi aslında aynı şartlarda çalışıyor ama ısı kaçağı gelen ısıdan fazla olunca içerisi iyi havalarda ki gibi ısınmıyor.
Hal böyle olunca ya kombi set değerini arttırmak zorunda kalıyoruz ,yada türlü türlü çözümler arıyoruz.
Bunu kafamdan yazmadım misal salon 26 m2 , üstü yarısı teras, diğer kısmını üstteki çocuk açmıyor petekleri diye biliyorum.4 m2 Fransız balkon, 2 m2 pvc balkon kapısı var ve aşırı dandikler.
Havalar soğumadan önce kombi 40 41 de içerisi rahat 25 dereceyi geçerken şuan kombi 44 te ve ancak 23.5 oldu.
Tavandan ,camlardan gelen soğuyu haliyle ısı kaçakları bariz hissediliyor hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam,oda termostatı yok,dönüş suyu sıcaklığına göre modülasyon yaptığı için havalar sıcak veya soğuk olsun tüketime hiç bir etkisi olmadığı için işin içinden çıkamadım.Biz şu an 40 derecede 21 dereceyi rahat buluyoruz.16 metrekare odada 1.40 dd plus petek,diğer odalarda aynı,yalıtım mükemmel değil ama çok dandikte değil demek ki ve peteklerin ısı verimi de iyi.Müstakil olunca öyle dışarıdan ısı kazanıyoruz ve ısı da kaybetmiyoruz sanırım.Bu durumda oda termostatı bizim biraz daha tasarruf etmemizi sağlayabilir mi yoksa gereksiz mi olur?
oda termostatı kolay ısınan, yalıtım olan her evde fayda sağlar. Bunun yanında çalışan aileler programlanabilir alır, gece de sıcaklığı düşürürse daha da avantajlı olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabah işe giderken arabanın derecesi -15'i gösteriyordu. İnşaa ettiği konuta, böyle hava şartlarında, max. 45-50 derece su sıcaklığı ile 23 derece ve üzeri ortam sıcaklığını yakalayabilecek kapasitede yalıtım malzemesi ve ısınma tesisatı koyduran müteahhit varsa elinden öpmek lazım. Allahtan bugün Ankara'da güneş var, benim tüketim biraz düşer bahaneyle -
Eskişehir sabah -20,5 dereceyi gördü meteoroloji verileri ile, dün de -5 derecenin üzerine hiç çıkmadı, benim kombi hala 50 derecede 150 m2 ısıtılan net alanı olan evde 12 m 50 lik standart petek var 23 dereceyi görüyor ama tabi gece 22 dereceye ısı düşümü yapıldığı birkaç saat hariç kombi neredeyse hiç durmuyor. dün sabah 03:30 dan bu gün sabah 07:00 a kadar 16,5 m3 gaz yakmış, bu da demek oluyor ki bir kaç saat hariç minimum modulasyonda yanmış hep (benim kombi 2300i değil min 8 kw olan buderus gb012)
-
akşam edirne -2 görmüş , içerisi de 20 derecelere kadar düşmüş .
bunu kullanıyorum.
https://www.koctas.com.tr/colours-kablosuz-ic-dis-termometre-s3315/p/2000017682
-
şu soğuklarda izmirde ben verim alamadım arkadaş 20.5 i geçmedi dün ve sürekli çalışıyor gözüktü bir yerlerde bir terslik var ama anlamadım.
-
Modulasyonlu kombileri mutfakta olmasi dahami iyi olurdu acaba diye düşünmeye başladim,acik ve net konuşmak gerekirse diger 1:4 1:6 kombiler bile ayni tüketim ayni en azindan alev boyu fazla oldugu için şalt degerine ulaşiyor,acaba eca kombilerde böyle calişiyomu mrk ettim
Hocam benim kombi mutfakta. Bana şöyle bir avantajı var, mutfak evin uzak köşesinde ve tüm odalara giden borular mutfak zemininden geçtiği için mutfağın peteğindeki TRV 2 ile 3'ün tam ortasında ve hiç açmıyor. Bir de kombi ile uğraşırken buz gibi balkona gir çık yapmaya gerek olmuyor 21 günde 140 metreküp gaz tüketmişim, 9 günde 100 metreküp daha gitse 480 liraya yakın fatura gelecek. OT 22,5-23 derece arası hep sabit. -
aynen mutfakta yada içerde olmasının o avantajı var ama ses yapan kombi oldumu işkence gibi oluyor ,sanki evin içinde traktör çalışıyor gibi😁
Sorma hocam benim eski eca proteus bir çalışırdı, gece uykumdan uyandığımı bilirim kombi devreye girerken dolap içinde olmasına rağmen uçak kalkış yaparken çıkan gürültü gibi sessizlikte duyuluyordu. Bu kombinin bence en üstün özelliği sessizliği. Adamlar nasıl yalıtım koyduysa kombi dış sacına dikkat ederseniz ön kapağı çıkarınca ses acayip artıyor. -
aynen hocam,birde kapak ağır ve yalıtım malzemeli.
Birde min alev boyu %12 deyken böyle vınlama sesi gibi bir ses yapıyordu %14 yaptım o seste kesildi.
şuan çalışıyor mu çalışmıyormu belli değil.Sadece dur kalklarda ses yapıyor.Keşke soft ilk çalışma ayarı olsa.Şöyle min fan pompa dan başlasa çalışmaya.
Ama kesinlikle 44 db değil belki ilk çalışma anındaki ölçülmüş sestir.Yoksa benim buzdolabı ve bulaşık mak. da 44 db ve kombiden çok çok çok sesli çalışıyorlar.
açıkcası alarkonun şu reklamını yaptığı en sessiz kombi ile canlı görüp kıyaslamak isterdim.
Benim CR10 kombiyi hiç %12 modda çalıştırmadı hocam. Ne zaman kontrol etsem genelde hep %13 seviyesini gördüm. Şu son 3-5 gündür de mod %20-35 arası gidip geliyor. O vınlama sesi hiç dikkatimi çekmedi. Dediğin gibi en gürültülü an kombi devreye girerken veya sıcak su tüketimi varken oluyor, onda da kombi dolap içinde olunca özellikle dikkat kesilirsem duyuyorum. -
Kombi çalışırken alev boyunu hangi menüden görüyor sunuz -
L1 menüsünde b8 parametresinde görülüyor. -
Ben de modülasyonu değiştirmeden önce kombi mutfakta buzdolabı gibi ses yapıyordu,hani kombi çok sessizdi bu buzdolabı gibi çalışıyor diyorduk.Modülasyonu değiştirince kombinin sasini sadece sıcak su ilk açılınca duyuyoruz.Onun haricinde dibinde çok dikkatli dinleyince fan sesini duyuyoruz sadece.
Sizin kombi bosh 2300'müydü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X