Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.298
Cevap
20
Favori
174.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev müstakil tek kat,alta merdivenle bir odaya iniliyor,yarı dubleks.Malzeme seçimini kendimiz yaptık.Standart yalıtım yerine Dalmaçyalı seçtik ama 5 cm yerine keşke 8 cm seçseydik diyoruz.Çok daha avantajını görürdük.38 derecede ev 20 dereceyi gece -18 derecede bile düşmüyor.Ama modülasyonu değiştirdik kombi dur kalk çalışmaya başladı.Yakıtta hiç değişm yok.Sorun 38 derecede çalışırken sadece petek için günde 9-9,5 metreküpü hiç aşağı düşmüyor.45 derecede bu hava şartlarında çalışması lazım aslında ama o zamanda 15-16 metreküpün altına düşmez.35 derecede 530 lira fatura geldi.Dereceyi yükselti ve kombi daha az dur kalk yapar yakıt tasarrufu olur deniliyor ama hikâye.Denedim gördüm,minumum %10 modülasyonla 35 derecede hiç durmadan çalışarak bu fatura geldi.Koöbide gaz valf ayarı mı gerekiyor acaba bilemedim.Servisler yıllık bakımda valf ayarı yapıyorlarmış yakıt daha anormal arıyormuş öyle yorumlarda çok okudum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Brülör klitlenme süresini hangi ayardan yaptınız,bu süreyi 10'dan 13'e çekince değşen ne oldu?-6 olan şalt değeri -5'e çekince kombinin bekleme süresi mi uzadı?Ne gibi kazanımı oldu bu ayarların?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Bosch 2300i model.
  • 1/8 - !/10 gibi düşük alev boylarında çalışan kombilerin laminar akış denen ortak bir sorunları var. Laminar akış, sıvılarda veya gazlarda farklı ısı tabakalarının birbirine karışmadan hareket etmesine denir, yavaş akımlarda oluşur. Yanan sıcak gaz kendisine akacak rahat bir yol bulup akarken, ısı transferini sağlayan metal yüzey üzerinde yalıtkan ve ısısı merkezinden geçen gazın ısısıyla karışmayan yalıtkan ince bir gaz tabakası oluşur, yani merkezden geçen sıcak gaz ısısını suya aktaramadan dışarı atılır. Malesef bosch kombinin yanma odasının tasarımından dolayı bu sorun çok öne çıkıyor, fan modülasyonunun ve hava gaz karışımının çok iyi olması gerekiyor. Bu kombide düşük alev boyu daha çok, sıcak su kullanımında sabit sıcaklıkta su vererek faydasını gösteriyor.

Bu laminar akışta en başarılı markaların başında önce viessmann sonra vaillant geliyor, gaz akış yollarının aralıklarını 0.8 mm ye kadar düşürerek ince yalıtkan gaz tabakanın oluşumunun önüne geçiyorlar, tabiki bu ciddi bir seri üretim kalitesi gerektiriyor.

Bosch kombide bu sorunun önüne geçmek pek mümkün değil ama daha az etkilenmek için kışın kapasitesini 1/5 oranında kullanmak daha faydalı, pompa devrini düşürmek genel olarak iyi değildir hiç önermem ama bu sorundan dolayı 7 mt ve altı radyatörü olanlar için zararı azaltmak adına faydalı olabilir. Hava gaz fan ayarlarını iyileştirin diyeceğim ama bunu hangi servis veya usta hakkıyla yapabilir orası soru işareti.

• **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları cr50 nin sistem menusunde kontrol sekli seciminde oda gidis hatti ve oda guc yaziyor. Ne anlama geliorlar fikri olan var mi ?
  • Bosch 2300i’nin altında bu modülün takılacağı bir yuva var mı?

http://https://youtu.be/dEI_yQ85r84
  • Nommolu N kullanıcısına yanıt

güzel bilgilendirme teşekkürler...

• Daikin kullanicisiyim Kombi 45 ayarli pompa kademesini %55 ilen fan kombi kapasitesi %25 calişiyodu pompayi 50 aldim tekrar %22 sabitlendi 24 saatlik tüketim 9m3..

Hocam dün gece biz -18 dereceyi gördük,kombi 38 derecede ve sabah kalktığımızda ev 20 dereceydi.Kombi dur kalk çalışıyordu.Bugün gündüz -5 dereceyi aşağı düşmedi ev yine 21 derecelerdeydi.Gece dış kapı aç ört olmadığı için ısı kaybı olmuyor onu anlıyorum.Gündüz de camlardan gün ışığı alıyoruz ama dış kapı aç ört olduğu için gece ve gündüz kombi aynı derecede olmasına rağmen, sıcaklık farkı da fazla olmasına rağmen ev ısısı nerdeyse aynı oluyor.Gönül şöyle 21 derece değilde 23-24 dereceleri istiyor ama kombi 45'ten aşağı düşürmememiz lazım.Nerdeyse aynı petek boylarına sahibiz.Benim holde üstte1 tane 60×100 petek alt holde de 1 tane 69×100 var,yine holde 60×70 1 petek daha var onu açmıyorum.26 metrekare Amerikan mutfakta 2 tane 60×100 petek var,16'şar metrekare 2 odada 60×140 petek var.Alt katta 1 yatak odası var orada da 60×1.40 petek var onu da açmıyorum.Havlupanlar hariç 3 oda 1 mutfakta ve koridorda toplam 9 metre petek var.Alt odadaki1.40'lık ve koridordaki 3 petekten 70'lik olan petek kapalı,havlupanlar kapalı.Şu anda 6.80 metre dd plus petek açık.Petek boyunu daha ne kadar uzatabilirim.Var olan peteklerin 35-38 derecede tükettiği gaz ortada.Komple petekler açıkken de denedim ve petek boyu arttıkça tüketim de arttı.Yoğuşma fazladan açılan peteğin yaktığı gazı amorti etmiyor maalesef.Oda termostatı kullanmayan çok fazla yorum okudum,benden daha fazla petek boyuyla daha az tüketim sağlıyorlar.Bu durumda kombi ile alakalı bir durum bu sanırım.Ben modülasyonlu termostat alsam kombi ayarlanan dereceye ulaşmak için yüksek dereceden yakacak istenen sıcaklığa ulaşınca da en minimuma kıssa da yine gaz tüketecek.Sonra derece düşünce yine alev yükseltecek ve yine alevi kısacak.Bu arada hangi aralıkta tasarruf edecek ki?Ben kombinin orjinal minimumda zaten sürekli yanarak,hem de 35 derecede iken sadece petek ısıtma için 9 metreküpün altına inmediğini gördüm.
    Bir de 180-200 metrekare dubleks evlerde,yalıtım dahi yokken 13-14 metre petekle 50 derecede yakıp 9-10 metreküpün üstüne çıkmayanları okudum.Acaba kombide fabrikasyon kaynaklı başka bir sorun olabilir mi?

• anladım hocam.Ne desem ki güncel fiyatı 5500 lira olan yüksek tasarruf , düşük ses seviyesi, yüksek modülasyonlu bu kombinin haliyle insanlar daha az yakmasını bekliyorlar.Şimdilik tespit ettiğim bu kombi nedense zor iklim şartları, büyük evlere uygun değil gibi.

Can sıkıcı olan ise şuana kadar sorun yaşayan arkadaşlara da adam gibi bir servis denk gelip ,şu seride anakart , yazılımsal,gaz valfi nde kronik sorun var demedi.Yada gaz ayarı yapıp ta düzelten çıkmadı.Bir arkadaşa servis menüsünden min alev boyunu yükseltti serviste en azından pompa ayarıyla dur kalk yapamayan bazı kombileri dur kalk yapar hale getirebildik.

Bizim memleket Gümüşhane.Buderus yetkili bayi 7.500 liraya satıyordu,doğalgaz tesisatını yapan firma Trabzon'dan 6.500 liraya aldı bize.Fiyatını geçtim,kaç tane firma bize 120 metrekare ev,9 metre petek için Buderus'un 30 kw'lık GB 172 i kombisini önerdi,onun fiyatı internette 11 bin liraydı 2 ay kadar önce.Buderus'un kombileri hep modülasyonlu ve durmuyor,termostat ile kullanıyorlar ve diğer kombilere göre daha fazla gaz tüketiyor.Kronik bir durum sanırım.Allahtan o kadar parayı veripte 30 kw'lık olanı almamışım.

• Nommolu N kullanıcısına yanıt
    Buderus 1/10 modülasyonu kombi kullanıcısı olarak talihsiz bir deneyim yaşıyorum.Dur kalk kombiden daha tasarruflu olsun diye şu anki en geniş modülasyonlu kombiyi tercih etmek hatamız olmuş maalesef.Serviste zaten modülasyonu %24'e çekti ve dur kalk çeşışıyordu,ben de madem dur kalk çalışacak %20 modülasyona çektim 1/5 modülasyonlu haliyle kullanıyorum.Gaz tüketiminde hiç bir fark yok,sadece +6 derece çıkabildiği için ev ısınması eski stabil haline göre daha iyi.Kombi yaygın olmadığı için sitesindeki tanıtımına aldandık.Kombiye extra verdiğim paraya değil,bundan sonra kombi ömrünü doldurana kadar yeterince ısınamadan ödeyeceğimiz yüksek faturalara acıyorum...

• Sorduğum sorulara burada kimse yanıt vermemiş olsa da ben Bosch EasyControl akıllı oda termostatı ile ilgili edindiğim bilgileri paylaşayım. Belki ihtiyacı olan biri okuyup dua eder.

Bu arada sorularımın yanıtlarını Bosch’a mail atarak ancak alabildim.

Soru: Sitenizdeki kullanma klavuzunda (https://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/ocs/residential/easycontrol-akilli-modulasyonlu-oda-kumandasi-1099533-p/), bazı yabancı site ve videolarda bu termostatın kombi ile kablosuz bağlantı kurabildiğini okuyup izledim. Bunun için yanılmıyorsam EasyControl RF Key isminde bir parça kombinin altındaki yuvaya bağlanıyor. Termostat da EasyControl Table Stand isminde bir parçaya takılarak adaptör ile besleniyor. (İlgili video:https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DnNfLpfe98Kg%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGIbnvYAGIhkA8aeDS7KTRYsoX8VWdriesOegjdEW-2s6MgFy) Merak ettiğim konu EasyControl RF Key isimli parça Bosch Condens 2300i model kombiye takılabiliyor mu? Yada bu kombi ile EasyControl Oda termostatının kablosuz haberleşmesi mümkün mü?

Cevap: Kablosuz bağlantı imkanı sağlayan kontrol key Türkiye pazarında satışı ve kullanımı bulunmamaktadır. Ülkemizde satılan cihazlara güncellemesi yapılmadı.

Soru: Bu termostatın telefonun konum servisi verileri ve Geo-Fencing sayesinde evden çıkıldığında yada eve gelindiğinde çalışmasını buna göre ayarladığı belirtiliyor sitenizde. Bu noktadaki sorum da şu. Eşimin ve benim telefonumda uygulama kurulu ve konum servisi izinleri var diye düşünelim. Ben evden çıkarsam ama eşim çıkmazsa termostat evde kimse yok diye düşünerek buna göre mi çalışacak. Başka bir markanın akıllı aydınlatma sistemlerinde bu sorunu yaşıyorum. Konu ışık olduğu için çok önemli değil ama termostatta da böyle bir mantık hatası olacaksa çok kullanışlı ve konforlu olmaz.

Cevap: Son kayıtlı kullanıcı evden ayrıldığında etkinleşir. Kayıtlı herhangi bir kullanıcı döndüğünde devre dışı bırakıılır. Bu nedenle daha önce yaşadığınız probleme benzer bir durum yaşanmayacaktır.

Soru: E-TRW akıllı termostatik vana almayı düşünmüyorum. Odaların ısı ve nemini ayrı ayrı görme ve değiştirme ihtiyacım yok. Oda termostatının çalışması için mutlaka bu termostatik vanalardan almam gerekmiyor değil mi?

Cevap: Almanız gerekmemektedir.

Soru: EasyControl oda termostatının dış ortam sıcaklığına göre de çalışabildiğini okudum. Bunun için ekstra bir dış sıcaklık sensörüne ihtiyaç var mı yoksa internet bağlantısı yeterli mi?

Cevap: Dış hava sıcaklığı internet üzerinden alınır, ayarladığınız konum dış hava sıcaklığını belirlemek için kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 25 Ocak 2021; 18:28:7 >

• Merhabalar 97 m2 arakat eve Bosch 2300 i mi 2500 w mu önerirsiniz.
  • mehmeteminsari1 M kullanıcısına yanıt
    2500 paneli çok karışık, 2300 güzel sessiz bir model ama bazı kişiler hiç durmama sorunu yaşadı.2200 gayet güzel yeterli bir model.Rahatlıkla 2200 alabilirsiniz.

2300modeli daha avantajli 2200 modelide alabilirsin.ev 94m2 sonuçda aradaki fark ile ot alirsan paşa gönül kullanirsin

• Cevabınız için teşekkürler öncelikle. Ben çok anlamam kombiden formlardan baktığım zaman birşeyler öğreniyorum. Anladığım kadarıyla 2300 modeli sıkıntılı yani, peki 2200 i alsam salona kablosuz termostat koyup diğer iki odayada danfos vana taksam bu cihaz beni her anlamda tatmin edermi... Yada sizin önerebileceğiniz bir cihaz varmı.

Şahsen tm emin tm bilgi sahibi değilim kombilerde bende okuyarak kavradim bazi şeyleri ama yaşam odasi hariç diger odalara danfoss vana takman faydali olucaktir. Aslinda sıkıntili model değil ama 95m2 ev için baya büyük model modulasyonu cok geniş olan ve fiyati cok yüksek olan model istersen tesisat kombi bölümündeki konu sahibi arkadaş yardimci olucaktir size ..

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda haklısınız galiba gelen firmalarda 20 kW ısıtma 24 kW sıcak su önerdiler. O zaman ben 2200 i alıyım daha verimli olsun, zaten evde 7 metre petek ve 5/7 havlupan
    2200 sizi üzmez hem maddi olarak cebinizdekiyle isterseniz oda termostatı alabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.