|
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (100. sayfa)
-
-
cr 50 ve 100 bildiğiniz üzere modülasyonlu ve malasef kablolu cihazlar.
cr100 de ekstra küçük farklar var diye biliyorum, daha fazla programlama seçenekleri.ve dış hava sıcaklığına bağlı çalışma ,diye biliyorum.Yoksa ikiside aynı temel işlev olarak,yani cr100 e fazladan para vermeyin cr50 yeterli derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Ocak 2021; 18:42:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler cevaplarınız için birşey daha soracağım size.. cr50 model termostatı salona herhangi bir duvara montaj etsek olur demi,yani herhangi bir sınırlama varmı, yerden yüksekliği,kombiye uzaklığı,gibi. -
Benim ev de dubleks,alt katta yatak odası ve banyo var ve petekleri kapalı,merdiven buşluğu ve üst katlarda toplam 6 petek açık,açık olan petek toplamı 6.80 metre.Buna rağmen en soğuk ocak ayında kombiyi 38 derece üstüne hiç çıkarmadım,bazı geceler kombiyi 36 dereceye kıstım yatarken.Aralık ayı sıcak geçmesine rağmen kombi komple 35 derecede yandı ve 530 TL fatura ödedim.Ev müstakil yalıtımlı,çatı kapalı ve izocam serili.Ev ısısı 20-21 arası idi, geceleri daha soğuktu.Benim kombi 1/10 modülasyonlu Buderus GB 122i.Yani siz bana göre çok şanslısınız hem ısınmışsınız hem de bize göre çok az fatura ödemişsiniz.Benim kombi hiç durmuyordu,servis modülasyonu %24 yaptı ben sonra bunu dur kalkı azaltmak için %20 yaptım şimdi dur kalk çalışıyor ama hâlâ çok yakıyor.Kombiyi 40-45 derecede yakmam demek 1000 lira faturayı gözden çıkartmam demek.Siz kombinizde her hangi bir ayarlama yaptınız mı,nasıl hem iyi ısınıp hem de az fatura veriyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim ev de dubleks,alt katta yatak odası ve banyo var ve petekleri kapalı,merdiven buşluğu ve üst katlarda toplam 6 petek açık,açık olan petek toplamı 6.80 metre.Buna rağmen en soğuk ocak ayında kombiyi 38 derece üstüne hiç çıkarmadım,bazı geceler kombiyi 36 dereceye kıstım yatarken.Aralık ayı sıcak geçmesine rağmen kombi komple 35 derecede yandı ve 530 TL fatura ödedim.Ev müstakil yalıtımlı,çatı kapalı ve izocam serili.Ev ısısı 20-21 arası idi, geceleri daha soğuktu.Benim kombi 1/10 modülasyonlu Buderus GB 122i.Yani siz bana göre çok şanslısınız hem ısınmışsınız hem de bize göre çok az fatura ödemişsiniz.Benim kombi hiç durmuyordu,servis modülasyonu %24 yaptı ben sonra bunu dur kalkı azaltmak için %20 yaptım şimdi dur kalk çalışıyor ama hâlâ çok yakıyor.Kombiyi 40-45 derecede yakmam demek 1000 lira faturayı gözden çıkartmam demek.Siz kombinizde her hangi bir ayarlama yaptınız mı,nasıl hem iyi ısınıp hem de az fatura veriyorsunuz?
-
iç duvarlardan birine , yerden yaklaşık 1.5 metre kadar yukarıda , direk güneş görmeyecek,petek yakını vs. olmayacak bildiklerim bunlar.Kablolu olduğu için mesafe farketmez.Elektriği kombiden alıyor zaten.Kablolama da size ait servis gelmeden kendiniz çektirmeniz gerekiyor.Genelde 0.75 mm kablo öneriliyor.
Kombinin modülasyonu %20 ile çalışırken ilk kez kombiyi 45 dereceye aldım,kombi 51 set değerine ulaşıp dinlenmeye geçmeliydi ama 1 saatten fazla yanmasına rağmen 48.8 setini geçemeden sürekli o derecede yanmaya devam etti ben de modülasyonu %24'e çıkardım ve kombi o zaman +6 setine ulaşıp dinlenmeye geçebildi.Yani kombiyi 50 dereceye ayarlasam sanırım %24 modülasyon da +6 setine ulaşamayacak.Buderus GB 122i kombi gerçekten çok ilginç,hiç bir şey anlamadım.Modülasyonu en düşük %10 modülasyon da durmadan da çalışsa ,%16,%20 veya %24'te olup dur kalk yaparak da çalışsa yakıtta hiç bir değişiklik yapmıyor.Sadece derece değişince yakıtta değişiklik oluyor ama 6.80 metre petekte 38 derecede henüz günde 9-10 metreküpün altına düşemedik.yanan 6 peteğin hepsinin yanması da zaruri o yüzden kapatamıyorum.Altta sadece yatak odası petek ve havlupanı,üst katta da havlupan kapalı.
-
Çok teşekkür ederim. -
aynen benimde bazen 44 te takılıp kalıyor.Şuan benim 2300 %12 de vınn diye ses yaptığı için %16 ya aldım.derece 42 de, alt eşik -5 ,brülör kilitlenme 14 dk da.
şuan 40 dk kadar çalışıp 14 dk duruyor.
2200 i w modelinin,24 kW Isıtma ve 25 kW Sıcak Su Isıtma Kapasitesi olan modelini almak daha mantıklı ozaman 2300 almaktansa. -
Yazdığım gibi kombide hiç bir ayar ya da termostat vana vb. şey yok. Pendikte Bosch satıcısı idi konuştuğum kişi, hiç bir şey yapma kombiyi kapatma petek kapatma sadece reglaj yap dedi. Kombi sürekli çalışıyor bazen göstergesi kararıyor sanırım o zaman alev kısıyor ya da sadece pompa çalışıyor. Hiç müdahele etmiyorum,sistem ısısını ayarlıyorum. Genelde günlük 5,5-6,5m3 arası yakıyor. Isıyı arttırınca tabi daha fazla çıkıyordur. Ben kombiden aşırı derecede memnunum dediğim gibi babamda çok memnun.
-
aynen hocam 2200 daha stabil.Sıcak su gücü de abartı zaten 2300 ün ve çokta stabil sıcak su vermiyor.
2200 alın sizi fazlasıyla memnun eder.
ekran kapalıyken alev de olmuyor hocam ve baca fan ıda duruyor.tek pompa çalışıyor.
Sizin kombiden kullanan ve modülasyonu geniş kombilerde hiç bir servis ayarı ve pompa kademesi değişikliği yapmadan hem de dubleks evde kombinizin durmuş olması çok ilginç.Sizin kombide mi yoksa bizlerdeki kombilerde mi sorun var acaba?Hem de o kadar az yakıtla dubleks ev ısıtabiliyorsunuz🤔
bende şaşırdım valla.Dün akşam 12 de %20 yaptım kazan set değeri 42 , pompa 1. kademe.kombi 14 dk durup 15 dk kadar çalışıyordu.Az önce baktım 24 saatte 7.40 m3 yakmış.İçerisi 24 ama dışarısı da 10 derece.
Bir ayar tutturamadım ama modülasyon yükseltmek gerçekten tüketime pek etki etmiyor gibi.
Hocammm eger 24 saate 7,5 tüketim yaptiysaniz,Bnm kombi yani daikin kombide 42 ayarli sabah 9 akşam 8 geldigimde 3.5 tüketim yapmişti ve sabit calişiyo kendini kapatmadan devam ediyor.Kisacasi şalt degerine kapatip durmasi tekrar calişmasi vs yapsada yapmasada ayni hesaba geliyo belki 1 m3 fazla olabilir ama üstü değildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evin kaybettiği ısı değimediği için yakıtın farketmemesi normal, modulasyonu % olarak arttırınca kombi aynı kaybı daha kısa sürede yerine koyup kapanıyor, modulasyon % olarak azalınca ancak kayba yettiği için kapanmıyordur, olay bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BB257CC19
Sizin kombiden kullanan ve modülasyonu geniş kombilerde hiç bir servis ayarı ve pompa kademesi değişikliği yapmadan hem de dubleks evde kombinizin durmuş olması çok ilginç.Sizin kombide mi yoksa bizlerdeki kombilerde mi sorun var acaba?Hem de o kadar az yakıtla dubleks ev ısıtabiliyorsunuz🤔Söylediğim gibi kombinin işine karıştığım yok,pompa kademesi ayar filan yapmadım. Ben kombiyi açarım bir daha kapatmam. Sistem ısısını ayarlıyorum. Çoğunlukla 33 işimi görüyor havalar soğursa 36-40 en fazla. Arada bir kendisini kapatıyor ekran kapanıyor. Termostat filan yok hem nereye koyacam benim eve gereksiz. Evin altı başka üstü başka zaten ısı farkı da var. Tüm odalar açık tüm petekler faal. Bence fazla kurcalamışsınız kombiyi.
-
çok güzel valla nazar değmesin hocam.İl ilçee neresi hocam? Ortalama iç dış sıcaklık lar?
İstanbul/Tuzla. İç,dış ısı :) Aynı her yer pek fark yoktur sanırım. İşin o taraflarına girersen bitmez vallaha. EV hangi cephe,Güneş alıyor mu,alt kat dolu mu boş mu,alt komşu az mı yakıyor çok mu,yalıtım var mı,pencereler ne durumda,bina yeni mi eski mi,yalıtım var mı? Nemim söylediğim net. Kombi sabit ısıda gayet makul tüketim yapıyor. Gerisini zaten herkes durumuna göre ayarlasın. Bence yok pompayı kıstım,yok termostat taktımla olmaz bu işler. Asıl bileşenler ne durumda?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X