Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.298
Cevap
20
Favori
173.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani içerisi kaç derece hocam kısaca?

Şimdi bana göre 20 22 arası kimse ısınıyorum demesin dışarısı 0 dereceyken zaten benim ev 19 20 dereceden aşağıya inmez.

Yalıtımın çok önemi var bunu kimse inkar etmiyor ancak 2300 de aşırı tüketimden birçok kişi mağdur.Tabi ben dahil insanların evinde mi yalıtımında mı yoksa ısınma alışkanşıkların da mı yoksa kombilerde mi sorun var bunu bulamadık işte.

Evet düşük ısı da ısınabilmek güzel birşey, geçtiğimiz aylara da bende 40 derece kazan ısısında içerisi 24 derece çok iyi tüketimde 5 m3 lerde diye hava atıyordum ama havalar uzun süredir 0 derecelere yakın seyretmeye başladığındam beridir oyun değişti 7 m3 leri geçmeye başladı.Evet kabul ediyorum benim ev 3. kat açık cephe, 4 m2 fransız balkon ki sokağın sesi içeride zaten belli ki ısı yalıtımı da kötü, üzerine evin üstü yarısı açık teras , salonda da 2 m2 balkon pvc kapı . bir sürü olumsuz etken var.Bina 2015 yapımı sözde mantolama var ama hikaye.

Birde şunu tespit ettim düşük ısıda ısınamadıktan sonra petek uzunluğu da fayda etmiyor.Aksine tüketimi artırıyor.

Evet meraklıyız , daha düşük paralara zorunlu ihtiyaç olan ısınmayı sağlamaya çalışıyoruz ama biz tasarruf edelim ekonomik ısınalım derden hergün zam geliyor.Suçlusu bizzek evin içinde tezek yakalım daha ne diyeyim hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 2 Şubat 2021; 20:48:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bu modelinde su doldurma vanasi condense 2500 le aynimi eger ayni ise sizde vana basliklari ne durumda bizim 4 evin butun vana basliklari plastik yerinden kiriliyor o kadar dandik mal yapmislarki servis hatasinida kabul etmiyor

• kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları

bu şekilde dandik türden, sözde güçlendirilmiş yazıyordu broşürde birde, ortadaki plastik kısımdan bahsettiler heralde.

Bildim bilesi Bosch buderus grubu bu saçma musluğu kullandı ama bu sene değiştirmişler diye duydum.Normal çevirmeli güzel bir tasarım yapmışlardı.

Hatta arkadaşın biri kırmış ,servis 300 küsür lira istemişti.Arkadaş epey şikayet etti ,şikayetvar.com a yazdı parasını geri aldı.

Açıkçası yılda en fazla 2 kere su bastığım için pek önemsemedim ve bilerek aldım.Biraz nazik kullanımla sorun olmuyor ama kireçten vana yapışır ,kullanıcı da pense vs. ile sertçe çevirmeye kalkarsa kırılıyor malasef.

Merhaba,
    Vanaları açıp kaparken mümkünse zorlamadan açıp kapamaya çalışın. Vanada zorlanma varsa bence servis çağırın, elinde kalacaksa servisin elinde kalsın. Sonra alakası olmasa bile kullanıcı hatası diye size kalıyor olay bizim ülke şartlarında.

Aslında Bosch TT bu konuda servislere talimat vermeli, her ne şart altında olursa olsun cihazın vanası kullanılamaz duruma geldiği için kullanıcı tarafından servis yardımı talep edilirse bila bedel yeni tasarım vanalar ile değişim yapın diye. Çünkü görülüyor ki bu vanalarda düşük mukavemet kaynaklı üretim hatası olması oldukça yüksek ihtimal.
  • arkadaslar condesce 2500 deki tamamen ayipli mal ama bosch bunu kabullenmiyor bende sikayet var yazdim facebook sayfasina her yorumun altina yaziyorum insanlar bu firmaya bulasmamali bence kendi hatali uretimini bile kabul etmiyor

açıkcası bir vana için markanın asıl sağlamlığı ve performans ını ezip geçip bulaşmamalı şeklinde yorumu doğru bulmuyorum.Haklısınızdır ancak bu tarz durumlarda eca , Demirdöküm özellikle baymak ile karşılaşsaydınız heralde ısyan edersiniz diye düşünüyorum çünkü Bosch müşteri hizmetleri gerçekten iyi.

• meeb kullanıcısına yanıt
    4 tane daireye aldik ayni model hepsinde ayni sorun ve sikayet. Var comdada ayni sikayetten onlarca sikayet var ve hic birini cozume kavusturmamis kronik bir sorun bu fabrika hatasi ayipli mal musteri hizmetleri gercekten cozum odakli degil bunun cozumu ile kronik sorunu kabul ediceklerini bildikleri icin ve piyasada duyulacagi icin kabul etmeiyorlar

dediğim gibi haklısınız , ben zaten alırken en büyük çekimcem de bu aptal vana tasarımıydı.Çokmu zordu yani basit yuvarlak bir tasarım yapmak anlamıyorum.

Sn. Meeb,

Bosch 2300i le yaşadığınız bunca deneyim sonra bugün kombiyi yenileme imkanınız olsaydı hangi kombiyi alırdınız.

• alihoca A kullanıcısına yanıt
    Açık konuşayım Edirne de havalar eksi leri görünce burada bahsedilen aşırı tüketim konusunda sorun yaşayan arkadaşlara hak verdim.Edirne de birkaç hafta önce havalar - 3 leri gördü benim kombi günlük 9 m3 civarı gaz yakmaya başladı.Ne yaptıysam düşüremediğim gibi içerisi de 23 dereceleri geçemedi.

Tabi bunda evin üstünün teras olması ,üst kat olmam ,yan duvarın poyraza bakması, dandik pvc ler vs. vs. bir sürü etken var.Ama şöyle de bir gerçek var ki eski kombin en olumsuz koşulda bile daha az yakıyordu.

Sorunuza gelirsek 2300 alırken warmhause enerwa 24 ve ewa 24 arasında kalmıştım.Sanırsam enerwa24 alırdım .

2300 ile son yorumum evinizde yalıtım zaafiyatı varsa 2300 almayın ,hele soğuk iklimde olanlar almasın hatta yüksek 1/10 , 1/8 gibi modülasyonlu kombiler almasınlar.2300 ün hakkını yemeyeyim bu tarz şikayet ler yüksek modülasyonlu tüm marka modellerde var diye duydum.

Binlerce teşekkür ediyorum. İşin gücün rast gitsin inşallah.

• alihoca A kullanıcısına yanıt
    ne demek rica ederim.Hayırlı güzel günler.

• Not düşeyim modulasyonlu yoğuşmali kombilerin balkonda değilde mutfakta olmasina yanaym hem kombi hem daha verimlimin mutfak tercih edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

28 Ocak-26 Şubat arası 29 günlük tüketimim 163 metreküp oldu bu dönem. Ankara'da 1 hafta 10 gün kadar sağlam bir soğuk hava dalgası vardı. Tüketim beklediğim gibi geldi.

Bu kombiyi almayı düşünenler için benim tavsiyem ilk olarak bu kombiyi oda termostatsız kullanacaksınız verim alma ihtimaliniz çok düşük üzülme ihtimaliniz çok yüksek. Oda termostatını da mümkünse öğrenme modlu veya modülasyonlu seçerseniz hem verim hem konfor açısından daha sağlıklı olacaktır.
    İkincisi yalıtım, evinizin cephe durumu ve konumu önemli. Eviniz güney-doğu-batı cephelerinden en az ikisini görüyor, ara katta bulunuyor ve yalıtımınız da ortalama seviye veya üzerinde ise bu cihaz on numara iş yapar sizi üzmez. Bonus olarak üçüncüsü, kombinin peteklerinizde termostatik vanaların kontrolü ile su dolaştırmasını sağlarsanız bu ekstra bir güzellik olur ki sonuç sizi fazlasıyla tatmin eder.

Isınma maliyetine ek olarak, stabil ısınma konforu ve sıcak su konforu olarak da bu cihaz sizi üzmez.

Sonuç olarak her ne kadar kombi kağıt üzerinde modülasyon oranı ve diğer özellikleri ile oldukça iyi görünse de, yukarıda belirttiğim durumlar haricinde kullanımınız olursa fatura maliyeti olarak hayal kırıklığı yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

• Katılıyorum 👍

Merhabalar. warmhause olumlu ürün yorumlarini epey görüyorum bu aralar. Diş ortam isi sensörü falan gayet güzel ama modulasyonlu olmayan kablolu ve kablosuz oda termostatlari var. Bu epey tezat olusturuyor kaliteli kombileriyle. Yaniliyormuyum?

Merhabalar. warmhause olumlu ürün yorumlarini epey görüyorum bu aralar. Diş ortam isi sensörü falan gayet güzel ama modulasyonlu olmayan kablolu ve kablosuz oda termostatlari var. Bu epey tezat olusturuyor kaliteli kombileriyle. Yaniliyormuyum?

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.