Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.298
Cevap
20
Favori
173.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şunuda belitmekte fayda var müteahhit kalorifer tesisatını eski sistem yapmış mobil sistem deil yani bu sistem sıkıntı yaratmaz umarım verim konusunda.
  • mehmeteminsari1 M kullanıcısına yanıt
    sıkıntı olmaz.Halen imkan varsa petek metrajını uzatabilirseniz çok iyi olur .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada yazayım, geçenlerde kaynanamların gb062 a6 hatası vermeye başladı.Buderusçu başka bir arkadaş geldi benim kombiyi açan değil.Neyse bujileri , iyanizasyon çubuğunu değiştirdi epey test etti.Bende fırsat bulmuşken 2300 den konu açtım.Tutulan bir model artık gb062 nin yerini alacak neredeyse yani okadar çok satıyor dedi.Durmama ,aşırı yakıt tüketimini sordum.Edirne ve trakya bölgesinde hiç rastlanmadığını duymadığını söyledi.Sadece bendeki bir önceki nesil kırmızı çevirmeli düğmeli pompada sorun yaşamış birkaç kere.Değiştirmek zorunda kalmış.Kombi çalışıyor ama sirkülasyon çok düşük oluyor dedi.Yeni nesil digital wilo da sorun görmemiş.

Kaynanamların gb062 ise 20 dk sonra yine hata verdi.Buji ve iyanizasyon çubuğundan olmadığınu anlayınca söktü.Kazanı söktü epey kireç çıktı.İlginçtir Edirne suyu çok kireçli değil ve 1.5 sene önce komple bakım yapılmıştı.Bosch buderus ların kazan kanalları küçük olduğuna malasef sık rastlanır bu soruna dedi.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Bizim burada da kireç aşırı derecede fazla. İnananın kafam allak bullak oldu hangi kombiyi taktırsam bilemedim.2300 veye 2200 modelini alsam çok sıkıntı yaşar mıyım kireç komusunda acaba.
    Petek konusu şu şekilde
    Salonda 600x2000
    Mutfak 600x1200
    Yatak odası 600x1200
    Çocuk odası 600x1000
    Antre 600x500
    Banyo 5/7
    Birde kapalı balkonum var (cam balkon) ordada 600x1000 petek var bu petekler azmı gelir yer izmir.

Şöyle ki Bosch buderus alüminyum silisyum alaşım silindirik bir kazan kullanıyor.Avantajı çelik kazanlara göre daha çabuk ve verimli ısı transferi sağlaması.Ama dezavantajları da var kazan küçük ve büyük evlerde yetersiz kalıyor cihazlar en önemlisi ise kireçi mıknatıs gibi çekiyor.

Ancak şuda var çelik kazanlarda tıkanıyor ve çoğu durumda açılamıyor bile.Bosch buderus kazanları ise parça parça olduğundan kolay şekilde açılıyor tıkansada.Zaten yoğuşmalı kombiler bakım konusunda hassas, klasik kombilere 5 yılda bir bakım gerekirse yoğuşmalılara 2 ,3 yılda bir kesinlikle bakım gerekiyor.Bunda da dikkat etmeniz gereken mutlaka kazanın ve plaka eşanjör ün de sökülerek temizlenmesi .

Alaşım kazan ve çelik kazanların çatlama olasığı ise bir çok ustanın görüşü tabi ki çelik kazanlı markaları tavsiye ediyorlar ama kazanı çatlayıp patlayan da Bosch buderus görmediklerini söylüyorlar.Tabi bu alaşım kazan klasik alüminyum kazanlardan çok çok daha sağlam yapıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 30 Ocak 2021; 1:28:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

m2 olarak yzmadığınız için bilmiyorum ama genel anlamda fazlasıyla yeterli buldum.İzmir de ılıman bir bölge olduğundan sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum.Ama yine de birkaç tesisatçı ile görüşün.Bu arada biliyorsunuzdur kombileri servisleri takmaz sizin tesisatçılara taktırıp akabinde servisi aramanız gerekir.Bu anlamda Internetten almanız daha ucuz olur.

Eve gelen mühendislik firmaları ara kat ve yeni bina olduğu için yeter dedi **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları bu fiyatlar nasıl sizce.

6 metre civarı peteğiniz var, izmir ve arakat olması nedeniyle yeterli gibi olsa da sonrasında sorun yaşamamak için oda metrekarelerine göre hesap yapmak daha mantıklı olacaktır. Örneğin salon 2 metre petek var ama 30 metre ise sıkıntı yaşatabilir. Tabi izolasyon durumu çok önemli.

2500 örnek verirsek

gittigidiyor
    Bosch Condense 2500 W 24 Kombi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/bosch-condens-2500w-yogusmali-kombi-24kw_pdp_646510910

Bosch Condens 2500 W 24 kW 20.000 Kcal/h Yoğuşmalı Hermetik Kombi 4.990,00 TL yerine 4.598,00 TL
    www.n11.com
    Bosch Condens 2500 W 24 kW 20.000 Kcal/h Yoğuşmalı Hermetik Kombi Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/bosch-condens-2500-w-24-kw-20000-kcalh-yogusmali-hermetik-kombi-1050765?magaza=bayidenkombiBosch
    Condens 2500 W 24 kW 20.000 Kcal/h Yoğuşmalı Hermetik Kombi 4.990,00 TL yerine 4.598,00 TL
    www.n11.com
    Bosch Condens 2500 W 24 kW 20.000 Kcal/h Yoğuşmalı Hermetik Kombi Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/bosch-condens-2500-w-24-kw-20000-kcalh-yogusmali-hermetik-kombi-1050765?magaza=bayidenkombi

4500 liraya alınır.Aradaki fark için ne iş yapılacak? Standart olarak yazayım ,proje 600 civarı,kombi montajı küçük şehirlerde 350 , 400 ,büyük şehirlerde 250 ,300 arasıdır, kombi dolabı 200, demir doğalgaz tesisatı ortalama daire içi 500 lira falandı diye hatırlıyorum, petek montajı da yapılacaksa petek başı 100 lira civarı. Bunun dışında tesisata eve göre değişir rakamlar.Siz neler yapılacağını yazarsanız buradaki arkadaşlar daha iyi kıyaslar .

• Herkese merhaba,

28 Aralık-28 Ocak arası 31 günlük doğalgaz tüketimim 218 metreküp geldi. Üst katım yaklaşık 2 haftadır boş ve OT ilk iki hafta sabit 23'de, sonraki iki hafta sabit 22'de ayarlıydı. Bir de son iki hafta salonun TRV'lerini 1-2 arası konumda bıraktım ve salonu kapattım. Birkaç gün haricinde salon petekleri de hiç devreye girmedi sayılır. 424 lira fatura ile Ankara'da en sıkıntılı 2 aydan birini atlattık:) Şubat'ı da geçirdik mi pik noktasından düşüşe geçeriz artık.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Salon 27 m2 2 metre petek var
    Mutfak 15 m2 1.20 petek var
    Yatak odası 15 m2 1.20 petek var
    Çocuk odası 10 m2 1 metre petek var
    Antrede 50 cm petek var bunuda tam salonun girişine kapının dibine takmışlar
    Balkondada 1 metre petek var
    Evin izalasyonu iki tuğla arası strafor koymuşlar
    Salonu klimayla en soğuk günlerde 25 e alarak tek cubuk fanla çok rahat ısıtıyoruz.
    ortalama 10 m2 odaya 1metre uzunluk ,60 cm yükseklik hesap edilir.Sizinde ölçüler ılıman ve yalıtımlı bir ortama göre yeterli sayılır.

Yapılacak işler.
    Kombi ve kombi montajı, (dolap istemiyorum),GFS marka daire içi gaz tesisatı,flex montajı,proje,gaz açımı,oda termostadı cr50
    flex boru tesisat sevmiyorum açıkcası gerekte yok bence.Ayrıca gaz kaçağı olasılığı daha fazla.

Son olarak fiyat gerçekten çok geldi bana.Şahsi fikrim başka başka firmalardan teklif alın.Kombiyi de Internetten alın derim.

• Bu kombiyi geçen yıl almıştım. EV dublex 9 petek var,2 havlupan. Alt katın peteklerini yarı kıstım,üst kat full açık. Oda termostatı petekte termostatik vana ıvır zıvır yok (bosch servisi acele etme işi kombiye bırak çalıştır bak lazımsa alırsın demişti). Hava iyiyken sistem suyu 32-33-34 derecede sürekli yanıyor,hava İstanbul'da geçen hafta -6 gördü o sıralarda 40-42 dereceye çıkardım. Evde her oda açık ısı alt kat 23-24 üst kat 21-22 derece acayip memnunum. Geçen ay 368 Tl ödedim,önceki ay 259 TL. Babama da aynı kombiyi almıştım o da aynı şekilde yakıyor evi net 130m2 rahat var o da memnun. Kullanan için evin konumu alt üst kat dolu boş işi değişir tabiki.

• ccecy kullanıcısına yanıt
    Bosch 2200 i den memnunsunuz yani doğrumu anladım.

2300i w kombi.

Tekrar merhaba oda termostatı kablolumu daha sağlıklı kablosuzmu.
    kablolu kablosuz fark etmez.Kablosuzlarda da zaten verici ünite ,alıcı üniteye sinyal gönderir ,alıcı ünitede kombiye kablo ile bağlanır.Kablolularda direk kombiye bağlanır.

iyi bir oda termostatı hassiyeti önemlidir. 0.1 derece olanlar iyidir en önemlisi on off olanlar yani kombiyi aç kapa şeklinde yönetenler ise mutlaka öğrenme modlu olmalıdır.

Bunun dışında modülasyonlu dediğimiz kombinin kazan sıcaklığını ,ortam sıcaklığına göre ayarlayanlar ise bambaşka bir dünyadır.Onlarda zaten kombi markasına bağlılık olduğu için iyi kötü demek doğru olmaz.Çoğu durumda hassasiyeti güzel öğrenme modlu on off termostatlar yeterli oluyor birçok kullanıcı için.

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.