< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (133. sayfa)

-
-
2300de servis menüsü reset ile sıfırlanmıyor.Servis menüsü içinden sıfırlamak gerekiyor.Muhtemelen 2500 için de öyledir.DAha doğrusu ne aptal kombiler gördüm hiç birinde reset ile servis menüsü ayarları sıfırlandığını görmedim.
-
Teşekkürler hocam.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bosch 2500 aldım montajı yapildi.Ek garanti 2 yıl 450tl, 4 yıl 900 TL. Tavsiye edermisiniz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. 2 yıldır bu kombiyi kullanıyoruz.yazın ya da hava sıcakken kullanmak istemiyoruz. Petekler çalışmazken sıcak su modunda gürültüden durulmuyor. Servis çözüm üretmek yerine zamanla azalır sistemde hava var vs bahanelerle geçiştiriyorum. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa yardım ederse çok sevinirim. Sesi video olarak aşağıya yükledim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meram2009 -- 5 Kasım 2020; 0:19:35 >
konfor modu açık sürekli sıcak su üretimi yapılıyor sanırsam.eco moda alın
-
İlginiz için teşekkürler. Konfor mod hiç kullanmadık. Sürekli eco modda kullanılıyor. Böyle Bi kombi görmedim petekler aktiften sıkıntı yok. Ama yaz dönemi rezalet, gören bu nedir diyor. Bunu gören kesinlikle bu kombiyi almaz. Ben de bu sesten dolayı kimseye öneremiyorum.bir de +4 yıl ek garanti yaptırmıştık.daha 5 yıl garantide ama servis ile olacak gibi değil.
quote:
Orijinalden alıntı: meram2009İlginiz için teşekkürler. Konfor mod hiç kullanmadık. Sürekli eco modda kullanılıyor. Böyle Bi kombi görmedim petekler aktiften sıkıntı yok. Ama yaz dönemi rezalet, gören bu nedir diyor. Bunu gören kesinlikle bu kombiyi almaz. Ben de bu sesten dolayı kimseye öneremiyorum.bir de +4 yıl ek garanti yaptırmıştık.daha 5 yıl garantide ama servis ile olacak gibi değil.
bize doğalgaz bu yıl gelecek bu kombiyi düşünüyordum yazın kapatmıyor musun kombiyi..sürekli çalıştırmak mı gerekiyor ki
-
Yazın kapatılırsa sıcak su ihtiyacınızı nasıl gidereceksiniz.yaz dönemi için sadece petekler devre dışı bırakırsınız kombi yine açık olur. Sıcak suyu açtığınız zaman çalışır o kadar. Bu ses sizi rahatsız etmeyecekse alabilirsiniz. Bir de alırsanız ne zaman olur bilmiyorum c6 arıza kodu alacaksınız. Fan motoru arızası oluyor. Benimki 10.gün oldu. Servis değişti. Şuan sorun yok. Bilginiz olsun. Taktırırken servise söylersiniz kullanıcı hatası diye sizden ücret talep etmesinler.
Selam arkadaşlar kombiyi açtırdık servis gelip açmadı tesisatı yapan firma konuştu açtı anlamadım şahsen neyse şimdi gündüzleri sıcak şuan için sadece akşamları gerek duyuyorum yakmaya gündüzleri düğmeden basıp kapatalım mı yoksa en düşük derece de yansın mı? Birde en son odada ki petek hiç ısınması galiba havası falan var aldık ama değişen bir şey olmadı elemanları geri çağırdım bu elemanlar gelmeden dene dediğiniz bir şey var mı?
-
Arkadaşlar merhaba. Çok sıcak olan bir odama termostatik vana taktım. Vana bağlantı noktasından hiçbir damlama yok ama işe gidip geldiğimde ya da yatıp kalktığımda bağlantı noktasında çiğ damlası gibi çok az bir damla görüyorum. Dediğim gibi yere hiçbir damla düşmüyor. Sizce bağlantı noktasında su kaçırma var mıdır yoksa içinde bir miktar su kaldı da onu mu dışarı atıyor. Kombiyi ve petekleri çalıştırdığımda da herhangi bir damlama ve su kaçırma olmadı.
-
muhtemelen keten veya teflon bant kullandıysanız bir defalığına mahsus içine su alarak şişme yaptı. 1 defalığına yapabilir damlama yapmıyorsa sorun yok
Evet teflon bant kullandım. İçine su alması düzgün yapamadığım anlamına mı geliyor teflon sarma işlemini? Şişme yapması bantın boşlukları doldurmasını mı sağlıyor? Hiç damlama yapmadı ama bir iki defa bağlantı yerinde minik damlalar gördüm. Ne kadar sürede tamamen geçer peki bu damla? Yani ne olursa montaj işleminde hata olduğunu ve işlemi daha sağlıklı bir şekilde tekrarlamam gerektiğini düşünmem gerekiyor?
-
hocam bahsetmiş ancak yine de bildiğimi aktarayım sıcak su tesisatları için kırmızı veya siyah renkte sıvı çontalar var onlardan kullanıyor tesisatçılar genelde.
Birde suyunuz kireçliyse zaten 1 haftaya sorun kalmayacaktır.Kireç boşlukları doldurup kesiyor sızıntıyı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında sıvı conta kullanacaktım ama bir videoda usta bu contaları gaz firmalarının kabul etmediğini çok sert yapıda olduğunu felan söylemişti. Ben de sanırım ondan etkilendim, bir sıkıntı olabilir düşüncesiyle kullanmadım :) Birkaç gün daha takip edeyim kesilmezse artık çıkarıp sıvı conta sürerim ne yapayım :)
-
Hayırlı günler arkadaşlar, Bosch condense 2500 24 kw kullanıyorum. 145 metre kare 8 metre petek var . Ev gün boyunca güneş görüyor. Kombiyi 36 derecede yakıyorum günlük 9 metreküp doğal gaz tüketiyor bana biraz fazla gibi geldi. Siz de tüketimler ne durumda
-
Arkadaşlar merhaba. Kombiler konusunda bilgisizim.
Size birkaç sorum olacak.
Elimde 5 yıl önce Bosch Condens 2000W marka, ZWB24-1AR23S6400 modelinde bir kombi var
Bu kombi yoğuşmalı olarak geçiyor.
yarı yoğuşmalı,yoğuşmalı,tam yoğuşmalı ve de çift yoğuşmalı diye kavramlar var, bu saydığım kavramların dördü de ayrı şeyler mi?? yoksa mesela tam yoğuşmalı ile çift yoğuşmalı aynı şeyler mi??
Son olarak elimdeki kombiden kullanan veya sağladığı verim konusunda bilgisi olan var mı??
Herkese iyi forumlar
-
Yarı yogus mali ve yogus mali diye iki tip var.yarı yogus mali pek tavsiye edilmez eski teknoloji.yogus mali kombiye tam yogus mali da denir.
çift yoğ tabiri alarko'nun reklamlarda sunduğu bir özellik. kullanım suyunu ısıtan plakalı eşanjörde de yoğ yapabildiğini söylüyor bu sadece alarko kombilerde var
alarko istisnasını bir kenara koyarsak
piyasadaki yoğ kombiler ikiye ayrılır
tam yoğ (premix) piyasadaki tüm premix yoğ kombiler bu kategoriye girer
2 eşanjörlüdür premix eşanjör (kocaman bir eşanjördür) ve kullanım suyu için plakalı eşanjör
işte bu kocaman dediğim eşanjörde hem yoğ hazırlanır hem kalorifer için su ısıtılır, frekans kontrollü fan sayesinde
en optimum şekilde yoğ oluşturulur
son nesil modülasyonlu pompalarla beraber artık ufak tesisatlarda kombi suyu daha yavaş gönderir
böylece su daha da soğumuş olarak döner bu da yoğ faydası var
premix yoğ kombilerde
anakart+modülasyonlu pompa+modülasyonlu fan üçlüsü arasında en optimum şekilde iletişim protokolü düzenlenerek çalışma düzeni oluşturulur
yarı yoğ 3 eşanjörlü kombiler: plakalı eşanjör+ana bakır eşanjör+yoğ eşanjöründen oluşan bildiğimiz normal konvansiyonel yoğuşmasız kombiye küçük yoğ eşanjörü takılması suretiyle üretilmiş eski teknoloji kombiler, erp yönetmeliğine göre yarı yoğ kombiler piyasadan kaldırılıyor mesela bosch'un sitesinde artık bosch condens 2000 bölümü yok kaldırmışlar
yalnız şöyle bir istisna var bosch condens 2000 ve buderus gb12 (ikiside aynı kombidir) az önce yazdığım 3 eşanjörlü yarı yoğ kombilerden değildir bu kombilerde plakalı eşanjör yok, kullanım suyunu, ana eşanjör hazırlar yani kalorifer tesisatında dolaşan suyu ısıtan eşanjör. kağıt üstünde yarı yoğ kombilerdir ama 1 eşanjörü eksiktir. yarı yoğ kombiler normal yoğuşmasız kombi mantığıyla çalışır. biraz karışık bir konu ama kabaca farklar bu şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 13 Kasım 2020; 17:55:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X