Şimdi Ara

Bosch Home Professional

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
13.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çamaşır makinası almayı planlıyoruz ama 2 model arasında kaldık. Bu Home Professional serisinin diğer serilerden farkını tam olarak anlayamadım.
    WAY 24840TR Home professional yada WAS 28840 TR Ecologixx 8 I-DOS. Bunların birbirlerine karşı üsütünlükleri nelerdir? 2 kişilik bir aileyiz, çocuk felan mevcut değil. Ayrıca WTY 86860 TR Home Professional Kurutma makinasıda düşünüyoruz. Bu çamaşır makinalarından hangisi daha mantıklı yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeLiBoN

Merhabalar,

Çamaşır makinası almayı planlıyoruz ama 2 model arasında kaldık. Bu Home Professional serisinin diğer serilerden farkını tam olarak anlayamadım.
    WAY 24840TR Home professional yada WAS 28840 TR Ecologixx 8 I-DOS. Bunların birbirlerine karşı üsütünlükleri nelerdir? 2 kişilik bir aileyiz, çocuk felan mevcut değil. Ayrıca WTY 86860 TR Home Professional Kurutma makinasıda düşünüyoruz. Bu çamaşır makinalarından hangisi daha mantıklı yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer

Şimdiden teşekkürler.

dostum ıkı serıde aynı kalıtede.ama programları menu lerı tasarımları bırde aqua stop olayı home professi. Mevcut.ben olsam home prf. Serısını alırdım.nıye dıye sorarsan program alternatıfı cok,daha sık,lcd ekranı daha kapsamlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Merhabalar,

Şimdiden teşekkürler.

dostum ıkı serıde aynı kalıtede.ama programları menu lerı tasarımları bırde aqua stop olayı home professi. Mevcut.ben olsam home prf. Serısını alırdım.nıye dıye sorarsan program alternatıfı cok,daha sık,lcd ekranı daha kapsamlı.

bocshun sitesine göre home professional serisinde aqua stop yok . Onun yerine çok katlı koruma var ki bu da was serisini waya göre ustun kılıyor. Way serisi 1200 devir iken was 1400 devir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Merhabalar,

Şimdiden teşekkürler.

soylemeyı unuttum ıdos olayı bence gereksız.cunku sadece sıvı deterjan ıcın,sıvı deterjanlarda toza gore ıyı temızlemıyor zaten.

ı-dos sistemi prensipte oldukça kullanışlı ve sağlıklı bir sistem. deterjan miktarını kendisi ayarlayıp alıyor. çoğu ev kadınında saplantı olan deterjanı fazla kullanma alışkanlığına çözüm olabilir. bir dolumla 20-30 kez çamaşır yıkama pratikliği de kulağa sevimli geliyor. hem optimum dozaj sağlanıp çamaşırda olası kanserojen artık kalmaması avantajı ve hem de doğaya salınan deterjanın daha az olması avantajı yabana atılacak gibi değil. "sıvı deterjan iyi temizlemez" öngörüsüne katılmıyorum. neticede deterjanın fiziksel formu ne olursa olsun kimyasal yapısı ile temizlik sağlıyor. bu konuda emin olamadığım bazı ayrıntılar var. mesela i-dos makinede sıvı deterjan yanısıra toz da kullanılabilir mi? bu durumda otomatik doz ayarlama olmayacaktır tabi. bir de bazı modellerde de otomatik deterjan alımı değil de "dozaj tavsiyesi" özelliği mevcut, makine ideal deterjan miktarını tespit edip bildiriyor. toz deterjan saplantısı olan arkadaşlar bu "dozaj önerisi" fonksiyonunu kullanabilirler.

saygılarımla.

• evet kullanılabiliyor. Deterjan gözü 3 gözlü. 2si idos için digeri tız deterjan-calgon-leke çıkarıcı vb için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

evet kullanılabiliyor. Deterjan gözü 3 gözlü. 2si idos için digeri tız deterjan-calgon-leke çıkarıcı vb için.
    Şu günlerde bende iki makine arasında gidip geliyorum was28840 ereyon da 2070 tl ama aklım 24840 da geçen bir bayide 24840 değilde diğer tft ekranlı bir modeli çalıştırdılar çok hoşuma gitti fakat teknik özelliklerine bakınca way serilerinin was 28840 a göre daha fazla su tükettiğini gördüm ama aklım hala way24840 da :) Siz en ucuz nerede bulabildiniz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canilke

Şu günlerde bende iki makine arasında gidip geliyorum was28840 ereyon da 2070 tl ama aklım 24840 da geçen bir bayide 24840 değilde diğer tft ekranlı bir modeli çalıştırdılar çok hoşuma gitti fakat teknik özelliklerine bakınca way serilerinin was 28840 a göre daha fazla su tükettiğini gördüm ama aklım hala way24840 da :) Siz en ucuz nerede bulabildiniz acaba ?

Su tüketimi ne kadar fazla?

Ben fiyat hiç bakmadım. Önce modele karar verip sonra bakarım diye düşündüm. Zaten liste fiyatına göre 3 aşağı 5 yukarı aynılar.

Cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ama hala bir karar verebilmiş değilim. Aquastop ne işe yarıyor? Kurutma makinası da alacağım öngörülürse 1400 yerine 1200 devir olmasının bir dezavantajı var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

quote:

Merhabalar,

Şimdiden teşekkürler.

bocshun sitesine göre home professional serisinde aqua stop yok . Onun yerine çok katlı koruma var ki bu da was serisini waya göre ustun kılıyor. Way serisi 1200 devir iken was 1400 devir.

WAY SERİSİNDE AQUA STOP VAR DİYE BİLİYORDUM BELKİ SONRADAN KALKTI. WASSERİSİNDE VARMI ACABA??

• quote:

quote:

Su tüketimi ne kadar fazla?

Ben fiyat hiç bakmadım. Önce modele karar verip sonra bakarım diye düşündüm. Zaten liste fiyatına göre 3 aşağı 5 yukarı aynılar.

Cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ama hala bir karar verebilmiş değilim. Aquastop ne işe yarıyor? Kurutma makinası da alacağım öngörülürse 1400 yerine 1200 devir olmasının bir dezavantajı var mı?

Alıntıları Göster
    way 24840 ı sitede bulamadım fakat way24760 la was28840 ı karşılaştırdığımda way24760 ın su tüketimleri yanlarına yıldız koyduğum programlarda biraz fazla was28840 a göre. Benim tahminimce way24840 da way 24760 ile aynı su tüketimini yapacaktır çünkü ikiside tip olarak seri olarak aynı makineler o yüzden way24760 ile karşılaştırma yaptım. Elektrik tüketiminde ikiside aynı görüldüğü gibi.

was28840 way24760

Pamuklu 95 °C programı enerji tüketimi (kWh)
    2,34 kWh 2,34 kWh

Pamuklu 95 °C programı su tüketimi (l) ******
    68,00 l 87,00 l

Renkli 40 °C programı enerji tüketimi (kWh)
    0,97 kWh 0,97 kWh

Renkli 40 °C programı su tüketimi (l) ******
    57,00 l 76,00 l

Sentetik 40 °C programı enerji tüketimi (kWh)
    0,55 kWh 0,55 kWh

Sentetik 40 °C programı su tüketimi (l) ******
    41,00 l 55,00 l

Hassas/ İpek 30 °C programı enerji tüketimi (kWh)
    0,14 kWh 0,14 kWh

Hassas/ İpek °C programı su tüketimi (l)
    35,00 l 35,00 l

Yünlüler 30 °C programı enerji tüketimi (kWh)
    0,16 kWh 0,16 kWh

Yünlüler 30 °C programı su tüketimi (l)
    40,00 l 40,00 l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canilke -- 5 Nisan 2012; 17:05:06 >

• quote:

way 24840 ı sitede bulamadım fakat way24760 la was28840 ı karşılaştırdığımda way24760 ın su tüketimleri yanlarına yıldız koyduğum programlarda biraz fazla was28840 a göre. Benim tahminimce way24840 da way 24760 ile aynı su tüketimini yapacaktır çünkü ikiside tip olarak seri olarak aynı makineler o yüzden way24760 ile karşılaştırma yaptım. Elektrik tüketiminde ikiside aynı görüldüğü gibi.

was28840 way24760

2,34 kWh 2,34 kWh

68,00 l 87,00 l

0,97 kWh 0,97 kWh

57,00 l 76,00 l

0,55 kWh 0,55 kWh

41,00 l 55,00 l

0,14 kWh 0,14 kWh

35,00 l 35,00 l

0,16 kWh 0,16 kWh

40,00 l 40,00 l

Alıntıları Göster
    WAS 28840 modeli alman uretimimi yoksa TR mi?Birde bu ozelliklerde olupta 7kg lik alman uretimi onerebileceginiz baska bir model veya marka var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

WAS 28840 modeli alman uretimimi yoksa TR mi?Birde bu ozelliklerde olupta 7kg lik alman uretimi onerebileceginiz baska bir model veya marka var mi?

5-6-7 kg'lık olanlar yerli üretim. 8 kg olanlar ithal.
  • quote:

was28840 way24760

2,34 kWh 2,34 kWh

68,00 l 87,00 l

0,97 kWh 0,97 kWh

57,00 l 76,00 l

0,55 kWh 0,55 kWh

41,00 l 55,00 l

0,14 kWh 0,14 kWh

35,00 l 35,00 l

0,16 kWh 0,16 kWh

40,00 l 40,00 l

Yeni seriler muhtemelen 1 durulama daha yapıyor fazladan, ya da durulama su seviyeleri yükseltilmiş olabilir. Y serisini kullanılır halde göremedim henüz. WAY24840TR modelinde de su tüketimi yükseltilmiştir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

was28840 way24760

2,34 kWh 2,34 kWh

68,00 l 87,00 l

0,97 kWh 0,97 kWh

57,00 l 76,00 l

0,55 kWh 0,55 kWh

41,00 l 55,00 l

0,14 kWh 0,14 kWh

35,00 l 35,00 l

0,16 kWh 0,16 kWh

40,00 l 40,00 l

Yeni seriler muhtemelen 1 durulama daha yapıyor fazladan, ya da durulama su seviyeleri yükseltilmiş olabilir. Y serisini kullanılır halde göremedim henüz. WAY24840TR modelinde de su tüketimi yükseltilmiştir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    WAY24840TR nin özellikleri arasında "32 cm çaplı 180 derece açılabilen mıknatıslı çekip açılabilen kapak" diyor. Mıknatıslı olmasından dolayı ileriye dönük su kaçırıp sorun çıkarır mı acaba??

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan83y

WAY24840TR nin özellikleri arasında "32 cm çaplı 180 derece açılabilen mıknatıslı çekip açılabilen kapak" diyor. Mıknatıslı olmasından dolayı ileriye dönük su kaçırıp sorun çıkarır mı acaba??

MANYETİK KİLİT VAR.YANI KAPAĞIN ACILMASINI 1 2 DK BEKLEMIYORSUNUZ.ANINDA DURDURUNCA MAKINEYI VEYA MAKINE BITINCE ACILIYOR.O ÖZELLİK BENIM VESTELDE AKILLI KAPI OLARAK GECIYOR.PROGRAM BASLAYINCA TIK DIYE SESCIKARAK KITLENIYOR.IYI BIR TEKNOLOOJI PEK BOZULACAGINI DUSUNMUYORUM.KLASIK KILITLERDE TEL ISINIP SOGUYARAK KITLENME GERCEKLESIYOR.BOZULMA IHTIMALI KLASIKLERE GÖRE DAHA DUSUK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: erkan83y

MANYETİK KİLİT VAR.YANI KAPAĞIN ACILMASINI 1 2 DK BEKLEMIYORSUNUZ.ANINDA DURDURUNCA MAKINEYI VEYA MAKINE BITINCE ACILIYOR.O ÖZELLİK BENIM VESTELDE AKILLI KAPI OLARAK GECIYOR.PROGRAM BASLAYINCA TIK DIYE SESCIKARAK KITLENIYOR.IYI BIR TEKNOLOOJI PEK BOZULACAGINI DUSUNMUYORUM.KLASIK KILITLERDE TEL ISINIP SOGUYARAK KITLENME GERCEKLESIYOR.BOZULMA IHTIMALI KLASIKLERE GÖRE DAHA DUSUK.

Alıntıları Göster
    panel tasarımı çok hoş bizim arçelik mefta olursa bundan aldırırım eve

• Bugun karar verip BOSCH WAY24840TR model camasir makinasi aldim ve az once kurulumu tamamlandi.

İlk izlenimim; gercekten kendi adima cok dogru karar vermis oldugum.Gozlemledigim kadari ile malzeme kalitesi ve kozmetik olarak cok memnun oldum.Tabi bunlar kullanim harici ilk gorsel izlenimlerim.

Suan makina bosta calisiyor , fabrika kiri gitsin diye. Yemekten sonra cayimi karsisinda icerek izleyecegim sanirim

Fişe takilan hersey ilgi alanima girebilir potansiyeldedir.Camasir makinasindan anlarim desem yalan olur.Ama az buz okuyarak teorik olarak bisiler kaptik.
    Model ile ilgili program olsun detay olsun sorularinizi yanitlayabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Bugun karar verip BOSCH WAY24840TR model camasir makinasi aldim ve az once kurulumu tamamlandi.

İlk izlenimim; gercekten kendi adima cok dogru karar vermis oldugum.Gozlemledigim kadari ile malzeme kalitesi ve kozmetik olarak cok memnun oldum.Tabi bunlar kullanim harici ilk gorsel izlenimlerim.

Suan makina bosta calisiyor , fabrika kiri gitsin diye. Yemekten sonra cayimi karsisinda icerek izleyecegim sanirim

Fişe takilan hersey ilgi alanima girebilir potansiyeldedir.Camasir makinasindan anlarim desem yalan olur.Ama az buz okuyarak teorik olarak bisiler kaptik.
    Model ile ilgili program olsun detay olsun sorularinizi yanitlayabilirim
    Çok güzel bir tercih, hayırlı olsun. Çayınızı yudumlarken aynı zamanda video da çekip paylaşırsanız mükemmel olur aslında :D

• quote:

Çok güzel bir tercih, hayırlı olsun. Çayınızı yudumlarken aynı zamanda video da çekip paylaşırsanız mükemmel olur aslında :D

Tesekkur ederim. Video konusunda , makina hangi durumda calisirken cekim yapmami soylerseniz olabilir tabikide. Yoksa kuru kuru bir video cekerim anlamadigimdan:))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Tesekkur ederim. Video konusunda , makina hangi durumda calisirken cekim yapmami soylerseniz olabilir tabikide. Yoksa kuru kuru bir video cekerim anlamadigimdan:))

Alıntıları Göster
    Yıkama sonrası sıkma, 2 durulama arası sıkma ve son sıkma adımlarını çekseniz kafidir :)

Suyu boşaltma anından itibaren diğer aşamaya kadar yani :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.