Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
37
Favori
327.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoMMeS

quote:

Orijinalden alıntı: metamorphoses

quote:

quote:

quote:

quote:

Dondurucu bölmenin temizliğinin yapılması gerektiğini nasıl anlayacağız? Bir süredir takip ediyorum, hafif karlanma başladı dondurucu bölmede ama ne kadarlık bir kalınlığı beklemek gerekiyor eritmek için bundan emin değilim.

ne zamandan beri kullanıyorsunuz? karlanma süresini öğrenmek için soruyorum. şehir neresi?

Merhaba,

Nisan başından beri kullanıyorum ve şehir İzmir. Haftada yaklaşık 10 defa açılıyor ve yaklaşık 15-20 saniye sonra kapatılıyor dondurucu. Elimle dokunduğumda üzerinde karlanma hissediyorum ancak buzlanma tipinde değil eski dolaplardaki gibi.

kullanma kılavuzunda filan bişeyler yazmıyor mu? soğutucu bölmede sıkıntı oluyor mu?

Hocam kullanım kılavuzunda karlanma ve buzlanma olduğunda çözülmesi gerektiği yazıyor. Yöntemi de anlatılmış ama karlanmanın miktarı hakkında bir bilgi verilmediği için sorma gereği duydum. Soğutucu bölmesi ise bu durumdan etkilenmiyor, otomatik çözülüyor oradaki buzlanma.

Buzdolabını almayı mı düşünüyorsunuz?

evet inox olanını düşünüyoruz. bizim memlekette nemli. senede bir kez temizlemek gerekirse ne ala diye düşünüyorum. sadece üst kısımda buzlanma oluyor zaten değil mi?

Hayır tam tersi sadece alt bölümdeki dondurucuda karlanma oluyor. Daha sık kullanılan soğutucu bölümde karlanma ve buzlanma olmuyor.

• üst bölüm derken dondurucunun üst bölümünü kastetmiştim
  • quote:

üst bölüm derken dondurucunun üst bölümünü kastetmiştim

şimdi anladım. evet sadece dondurucu bölümün tavanında karlanma oluyor.
  • quote:

Dondurucu bölmenin temizliğinin yapılması gerektiğini nasıl anlayacağız? Bir süredir takip ediyorum, hafif karlanma başladı dondurucu bölmede ama ne kadarlık bir kalınlığı beklemek gerekiyor eritmek için bundan emin değilim.

Dondurucu tavanında 3-4mm kalınlığında buzlanma görüldüğünde eritme işlemi yapılması gerekiyor. Bu derece buzlanma da ortalama 1,5 senede olur diye düşünüyorum.

Benim ablam dondurucu kapağını tam kapamadan aralık unutmuş. Buzdolabı 1 gün boyunca açık kapakla çalışmıştı. Çekmece yüzleri ve tavan olduğu gibi kar oldu :) Buzdolabı no frost olsa da aynı durum olacaktı zaten. Bu yüzden eritme işlemi yaptım geçenlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Dondurucu tavanında 3-4mm kalınlığında buzlanma görüldüğünde eritme işlemi yapılması gerekiyor. Bu derece buzlanma da ortalama 1,5 senede olur diye düşünüyorum.

Benim ablam dondurucu kapağını tam kapamadan aralık unutmuş. Buzdolabı 1 gün boyunca açık kapakla çalışmıştı. Çekmece yüzleri ve tavan olduğu gibi kar oldu :) Buzdolabı no frost olsa da aynı durum olacaktı zaten. Bu yüzden eritme işlemi yaptım geçenlerde.

Eritme işlemini nasıl yapıyorsunuz? Uzun zamandır sizleri takip ediyorum candogan62 sırf yazılanları daha iyi takip etmek açısından forma üye oldum :) Söylemiş olduğunuz buzdolabını takip ettiğim ve okudugum kadarıyla bende almayı düşünüyorum.Yeni evlenicek biri olarak beyaz eşya konusunda çok karar kalmıştım.sizlere çok tşk ederim bu güzel bilgilerinizi bizlerle paylaştıgınız için.

• dondurucudakileri boşaltıp, bir tencere kaynar suyu hazırlıyor ve nihale ile birlikte dondurucu tabanına yerleştiriyormuşsunuz.. 5 dk içinde altta tuttuğunuz hazneye dolduruyorsunuz bakıyorsunuz keyfinize.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bende 1500 TL civarında bir buzdolabı arıyorum. Forumda okuduğum kadarıyla BOSCH KGE58AW30N modeli hoşuma gitti. Benim için tek sorun kombi olmasıydı. Biraz araştırınca gördüm ki BOSCH KGE58AW30N modelinin dondurucusu üste olan tipinin modeli BOSCH KDV58AL30N'miş. İki dolap arasındaki tek fark kombi olup olmaması mı? BOSCH KDV58AL30N modelini tavsiye edermisiniz? Başka markalardan da tavsiye alabilirim.Samsung buzdolapları da güzele benziyor. Haftasonu buzdolabı alımını yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Videodaki ses anormal çıkmış. Ekleyen arkadaş da belirtmişti zaten.

Buzdolabının kompresörü oldukça sessiz ve vızıldama sesi ile çalışıyor. Ancak çalışmanın genellikle başlarında olmak üzere bazen yüksek seste arı vızıldamasına benzeyen bir ek ses geliyor. Bu ses ortalama 2-5 dakika arasında sürüp kayboluyor. Ben gaz dolaşımı ile alakalı bir ses olduğunu düşünüyorum. Fan sesi ile bir bağlantısı yok, buzdolabının sadece soğutma bölmesinin içinde bir fan var ve gece zamanı buzdolabı kapağını açıp kapattığınızda kulak verirseniz anca duyulabilecek seviyede ses üreten bir fan.

Bu ara yoğun olduğumdan servis çağırma şansım yok ama vakit bulduğumda sorup öğrenirim. O anı yakaladığımda da gece sessizliğinde çekip paylaşırım. Daha evvel paylaştığım motor sesi videosu ile karşılaştırma imkanı olur.

o anı yakalayıp bir an önce çekebilirsen bende karşılaştırma fırsatı bulur beni buyuk bir meraktan kurtarırsın.....:))))

• evimisterden 24 nisanda verdiğim spariş hala gelmedi..sabrım taşacak..haftabaşından beri hergün arayıp konusuyorum not alıyor sözde arkadaşlar, kargolanmış gelir diyorlar ama sonuç yok..dün en son aradığım kız tedarik edilemiyor isterseniz iptal edebilirsiniz dedi, dedim yok öyle bişey buzdolabını istiyorum onu gönderemezseniz bi üst modelini talep ederim ama iptal etmem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenercan

evimisterden 24 nisanda verdiğim spariş hala gelmedi..sabrım taşacak..haftabaşından beri hergün arayıp konusuyorum not alıyor sözde arkadaşlar, kargolanmış gelir diyorlar ama sonuç yok..dün en son aradığım kız tedarik edilemiyor isterseniz iptal edebilirsiniz dedi, dedim yok öyle bişey buzdolabını istiyorum onu gönderemezseniz bi üst modelini talep ederim ama iptal etmem...

20nisanda sipariş verdim ayın 7sinde pazartesi günü geldi.
    Aramızda 4 gün var bence pazartesiye kadar bekleyin gelecektir.Direk Bosch bayisinden sevk ediyorlar zaten.
  • Önceki iki aylık fatura ve yeni buzdolabını kullanmaya başladıktan sonraki fatura karşılaştırmasını ekliyorum;

Önceki buzdolabı: Arçelik 4040t enerji sınıfı neydi bilmiyorum 15-20 yıllık bir dolaptı ....

Nisan dönemi 32 günlük ortalama tüketim : 5,253

Mart dönemi 28 günlük ortlama tüketim :5,829

ikisinin günlük ortalaması : (32*5,253+28*5,829)/60=5,522

Yeni dolabı kullanmaya 9 Nisanda başladık, son faturada 10 nisan'dan başlıyor ...

Yeni dolap ile günlük ortalama tüketim: 3,799

Her fatura döneminde tüm kesintiler dahil birim fiyat sürekli değişmiş (0,3298>0,3089>0,3012)

Eski dolabı kullanmaya devam etsek ödeyeceğimiz fark : (5,522-3,799)*30*0,3298=17 TL

Bu günkü fiyatlar ile (son üç ay ödediğimiz birim fiyat sürekili artmış bundan sonrada artacak....)

17*12=204 tl yılda daha az ödemiş oluyoruz 7. yıl sonunda kendi parasını çıkarıyor...

(Not: Bu değerler diğer evdeki cihazların kullanım oranına görede etkilenceği için %100 doğru değildir fikir vermesi açısından yazdım )

• Faturalarınızın düşmesine çok sevindim. Benim de son faturam geçen senelere göre düşük geldi, bakalım bu ay ne kadar gelecek :)
  • Evimister %15 indirim kodu = FBEI2qPoR

Ancak evimister fiyatları felaket arttırmış. Yine yalan oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memorize

Önceki iki aylık fatura ve yeni buzdolabını kullanmaya başladıktan sonraki fatura karşılaştırmasını ekliyorum;

Önceki buzdolabı: Arçelik 4040t enerji sınıfı neydi bilmiyorum 15-20 yıllık bir dolaptı ....

Yeni dolabı kullanmaya 9 Nisanda başladık, son faturada 10 nisan'dan başlıyor ...

Her fatura döneminde tüm kesintiler dahil birim fiyat sürekli değişmiş (0,3298>0,3089>0,3012)

Eski dolabı kullanmaya devam etsek ödeyeceğimiz fark : (5,522-3,799)*30*0,3298=17 TL

Bu günkü fiyatlar ile (son üç ay ödediğimiz birim fiyat sürekili artmış bundan sonrada artacak....)

17*12=204 tl yılda daha az ödemiş oluyoruz 7. yıl sonunda kendi parasını çıkarıyor...

(Not: Bu değerler diğer evdeki cihazların kullanım oranına görede etkilenceği için %100 doğru değildir fikir vermesi açısından yazdım )

30N Mİ KULLANIYORSUNUZ?

• quote:

Orijinalden alıntı: derinsuvari

quote:

Orijinalden alıntı: memorize

Önceki iki aylık fatura ve yeni buzdolabını kullanmaya başladıktan sonraki fatura karşılaştırmasını ekliyorum;

30N Mİ KULLANIYORSUNUZ?

Evet, KG58EAW30N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memorize -- 12 Mayıs 2012; 17:08:09 >

• quote:

Faturalarınızın düşmesine çok sevindim. Benim de son faturam geçen senelere göre düşük geldi, bakalım bu ay ne kadar gelecek :)

candoğan hocam sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda bosch sms 58 m82 tr bulaşık makinasını aldım...makina güzel gerçekten teşekür ederim.yalnız kullanmaya başladıktan bir ay sonra özellikler bardaklarımızda böyle süt lekesi izi kalıyor yada elips şeklinde bir küçük leke kalıyor bulanık bir renk.bu süt lekesi genelde bardağın ağız kısmından taban kısmına kadar akmış gibi görünüyor.hakkarideyim burada suların sertlik derecesi 3.5 dh çok yumşak.tuz ayarım kapalı parlatıcı ayarım kapalı.ve finishin hepsibirada tabletini kullanıyorum.herşeyi denedim toz deterjan denedim parlatıcı ayarını yükselttim tuz ayarını artırdım deterjanımı quantum ile değiştirdim sizin diğer forumlarda yazdıklarınızın hepsini uyguladım..kafayı yiyecem artık bir akıl verin mail attım calgonite dönen olmadı...yalnız bu sıkıntı bardaklarda özellikle oluyor çorba kaselerinde cam olanlarda tabiki nadiren görünüyor cam tabaklarda olmuyor.porselenlerde sıkıntı yok ayrıca cam malzemeler çok yıprandı...hocam ne önerirsiniz ilginize teşekür ederim...

• Suyunuz çok yumuşaksa tuz kullanmamak doğru bir karar. Tuz ayarı sıfırda kapalı kalmalıdır.

Parlatıcı miktarı fazla olursa da bardaklarda su yolu izleri görülebilir. Parlatıcı ayarı da düşük kademelerde olmalıdır.

Sanırım bardaklardaki izler elde çalkalayınca çıkan cinsten. Eğer öyleyse su çok yumuşak olduğundan yarım tablet veya toz deterjan kullanarak 20ml civarında eklemenizi öneririm.
  • Ben de bu modele baktım direk canlı gözle cidden güzel bir dolap. Malzeme kalitesi iyi. Media marktta baktığımda malzeme kalitesi kötü gelmişti ama bayiye gittiğimde kalitenin çok farklı olduğu barizdi. Artık teşhirde kaldığından mı mediamarktta bilemiyorum ama ciddi anlamda iç aksamdaki malzeme kalitesi bayi ile fark ediyordu.

Siemens inox olanı için 1495 TL fiyat verdi worlde 10 taksit + 3 ay erteleme. Açıkçası almayı düşünüyorum bakalım. Enerji tüketimi de çok iyi ve çok satılmaya başlanan bir modelmiş.

Ekstradan candoğan bey siemensden şu diğer beyaz eşyaları düşünüyoruz. Bütçeye uygun olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz diğerleri için? Teşekkürler

Buzdolabı :KG 58 EAL 30 N INOX
    Çamaşır Makinesi: WM 10 E 464 TR
    Bulaşık Makinesi: SN 23 E 900 TR
    Ankestre Set HB 532 E3 T
  • Buzdolabındaki malzeme kalitesi kapı kalınlığı, lastikler, kapı rafları, dondurucu ve chiller çekmecesi gibi parçalarda son derece iyi.

Sebzelik ön şeffaf parçası ve katlanan flexshelf'te ise sınıfta kalıyor. Sebzeliği de alttan tutup çektiğiniz için sorun olmuyor. Ancak o zayıf kısımdam tutulması gerekse çok kötü olurdu.

Bu seri No frost Bosch'lardan daha ucuz ama çok daha kaliteli.

Buzdolabı tercihiniz güzel. Ancak bana sorarsanız aynı bütçeyle;

Çamaşır makinesi CM1000ETR, bulaşık makinesini de BM5220EG olarak seçseniz daha iyi olur.
  • quote:

Suyunuz çok yumuşaksa tuz kullanmamak doğru bir karar. Tuz ayarı sıfırda kapalı kalmalıdır.

Parlatıcı miktarı fazla olursa da bardaklarda su yolu izleri görülebilir. Parlatıcı ayarı da düşük kademelerde olmalıdır.

Sanırım bardaklardaki izler elde çalkalayınca çıkan cinsten. Eğer öyleyse su çok yumuşak olduğundan yarım tablet veya toz deterjan kullanarak 20ml civarında eklemenizi öneririm.

candoğan bey kusura bakmayın bu mesajınızı görmemiştim çok teşekür ederim...tuz ayarım kapalı yarım tablet kullandım yine oldu...tuz ve parlatıcı ayarım kapalı 20 ml düzeyinde toz clasic finish ile deneyecem inşallah olur....olmazsa sizi tekrar bilgilendirecem....çok çok teşekür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.