Suyunuz çok yumuşaksa tuz kullanmamak doğru bir karar. Tuz ayarı sıfırda kapalı kalmalıdır.
Parlatıcı miktarı fazla olursa da bardaklarda su yolu izleri görülebilir. Parlatıcı ayarı da düşük kademelerde olmalıdır.
Sanırım bardaklardaki izler elde çalkalayınca çıkan cinsten. Eğer öyleyse su çok yumuşak olduğundan yarım tablet veya toz deterjan kullanarak 20ml civarında eklemenizi öneririm.
candoğan bey tuz ayarı sıfır parlatıcı ayarı 2 de clasic toz calgonit ile yıkadım izler yok oldu....bende hepsibir arada 112 tablet almıştım onu yarım olarak parlatıcı ve tuz ayarı kapalı olarak kullanıyorum onda neden oluyor bu iz anlamış değilim...tablet kullanamayacakmıyım makinam da...tozda sorunu hallettik ama tableti nasıl kullanayım ki bu sorun olmasın...şunuda belirteyim finish quantum kullandım tuz kapalı parlatıcı kapalı yine o izler oluyor...tuz etkisi olmayan sadece parlatıcı vsç etkisi olan tablet varmı acaba yada sizin tavsiyeniz nedir?
Bu sorun Finish'in büyük paketli ürünlerde tablet kalitesini düşük tutmasından kaynaklanıyor bence. Tablet o kadar sert ve yoğun ki makine düzgün eritemiyor. Son durulama suyunda dahi kalabiliyor. Özellikle Finish Classic ve Hepsi Bir Arada çeşitlerinde aynı sıkıntı var. Ben de 1 tabletle sorun yaşadığımdan yarım tabletle kullanıyordum, bu sefer de kurutma ve temizleme etkisi azalıyordu. Şimdi ise tableti elimde 4-5 parçaya ayırarak atıyorum. Elimdeki paket bitene kadar böyle yapacağım ve daha da tablet almayacağım.
Pril'in tabletleri çok güzel çözülüyor, son durulama suyu berrak oluyor. Ancak Pril de kurutma performansı yönünden çok kötü. İlla parlatıcı eklenmesi gerekiyor.
Kısacası en iyi seçim şu an için toz deterjan.
Bundan 3-4 sene önce Quantum ile bulaşıklar ışıl ışıl çıkardı, ancak şimdi öyle değil.
evet candoğan bey şuan yarım kullanıyorum tuz ayarı kapalı parlatıcı ayarı 2 de sıkıntı bitti gibi...yalnız quantum tablette bile bu sorunu yaşadım....ben bu sorunu şimdilik tuz ayarı kapalı parlatıcı 2 de yaparak giderebildim....toz deterjan demişsiniz ama oda bardaklarda çizikler oluşturuyor...toz deterjanın hepsi birarada olanı varmı acaba bilginiz varmı?
evimisteri geçen pazartesiden beri her gün arıyorum, bugün gelir yarın gelir biz size dönücez diyerek oyaladılar, ve hiç bi zaman dönmediler hep ben aradım, nihayet dün sparişin iptal edildiğini söyledi kız telefonda, bi mail bile göndermediler bilgi için...ama tabi kabul etmedim, öyle kafalarına göre iptal edemezler..itiraz edince yine 1 gün vakit istedi sözde dönecek bugün ama hikaye, dönmeyecekler...bu iş tüketici mahkemesinde biter, ben gider bayiden alırım aradaki farkı da mahkeme olumlu sonuclanırsa tahsil ederm onlardan... ayrıca her aradıgımda kargoya verildi dediler en son iptal ettiler, düpedüz yalan söylüyorlar, bununla ilgili dava açma hakkım varsa bunu da yapacam...1 hafta sonra yıllık izne cıkıyorm, bunlarla uğraşıcam uyuz ettiler beni.bu arada sparişi 24 nisanda vermiştim, nerdeyse 1 ay olacak..
quote:
Orijinalden alıntı: fenercan
evimisteri geçen pazartesiden beri her gün arıyorum, bugün gelir yarın gelir biz size dönücez diyerek oyaladılar, ve hiç bi zaman dönmediler hep ben aradım, nihayet dün sparişin iptal edildiğini söyledi kız telefonda, bi mail bile göndermediler bilgi için...ama tabi kabul etmedim, öyle kafalarına göre iptal edemezler..itiraz edince yine 1 gün vakit istedi sözde dönecek bugün ama hikaye, dönmeyecekler...bu iş tüketici mahkemesinde biter, ben gider bayiden alırım aradaki farkı da mahkeme olumlu sonuclanırsa tahsil ederm onlardan... ayrıca her aradıgımda kargoya verildi dediler en son iptal ettiler, düpedüz yalan söylüyorlar, bununla ilgili dava açma hakkım varsa bunu da yapacam...1 hafta sonra yıllık izne cıkıyorm, bunlarla uğraşıcam uyuz ettiler beni.bu arada sparişi 24 nisanda vermiştim, nerdeyse 1 ay olacak..
Benim dolabımı getirdiler. Hemde hiç aramadım sürekli onlar aradı takip etti. Pazartesi günü teslim edilecek dediler evde olun dediler. Pazartesi yine aradılar dolabınızı getiriyorlar diye. Teslim ettikten sonra 2 kere aradılar geldi mi ürününüz bir şikayetiniz varmı diye. daha ne olsun dedim süpersiniz dedim :)
Azıcık şans lazım galiba.
quote:
Orijinalden alıntı: By_C@BB@R
Benim dolabımı getirdiler. Hemde hiç aramadım sürekli onlar aradı takip etti. Pazartesi günü teslim edilecek dediler evde olun dediler. Pazartesi yine aradılar dolabınızı getiriyorlar diye. Teslim ettikten sonra 2 kere aradılar geldi mi ürününüz bir şikayetiniz varmı diye. daha ne olsun dedim süpersiniz dedim :)
evet şans, ben daha önce 2 ürün almıştım ve sorunsuz gelmişti...bugün aradılar tekrar ve tedarik edilemediğinden iptal edildi dediler..15 liralık hediye ceki kodu veriyodu, dedim kalsın..bana bunu maille de bildirin dedim ben tüketici mahkemesinde hakkımı arayacam dedim..gerçekten de vericem mahkemeye bakalım sonuc alabilecek miyim..dolabı da bayiden alıcam 1450 liraya..
quote:
Orijinalden alıntı: fenercan
quote:
Orijinalden alıntı: By_C@BB@R
evet şans, ben daha önce 2 ürün almıştım ve sorunsuz gelmişti...bugün aradılar tekrar ve tedarik edilemediğinden iptal edildi dediler..15 liralık hediye ceki kodu veriyodu, dedim kalsın..bana bunu maille de bildirin dedim ben tüketici mahkemesinde hakkımı arayacam dedim..gerçekten de vericem mahkemeye bakalım sonuc alabilecek miyim..dolabı da bayiden alıcam 1450 liraya..
Bence de peşini bırakmayın. Aynı şeyi bana da yaşatıyorlar şu an. Birkaç parça ürün sipariş etmiştim. Yarısı geldi diğer yarısı 1 aya yakındır bekliyor. Müşteri hizmetleri de sürekli yanlış bilgi verip duruyor. Seslerinden iyi niyetli oldukları anlaşılıyor belki ama yine de kabul edilebilir bir durum değil.
Ben de kendilerine mesafeli satışlara dair yönetmeliğin aşağıda bulunan ilgili maddesini hatırlatan bir mail attım ve iptal ederlerse tüketici mahkemesine vereceğimi belirttim. Bakalım ne yapacaklar merakla bekliyorum.
bu cihaz ile başlamıştım. Ama forumda araştırma yaparken bu başlığı gördüm ve neden 1000 TL fazla ödeyeyim sorusunun cvbını aramaya başladım. Başlığın tamamını okudum ve bu günde cihazı görünce tam anlamıyla ikna oldum. Yanlız üste linkini verdiğim No Frost Kombi modelinin soğutucu içi kutularının raylı olduğu ve Inox yüzeyinin daha kaliteli olduğu malum. Inox kalitesine diyecek bir şeyim yok sonuçta yaklaşık 1000 TL daha pahalı. Yanlız 30 N modelimizin soğutucu kutularınıda Bosch raylı yapabilirdi. Çok maliyetli olmasa gerek. Keşke olsaydı. Sormak istediğim şu kutuları sebze ve yiyecekle doldurduğunuzda çekmesi zor oluyor mu ? Özellikle ağır şeyler konuşduğunda ?
Forumda o kadar çok farklı görüş varki hangisini okursanız okuyun mutlaka fikriniz değişecektir, yorum yazan tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bende 1,5 aydır buzdolabı araştırıyordum neyseki kararımı verdim ve buzdolabımı aldım SIEMENS KG58EAW30N A++ lowfrost - Diğer moddelerin tamamında internette ve çeşitli bayilerde farklı fiyatlar çıkarken, sadece bu mıodelde herkes aynı fiyatı verdi 1459 TL ye aldım. İçi gerçekten geniş ve insanın içini ferahlatan bir görünümü var, sesi oldukça az, çok dikkatli dinlerseniz ancak duyarsınız.. Araştırmalarım sonucu lowfrostların çok ince bir karlanma şeklinde buzlanma yaptığını ve asla artmadığını öğrendim. Buzdolabı evime gelip servis tarafından kurulduğunda ilk gece bir baktım ki, dolabın üst bölümü yani soğutucu bölümünün ilk iki sırasında 0,5 cm karlanma var (Sadece ilk iki rafın arkası karlanmış, 3.rafın arkasında su damlası bile yoktu) bu karlanma gözle rahat bir şekilde görülüyor. elimi sürdüğümde incede olsa bir derinliğinin olduğunu gördüm ve korktum aslında, acaba bozukmu diye? İlkkez kullanılıyor diye yapmış olabilirmi bilmiyorum ama sabah kalktığımda karlanma tamamen yok olmuştu ve şuanda yok. Nedeni bilen var mı? ne yapmalıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: derinsuvari
quote:
Orijinalden alıntı: jacktheblack
quote:
quote:
Ben de bu modele baktım direk canlı gözle cidden güzel bir dolap. Malzeme kalitesi iyi. Media marktta baktığımda malzeme kalitesi kötü gelmişti ama bayiye gittiğimde kalitenin çok farklı olduğu barizdi. Artık teşhirde kaldığından mı mediamarktta bilemiyorum ama ciddi anlamda iç aksamdaki malzeme kalitesi bayi ile fark ediyordu.
Siemens inox olanı için 1495 TL fiyat verdi worlde 10 taksit + 3 ay erteleme. Açıkçası almayı düşünüyorum bakalım. Enerji tüketimi de çok iyi ve çok satılmaya başlanan bir modelmiş.
Ekstradan candoğan bey siemensden şu diğer beyaz eşyaları düşünüyoruz. Bütçeye uygun olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz diğerleri için? Teşekkürler
Buzdolabı :KG 58 EAL 30 N INOX Çamaşır Makinesi: WM 10 E 464 TR Bulaşık Makinesi: SN 23 E 900 TR Ankestre Set HB 532 E3 T
Beyaz olan buzdolabının fiyatına da baktınızmı acaba ve hangi il?
Beyaz olanını düşünüyordum sonra ankastre gri olacağı için inox modellere yöneldik. Katalog fiyatı 1459TL idi. Fakat onda da bir indirim yaparlar diye tahmin ediyorum.
İl olarakta İzmir.
Fiyat olarak çok uygun olduğunu düşünüyorum. Tanıdık bir siemens bayisine de soracağız bakalım hangisi uygun gelirse toplu şekilde oradan almayı düşünüyoruz.
Ben de İzmir'deyim.Beyaz olanını düşünüyorum.(Ayrıca çalışır durumda ki 2 kapılı derin donduruculu 475-T ARÇELİK "aslında bosh" marka olan dolabımızı da satın alacağımız yere verebiliriz)Toplu alacağız da demişsiniz ürünleri,sizin tanıdık bayi son fiyat olarak ne yapar acaba sorabilirmisiniz? (BEYAZ 30N VE 40N FİYAT?)Beraber alabiliriz fiyat uygun gelirse.
Slm, jacktheblack arkadaşım ne yaptın ,senden haber bekliyorum?
Bugün Bosch bayiine beyaz eşyalarımı almak için gitti. Ailem bu dolabı ilk kez gördü ısrarlarıma rağmen rengini ve Low Frost oluşunu beğenmediklerini için bana bu dolabı aldırtmadılar
modelini aldırttılar. Kısmet buymuş. Evimde boya badana işleri olduğu için bitirince dolabı getittirecem. Bu buzdolabını çok araştırdım emeğime yazık oldu. Bütün forumu okumuştum oysaki
Bugün Bosch bayiine beyaz eşyalarımı almak için gitti. Ailem bu dolabı ilk kez gördü ısrarlarıma rağmen rengini ve Low Frost oluşunu beğenmediklerini için bana bu dolabı aldırtmadılar
modelini aldırttılar. Kısmet buymuş. Evimde boya badana işleri olduğu için bitirince dolabı getittirecem. Bu buzdolabını çok araştırdım emeğime yazık oldu. Bütün forumu okumuştum oysaki
KGE58AL30N ile değiştirebilirsiniz bence.
Ailem istemedi işte Low Frostu :)
buzdolabını burdaki yorumları okuyarak aldım 3 ay oldu memnunum candoğan bey ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum
80 liradan az gelmeyen faturam elektrik zammına rağmen 50 lere düştü
arada gıcık bi titreşimli ses geliyo ama çok rahatsız edici değil
Sizin buzdolabınızda benim paylaştıklarıma göre eksik bir parça mı var, yoksa metal şişelik aksesuarından mı bahsediyorsunuz? Bu buzdolabında metal şişelik yok, onun yerine katlanan raf yapmışlar. Onu şişelik gibi kullanabilirsiniz.
Sizin buzdolabınızda benim paylaştıklarıma göre eksik bir parça mı var, yoksa metal şişelik aksesuarından mı bahsediyorsunuz? Bu buzdolabında metal şişelik yok, onun yerine katlanan raf yapmışlar. Onu şişelik gibi kullanabilirsiniz.
evet şişelikten bahsediyorum metal ucuza plastikleri de varmış uyuyomuş almayı düşünüyorum gereksizmi olur acaba
bide samsungta filan buzdolaplarına bakarken kulpları korumalı samsung yazan cırtlı kumaşlar vardı onlardan bulsam onlardan da takmayı düşünüyorum hem açınca kulp duvara vs çarpmaz hemde güzel bir görüntü olur forum olarak konuyla ilgili bilgisi filan olan varsa yazsın lütfen
bu arada candoğan bey forumda bayaa methiniz var tv aldım lg vardı memnun kalmayıp sattım onunyerine bu vesteli aldım 42pf8011 bilginiz varsa bu tv yle ilgili nasıldır iyi yapmışmıyız fikirlerinizi duymak isterim konuyu tartıştığımız link
Geçen perşembe günü akşam saatlerinde birden bire KGE58AW30N buzdolabım alarm çalmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım kapısı kapalıydı, açtım alarmı kapattım. Öbür gün işten döndüğümde içinin soğuk olmadığını farkettim. Neyse dolabı düğmesinden açıp kapattım, bekledim. Bir süre sonra tekrar soğutmaya başladı. Şimdi normal çalışıyor. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir? Bu durumla karşılaşan varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: Alex1024
Geçen perşembe günü akşam saatlerinde birden bire KGE58AW30N buzdolabım alarm çalmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım kapısı kapalıydı, açtım alarmı kapattım. Öbür gün işten döndüğümde içinin soğuk olmadığını farkettim. Neyse dolabı düğmesinden açıp kapattım, bekledim. Bir süre sonra tekrar soğutmaya başladı. Şimdi normal çalışıyor. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir? Bu durumla karşılaşan varmı?
konuyla çok alakalımı bilmiyorum ama benimde buzluk açık kaldığı halde alarm çalmadı
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben de bu modele baktım direk canlı gözle cidden güzel bir dolap. Malzeme kalitesi iyi. Media marktta baktığımda malzeme kalitesi kötü gelmişti ama bayiye gittiğimde kalitenin çok farklı olduğu barizdi. Artık teşhirde kaldığından mı mediamarktta bilemiyorum ama ciddi anlamda iç aksamdaki malzeme kalitesi bayi ile fark ediyordu.
Siemens inox olanı için 1495 TL fiyat verdi worlde 10 taksit + 3 ay erteleme. Açıkçası almayı düşünüyorum bakalım. Enerji tüketimi de çok iyi ve çok satılmaya başlanan bir modelmiş.
Ekstradan candoğan bey siemensden şu diğer beyaz eşyaları düşünüyoruz. Bütçeye uygun olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz diğerleri için? Teşekkürler
Buzdolabı :KG 58 EAL 30 N INOX Çamaşır Makinesi: WM 10 E 464 TR Bulaşık Makinesi: SN 23 E 900 TR Ankestre Set HB 532 E3 T
Beyaz olanını düşünüyordum sonra ankastre gri olacağı için inox modellere yöneldik. Katalog fiyatı 1459TL idi. Fakat onda da bir indirim yaparlar diye tahmin ediyorum.
İl olarakta İzmir.
Fiyat olarak çok uygun olduğunu düşünüyorum. Tanıdık bir siemens bayisine de soracağız bakalım hangisi uygun gelirse toplu şekilde oradan almayı düşünüyoruz.
Ben de İzmir'deyim.Beyaz olanını düşünüyorum.(Ayrıca çalışır durumda ki 2 kapılı derin donduruculu 475-T ARÇELİK "aslında bosh" marka olan dolabımızı da satın alacağımız yere verebiliriz)Toplu alacağız da demişsiniz ürünleri,sizin tanıdık bayi son fiyat olarak ne yapar acaba sorabilirmisiniz? (BEYAZ 30N VE 40N FİYAT?)Beraber alabiliriz fiyat uygun gelirse.
selamlar tekrardan. Tanıdık bayi arçelikmiş o yüzden yalan oldu o iş. Ben büyük ihtimal 1495 inox-look olanını alacağım fiyat aldığım bayiden. Ben bodrumdayım. Burdaki bayide aynı fiyatı verirse uğraşmadan burdan almayı düşünüyorum.
Bakalım kısmet.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
İl olarakta İzmir.
selamlar tekrardan. Tanıdık bayi arçelikmiş o yüzden yalan oldu o iş. Ben büyük ihtimal 1495 inox-look olanını alacağım fiyat aldığım bayiden. Ben bodrumdayım. Burdaki bayide aynı fiyatı verirse uğraşmadan burdan almayı düşünüyorum.