Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
37
Favori
326.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erkgo

Candoğan Beyin tavsiyesinden sonra END52810X için fiyat araştırmaya başladım.Ancak o kadar farklı fiyatlar ile karşılaşıyorum ki ne yapacağımı şaşırdım. Bir sitede havle ile 1750 TL iken , başka bir sitede havale ile 3616 TL. Dün bir teknoloji markete sordum ve peşin 2770 TL fiyat aldım.Bütçemi , kendimi çok zorlayarak max 2500 TL olarak belirledim.Fiyatlar arasındaki korkunç farklar karşısında ne yapmam gerektiğini şaşırmış durumdayım.

Uygun fiyat veren sitelerden cihazın durumunu araştırmanız en doğrusudur. Hatta mümkünse satış yapan sitenin yerine gidip de görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

sevgili candoğan yaklaşık bir ay oldu sen buzdolabını alalı ilk izlenimler güzeldi var mı şu anda eklemek istediğin birşey artı yada eksi olarak ben de alıcam bu hafta kısmetse...teşekkürler şimdiden

İzlenimlerim halen aynı diyebilirim.

En başta buzdolabının içi inanılmaz kullanışlı. Her bölmesini verimli olarak kullanabiliyor ve 4 kişilik aile olmamıza rağmen hiç tıka basa dolduramıyoruz. Dondurucu çekmeceli olduğundan hacmi verimli kullanılıyor. Sebzeliği kocaman. Sıfır derece bölmesi hiç açılmamış büyük salamı boyuna alabilecek kadar derin.

Ses konusunda ilk buzdolabını aldığımda bana aşırı sessiz gelmişti, şimdi alıştığımdan sesini duyar oldum. Eski buzdolapları gibi ritimli zııt zııt zııt sesini yapmıyor. Sabit bir vızzzzz sesi var. Bir de arada basınca bağlı olarak bazen yeni çalıştığında 10-15 saniye kadar inlemeye benzer bir ses de çıkarıyor. Bunların hiçbiri rahatsızlık verici boyutta değil elbette, bilgi verme amaçlı söylüyorum. Resimlerden anlaşılıyordur; buzdolabının arkasının 10cm kadar kısmı kolon, kalan kısmı duvardan 15cm kadar uzakta ve masa bu açık kısma bakıyor. Dolayısı ile masada otururken motora çok yakın mesafede duruyoruz, buna rağmen rahatsız edici bir ses yok. Buzdolabı yanı tezgah olan bir yere gömülü yerleştirilse hiç sesi çıkmaz sanırım.

Soğutma da iyi. 5'C bana yeterli geldi, 4'C yapınca fazla soğuk oluyor. Sebzeleri poşetsiz koyarsanız kokusu yayılabiliyor. Poşetle koyarsanız hiç koku olmuyor. Dolapta tadı bozulan bir şeye henüz rastlamadım.

Elektrik kullanımımız misafir gelmesi, evde sürekli ekmek pişirilmesi, fazladan fırın çalıştırmamız vb. gibi etkenlerden de değiştiği için faturayı birebir kıyaslama imkanım olmadı. Ancak bu ay bizle aynı durumla olan ailelere ortalama 100TL civarı gelirken bize 77TL geldi.

Buzlanma konusuna gelince, elimi dondurucu tavanına sürüyorum. Halen karlanma yok. Soğutucunun arka duvarı da simli gibi duruyor. Orada da kar yok.

Daha evvel yazmıştım ama kapı fazla vakum yapıyor. Kapısını açması pek ergonomik değil. Asılarak açmak gerekiyor :) Pudralamayı denemedim ama deneyeceğim.

Buzdolabının önemli bir artısı da çift soğutma çevrimi. Yani buzdolabı isterse sadece bir bölmeyi de soğutabiliyor. Mesela soğutucu kapısını açıp bir şey aldım, hemen fan motoru devreye girip soğukluğu dengeliyor. (duyması çok zor, anca gece saatinde kulak dayanırsa duyulan bir ses) Eğer soğukluk kaybı fazlaysa buzdolabı hemen çalışıyor ve eski soğukluğa getiriyor. Bu arada dondurucu bölmede hiçbir değişiklik olmuyor. Bir bölmeyi fazla kullandığınızda diğer bölme de çalışma sırasında fazla soğutulmuş olmuyor. Enerji tasarrufuna en çok katkıda bulunan noktalardan biri de bu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 30 Ocak 2012; 3:54:35 >

• arkadaşlar bana acil 1500 ila 2500 tl arası büyük hacimli bir buzdolabı lazım özellikle candoğan beyin yorumları benim için çok önemli
  • Bende BOSCH KGE58AL30N A++ modelini takip ediyordum. Ozellikle candogan beyin son izlenimlerinide okudum. Bana kalsa hemen yarin alacagim. Ama ev halkına bu devirde No Frost olmayan buzdolabı alınmaz fikrini ne anlattıysam değiştiremedim neyse no frost tasarruflu buzdolabı araştırmalarımda

ARÇELİK 2488 CNG, A%60 KOMBİ BUZDOLABI- 2100 TL
    ARÇELİK 5088NFY A%60 TEK KAPILI BUZDOLABI - 2400 TL

yanlız bu modelin dış görünümü siyah olduğu içinde ev halkının illa inox (çelik görünümlü) renk istediğinden karar veremedik :)

yani çelik görünümlü %60 tasarruflu A++ marka no frost kombi veya normal kapılı buzdolabı marka ve modeli paylaşırsanız sevinirim. Ozellikle candogan bey.

Eldeki alternatifleri sunalim olmassa yine KGE58AL30N uzerinde duracagim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch KGE58AL30N modelini aldim,Ahh candogan bey ah beni nasil bir belaya surdunuz :) sizin yorumu okuduktan sonra iste bu diyerek basladim 3 hafta once arastirmaya.bayiye gittim pazarlik vs stokta varmi var,aldim.4 gun sonra telefon,fabrika stoklarinda yokmus 20 gune anca uretm bandindan cikarmis.para iadesi alinip baska yerde aranir.biyerden daha aldim dedim stokta varmi var,2 gun sonra ayni sekilde elde yok 20 gune gelecek.yine iptal ettim ama israrla bu model diyorum.en son akakce de en ucuz ve forumdada guvenilir oldugunu gordugum tekcarsi ya baktim.arayip stokta varsa alacagim,yoksa bastan soyleyin fabrikada stokta yok dedikten sonra hemen baktilar ve elde oldugunu,derhal kargolanacagini belirttiler.tereddutle aldim,1500tl ye geldi kargoyla beraber.sipAris verdim ,2 saat sonra kargolandi,ertesi gunu kapimda.sevincten uctum,bosch servisi 2 saat sonra geldi kurdu 7 yilda garanti uzattim,cok guzel oldu.

Arkadaslar candogan bey bence bana fiyat/performans olarak en iyi dolabi bana aldirdi.cok dolastim inox olupta bu enerji tuketimine sahip olan,bu hacime sahip olan ve icini actiimda bukadar kalite duran bi model goremedim.hotpoint,ariston,altus,indesit,aklinizi celecek cok model goreceksi iz hemde 950-1100 tl lere ama hep bi yok be abi dedirten yanini goruyorsunuz vede markayada guvenemiyorsunuz.URun ciddi sessiz bi urun.mutfakta kombi sesinden baska bisey duyulmuyor.

Kisacasi candogan beye tesekkur ederim.arayisimi kolaylastirdigi icin.dolabin ihtisami ve kalitesi cok hosuma gitti,tavsiye edememem mumkun degil...

• quote:

Orijinalden alıntı: csungu

Bosch KGE58AL30N modelini aldim,Ahh candogan bey ah beni nasil bir belaya surdunuz :) sizin yorumu okuduktan sonra iste bu diyerek basladim 3 hafta once arastirmaya.bayiye gittim pazarlik vs stokta varmi var,aldim.4 gun sonra telefon,fabrika stoklarinda yokmus 20 gune anca uretm bandindan cikarmis.para iadesi alinip baska yerde aranir.biyerden daha aldim dedim stokta varmi var,2 gun sonra ayni sekilde elde yok 20 gune gelecek.yine iptal ettim ama israrla bu model diyorum.en son akakce de en ucuz ve forumdada guvenilir oldugunu gordugum tekcarsi ya baktim.arayip stokta varsa alacagim,yoksa bastan soyleyin fabrikada stokta yok dedikten sonra hemen baktilar ve elde oldugunu,derhal kargolanacagini belirttiler.tereddutle aldim,1500tl ye geldi kargoyla beraber.sipAris verdim ,2 saat sonra kargolandi,ertesi gunu kapimda.sevincten uctum,bosch servisi 2 saat sonra geldi kurdu 7 yilda garanti uzattim,cok guzel oldu.

Arkadaslar candogan bey bence bana fiyat/performans olarak en iyi dolabi bana aldirdi.cok dolastim inox olupta bu enerji tuketimine sahip olan,bu hacime sahip olan ve icini actiimda bukadar kalite duran bi model goremedim.hotpoint,ariston,altus,indesit,aklinizi celecek cok model goreceksi iz hemde 950-1100 tl lere ama hep bi yok be abi dedirten yanini goruyorsunuz vede markayada guvenemiyorsunuz.URun ciddi sessiz bi urun.mutfakta kombi sesinden baska bisey duyulmuyor.

Kisacasi candogan beye tesekkur ederim.arayisimi kolaylastirdigi icin.dolabin ihtisami ve kalitesi cok hosuma gitti,tavsiye edememem mumkun degil...

Hayırlı uğurlu olsun :)

Benzer bir durumu ben de yaşadım aslında. Okmeydanı Şark Kahvesi'ndeki bir Siemens bayisi Siemens muadilini nakit 1350TL'ye bırakırım ama elimde yok, sipariş verdim demişti. Pazarlık bile yapmamıştım, direkt bu fiyatı verdi.

Ancak esk dolabımı elden çıkardığımdan acelem vardı, 30TL fazlasını verip internetten aldım. Şimdi iyi ki işi böyle yokuşa sürmemişim diyorum. Ben de muhtemelen uzun bir süre beklerdim.

Hem de bana internetten gelen Aralık ayında üretilmiş ikinci sürüm modeldi(KGE58AW30N/02), stok ürünü de değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz87

Bende BOSCH KGE58AL30N A++ modelini takip ediyordum. Ozellikle candogan beyin son izlenimlerinide okudum. Bana kalsa hemen yarin alacagim. Ama ev halkına bu devirde No Frost olmayan buzdolabı alınmaz fikrini ne anlattıysam değiştiremedim neyse no frost tasarruflu buzdolabı araştırmalarımda

yanlız bu modelin dış görünümü siyah olduğu içinde ev halkının illa inox (çelik görünümlü) renk istediğinden karar veremedik :)

yani çelik görünümlü %60 tasarruflu A++ marka no frost kombi veya normal kapılı buzdolabı marka ve modeli paylaşırsanız sevinirim. Ozellikle candogan bey.

A++, yani A sınıfından %40 tasarruflu olarak Arçelik 2398CNIY modeline bakabilirsiniz. Tabi alabiliyorsanız bendekini öneririm yine de:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 31 Ocak 2012; 9:20:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Bende BOSCH KGE58AL30N A++ modelini takip ediyordum. Ozellikle candogan beyin son izlenimlerinide okudum. Bana kalsa hemen yarin alacagim. Ama ev halkına bu devirde No Frost olmayan buzdolabı alınmaz fikrini ne anlattıysam değiştiremedim neyse no frost tasarruflu buzdolabı araştırmalarımda

A++, yani A sınıfından %40 tasarruflu olarak Arçelik 2398CNIY modeline bakabilirsiniz. Tabi alabiliyorsanız bendekini öneririm yine de:)

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SN. CANDOĞAN BEY

buzdolabında karar verdiğimde tekrardan size bilgi vereceğim.

bide konu ile alakalı değil ama "Beyaz Eşya Önerileri" sayfasında davlumbaz ve ocak ile ilgili sorum olmuştu.
    Gördüğüm kadarıyla sizinde yorumlarınız vardı onuda cevaplayıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

tekrar teşekkürler.

• Candogan bey sizi burda bulurum diye bu başlıkta yazıyorum.Torbasız bir süpürge almak istiyorum.Aklımda bir model var.Bosch BGS6PRO1 modelini çok beğendik.Aparatlarıyla olsun bizi etkiledi ama size sorularım var.

1)Bu model almanyada mı üretildi?

2)Emiş gücü yeterlimidir?

3)Yoksa phılıps ergofitmi alsam?

4)Birde bu model sessiz çalışırmı?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @CAN@ -- 31 Ocak 2012; 12:05:50 >

• candoğan bey banada 1500 2500 arası bi buzdolabı önerebilirmisiniz no frost olsun şimdiden tşk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaraydin666

candoğan bey banada 1500 2500 arası bi buzdolabı önerebilirmisiniz no frost olsun şimdiden tşk ederim

Samsung RL62ZBSW, RL62ZBPN, RF67VBPN
    Electrolux ENB52810X
    Frigidaire FBM5100
    Beko D9484NEK modellerini önerebilirim size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

Candogan bey sizi burda bulurum diye bu başlıkta yazıyorum.Torbasız bir süpürge almak istiyorum.Aklımda bir model var.Bosch BGS6PRO1 modelini çok beğendik.Aparatlarıyla olsun bizi etkiledi ama size sorularım var.

1) Hatırladığım kadarıyla Almanya üretimi, zaten Bosch'un süpürgelerinin neredeyse tamamı alman.

2)Emiş gücü harika değil, yetersiz de değil. Ortalama düzeyde diyebilirim.

3)Philips ergofit de iyi bir ürün. Ancak ben torbalı elektrikli süpürgelerden yanayım.

4)Sessizlik konusunda iddialı değil, gürültülü sayılmaz. Philips ile eşdeğer diyebilirim.

Bosch'un bu ürünü malzeme kalitesi ve emiş borularının genişliği sayesinde büyük parçaları zorlanmadan emebilmesi ile iddialı bir üründür. Bir nevi profesyonel yani.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

Candogan bey sizi burda bulurum diye bu başlıkta yazıyorum.Torbasız bir süpürge almak istiyorum.Aklımda bir model var.Bosch BGS6PRO1 modelini çok beğendik.Aparatlarıyla olsun bizi etkiledi ama size sorularım var.

1) Hatırladığım kadarıyla Almanya üretimi, zaten Bosch'un süpürgelerinin neredeyse tamamı alman.

2)Emiş gücü harika değil, yetersiz de değil. Ortalama düzeyde diyebilirim.

3)Philips ergofit de iyi bir ürün. Ancak ben torbalı elektrikli süpürgelerden yanayım.

4)Sessizlik konusunda iddialı değil, gürültülü sayılmaz. Philips ile eşdeğer diyebilirim.

Bosch'un bu ürünü malzeme kalitesi ve emiş borularının genişliği sayesinde büyük parçaları zorlanmadan emebilmesi ile iddialı bir üründür. Bir nevi profesyonel yani.

Teşekkürler peki bu model toz torbasızlar arasında alınabilir bir modelmidir yani kesinlikle toz torbasız istediğimiz için acaba sizce Boschu mu alsak yoksa Phılıpsimi?

• quote:

quote:

Sn. Candogan bey bu konustugumuz arcelik buzdolaplari hakkinda endiselerim var. Bu modeller sizin buzdolabindan istediginiz kalite konusunda tatmin ediyor mu? Veya bildiginiz kullanan biri varmi olumlu veya olumsuz yorum alabilecegimiz. Cunku cogu kisiden arcelikin herhangi bi beyaz esyasini evime sokmamam konusunda bayagi bi nasihat duyuyorum :(

• Arçelik'in ben iç donanımını hiç beğenmiyorum açıkçası. İç gövde çok girintili çıkıntılı bir düzene sahip, şeffaf raf renkleri kötü ve gövde plastiği pek sağlam değil.
    Bunun dışında fan motorundan ötürü ses yaşama problemi olabilir. Yani iddia edildiği gibi 40dB değildir, ama aşırı gürültülü olduğunu pek sanmam. Olası yaşayacağınız problemler bundan ibaret olabilir.

Yine de 2100TL verilebilecek yeterlilikte bir model. Ben tekrar bu başlıktaki buzdolabını daha önce değerlendirmenizi öneriyorum :)
  • Bugün bende BOSCH KGE58AW30N ile aranıza katıldım. Birkaç haftadır takip ediyordum bu konuyu. Sayenizde bende aldım bu dolabı. Akşam dolabı getirenler hemen kartonu çıkarıp dolabı takmış, sonra gelen servis de not bırakmış kutusu açık hasar yok diye. Umarım sonraları sorun olmaz. Garantiyi hemen +4 olarak uzattım. Bosch bayisi faturanın dolap ile geleceğini söylemişti fakat salı günü geldiklerinde apartman kapısından giremediler bugün geldiler ben yokken apartman katına koymuşlardı sonra geldiğimde yine gelip içeri almışlardı. Sanırım apartman kapısını sökerek içeri aldılar. Her neyse bugün faturası yoktu yanında, ben size salı vermemiş miydim dedi sonra bir arabaya bakarım sizi ararım diye söylendi. Umarım faturayı alırım. Servis garanti için gerekli değil dedi.
    Ayrıca servisçinin bana söylediği bir şey aklımı karıştırdı. Dondurucu kısmında kendi kendine eritiyor dedi buzları. Bende dolap nofrost değil low frost dedim, low frost tada olur dedi. Kitabında yazmıyor dedim buzları eritme kısmı yazıyor dedim ama dolabın değişik olanları mevcut filanca dedi neyse kendi de bilmiyor sanırım.
    Dolabı beğendim, buzlanma olursa da şişe rafını söküp alt tarafa buzluğa değdiriyorsunuz sular direk oraya akmaktadır, bu özelliği sayesinde buz eritme sorun olmaz bence. Dolap gerektiğinden büyük bence ama aynı serinin daha küçüğü yoktu bu enerji sarfiyatı 510 litre içim çok iyi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex1024

Bugün bende BOSCH KGE58AW30N ile aranıza katıldım. Birkaç haftadır takip ediyordum bu konuyu. Sayenizde bende aldım bu dolabı. Akşam dolabı getirenler hemen kartonu çıkarıp dolabı takmış, sonra gelen servis de not bırakmış kutusu açık hasar yok diye. Umarım sonraları sorun olmaz. Garantiyi hemen +4 olarak uzattım. Bosch bayisi faturanın dolap ile geleceğini söylemişti fakat salı günü geldiklerinde apartman kapısından giremediler bugün geldiler ben yokken apartman katına koymuşlardı sonra geldiğimde yine gelip içeri almışlardı. Sanırım apartman kapısını sökerek içeri aldılar. Her neyse bugün faturası yoktu yanında, ben size salı vermemiş miydim dedi sonra bir arabaya bakarım sizi ararım diye söylendi. Umarım faturayı alırım. Servis garanti için gerekli değil dedi.
    Ayrıca servisçinin bana söylediği bir şey aklımı karıştırdı. Dondurucu kısmında kendi kendine eritiyor dedi buzları. Bende dolap nofrost değil low frost dedim, low frost tada olur dedi. Kitabında yazmıyor dedim buzları eritme kısmı yazıyor dedim ama dolabın değişik olanları mevcut filanca dedi neyse kendi de bilmiyor sanırım.
    Dolabı beğendim, buzlanma olursa da şişe rafını söküp alt tarafa buzluğa değdiriyorsunuz sular direk oraya akmaktadır, bu özelliği sayesinde buz eritme sorun olmaz bence. Dolap gerektiğinden büyük bence ama aynı serinin daha küçüğü yoktu bu enerji sarfiyatı 510 litre içim çok iyi :)

Hocam Hayırlı olsun. Iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, bir mahsuru olmazsa ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?
    Bende almayı düşünüyorum. 1 haftadır inceliyorum. Beklentilerimi karşılayabilecek bir dolap, görünce tamam alıyorum bunu diyecek cinsten, böyle kendine çeken bir albenisi var adeta :)
    Dolap hakkında ilk izlenimlerinizide bekliyorum. Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR

Hocam Hayırlı olsun. Iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, bir mahsuru olmazsa ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?
    Bende almayı düşünüyorum. 1 haftadır inceliyorum. Beklentilerimi karşılayabilecek bir dolap, görünce tamam alıyorum bunu diyecek cinsten, böyle kendine çeken bir albenisi var adeta :)
    Dolap hakkında ilk izlenimlerinizide bekliyorum. Saygılarımla.

Dolabı bayiden 1470 liraya aldım, kredi kartı tek çekim, nakitte 1450 lira fiyat önermişti. 8 taksit ile olunca 1530 lira olurdu sanırım. Benim karta en az 8 taksit oluyordu benin için çok uzun süre olduğundan tek çekim yaptım bende. Geçen ay Enerji verimliliği haftası nedeniyle ucuza geliyordu. Bende 30. Ocakta almıştım. Şimdi yine eski fiyata veriyorlardı ama yinede bir sorun bayiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex1024

Bugün bende BOSCH KGE58AW30N ile aranıza katıldım. Birkaç haftadır takip ediyordum bu konuyu. Sayenizde bende aldım bu dolabı. Akşam dolabı getirenler hemen kartonu çıkarıp dolabı takmış, sonra gelen servis de not bırakmış kutusu açık hasar yok diye. Umarım sonraları sorun olmaz. Garantiyi hemen +4 olarak uzattım. Bosch bayisi faturanın dolap ile geleceğini söylemişti fakat salı günü geldiklerinde apartman kapısından giremediler bugün geldiler ben yokken apartman katına koymuşlardı sonra geldiğimde yine gelip içeri almışlardı. Sanırım apartman kapısını sökerek içeri aldılar. Her neyse bugün faturası yoktu yanında, ben size salı vermemiş miydim dedi sonra bir arabaya bakarım sizi ararım diye söylendi. Umarım faturayı alırım. Servis garanti için gerekli değil dedi.

Buzdolabınız hayırlı olsun. Servisin verdiği bilgi sizin de dediğiniz gibi yanlış. Servis formu varsa faturaya gerek yoktur ama elbette ne olur ne olmaz diye düşünerek alın. Tekrar hayırlı olsun, dilerim siz de benim gibi memnun kalırsınız.

• Candoğan bey bu forumda yorumları dikkatle incelenen ve her başlıkta aranan birisiniz ,benim ve benim gibi yeni beyaz eşya seti alacak kişiler için bir konu başlığı açsanız ve buzdolabı , bulaşık makinesi, çamaşır makinesi tavsiyelerinizi seçenekli olarak sunsanız çok yardımcı olacaktır. Örneğin bosch ve siemensin no frostlarına sıcak bakmıyorsunuz yorumlarınızdan bunu anladım, ama illa no frost olsun diyen bayanlar için önerebileceğiniz sessiz çalışan buzdolabı tavsiyeniz ne olur? çamaşır makinesinde sizinde yorumlarınızı dikkate alarak bosh was 20461tr modeli ciddi olarak düşünmekteyim kampanyayı kaçırdım ama bir yerlerden uygun fiyat aramaktayım, birde WAQ 20360 TR Modeli için ne dersiniz? Birde orta halli bulaşık mak. ve ocaklı fırın tavsiyelerinizi derleme halinde okumayı çok isterim, şu günlerde anladığım kadarıyla evlenecek olanlarda ciddi araştırma içerisine girmiş bulunmukta.. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.