Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
37
Favori
327.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim. Eşim oldukça beğendi, bugün evlilik yıldönümümüzdü. Aradan çıkarmış olduk.
  • candogan bey Siemens VSX6XTRM hakkında ne düşünüyorsunuz?Emiş gücü nasıldır? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

Bugün BOSCH KGE58AW30N ile ben de aranıza katıldım. 99 TL'ye +4 yıl garantiyi uzattım. Dolabı mayıs ayından başlamak üzere 10 taksitle 1450 TL ile oldukça uygun aldım sanırım. İncelemelerinden ve katkılarından dolayı candogan62 beye teşekkür ederim.

Acaba bayiden mi o fiyata aldığınız bu hafta bayilere sordum da 1.600 civarı söylediler genelde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikachu45
    Acaba bayiden mi o fiyata aldığınız bu hafta bayilere sordum da 1.600 civarı söylediler genelde ?

Evet daha önceden müşterisi olduğum bir bayiden aldım. Aynı şartlar ile 1500'e bırakmıştı, ama biraz daha zorlayınca 1450'ye anlaştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 12 Şubat 2012; 0:12:55 >
  • Güzel fiyata almışssınız hayırlı olsun ben de bu fiyatalara düşürebilirsem bayileri alacağım.Candoğan Bey e de tavsiyeleri için tekrar teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikachu45

Güzel fiyata almışssınız hayırlı olsun ben de bu fiyatalara düşürebilirsem bayileri alacağım.Candoğan Bey e de tavsiyeleri için tekrar teşekkür ediyorum.

siemens bayilerine de bakmanızı tavsiye ederim pazarlık konusunda bosch bayilerine kıyasla daha esnekler.gerçek alıcı olduğunuzu gösterin sizi kaçırmamak için indirim yapacaklardır
  • ÇM lg F1479FDS,
    BM BOSCH SMS58M88,
    FIRIN HGV 746455T,

Dün yukarıdaki ürünleri aldım. Ürünleri temmuz gibi teslim edecekler. Ancak takıldığım konu şu; buzdolabı ev kiralamadan önce almak iyi olmaz diye düşünüyordum şimdi ise her eve olabilecek bir buzdolabı almaya karar verdim. Kararım doğru mu? ve bütçem 2000 civarı. Yukarıdaki modellere uyacak inox veya siyah bir buzdolabı önerebilir misiniz

Her eve uyması önemli kiralayacağım ev belli değil ve sizin buzdolabınız varken 2000tl vermeme değecek bir ürün var mı?

Şimdiden teşekkür ederim

Kredi kartım yeniye geçmeden almam gerek yardım...
  • Candoğan bey emeğinize sağlık.
    Bugün sizin yaptığınız işin sayesinde yüzlerce kişi DOĞRU bir seçim yapıp, kendisine en iyi cevabı verecek makinayı bulabiliyor.Tekrar sağolun, evinizin videosunu bile bizimle paylaşmışsınız

Size kullanmış olduğum buzdolabını 2 yıl önce danışmış idim. 3 yıllık sıemens NF buzdolabımızı(A+) SIRF HACMİ YETMİYOR DİYE DEĞİŞTİRDİK.
    Yerimiz uygun olduğundan piyasadaki en geniş hacimli buzdolaplarına bakarkenbaklımızda amana vardı ama amana artık MAYTAG adı ile TR ye giriyormuş. Kafamız biraz karıştı o nedenle eledik. W Westinghouse french door 3 kapı(trio) bir buzdolabı aldık. modeli : WSBH30V7LS1 .

Dondurucusu altta çekmeceli . A+, 780 LT gros hacimli, net dondurucu hacmi 160 lt, buzdolabı hacmi 485 lt yoplam net hacmi 645 lt. elektrik tüketimi 1.219 kw/24 h yılllık tuketim 445 kwh/yıl .

Buzdolabı bölmesi gardrop tipi olmadığından orta dikmesi yok bu da kullanışlilik sağlıyor diye düşündük.

Buzdolabını kullanmaya başladıktan sonra eşim çalışma sesinden ciddi derecede rahatsız oldu. buzdolabı çalışırken düşük frekanslı derinden gelen ve de duyulan bu ses nedeniyle eşim mutfağa giremez oldu. Bu da ciddi bir sorun oldu bizim için. Şunu da söylemek isterim size bu mesajı mutfakta oturup yazıyorum ; evet bu sesi ben de duyuyorum ama bana göre ciddi bir ses değil. Yada rahatsız edici düzetde değil.

Nette araştırınca üretim yerinin meksika olduğunu, aydınlatma lambalarının 4 adet 1 er watt lık led olduğunu,kompresörünün se inverter gibi çalıştığını ve derin dondurucunun ise max -21 derece soğuttuğunu ögrendim. son husus pratikte hiç kullanmasam da -24 soğutma yapabilen siemensimin yanında bana hoş gelmedi.

Bir diğer konu ise kurulumu yapan yetkili servis elemanının ŞİDDETLE regülatör kullanmamızı önermesi oldu. Candoğan Bey muhitimizde sık elektrik kesintileri olmakta. ort haftada 3 -4 kez.sitemizde tam beslemeli jeneratör var ve her kesintide devreye girip çıkmakta. ben akım koruyuculu prizlerden alıp şimdilik taktım. 3.5 kw lık bir regülatörü almayı planlamaktayım.

Tüm bu bilgiler ışığında sizden aydınlatıcı bilgiler rica etmekteyim , nette pek bir bilgiye erişemedim. Özellikle eşimi çok rahatsız eden bu ses hakkında bir öneriniz olabilir mi? kullanım kitapçığı ses konusuna ayrı bir sayfa ayırarak sesleri kategorize ederek tek tek açıklamış. bu sayede sesleri ayırt etmemizi sağlamışlar
    sanırım eşimin duyduğu ses fan ve komp sesi.

Her ne kadar açtığınız konu başlığı ile direkt bağlantılı olmasa da benim de sizin gibi yeni bir dolap alma gibi bir ortak noktamız olmasından cesaret aldım

Vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

• Bir ayı aşkın konuyu takip ediyorum. Geçen hafta türün profilo isimlisi mutfağımıza konuşlandı. Tercih sebebi fiyat avantajı idi. Gerçi yakınımız olan satıcı Bosch ya da Siemens de gönderseydi de geri çevirmezdim. Dondurucusu altta olan çift motorlu 16 yıllık sorunsuz çalışan Aristonumuzun yerini alırken, görünümdeki tek farkı derinlik en ve boydaki birer karışlık (yaklaşık) artışı oldu. Yerine yakıştı, gözümüz kolay alıştı.Özetle:
    - A++ , uygun fiyat
    - geniş 500 küsur lt üstelik kare tabana oturuyor
    - sezsiz
    - ergonomik (kolay kullanım dondurucu altta ve ideal büyüklükte 126 lt)
    vs...

Candoğan tavsiyen için teşekkürler...(servisin aküden haberi yok bu arada)
    Bence de doğru tercih bu tür..
    PROFİLO BD3058W3VV BOSCH KGE58AW30N SIEMENS... Farketmez üçünü de tavsiye ederim.
    Ama benimki iyi ki profilo olmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: aga10

Bir ayı aşkın konuyu takip ediyorum. Geçen hafta türün profilo isimlisi mutfağımıza konuşlandı. Tercih sebebi fiyat avantajı idi. Gerçi yakınımız olan satıcı Bosch ya da Siemens de gönderseydi de geri çevirmezdim. Dondurucusu altta olan çift motorlu 16 yıllık sorunsuz çalışan Aristonumuzun yerini alırken, görünümdeki tek farkı derinlik en ve boydaki birer karışlık (yaklaşık) artışı oldu. Yerine yakıştı, gözümüz kolay alıştı.Özetle:
    - A++ , uygun fiyat
    - geniş 500 küsur lt üstelik kare tabana oturuyor
    - sezsiz
    - ergonomik (kolay kullanım dondurucu altta ve ideal büyüklükte 126 lt)
    vs...

Candoğan tavsiyen için teşekkürler...(servisin aküden haberi yok bu arada)
    Bence de doğru tercih bu tür..
    PROFİLO BD3058W3VV BOSCH KGE58AW30N SIEMENS... Farketmez üçünü de tavsiye ederim.
    Ama benimki iyi ki profilo olmuş...

Ben de yaklasık 3 aydır, yani bastan beri baslığı takip edenlerdenim. Uygun fiyata olur diye profilo modelini düsünenlerdenim. Aldığınız fiyatı paylasırmısınız? Profilo modelinde fiyat belirten hiç olmadı henüz. Biz de ona gore bayilerle görüşmemizi yapalım.

• arkadaşlar bu modelin 58AL30 N modelinden farkı sadece dış tasarım mı
  • [

Profilo 1189 TL Fiyat açıkladı Şubat için. Benimkisi 50-75 daha fiyatlı olacak gibi. Hesap görmedim daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

beyazesyam.com güvenilir bir sitedir. Birçok kez alışveriş yaptım, ancak kargo ücreti de eklediğini unutmayın.
    Cihazın boyutları epet büyük olduğundan asansörlere sığmayabilir, kargoyla problem yaşayabilirsiniz. Bu yüzden nereden alırsanız alın, öncesinden telefon açarak kapıya kadar teslim konusunda teminatı olsun.
    Nakit alacaksanız bayiden pazarlık yapabilirsiniz. 1400 olmasa da 1400 küsüre inerler.
    Ancak çoğu bayi kredi kartına peşin fiyatına 10 taksit ve Nisan ertelemeli kampanyayı tercih ediyordu aldığımda. Demek ki böylesi onlara daha karlı geliyor.

candogan bey Siemens VSX6XTRM hakkında ne
    düşünüyorsunuz?Emiş gücü nasıldır? Teşekkürler bir sorum daha olacak Ornegin bir elektrik süpürgesinin 10 saatte harcadığı enerjiyi nasıl hesaplariz ornek verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik enerjisini hesaplamak için basitçe gücünü kw cinsinden saat ile çarpın.
    Örneğin 1000W = 1KW
    1KW * 1 saat = 1KWh
    Yani bir saat aralıksız çalıştırırsanız 1KWh enerji tüketmiş olursunuz. Fiyatı öğrenmek içinse kwh fiyatıyla çarpıyorsunuz okadar.
    Sanırım tüm vergiler dahil 1kwh 30-35 kuruş arasıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex1024

Elektrik enerjisini hesaplamak için basitçe gücünü kw cinsinden saat ile çarpın.
    Örneğin 1000W = 1KW
    1KW * 1 saat = 1KWh
    Yani bir saat aralıksız çalıştırırsanız 1KWh enerji tüketmiş olursunuz. Fiyatı öğrenmek içinse kwh fiyatıyla çarpıyorsunuz okadar.
    Sanırım tüm vergiler dahil 1kwh 30-35 kuruş arasıydı.

Cok teşekkürler elektrik tüketimi ile ilgili bir ödev icin sormuştum saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

candogan bey Siemens VSX6XTRM hakkında ne
    düşünüyorsunuz?Emiş gücü nasıldır? Teşekkürler bir sorum daha olacak Ornegin bir elektrik süpürgesinin 10 saatte harcadığı enerjiyi nasıl hesaplariz ornek verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bu seri Bosch'un daha evvel sorduğunuz modeliyle aynı.

Üstünlüğü ise geniş boru ve ağız çapı sayesinde büyük parçaları rahatça emebilmesi filtrelerini kendi temizleyebilmesi ve genel kalitesi olarak özetlenebilir.

Emiş gücü ise çok fazla tatmim edici gelmedi bana. Elbette az değil, ama 600TL civarı ödenecek bir süpürge için dudak uçuklatan yüksek bir emiş gücü göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tissot

Candoğan bey emeğinize sağlık.
    Bugün sizin yaptığınız işin sayesinde yüzlerce kişi DOĞRU bir seçim yapıp, kendisine en iyi cevabı verecek makinayı bulabiliyor.Tekrar sağolun, evinizin videosunu bile bizimle paylaşmışsınız

Size kullanmış olduğum buzdolabını 2 yıl önce danışmış idim. 3 yıllık sıemens NF buzdolabımızı(A+) SIRF HACMİ YETMİYOR DİYE DEĞİŞTİRDİK.
    Yerimiz uygun olduğundan piyasadaki en geniş hacimli buzdolaplarına bakarkenbaklımızda amana vardı ama amana artık MAYTAG adı ile TR ye giriyormuş. Kafamız biraz karıştı o nedenle eledik. W Westinghouse french door 3 kapı(trio) bir buzdolabı aldık. modeli : WSBH30V7LS1 .

Dondurucusu altta çekmeceli . A+, 780 LT gros hacimli, net dondurucu hacmi 160 lt, buzdolabı hacmi 485 lt yoplam net hacmi 645 lt. elektrik tüketimi 1.219 kw/24 h yılllık tuketim 445 kwh/yıl .

Buzdolabı bölmesi gardrop tipi olmadığından orta dikmesi yok bu da kullanışlilik sağlıyor diye düşündük.

Buzdolabını kullanmaya başladıktan sonra eşim çalışma sesinden ciddi derecede rahatsız oldu. buzdolabı çalışırken düşük frekanslı derinden gelen ve de duyulan bu ses nedeniyle eşim mutfağa giremez oldu. Bu da ciddi bir sorun oldu bizim için. Şunu da söylemek isterim size bu mesajı mutfakta oturup yazıyorum ; evet bu sesi ben de duyuyorum ama bana göre ciddi bir ses değil. Yada rahatsız edici düzetde değil.

Nette araştırınca üretim yerinin meksika olduğunu, aydınlatma lambalarının 4 adet 1 er watt lık led olduğunu,kompresörünün se inverter gibi çalıştığını ve derin dondurucunun ise max -21 derece soğuttuğunu ögrendim. son husus pratikte hiç kullanmasam da -24 soğutma yapabilen siemensimin yanında bana hoş gelmedi.

Bir diğer konu ise kurulumu yapan yetkili servis elemanının ŞİDDETLE regülatör kullanmamızı önermesi oldu. Candoğan Bey muhitimizde sık elektrik kesintileri olmakta. ort haftada 3 -4 kez.sitemizde tam beslemeli jeneratör var ve her kesintide devreye girip çıkmakta. ben akım koruyuculu prizlerden alıp şimdilik taktım. 3.5 kw lık bir regülatörü almayı planlamaktayım.

Tüm bu bilgiler ışığında sizden aydınlatıcı bilgiler rica etmekteyim , nette pek bir bilgiye erişemedim. Özellikle eşimi çok rahatsız eden bu ses hakkında bir öneriniz olabilir mi? kullanım kitapçığı ses konusuna ayrı bir sayfa ayırarak sesleri kategorize ederek tek tek açıklamış. bu sayede sesleri ayırt etmemizi sağlamışlar
    sanırım eşimin duyduğu ses fan ve komp sesi.

Her ne kadar açtığınız konu başlığı ile direkt bağlantılı olmasa da benim de sizin gibi yeni bir dolap alma gibi bir ortak noktamız olmasından cesaret aldım

Vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Merhabalar. Ben de teşekkür ederim, mesajınızı geç farkedebildim kusura bakmayın.

Amana Amerikan tarzında bir ürün olduğundan sessiz olduğunu söyleyemem. Bu açıdan sonradan pişmanlık duymamamız adına vazgeçmeniz iyi olmuş. Hatırladığım kadarıyla Maytag ve Amana aynı gruba bağlı ürünler zaten.

WhiteWestinghouse ise şu an Electrolux'ün bünyesinde, geneli Meksika'da üretiliyor.

Bu buzdolabını geçenlerde Enplus mağazasında incelemiştim yanlış hatırlamıyorsam. Hacmine göre tüketim değeri oldukça iyi.

Buzdolabının enerji etiketinde yazan ses seviye değeri nedir?

Ses değer yüksekse maalesef sonradan yapılacak bir müdahale olamıyor. Buzdolabının arkası duvara fazla yanaştırıldıysa lüzumsuz yere fazla çalışabiliyor olabilir. Gerekli mesafeyi bıraktığınızdan emin olmalısınız. Sesin fandan mı yoksa kompresörden mi geldiğinden emin olmak için buzdolabı çalışırken kapıları açın, rahatsız edici ses kesiliyorsa fandan, kesilmiyorsa kompresördendir. Fandan yapıyorsa servisi çağırıp fanı değiştirtebilirsiniz.

-21'C durumuna şaşırdım açıkçası. Dediğiniz gibi pratikte hiç ihtiyaç duyulmasa da bu değere ulaşmaması da bana da tuhaf geldi. Böylesini ilk kez duydum.

Amerikan menşeili cihazlar genelde voltaj dalgalanmalarına karşı hassas oluyorlar. Servis desteği de zayıf olduğundan elektrik dalgalanmasında servis size sıkıntı çıkarabilir. Zaten servis desteği zayıf bir marka, daha evvel sorun yaşayanlar olmuştu.

Eşiniz memnun kalmadıysa servis çağırıp dB değerini ölçmelerini isteyebilirsiniz. Katalogda yazan değerleri karşılamıyorsa değişim veya iade isteyebilirsiniz. Kendinizden emin bir dille kendinizi ifade edebilirseniz firma da size itiraz edemeyecektir.

Dilerim probleminizi çözersiniz, servis çağırıp sonrasında buraya yazabilirseniz elimden geleni yapmaya çalışırım. İyi günler.

• candoğan bey sayenizde ben de geçen hafta BOSCH KGE58AW30N satın aldım 10 yıldan fazladır kullandığımız altus al 360 dan sonra bize uzaydan gelmiş gibi oldu daha önceden beri no frost dolap kullandık inşallah bu tip dolaplarada hemen alışırızç Aslında uzun zamandır dolabı değiştirme düşüncesi vardı ama hep erteliyordum bu başlığı görünce birde bayide görmek istedim ve aldım çıktım fyat olarak bursada bosch bayiden 1580 tl 3 ay ertelemeli 10 taksite geldi. sanırım iyi fiyat istanbulda fiyatlar daha uygun ancak kargo ile aşağı yukarı bu fiyata geliyor vesile ile candoğan bey size çok teşekkür ediyor beyaz eşya üzerine yapmakta olduğunuz araştırmaları merakla takip ettiğimi belirtmek istedim saygılar
  • Merhabalar,

Bugün dolabın AL modelini yani gri olanını aldık. Yalnız bulunduğumuz bölgede elektrik dalgalanmaları çok sık oluyor. Regülatör ya da regüele edebilen priz gerekir mi?

Türkiye'de üretildiğinden elektrik dalgalanmalarına karşı dayanıklı diye yorumlar var ama pek inandırıcı gelmedi :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.