Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
37
Favori
327.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung RL62ZBSW kombi nofrost , lg 602yvx no frost ve BOSCH KGE58AW30N arasında tercih yapamıyorum.3 üde aynı fiyat hemen hemen. sizce hangisini tercih etmeliyim? candoğan62 cevaplarsan sevinirim. artıları ve eksileri tşk ederim.
  • statik buzdolaplarının nemli havalarda iyi performans vermediği ve soğuk ortamlarda yine iyi perfromans vermediğini birkaç yerde okumuştum bu konuda da bilgi alabilirsem sevinirim, maksat yeni bilgi edinmek olsun...
  • bizim soru muallakta kaldı gibi :(((
  • Bugün itibariyle beyaz eşya ihtiyacımızı Denizli SİMENS bayiden karşıladık.Aşağıdaki ürünleri tercih etmemde ve almamda emeği geçen herkese çok ama çok teşekkürler... Candoğan Bey,siz aldınız diye ve vardır bir bildiğiniz diye no-frost değil sizin üründen aldık. Size son bir sorum olacak : Siz neden simens muadili değil de boshu tercih ettiniz? Fiyat nedeniyle mi yoksa kalite bakımından mı??

Simens:

KG58EAL30N buzdolabı 1430 lira 3 ay ertelemeli 10 taksit

10S461 çamaşır makinesi 1309 lira 3 ay ertelemeli 10 taksit

SN26M882TR bulaşık makinesi 1290 lira 3 ay ertelemeli 10 taksit

toplam 4029 lira 3 ay ertelemeli 10 taksit
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

statik buzdolaplarının nemli havalarda iyi performans vermediği ve soğuk ortamlarda yine iyi perfromans vermediğini birkaç yerde okumuştum bu konuda da bilgi alabilirsem sevinirim, maksat yeni bilgi edinmek olsun...

bu soruyu ben de merak ediyorum
  • candogan bey buzdolbı alcaz ama bi türlü karar veremıyoruz sizce hangi ürünü almalıyız yardımcı olursanız sevinirim samsung RSG5FURS yada general gce 23 ls bu iki ürün arasında kararsız kalıdık.Bosh ve simense bakmadık ama bu iki ürün dışında önere bileceginiz bi ürün varsa onuda degerlendiririz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Hayırlı olsun arkadaşlar. Dilerim siz de benim gibi çok memnun kalırsınız.

Bizde de zaman zaman voltaj dalgalanmaları çok oluyor. Voltaj düşmesi cihazları pek etkilemez, ama yükselmesi tehlikelidir. Yüksek voltaj sözkonusu ise önlem almakta fayda var. Hatırladığım kadarıyla bu buzdolabı 230-240V'a kadar problemsiz çalışıyor ama daha yükseği tehlikelidir.

Candogan bey electrolux enb34930x buzdolabi karlanma yapiyor. dondurucu kismu -18 derece. ideal sicaklik nedir yoksa bu bir arizami?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz87

yani no frost dışında başka bir eksikği bulunmuyor. + olarakta hem fiyat olarak en az 1000 tl daha uygun üstelik A++ enerji tüketimi geniş hacim ile çok cazip yanlız 2 şüphem var.

Birincisi bu karlanma olayı yaklaşık 1 ay kadar kullanan kullanıcılar karlanma olmadığı söylüyor. Ayrıca diğer bu buzdolabı hakkında deneyimli kişilerde ortalama yılda bir kere bizim manuel olarak eritmemiz gerektiğini söylüyor. Peki bu yaz aylarındada aynı şekilde kendi kendine karlanmayı eritecekmi bu konuda biraz endişelerim var yani biz bu bozdolabını aldıktan sonra bi kaç ay süre ile bizim tarafımızdan eritme zorunluluğu olursa ev halkı bu zamanda böyle buzdolabımı alırnır diye söylenmesin :)

ikincisi ise motor bölümünün arkasında açık olması yani boruların gözükmesi. Artık dediğim gibi günümüzde bu tip dolapların pek kalmadığı ve bunun bize herhangi bir şekilde görüntü dışında (zaten arkada kalacak ama) başka bir - olumsuzluk yaratıp yaratmayacağı konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Buzdolabı üst soğutucu bölümdeki karlanmayı her zaman kendisi eritiyor, bu alanda bir sıkıntı yoktur.

Dondurucudaki karlanmayı ise buzdolabı kendisi eritmiyor. Low Frost sadece karlanmayı en düşük seviyeye indiriyor.

Ben çevremde Low Frost özelliği olmayan klasik çift kapılı Bosch üretimi buzdolaplarında karlanmanın normal şartlarda ancak 1 senede oluştuğunu gözlemledim. Bu üründe ise karlanmayı azaltan ek özellik de mevcut. Bu da karlanmanın 1 seneden daha uzun bir sürede oluşacağını gösteriyor.

Karlanmadan kastım buz dağı gibi aşırısı değil, 3-4mm kar tabakasıdır. Bu aşamaya geldiğinde eritme gerektirir.

Kısacası aşırı nemli sahil kenarında oturmuyorsanız, buzdolabını -24'C gibi aşırı yüksek soğuklukta kullanmıyorsanız ve günde 7-8 kezden fazla dondurucu kapağını açmıyorsanız karlanma sorunu yaşamazsınız.

Arka kondanser telleri resimde gördüğünüz gibi yandan bakınca belli olmuyor. Estetik durum ve daha çabuk tozlanma dışında bir eksisi yok.

Bir süredir yazılarınızı takip ediyorum ve sanırım benim de tercihim bu modelden yana olacak ancak yazdığınız bir şey dikkatimi çekti. Ben Antalya'da yaşıyorum ve haliyle dört mevsim havalar aşırı nemli özellikle yazın. Bu durumda bu modeli no frost olmamasından ötürü tercih dışı mı bırakmalıyım? Çünkü eğer alırsam buzluk kısmında aşırı karlanma ve soğutucu kısmında düzensiz, ayarsız bir soğutma ile karşılaşabilirim söylediğinize göre? Ayrıca no frost daha iyi olur ise Antalya için; daha fazla randıman alabileceğim bu fiyat aralığında (1000-1500) hangi no-frost ürünü önerebilirsiniz? Şimdiden teşekkürler

• candoğan bey buzdolabınız hayırlı olsun...bizde bu modelden almak istiyoruz ama kardeşim servisle konuşmuş ortam sıcaklığı +4 ten düşük olursa sıkıntı yaratır demişler....+4 dereceden düşük olan ortamlarda soğutmazmış.böyle bir durum varmıdır?bize 1000-1300 arası servis sıkıntısı olmayan nofrost buzdolabı önerebilirmisiniz....samsungların servisi sivas suşehrinde yok ilçede sivasa 120 km uzakta ve sıkıntılı bir servismiş...o yüzden samsung lg sharp haricinde tavsiyeniz nedir?ilginize tşk ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rte_50

candoğan bey buzdolabınız hayırlı olsun...bizde bu modelden almak istiyoruz ama kardeşim servisle konuşmuş ortam sıcaklığı +4 ten düşük olursa sıkıntı yaratır demişler....+4 dereceden düşük olan ortamlarda soğutmazmış.böyle bir durum varmıdır?bize 1000-1300 arası servis sıkıntısı olmayan nofrost buzdolabı önerebilirmisiniz....samsungların servisi sivas suşehrinde yok ilçede sivasa 120 km uzakta ve sıkıntılı bir servismiş...o yüzden samsung lg sharp haricinde tavsiyeniz nedir?ilginize tşk ederim...

sayın candoğan 62 sizden haber bekliyoruz bu +4 mevzusu bu makina için geçerlimi acaba?
  • arakadaşlar bosch kge58aw30n +4 ten düşük ortamlarda çalışmaz sıkıntı yaratır diyo servis doğrumu?...illaki kaloriferli evde olanlarmı almalı bu makinayı?bilgisi olanlar yardım edin lütfen..
  • Şu an intihar etmek istiyorum, Bosch bu KGE58AW40N olarak A+++ buzdolabı çıkarıyor bu ay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 2 Mart 2012; 2:14:57 >
  • Elimdeki buzdolabına bir kulp bulup iade mi etsem
  • quote:

Şu an intihar etmek istiyorum, Bosch bu KGE58AW40N olarak A+++ buzdolabı çıkarıyor bu ay

sadece tuketim farki mi var acaba hocam? almanyada uretilme ihtimalleri yok sanirim.
  • Bakalım nasıl bir ürünmüş. web sitesinde henüz yok ya da ben bulamadım. Ama özellikleri aşağıdaki şekilde imiş. :))

Bosch KGE58AW40N LowFrost Kombi Buzdolabı – Özellikler
    • Enerji sınıfı: A+++
    • Parlak beyaz dış yüzey
    • Dijital olarak okunabilir elektronik ısı ayarı
    • 4 yıldızlı derin dondurucu
    • LowFrost • 2 çekmeceli derin dondurucu • HighDoor (yüksek kapı-bombeli)
    • Buzdolabı ve derin dondurucu bölmeleri için birbirinden ayrılmış ısı ayarı
    • Super Cooling (Süper Soğutma) fonksiyonu
    • Şok Dondurma fonksiyonu
    • Otomatik defrost
    • Dinamik MultiAirflow
    • FlexShelf • ChillerSafe
    • CrisperBox (Sebze ve meyveler için nem kontrollü koruma)
    • LED iç aydınlatma
    • BigBox (Büyük Çekmece)
    • Dondurucu takvimi
    • Buzdolabı net hacim: 379 litre
    • Derin dondurucu net hacim: 122 litre
    • Toplam brüt hacim: 513 litre

• quote:

Şu an intihar etmek istiyorum, Bosch bu KGE58AW40N olarak A+++ buzdolabı çıkarıyor bu ay

Adınıza üzüldüm, çokta hevesle almıştınız buzdolabınızı.

Eğer varsa imkanınız, değiştirin bence en azından şansınızı deneyin

Bir de zahmet olmazsa şu sorumu cevaplarsanız memnun olurum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_57970913/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58266019

• quote:

Ben de pusuya yatmıştım buzdolabı konusunda ama sanırım pusudan çıkacağım artik bu haberden sonra.Ama bence siz de üzülmeyin sonuçta aynı tarz buzdolabı ne kadar fark olacak ki enerji tasarrufu konusunda.Siz benim Aristonu görseniz canavar gibi elektrik yakıyor.B sınıfı,birine vereyim diyorum hani sonuçta çalışıyor ama vereceğim kisiye acıyorum.Benim ilk kullandığım buzdolabi da ayni Sizin buzdolabı gibiydi ve nofrost degildi.İnanin o kadar memnundum ki.Bir kere bile buz kazimadim,sadece senede bir iki kere buzlugu temizlemek icin kapatiyordum buzdolabini.onunda dondurucusu alttaydi ki müthiş bir rahatlık.Bir de benim Aristonda buzluk kismina koydugun yiyecekler kisa bir sure sonra buzdolabi kokuyordu (baska turlu tarif edemiyecegim o kokuyu) ki Candy de asla boyle bir sorunum olmadi.Daha uzun yillar kullanacaktim ama yeni tasinirken sanirim gazin dolastigi bolum delinmisti.İnsallah bu buzdolabını da alırsam o kadar memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gardenia59 -- 2 Mart 2012; 15:27:25 >

• A+++ model ne zaman cikacak acaba? Dolap alacam bu aralar.
  • candoğan62 bey size kge58aw30n hakkında bir şey sormuştum cevabını alamadım lütfen bu +4 mevzusu hakkında bizi aydınlatırmısınız ...tşk ederim cndoğanbey...
  • Ben bu bosch olayını anlamadım şimdi??Forumda BOSCH NOFROST buzdolaplarının fiyatlarına göre düşük performans ve kalite düşüklüğünden bahsediliyordu.
    Ancak şimdi övülüyor.Adamlar teknoloji atağı mı yaptılar?yada daha ucuza satacakları LOWFROST bir ürün için plastik ve aksam kalitesini mi arttırdılar?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.