Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
37
Favori
327.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu modele KGE58AW30N modeline bosch bayisi nakit (peşin olarak ) 1580 istedi.World card 1616 tl 12 taaksit şeklinde fiyat. en hesaplı nasıl alırım bu buzdolabını acaba.
  • candoğan bey, ben de sizin tavsiyelerinize uyarak bu dolabı almak üzereyim, ancak Mersin'deyim ve evim sahile yakın. Bu buz dolabı Mersin gibi nemli bir iklimde sıkıntı yaşatır mı? Yoksa başka bir marka/model mi tavsiye edersiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorp2000

Ben bu bosch olayını anlamadım şimdi??Forumda BOSCH NOFROST buzdolaplarının fiyatlarına göre düşük performans ve kalite düşüklüğünden bahsediliyordu.
    Ancak şimdi övülüyor.Adamlar teknoloji atağı mı yaptılar?yada daha ucuza satacakları LOWFROST bir ürün için plastik ve aksam kalitesini mi arttırdılar?

Durum aynen dediğiniz gibi. Bosch no frost modellerini halen tavsiye etmiyor ve performans/dayanıklılığına göre pahalı buluyorum.

Bu durum Low-Frost modeller için farklı. Zaten bayiye de gidip incelerseniz kapı kolu, kapı kalınlıkları no frostların 2 katı kadar fazla. Sebzelik çekmecesi haricinde iç kapı rafları ve dondurucu çekmeceleri de no frost modellere göre çok daha kaliteli ve şık plastikten üretilmiş. Bunun yanında dondurma kapasitesi ve elektrik kesintilerindeki saklama süresi de piyasadaki cihazların neredeyse tamamından üstün.

Bu açıdan kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Hele ki yeni çıkacak A+++ model fazla fiyat farkı ile satılmazsa fiyat/performans ürünlerinin liste başı olacak bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: rte_50

arakadaşlar bosch kge58aw30n +4 ten düşük ortamlarda çalışmaz sıkıntı yaratır diyo servis doğrumu?...illaki kaloriferli evde olanlarmı almalı bu makinayı?bilgisi olanlar yardım edin lütfen..

Merhaba. Bu buzdolabı SN-T sınıfı olup statik mantığı ile çalıştığından +10'C ve altındaki oda sıcaklıklarında performans kaybı yaşayabilirsiniz.

Eğer mutfağınızın sıcaklığı +10'C altına düşüyorsa ve bu sıcaklık sorununu çözme şansınız yoksa bu buzdolabını ve statik modelleri tercih etmemenizde fayda vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKCE

candoğan bey, ben de sizin tavsiyelerinize uyarak bu dolabı almak üzereyim, ancak Mersin'deyim ve evim sahile yakın. Bu buz dolabı Mersin gibi nemli bir iklimde sıkıntı yaşatır mı? Yoksa başka bir marka/model mi tavsiye edersiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mersin'e hiç gitmedim ama İstanbul da yazın çok nemli oluyor. Bence dondurucu kapısı çok sık açılıp sıcak besinlerle yüklenmediği ve -20'C'den daha da soğuk derecelere ayarlanmadığı sürece anormal karlanma sıkıntısı olmaz. Kendinizi garantiye almak istiyorsanız Grundig GKND4780I modelini seçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Şu an intihar etmek istiyorum, Bosch bu KGE58AW40N olarak A+++ buzdolabı çıkarıyor bu ay

Adınıza üzüldüm, çokta hevesle almıştınız buzdolabınızı.

Eğer varsa imkanınız, değiştirin bence en azından şansınızı deneyin

Bir de zahmet olmazsa şu sorumu cevaplarsanız memnun olurum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_57970913/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58266019

A+++ modeller Almanya ve İspanya gibi ülkelerde vardı ama ben bizde bu kadar çabuk piyasaya çıkacağını tahmin etmiyordum. Çünkü bu seri ülkemizde üretiliyor ve ülkemizdeki Bosch fabrikası biraz geriden geliyor

Şu an ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda net bir bilgim yok ama bu ay çıkar diye tahmin ediyorum.

Tüketim farkı konusunda benim buzdolabımın tamamen aynısı. Tüketim değerini bilmiyorum ama Arçelik 2488 ile yakın bir tüketimi vardır. Benimki 0,78kw harcıyor, o da 0,6 civarında olur herhalde.

• sayın candoğan bey öncelikle çok çok teşekür ederim engin bilgilerinizi bizden esirgemeyip bize yol gösterdiğiniz için...bu +10 derecenin altında statik buzdolapları ve almak istediğim kge58aw30n sıkıntı yaratacağını belirtmişsiniz...samsungunda biliyosunuz servis sıkıntılarını bulunduğum yer suşehri sivasa 120 km uzak...yani samsung alsam servis sıkıntısı yaşarmıyım yada bana nofrost olarak 1500 maksimum üst limiti göz önünde bulundurarak hangi ürünü tavsiye edersiniz?bulaşık makinam sizin tavsiyeniz sms58m82 aldım çok çok çok memnunum.kardeşime sizin tavsiyeniz 733 liraya çamaşır makinası aldım.buz dolabınıda sizden habersiz kesinlikle almamayı düşünüyorum...aslında acelimizde yok 1 ay içerisinde alabiliriz...bize hangi nofrostu önerirsiniz...şimdiden size sonsuz teşekürler ediyorum.yaptığınız bu amme hizmetini takdirle karşılıyoruz inan...

• Çok teşekkür ederim öncelikle ben de.

Yaşadığınız il dolayısı ile kışın soğuk kalorifer olmadığı sürece kaçınılmaz.

Size yukarıda bahsettiğim gibi Grundig GKND4780I modelini öneririm. Arçelik üretimi ve güvencesindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 4 Mart 2012; 19:01:05 >
  • Candoğan hocam A+++ lar ne zaman çıkacak...acele etmesek mi?Haziran da düğün..Bir de hocam sen 6 tl yaktığını söylemiştin...son tespitin nedir bu dolap için..?Aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 4 Mart 2012; 19:29:08 >
  • candoğan bey Grundig GKND4780I modelini tavsiye ettiğiniz için sorgulamaya bile gerek duymuyorum.bu arada 733 liraya aldığım çamaşır makinası cm1001ctr bu fiyata alınabilecek en donanımlı makina tabiki candoğan beyin tavsiyesi ile keşfettim.bu arada cadnoğan bey mobilya kanape falan üzerine araştırmalarınız mevcutmu bu konu hakkında önerileriniz varmı varsa linkini verebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Candoğan hocam A+++ lar ne zaman çıkacak...acele etmesek mi?Haziran da düğün..Bir de hocam sen 6 tl yaktığını söylemiştin...son tespitin nedir bu dolap için..?Aynı mı?

Dolaptan memnunum. Elektrik faturasını şartlar değiştiğinden birebir kıyaslamam mümkün olmadı ama çevreme göre daha az fatura ödüyorum.

Mart fiyat listesi henüz yayımlanmadı ama ben bu ay çıkacağını düşünüyorum.

Bence Haziran'a kadar vakit varsa KGE58AW40N modelini beklemeye değer.
  • candogan62 bey, verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Size bir sorum daha olacak; benim 2000 yılından beri kullandığım, soğutmasından hiç şikayet etmediğim ancak 2.77kWh/24h elektrik canavarı olan ARISTON (ETDF 450X TR) buzdolabım yaklaşık iki aydır garip sesler çıkardıktan sonra iki gün önce bozuldu. Tanıdığm ve güvendiğim bir tamirci Brezilya malı A sınıfı bir motor takılıp işçilik dahil 250 tl masraf edersem en az bir kaç yıl daha kullanabileceğimi söyledi. Bir kaç yerinde paslanma ve deformasyon olan bu buzdolabına bahsettiğim parayı verip tamir ettirmem ne kadar mantıklı bilmiyorum. Çok kararsızım. Sizin aldığınız BOSCH buzdolabının dışı metal olan gri renklisini Mersin Media Mark'ta 1700 tl'ye gördüm. Mersin Forum'daki BOSCH bayisinde de aynı dolap haziranda ödemeye başlama avantajı ve on taksitle 1.650 tl. Ne yapsam? Dolaptaki hemen her şey bozuldu. Acilen karar vermem gerekiyor. Hemen cevaplarsanız çok memnun olacağım. Teşekkürler...

• Bahsettiğiniz buzdolabını tanıyorum. Ömrü o kadar, bence daha fazla zorlamaya gerek yok. Soğutma sistemi kapalı sistem olduğundan çok iyi işçilik gerektirir. Motorunu yaptırırsınız defrost grubu bozulur, onu yaptırırsınız kasası ve iç aksamı eskir vb. Maddi durumunuz çok sıkışık değilse yenisini almak daha iyi olur.
  • quote:

candoğan bey Grundig GKND4780I modelini tavsiye ettiğiniz için sorgulamaya bile gerek duymuyorum.bu arada 733 liraya aldığım çamaşır makinası cm1001ctr bu fiyata alınabilecek en donanımlı makina tabiki candoğan beyin tavsiyesi ile keşfettim.bu arada cadnoğan bey mobilya kanape falan üzerine araştırmalarınız mevcutmu bu konu hakkında önerileriniz varmı varsa linkini verebilirmisiniz?

İstanbul'de uygun fiyata koltuk yapan imalatçılar var, ancak sizin oralara geliyor mu bilmiyorum.

Sizin daha çok fabrikasyon üretim yapan markalı mobilyalara ulaşmanız mümkün gibi geldi bana.

Onlar daha pahalı oluyor. Geçenlerde arkadaşıma senetli vadeyle almak zorunda olduğu için mecburen Mondi'den köşe takımı aldık. Ürün güzel ama çok pahalıya geliyor.

sahibinden.com'daki ilanlara bakmanızı öneririm. Belki kargo ile gönderim yapan imalatçılar vardır.

• candogan bey, yukarıda tavsiye ettiğiniz GRUNDIG 4780 I modelinin fiyatını öğrenmek için GRUNDIG'in resmi sitesindeki bayiileri aradım. Hiçbirinde GRUNDIG buzdolabı satılmadığını öğrenince çok şaşırdım. Hatta birçoğunun Grundig'in buzdolabı ürettiğinden bile haberi yoktu. Müşteri himetlerini arayıp durumu anlattığımda yetkili kişi GRUNDIG buzdolaplarının sadece Metro, Teknosa, Electroworld ve Kipa gibi mağazalarda bulunabileceğini söyledi. Grundig fiyatlarının ne için Arçelik'ten düşük olduğunu sorduğumda ise; Arçelik'in ayrıntıya daha çok önem verdiğini, Grundig'in ise daha sade olduğunu söyledi. Tabii Grundig'in barındırmadığı ayrıntıların neler olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorum. Dolayısı ile bu markadan biraz soğudum. Bana bugün satın almak üzere Grundig dışında (kombi olmasa da olur) 1500-1600 tl aralığında No-Frost bir buzdolabı tavsiye eder misiniz? Sizin gibi bir bilene danışmadan yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bu gün mutlaka almak zorundayım. Teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKCE -- 5 Mart 2012; 10:26:17 >

• candoğan bey grudig kgne 4780 ı önerdiğiniz nofrost olarak..araştırmalarım sonucunda 1200 tlye grundig grne 4680 ı modelini buldum...bununla sizin önerdiğiniz ürün hakkında kalite performans yada üretim yeri falan gibi ne gibi farklar var aradaki 300 tllik farkı vermeye değermi acaba...önemli olan sorunsuz çalışması sağlamlık f/p oranını gözönünde bulundurursak bu fark verip 4780 mi alayım 1500 tlye yoksa 300 tllik kaydadeğer bir fark yok 4680 modelinimi alayım ayrıca bu 2 model türkiye üretimimi acaba?biliyorum çok oluyoruzz artık ama kusura bakmayın insanın hiç anlamadığı bir konu ile karşı karşı kalınca işte böyle çok soru aklına geliyor...ilgilinize tşk ederiz allah razı olsun sizlerden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKCE

candogan bey, yukarıda tavsiye ettiğiniz GRUNDIG 4780 I modelinin fiyatını öğrenmek için GRUNDIG'in resmi sitesindeki bayiileri aradım. Hiçbirinde GRUNDIG buzdolabı satılmadığını öğrenince çok şaşırdım. Hatta birçoğunun Grundig'in buzdolabı ürettiğinden bile haberi yoktu. Müşteri himetlerini arayıp durumu anlattığımda yetkili kişi GRUNDIG buzdolaplarının sadece Metro, Teknosa, Electroworld ve Kipa gibi mağazalarda bulunabileceğini söyledi. Grundig fiyatlarının ne için Arçelik'ten düşük olduğunu sorduğumda ise; Arçelik'in ayrıntıya daha çok önem verdiğini, Grundig'in ise daha sade olduğunu söyledi. Tabii Grundig'in barındırmadığı ayrıntıların neler olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorum. Dolayısı ile bu markadan biraz soğudum. Bana bugün satın almak üzere Grundig dışında (kombi olmasa da olur) 1500-1600 tl aralığında No-Frost bir buzdolabı tavsiye eder misiniz? Sizin gibi bir bilene danışmadan yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bu gün mutlaka almak zorundayım. Teşekkür ederim...

Dün dartyde haftasonu kampanyası ile 1500 civarında KDN46AW30N modeli vardı. Çok hoşumuza gitti. Malzemesi çok sağlam ve kullanışlı. Yıllık elektrik tüketimi 268 kw. Büyük ihtimal benim tercihim de bu model olacak.http://www.bosch-home.com/tr/KDN46AW30N.html

• quote:

candoğan bey grudig kgne 4780 ı önerdiğiniz nofrost olarak..araştırmalarım sonucunda 1200 tlye grundig grne 4680 ı modelini buldum...bununla sizin önerdiğiniz ürün hakkında kalite performans yada üretim yeri falan gibi ne gibi farklar var aradaki 300 tllik farkı vermeye değermi acaba...önemli olan sorunsuz çalışması sağlamlık f/p oranını gözönünde bulundurursak bu fark verip 4780 mi alayım 1500 tlye yoksa 300 tllik kaydadeğer bir fark yok 4680 modelinimi alayım ayrıca bu 2 model türkiye üretimimi acaba?biliyorum çok oluyoruzz artık ama kusura bakmayın insanın hiç anlamadığı bir konu ile karşı karşı kalınca işte böyle çok soru aklına geliyor...ilgilinize tşk ederiz allah razı olsun sizlerden...

İki ürün de yerlidir ancak 4680 bence alınmaz. Tasarımı hatalı.
    Daha da uygununu istiyorsanız Altus'un beyaz kombi tip modeli aradığınız fiyatta var.

• BOSCH KGE58AW30N bilgilerini aşağıda belirtmiş;

http://www.bosch-home.com/Files/Bosch/Tr/tr/Press/PressRelease/Document/320.pdf
  • selam candoğan bey kardeşim...sizin tavsiye ettiğiniz altus modeli sanırım Altus ALK-470 E NF bu olsa gerek...sizi çok sıkı takip eden birisiyim ilk defa altus önerdiğinizi şahit oldum şaşırdım...bunu 1250 tl ye buldum...ama marka altus olunca tereddüt içindeyim candoğan bey bu makina bize sorun çıkartma olasılığı nedir?arçelik gibi bizi servislerden çıkartmayacak bir makinaysa sırf fiyatı için almayalım...aslında şöyle sorayım bu makinayı alın sorun çıkartmaz malzeme kaliteside fiyatına göre çok iyi kullanıcılar memnun ses performans olarak sizi yeterince tatmin eder mi diyosunuz?yoksa kesinlikle 250 lira daha verin grundigten vazgeçmeyinmi diyosunuz ?ya bu altus regal indesit gibi markalar midemi bulandırdığı için ön yargılıyım doğrusu...kısaca candoğan bey bu makinaya kefilmisiniz al kardeşim memnun kalırsın deyin hemen sipariş verecem?teşekür ederim...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.