Şimdi Ara

Bosch tercihi yerindemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba.1 ayı aşkın bir süredir araştırmaktayım, zor da olsa buzdolabı ve çamaşır makinası tercihimi yaptım.Almadan önce ürünlerin beni mutlu edip edememe durumunu teyit etmek için konu açmak istedim.Bu ürünleri kullananların ve tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Buzdolabı olarak BOSCH KGN57P71NE modelini beğendim.Ancak kombi tipi dolapların birkaç dezavantajından bahsedilmiş.Klasiklere göre daha ileri bir teknoloji.Böylesine büyük markaların ürünlerde kullanılabilirlik kolaylığını dezavantaja dönüştürme durumu enteresan olurdu.

Bu model hakkında görüşler bekliyorum.Buzdolabı bütçem 2000 tl ve inox istiyorum.Ivır zıvır özelliklerden ziyade işini iyi yapan bir cihazın peşindeyim.Daha iyi bir alternatifi varmıdır? (Farklı marka, farklı model vs. ).Samsung'un birkaç modeline aklım gitsede içimdeki ses Bosch diyor.Aşağıdaki linkte ürün 1920 tl.Daha uygun fiyata bulabileceğim bir yer varmıdır ?

http://www.beyazesyaspot.com/?urun-detay_3868_BOSCH_KGN57P71NE_Nofrost_Buzdolabi.html

Çamaşır makinası ise BOSCH WAE2026GTR modelini düşünüyorum.6 kg ve enerji etiketi A/A/C.C olayı kafamı karıştırmakta.Bununla birlikte bu fiyata diğer markaların 7-8 hatta 9 kg lık makinaları mevcut.Hoover markasının bende yarattığı cazibeyi alacak bir ürün istiyorum.Hoover bu işte nasıldır, kullanan varmı, sorun çıkartır mı ? Çamaşır makinası için ayırdığım bütçe ise 1500 tl.Buzdolabında da belirttiğim gibi farklı model-marka tavsiyeleri olan var mı ? Bu makina hakkında da yorumlarınızı bekliyorum.Ürünün fiyatı aynı sitede 1257 tl.Daha uygunu bulunabilirmi ?

http://www.beyazesyaspot.com/?urun-detay_4310_BOSCH_WAE2026GTR_Camasir_Makinesi.html

Bu kafa karıştırıcı bohem dolu karar anlarından artık kurtulmak istiyorum.Budur işte deyip gidip almak istiyorum.Gerçekten bunaltıcı bir süreç.Herkese teşekkür ederim.

• Ben tercihimi Boshctan yana kullandım, kullanmaya başlayınca nasıl bir karar verdiğimi anlarım artık :) Yalnız şunu çok iyi biliyorum ki (fiyat-performans açısından bakmıyorum olaya) tercih ettiğim

53m38 bulaşık mak.
    24762 çamaşır mak.
    746455 fırın

hemen hemen herkes tarafından tavsiye edildi ve gözü kapalı aldım. Sadece ve sadece buzdolabında içime pek sinmedi Bosch. Samsung özellikle aklımda kaldı. Ama takımı bozmak istemedim. Umarım yanılmamışımdır.

Eğer zamanın varsa ben 1 ay sonra izlenimlerimi buradan yazarım
  • Yorumunuz için teşekkürler.Buzdolabı konusunda benim de Samsung markasına epey eğilimim var.Özellik zenginliği ürünlere imza atmışlar, şık, teknolojik ve kaliteli gözüküyorlar.Ama diğer yanda kendini kanıtlamış bir dünya devi .Haziran sonuna kadar karar verme sürem var.Halen araştırmalarım devam ediyor.
  • Merhaba kardeşim buzdolabı konusunda benc bosch veya siemens gibi sıkıntılı markaları es geç sesli çalışma problemleri yüksek fiyat ve sınırlı ic hacim ile bu markalara para bağlamak bence anlamsızca yapılan bir alışveriş olur.İlk önce mutfağında yer varsa buda 82-84 cm'lik gibi bir yerden bahsediyoruz marka olarak ilk önce Sharp markasına bak 80'cmlik 555litre iç hacimli oldukca heybetli bir dolaptır.Eğer yerin yoksa ortalama 80 cmlik bir yere sahipsen bizim gibi o zaman işte Samsung'a bakabilirsin biz yaklaşık bir ay öncesi İstanbul'dan 1450 TL'ye sıkı bir pazarlıkla peşin fiyatına linkte bulunan dolabı aldık ve çok memnunuz hem Samsung TR satış müdürü hem Servis tarafından markaya karşı büyük bir güven ve ititmatları var hatta servisin motor konusunda neredeyse sıfır arıza verdiği var diye söylemişti.Liman Day.Tük.Mall Münir Bey 2125191695 bizi referans verebilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_39331891/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40287414

• BOSCH KGN57P71NE
    linkteki dolaptan bir akrabam yeni aldı,
    tak tuk kütürt diye genleşme sesleri çıkardığından şikayetçi,
    salon mutfak birarada açık mutfak biryere alıyorsanız çalışanını bir evde görmeden almayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

Merhaba kardeşim buzdolabı konusunda benc bosch veya siemens gibi sıkıntılı markaları es geç sesli çalışma problemleri yüksek fiyat ve sınırlı ic hacim ile bu markalara para bağlamak bence anlamsızca yapılan bir alışveriş olur.İlk önce mutfağında yer varsa buda 82-84 cm'lik gibi bir yerden bahsediyoruz marka olarak ilk önce Sharp markasına bak 80'cmlik 555litre iç hacimli oldukca heybetli bir dolaptır.Eğer yerin yoksa ortalama 80 cmlik bir yere sahipsen bizim gibi o zaman işte Samsung'a bakabilirsin biz yaklaşık bir ay öncesi İstanbul'dan 1450 TL'ye sıkı bir pazarlıkla peşin fiyatına linkte bulunan dolabı aldık ve çok memnunuz hem Samsung TR satış müdürü hem Servis tarafından markaya karşı büyük bir güven ve ititmatları var hatta servisin motor konusunda neredeyse sıfır arıza verdiği var diye söylemişti.Liman Day.Tük.Mall Münir Bey 2125191695 bizi referans verebilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_39331891/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40287414

Sizin konunuzu daha önce incelemiştim, yardımınız için teşekkürler.Samsungta beğendiğim model Samsung SRL 629EVS kombi modeli.Su sebili var ve fiyatı 1450 tl civarında.Benim yer sorunum yok.130 cm'lik bir alana sahibim buzdolabı için.iki ürünün de aynı marka olmasını istiyorum sadece.Samsung buzdolabı alırsam çamaşır makinasını da aynı marka almak zorundamışım gibi hissediyorum ancak samsung çamaşır makinalarını pek önermiyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

BOSCH KGN57P71NE
    linkteki dolaptan bir akrabam yeni aldı,
    tak tuk kütürt diye genleşme sesleri çıkardığından şikayetçi,
    salon mutfak birarada açık mutfak biryere alıyorsanız çalışanını bir evde görmeden almayın derim.

Teşekkür ederim.Sesli çalışma durumunu daha önce de okumuştum.Bu bir problem değilmidir ? Bu durumda servise başvuran olmamış mı ?

• Beğendiğiniz dolabın yeni bir modeli çıkmıştır, KGN57P72NE kod adlı üründe ses sorunu giderilmiştir. Oldukça beğenilen ve çok satan bir dolap modeli olup şahsi fikrimde kullanım kolaylığı üst düzeyde olup ürünlerinizi ıuzun süre taze tutan ve A+ enerji sınıfına sahip bir dolaptır, yüzlerce sattım ve mennuniyet oranı yüksek bir cihazdır.

Çamaşır modelinin aynısının beyazını kullanıyorum, fazla bir beklentiniz yoksa makineden son derece yeterli bir cihaz ama üst sınıf isterim derseniz de şu iki modelden birini alın derim, WAS20762TR yada WAS20460TR.

hayırlısı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

Beğendiğiniz dolabın yeni bir modeli çıkmıştır, KGN57P72NE kod adlı üründe ses sorunu giderilmiştir. Oldukça beğenilen ve çok satan bir dolap modeli olup şahsi fikrimde kullanım kolaylığı üst düzeyde olup ürünlerinizi ıuzun süre taze tutan ve A+ enerji sınıfına sahip bir dolaptır, yüzlerce sattım ve mennuniyet oranı yüksek bir cihazdır.

Çamaşır modelinin aynısının beyazını kullanıyorum, fazla bir beklentiniz yoksa makineden son derece yeterli bir cihaz ama üst sınıf isterim derseniz de şu iki modelden birini alın derim, WAS20762TR yada WAS20460TR.

hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim.Sanırım bu ses olayı üretim kaynaklı bir problem.Peki alanların cihazları ne durumda.Sesli sesli kullanmak zorundamı alanlar ? Yoksa servisin bu arızayı düzeltme durumu olmuş mu ?

• tabiikide her üründe böle bir sorun yok, tek tük bazı ürünlerde oluşuyor, o da tabiki gideriliyor.
  • quote:

tabiikide her üründe böle bir sorun yok, tek tük bazı ürünlerde oluşuyor, o da tabiki gideriliyor.

Bilgiler için teşekkürler.
  • Bosch KDN53A00NE buzdolabını aldık 15 tatilde ancak hala paketinde duruyor.temmuz ayından sonra kullanmaya başlayacağız. yalnız forumda sürekli bosch buzdolaplarının sesinden şikayet ediliyor. bu beni de endişelendiriyor. by_proxy bosch bayisiniz sanırım.bu üründe de ses sıkıntısı var mıdır? varsa ürünü iade etme şansımız var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

Bosch KDN53A00NE buzdolabını aldık 15 tatilde ancak hala paketinde duruyor.temmuz ayından sonra kullanmaya başlayacağız. yalnız forumda sürekli bosch buzdolaplarının sesinden şikayet ediliyor. bu beni de endişelendiriyor. by_proxy bosch bayisiniz sanırım.bu üründe de ses sıkıntısı var mıdır? varsa ürünü iade etme şansımız var mıdır?

Ses sorunu sanıyorum sadece kombi modellerde var.Ama BoschPark yetkilisinin yorumu daha aydınlatıcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.scribble -- 17 Haziran 2010; 8:36:26 >
  • Ben de siemens kg57np71ne modelinden ses problemi yüzünden vazgeçmiştim. Onun da kg57np72ne modeli çıkmış. Bu modelde giderildi mi acaba ses problemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThorondoR

Ben de siemens kg57np71ne modelinden ses problemi yüzünden vazgeçmiştim. Onun da kg57np72ne modeli çıkmış. Bu modelde giderildi mi acaba ses problemi?

Boschpark yetkilisi ile ses problemi hakkında detaylı bir telefon görüşmem oldu.57NP71 modelinde taşımadan kaynaklanan, motor kısmında bir parça zarar görüyormuş.Bu hasar sebebiyet veriyormuş sesler çıkarmasına.57NP72 modelinde ise bu sorun için bir önlem alınmış.Kendisinden aldığım bilgiler doğrultusunda bu modelde ses sorunu olmayacak diyebiliriz.

Benim tercihimde kararsızlığım tavan yapmış durumda.Samsung markasına aklım yatıyor epey.Ama çamaşır makinamı da dolabımla aynı marka almak istiyorum.Fakat samsung çamaşır makinaları hakkında olumlu bir yoruma şuana kadar pek rastlamadım.Samsung çamaşır makinası kullanan arkadaşlardan ürünler hakkında yorum bekliyorum.Şuan buzdolabı olarak Samsung RL62ZBPN modelinin takipçisiyim.Çamaşır makinası ise Samsung WF-9904RWE 9 KG yada Samsung WF 8800 GPG 8 KG modeli aklımı çelmekte.Bu ürünleri tecrübe eden var mı ? Yorumlarınız doğrultusunda bir karar alıp baş ağrılarımdan kurtulmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.scribble -- 17 Haziran 2010; 11:04:59 >

• Şimdi hocam şunda çıkar bunda çıkmaz diye bir şey olamaz. Bunu benim söylemem sahtekarlık olur, hiç işkillenmeyin lütfen bu kısmet işidir eğer o kadar üstüne düşerseniz bir şeyin ozaman sizin için sıkıntı olur. Hayırlısı olsun diyelim ve A serisi dolaplarımızın iyi olduğunu söyleyelim biraz sizi rahatlatalım. iyi forumlar.
    quote:

Bosch KDN53A00NE buzdolabını aldık 15 tatilde ancak hala paketinde duruyor.temmuz ayından sonra kullanmaya başlayacağız. yalnız forumda sürekli bosch buzdolaplarının sesinden şikayet ediliyor. bu beni de endişelendiriyor. by_proxy bosch bayisiniz sanırım.bu üründe de ses sıkıntısı var mıdır? varsa ürünü iade etme şansımız var mıdır?

• quote:

Şimdi hocam şunda çıkar bunda çıkmaz diye bir şey olamaz. Bunu benim söylemem sahtekarlık olur, hiç işkillenmeyin lütfen bu kısmet işidir eğer o kadar üstüne düşerseniz bir şeyin ozaman sizin için sıkıntı olur. Hayırlısı olsun diyelim ve A serisi dolaplarımızın iyi olduğunu söyleyelim biraz sizi rahatlatalım. iyi forumlar.
    quote:

inş bir sorun çıkmaz. 2bin tl para verip kısmette bu var demek .......

teşekkür ederim

• ee tabii paramız bizim sonuçta sokaktan toplamıyoruz karşılıgını en iyi sekilde almak isteriz ama bilirsiniz teknolojide bir çok dev markanın hatalarını gördük ulusal basında... Toyata, Honda, BMW, General Electric,Sony, Toshiba vs... gibi o yüzden benim düşüncem ve önerim fazla kafanızı detaylara yormayın bakın inceleyin beğenin ve alın...
  • quote:

ee tabii paramız bizim sonuçta sokaktan toplamıyoruz karşılıgını en iyi sekilde almak isteriz ama bilirsiniz teknolojide bir çok dev markanın hatalarını gördük ulusal basında... Toyata, Honda, BMW, General Electric,Sony, Toshiba vs... gibi o yüzden benim düşüncem ve önerim fazla kafanızı detaylara yormayın bakın inceleyin beğenin ve alın...

Haklısınız.Bu kadar fazla araştırmak da çok iyi değil.İnsanda önyargı ve ekstra bir güvensizliğe sebebiyet veriyor.

Konu sorumdan ve merakımdan uzaklaşmakta.Yukarıda yazdığım Samsung buzdolabı ve çamaşır makinası hakkında yorumu olanlar var mı ? Yoksa Bosch vazgeçmemem gereken bir seçim mi ?

• açık söylemem gerekirse ben öyle diğer marka buzdolaplarını öyle eni konu incelemedim.
    sadece görünüşlerine ve malzeme kalitesine göre baktım. açıkçası samsung un 58, 59, 62, 72 ile başlayan serileri gözüme daha hoş daha şık ve daha kaliteli geldiler. zaten bu forumda konunun uzmanı candoğan62 de samsung tavsiye ediyor. ALLAH izin verirse bu ay sonu bende samsung RL-62 zbsw yi almayı düşünüyorum.
    senin yazdığın zbpn nin beyazı yani. senin sorduğun birde samsung srl 629 var.
    ben bu ürünü tercih etmiyorum. çünkü senin diğer beğendin RL-62ZBPN ile arasındaki elektrik sarfiyatı farkı neredeyse 2 katı. (384 kwh/690 kwh) zaten iki ürünün enerji sınıfları daha da belli ediyor durumu. RL-62ZBPN A+ iken SRL 629 B sınıfı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piyade297

açık söylemem gerekirse ben öyle diğer marka buzdolaplarını öyle eni konu incelemedim.
    sadece görünüşlerine ve malzeme kalitesine göre baktım. açıkçası samsung un 58, 59, 62, 72 ile başlayan serileri gözüme daha hoş daha şık ve daha kaliteli geldiler. zaten bu forumda konunun uzmanı candoğan62 de samsung tavsiye ediyor. ALLAH izin verirse bu ay sonu bende samsung RL-62 zbsw yi almayı düşünüyorum.
    senin yazdığın zbpn nin beyazı yani. senin sorduğun birde samsung srl 629 var.
    ben bu ürünü tercih etmiyorum. çünkü senin diğer beğendin RL-62ZBPN ile arasındaki elektrik sarfiyatı farkı neredeyse 2 katı. (384 kwh/690 kwh) zaten iki ürünün enerji sınıfları daha da belli ediyor durumu. RL-62ZBPN A+ iken SRL 629 B sınıfı.

Yorumun için teşekkürler.Buzdolabı kararım kesinleşti diyebilirim.Samsung RL62ZBPN.Çamaşır makinası arayışım ve araştırmalarım sürüyor.Samsung WF9904RWE.Ürün 9 kg yıkama kapasiteli ve 1400 devir.Fiyatı ise 1265 TL.Ancak full dijital olması ve inox olmaması biraz canımı sıkmakta.Ankastre set ve buzdolabı inox olacak, çamaşır makinasının konumu da mutfak olacak.Sırıtmasın istiyorum.İnox olarak SAMSUNG WF7602S9R modeli var ancak 6 kg yıkama kapasiteli.Böyle bir zamanda 7 kilodan daha küçük bir makina edinmek anlamsız olur diye düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.scribble -- 19 Haziran 2010; 7:29:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.