Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
323.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun, iyi seçim...

Evinizde soğuklarda 50-55C, diğer olağan sezonda 40-50C arası kombi sıcaklıklarında ısıtacak (en az 21-22C iç sıcaklık) kadar petek varsa -ki olması beklenir- ve konforu bozmadan tasarruf yapmak isterseniz oda kumandası kullanmanızı öneririm.
    RC 10, RC 25 (proğramlı) modülasyonlu çalışan, mekana göre ısı adaptasyonu, yapan 0,1C hassasiyetli cihazlardır...
  • teşekkürler. bizim enişteddede aynısı var yok bu yarı yoğuşmalı diye tutturdu doğrumudur?
  • camkolonyasi C kullanıcısına yanıt
    model belirtmemişsiniz ama classic condense ise yarı yoğuşmalı değil, tam yoğuşmalı premix teknolojisine sahip.

yarı yoğuşmalı olan condense 2000w modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

model belirtmemişsiniz ama classic condense ise yarı yoğuşmalı değil, tam yoğuşmalı premix teknolojisine sahip.

yarı yoğuşmalı olan condense 2000w modeli.

bunu bizim enişteye anlatamadım. ürün katalogundada yoğuşmalı hermetik yazıyor classic condense in.
    ona göre condense tam yoğuşmalıymış
  • camkolonyasi C kullanıcısına yanıt
    condense 2000w %103, classic condense %107 verime sahip. bunu göstermeniz yeterli başka birşeye gerek yok
  • arkadaslar merhabalar

evimde gb042 buderus yoğusmalı kombi mevcut duvar termostadıda rc10 sanırım ben bu cıhazı kullanması cok bilmiyorum lakin servis petek su sıcaklığı 65 dus sıcaklıgı 40 derece ve oda termostadında 20-21 e ayarladılar acaba doğrumu bu durumda 268 tl fatura geldi daha sağlıklı nasıl kullanabilirim ve yoğusma kavramı kac derece su sıcaklıgından sonra kullanılabilir teşekkürler
  • Classic condense ye uyumlu modulasyonlu ve dış hava sensoru takılabılecek model hangisidir.dış hava sensoru kombiye takılıyor gerçı ama ot ile senkronize çalıiıp kombi sıcaklığını ayarlaması v.s .kısaca hangi model ot :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byefsane32

arkadaslar merhabalar

evimde gb042 buderus yoğusmalı kombi mevcut duvar termostadıda rc10 sanırım ben bu cıhazı kullanması cok bilmiyorum lakin servis petek su sıcaklığı 65 dus sıcaklıgı 40 derece ve oda termostadında 20-21 e ayarladılar acaba doğrumu bu durumda 268 tl fatura geldi daha sağlıklı nasıl kullanabilirim ve yoğusma kavramı kac derece su sıcaklıgından sonra kullanılabilir teşekkürler

Kombinin ayarını 55 e ayarlayın
    55 in üzerinde yoğuşma oluşmaz
    Rc10 dijital bi ot dir
    İdeal sıcaklık 20 22 gibidir
    Bu şekilde en uygun değerlerde kullanmış olursunuz
    Oda termıstadından yükseltilen her derece yaklaşık 50 tl olarak faturaya yansır

• quote:

Orijinalden alıntı: engindmn

Classic condense ye uyumlu modulasyonlu ve dış hava sensoru takılabılecek model hangisidir.dış hava sensoru kombiye takılıyor gerçı ama ot ile senkronize çalıiıp kombi sıcaklığını ayarlaması v.s .kısaca hangi model ot :)

Fr200 model bosch ot işinizi görür

• Cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

quote:

arkadaslar merhabalar

Kombinin ayarını 55 e ayarlayın
    55 in üzerinde yoğuşma oluşmaz
    Rc10 dijital bi ot dir
    İdeal sıcaklık 20 22 gibidir
    Bu şekilde en uygun değerlerde kullanmış olursunuz
    Oda termıstadından yükseltilen her derece yaklaşık 50 tl olarak faturaya yansır

ahmet bey öncelikle ilginize teşekkür ederim lakin servis neden makinayı petek sıcaklık 65 dus sıcaklık 40 ve odayı 21 e ayarladı yoğusma 55 üstünde olmuyorsa neden ayarlıyorlar ki

• byefsane32 kullanıcısına yanıt
    Dalgınlığına gelmiştir belki, normal cihazlar 60 70 gibi ayarlanır
    Sıcak su kişinin istediği değerlerde ayarlanır
    İyi günlerde kullanın
  • quote:

arkadaslar merhabalar

Merhabalar,

Ayarlanan petek sıcaklığı maksimum üst sınırıdır; yani kombi çalışması esnasında tesisat gidiş sıcaklığı genellikle 65C derecenin altında olması beklenir. Kombiniz RC 10 kumanda ile oda sıcaklığına göre modülasyon yaptığından, kombi gerekli olan ısıdan fazlasını sınırlayacak ve gidiş sıcaklığı sözgelimi 50-55C olabilecektir. Kombi üzerindeki ekrandan bu sıcaklık değerlerini görebilirsiniz.
    Yine de eviniz yalıtımlı ve petekleriniz yeterli ise gidiş sıcaklığını 55C ile sınırlayabilirsiniz, hatta mevsim geçişlerinde 40-45C bile olabilir...
    Servisler, yoğuşma veriminden ziyade işin ısınma tarafına öncelik verirler. Yani yoğuşma verimi uğruna ısınmadan taviz verileceğine, ısınma konforu için yüksek yoğuşma veriminden vazgeçilsin :)
    Her iki tarafı da birlikte götürme konusunda yeterince eğitimli değillerdir...
    Ayrıca yoğuşma verimi az oldu diye şikayet eden azdır ama ısınamadığı için kombisinden şikayetçi olan kullanıcıya çok sık rastlanır...

• ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    kardewim bende bosch 35 kw comfort geceleri sonuyor .EA yaziyor .sebeb ne ola bilir yardim edin
  • Herkese hayırlı kandiller diliyorum..Allah ev nasip etti...ev bürüt 135 m2 ara kat 3+1 doğu ve kuzeye bakan cephe, ev yeni ve yalıtımı oldukça iyi ve sakarya da oturuyorum..Çok rica ediyorum bana tavsiye edebileceğiniz bi kombi ve modelini yazarsanız çok sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMINLI

kardewim bende bosch 35 kw comfort geceleri sonuyor .EA yaziyor .sebeb ne ola bilir yardim edin

EA alev oluşmuyor hatasıdır ve oldukça fazla sebepten kaynaklananilir
    Size tavsiyem bi servis cagırıp baktırmanız

• safec S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı kandiller
    Güle güle oturun, Hayırlı olsun
    Yoğuşmalı veya normal mi ne istiyosunuz

• ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    Mesajıma cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim..

bu ayrımı yapamadım herkes farklı bişey söylüyo evde havlupan hariç 7 mtlik toplam petek var..kimisi yoğuşmalı al diyo kimisi değmez yoğuşmasından istifade edemezsin boşa fark verme diyo..kafam çok karıştı..ev küçük bile olsa artık enerji tasarrufu için yoğuşmalı al deniyo..

yoğuşmalı olursa hangi marka ve model
    normal olursa hangi marka ve model

iyi olur sizce..

teşekkür ederim.
  • safec S kullanıcısına yanıt
    Bosch düşünüyosanız
    yoğuşmasız ;
    Clasic plus, clasic comfort
    yoğuşmalı ;
    clasic condense
    Öneririm
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.