Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
323.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önemli değil
    Cihaz dakikada ortalama 10 lt sıcak su verir, 8 lt nşn altında su kullanırsanız fazla ısıtır. Musluğu tam acıp ayarladığınız ayara göre nasıl ısıtıyor termometre ike kontrol edebilirsiniz
    İyi akşamlar, hayırlı kandiller

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

Önemli değil
    Cihaz dakikada ortalama 10 lt sıcak su verir, 8 lt nşn altında su kullanırsanız fazla ısıtır. Musluğu tam acıp ayarladığınız ayara göre nasıl ısıtıyor termometre ike kontrol edebilirsiniz
    İyi akşamlar, hayırlı kandiller

ahmet bey, ben bu kış (istanbul) evde full kalmamama ve geceleri kapatmama rağmen, 200 tl fatura ödedim. 5 metre petek + classic condense var. şimdi tabi ben kombiye taktım önce forumları araştırdım size de sorular sordum. dün deahmet bey, ben bu kış (istanbul) evde full kalmamama ve geceleri kapatmama rağmen, 200 tl fatura ödedim. evde kaldığım 20 gün desek o 20 günde de ısınamadım. 110 metre kare ev 6 metre petek + classic condense var. şimdi tabi ben kombiye taktım önce forumları araştırdım size de sorular sordum. dün de forumlardan araştırdığım kadarıyla geri dönüş filtresini söktüm sonra da conta yı yırtıcam diye çok korktum ama bir sıkıntı olmadı. neyse, o filtre temiz. deneme amaçlı yarım saat çalıştırdım şu dikkatimi çekti. kombiden gidiş suyunun olduğu boru oldukça sıcak ama geri dönüş borusu ılık. şimdi tabi ben yarım saat çalıştırdım o yüzden dönüş suyu yeterince ısınamamış olabilir. bir de peteklerde hava yok. petekler önce üstten ısınmaya başladı sonra alta geçti. burda sorun yoktur herhalde. forumlarda çağraz bağlamadan bahsediliyor ama onu pek anlamadım. şimdi kombide bir sıkıntı olmadığını varsayarak tesisatı da değştşiremeyeceğime göre bir şekilde de ekonomik ısınmam gerekiyor ( en azından 300 vereyim ama ısınayım) ben buna fr 10 mu alayım yoksa termostatik vana mı alayım. bu ikisi de aynı işlemi mi yapıyor. termostatak vanada classc condense e hangisi uyumludur. çapraz bağlatma düz bağlatma da o kadar farkeder mi. teşekkürler

• mutombo19 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, yazdığınız kullanım durumuna göre ödediğiniz fatura yüksek sayılır. Bir kaç soruyla durumun daha iyi anlaşılması gerekiyor:

1. Evinizde dış cephe mantolama var mı, çift cam var mı, çatı katı veya zeminde iseniz çatı/zemin yalıtımı var mı?
    2. Eviniz hangi yönlere bakıyor?
    3. Tesisatınız mobil kolektörlü mü, klasik tek ana gidiş ve ana geliş mi?
    4. Net ısıtma alanı kaç m2?
    5. Peteklerin hepsi ısınıyor mu? (Normalde peteklerin üstü alttan 5-10C daha sıcaktır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Merhabalar, yazdığınız kullanım durumuna göre ödediğiniz fatura yüksek sayılır. Bir kaç soruyla durumun daha iyi anlaşılması gerekiyor:

1. Evinizde dış cephe mantolama var mı, çift cam var mı, çatı katı veya zeminde iseniz çatı/zemin yalıtımı var mı?
    2. Eviniz hangi yönlere bakıyor?
    3. Tesisatınız mobil kolektörlü mü, klasik tek ana gidiş ve ana geliş mi?
    4. Net ısıtma alanı kaç m2?
    5. Peteklerin hepsi ısınıyor mu? (Normalde peteklerin üstü alttan 5-10C daha sıcaktır)

merhaba,

1) evde dış cephe mantolama ve çift cam var. ev çatı katı ama üste taş yünü döşettirdim. zemin yalıtımı yok alt daire boş.
    2) evin 3 tarafı açık bir tek kuzey cephe kör cephe.
    3) tesisat klasik plastik boru. bugün öğrendim çapraz bağlama ve alttan bağlama diye şeyler var. benim vanalar hep üstte ama bağlamaya dikkat etmedim. eve gidince bakıcam ama anlar mıyım onu da bilmiyorum.
    4) net ısıtma alanı 100 metre diyelim. normalde 110 ama 10 metrelik bir odayı kapatıyoruz direk. bir de holde tesisat yoktu oraya yeni taktırdım ama yukarıdaki yakıtı 5 metre petekle yaktı diyelim.
    5) peteklerin hepsi ısınıyor sadece 160 cm lik uzak bir petek diğerlerinden bir kaç derece daha aşağıda. dediğiniz gibi üstler biraz daha sıcak oluyor.

Bu arada başka bir konuya da yazdım. dün sadece fırında börek yapma + 2 kişi duş ve başka hiç birşekilde kullanılmadan kullanım suyu da minimumda olduğu durumda 1 metre küp yaktı. ilk defa kombi kullanıyorum yakıt normal mi onu kesitemedim. ilginiz için teşekkürler.

Alt dairenin boş olması en önemli dezavantaj gibi gözüküyor. Oturan ve yakan olsaydı fatura %20-30 düşerdi, Eğer taşyünü yoğunluğu yeterli değilse (bildiğim kadarıyla en az 110kg/m3 olması gerekiyor-->http://www.izoder.org.tr/tr/dokumanlar/krediler/sekerbank/tekniksartnameler/yalitimli_cati_ve_cephe_panelleri.pdf

160cm lik peteği biraz daha ısıtmak için, kombiye yakın peteklerin dönüş vanalarına reglaj (debi ayarı) uygulayın. Yani dönüş vanalarını önce tam kapayıp, en yakın petekten itibaren çeyrek tur-yarım tur-3 çeyrek-1 tur ve en son petekte tam açık olacak şekilde uygulama yapın. Bu arada peteklerin sıcak su giriş vanaları hepsinde de tam açık olmalı. Bu uygulamaya rağmen sorun devam ederse 160 lık peteği çapraz bağlatın...

Duş ve mutfakta doğalgaz kullanımı oloarak günde 1m3 çok değil. Yani hergün duş + fırın kullansanız ayda 30m3--> 35-40TL olacak...Normal kullanımla bunun yarısına ancak ulaşırsınız...

• benim çatı lambiri olduğu için taş yününü 50 kg / metreküp olarak döşetmiştim yine de faydası olur diye.

yakın peteği (mutfak) 2 tur kapalı kullanıyorum diğerlerini ısıtsın diye. petekleri her halükarda çapraz bağlatmaya karar verdim (eğer paralel bağlıysa)

aşağıdaki dairede babam oturacak, oraya doğalgaz bağlatırken kendi küçük peteklerimi oraya transfer edip petek boylarını yükselticem.

100 metre eve 6 metre petek az gibi geliyor. mutfak ve holü 100 den yukarı yaparsan diğer odalar ısınmaz diyorlar ama benim evin yaklaşık 35-40 metresi mutfak + hol.

peteklerin arkasına izopan koyacağım biraz daha araştırıp termostatik vana da kullanabilirim. ilginize tekrar teşekkürler.
    Petekleri büyütmeniz olumlu olur...
    Mutfağı ise 2 tur yerine yarım veya çeyrek tur açık deneyin. Zira fazla açarsanız ısıl kapasiteyi yeterince düşüremezsiniz. En iyisi termometre ile petek sıcaklığını ölçüp en az 5-10C indirmek, yani tam açıkken petek 50C ise tam kapatıp biraz açtıktan sonra 35-40C'ye inmeli...Ya da mutfak iç ortamı petek tam açıkken sözgelimi 23-24C ise uygulamadan sonra 20-21C olmalı...
    İzopan faydalıdır, termostatik vana konusunda ise tüm petekler tam açık vaziyette ısıtma yapın ve tüm alanların sıcaklıklarını ölçün. Diğer alanlardan farklı ısınan oda varsa ve bu farklılığı istemiyorsanız, diğerlerinden fazla ısınan 1-2 odaya ve mutfağa termostatik vana koyun...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 6 Mayıs 2014; 14:44:34 >
  • merhaba öncelikle belki daha önce sorulmuştur ama okadar sayfanın içinden aramak epey zor olacak arkadaşlar... önecelikle bosh ve buderus aynı mı yani tercih etsem hangisini tercih etmeliyim..evimdeki peteklerin boyutu 11 metre tül ve petek boylarım 140 cm le 180 cm arasında değişiyor bu durumda yoğuşmalı kombi kullanmak daha mı mantıklı.son sorumda eve gelen firmaların verdiği kombi fiyatları ile internetteki fiyatları arasında ortalama 800 tl fark var .nette daha ucuz . internet üzerinden almamın bi mahsuru varmı . teknik servisler internet üzerinden alınan cihazlara farklı muamele yapıyorlar mı saygılarımla.....
  • saygıdeger ustalarım...

öncelikle verceginiz bilgiler için teşekkürler.. 2 kombi arasında kaldım ..buderus gb 072ile gb 042 arasında kaldım .. evim de toplam 110 m2 civarında 11 metre tül petek var ve dış yalıtım yok...bu 2 kombiden hangisini alırsam daha az yakıt tüketimi yapar ve kar ederim.... saygılarımla
  • erhan112 E kullanıcısına yanıt
    Petekleriniz hangi tip? (döküm veya panel?)

Ayrıca derinlik (önden arkaya) ve yükseklik kaç cm?

Nerde yaşıyorsunuz?

Eğer petekler 22/600 panelse (10cm derinlik ve 60cm yükseklik) 110m2 evde toplamda 11m petek olduğuna göre soğuk/rüzgarlı bir yerde ve/veya 3-4

tarafı da açık müstakil bir evde yaşıyorsunuz. Ya da başka?

Tesisat kolektörlü (mobil) mü veya eski usül tek gidiş/gelişten besleme mi?

Öncelikle bu soruları yanıtlarsanız GB042 (22kW) ile GB072 kapasitelerinin yetip yetmeyeceği hakkında konuşabiliriz.

Ayrıca GB042'nin Bosch muadili classic condense olup 300-400TL daha ucuzdur.

Gaz sarfiyatları arasında, eğer modülasyonlu oda termostatları le kullanılırsa anlamlı fark olmaz...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    PETEKLERİM PANEL DEDİĞİNİZ GİBİ 22/600..

SAKARYADA YAŞIYORUZ ..

EV DAHA ÖNCE KATI YAKITLI KALORİFER KAZANI İLE ISINIYORDU.. DOĞALGAZ YENİ GELDİ.YANİ KOLLEKTÖRSÜZ TEK GİDİŞ TEK DÖNÜŞ ŞEKLİNDE ..

.EV İÇİN MAKSİMUM 8 MT PETEK YETER DEMİŞLERDİ. AMA MALUM BAYANLARIN ISINMA SORUNU VAR .:) BUNDAN DOLAYI PETEK MTRAJI FAZLA KOYDUK..

CAMLAR PİMAPEN .BİNANIN 2. KATINDAYIM ALT KAT DEPO OLARAK KULANIYORUZ..

BİRRDE BU ODA TERMOSTATI KULANMAK BU KADAR KAR ETTİRİR Mİ

SAYGILARIMLA...
    Dış mantolama olmasa bile Sakarya gibi iklimi çok sert olmayan bir ilimizde, sizin de belirttiğiniz gibi 100-110m2 alanda 11m petek biraz fazla olmuş. İç ortam sıcaklığını 23-24C yapmak için bile 40-45C kombi sıcaklıkları sezonun uzun bir kısmında yeterli olacaktır. Nadiren 50-55 derecelere ihtiyaç olur. Bu durum yoğuşmalı kombi kullanımı için tam bir avantajdır. Sezonun tamamına yakınında yüksek yoğuşma verimi sağlarsınız...
    Evin içini gündüz/akşam 21-22-23C, gece 19-20C gibi makul bir sıcaklıkta sabitleyerek ısınma konfor anlayışınıza ters gelmiyorsa oda termostatı mutlaka öneririm. Kullandığınız odalardan ve koridordan hangisi diğer alanlara göre daha az ısınıyorsa oraya montajlayın. En çok ısınan odaların peteklerine ise termostatik vana takın. Bu şekilde oda termostatı + termostatik vana ideal ikili oluşturur. Ama 24-25C gibi sıcaklıkları seviyorsanız oda termostatından çok fayda görmezsiniz...
    Kombi olarak Bosch classic condense + FR 10 oda termostatı öneririm...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...tavsiyenize uyarak kombi seçimimi yapacagım... oda termostatı anlaşılan kullanmanın benim için bir faydası olmayacak . eşim oda sıcaklığını 25 derecenin altında tutmayacagını hesapladıgımızda...kombiler için sizin söylediğiniz kombi için bosh c.c 1850 tl fiyat aldım 28 kv için buderus için 2100 fiyat aldım. aralarında bi sizcede bir fark yoksa bosh alcam. ama buderusun avantajları var derseniz 250 tl den de kaçmam.. yeniden bilgileriniz için çok teşekkür ederim hayırlı akşamlar.
    buderusun gb 042 modeli
  • Bir şey değil...

Yüksek sıcaklıklarda ısınmada oda termostatının tasarruf yönünde faydası olmaz, öte taraftan faturanız da yüksek gelir. Fazladan seçilen her 1C derece için fazladan %5-10 ödersiniz. Yani 22C yerine 25C için fatura en az % 15-20 fazla gelir, tercih sizin...Ayrıca tüm odaları 24-25C yapacaksanız termostatik vana da anlamsız olur; belki en fazla ısınan alanda (mutfak gibi) düşünülebilir

Markacı değilseniz aynı teknik özelliklere sahip Bosch c.c. yeterlidir...Ayrıca GB042 ve Bosch c.c. her ikisi de 22kW kalorifer ısıtma ve 28kW kullanım suyu ısıtma kapasitesine sahiptir...

Kolay gelsin...
    son bir sorum daha olacak buderus un gb 042 modeli İLE GB 012 KARŞILAŞTIRDIM DA GB 012 DAHA ÇOK ISITMA KAPASİTESİNE SAHİP DİJİTAL VE DAHA UCUZ GB 042 YE GÖRE BU NEDEN BÖYLE YANİ GB 012 MODELİNİ ALMAK DAHA MANTIKLI DEĞİLMİ VE NEDEN DAHA UCUZ Kİ

GB 042 TEKNİK ÖZELLİKLER
    Boy
    Türü Yoğuşmalı
    Kapasite (40/30°C) 18.750 kcal/h
    Kapasite (80/60°C) 17.500 kcal/h
    Kullanma Suyu Kapasitesi 24.080 kcal/h
    Norm Kullanma Verimi (40/30°C) 107 %
    Sıcak Su Kapasitesi (10/40°C) 12 l/dak
    Baca Gazı Sıcaklığı (40/30°C) 60 °C
    Baca Gazı Sıcaklığı (80/60°C) 94 °C
    Toplam Elektrik Tüketimi (Tam Yükte) 125 W
    Kapalı Genleşme Tankı Hacmi 10 litre
    Ses Seviyesi (Tam Yükte) 36 dB(A)
    Maksimum Gidiş Suyu Sıcaklığı 90 °C
    Maksimum İşletme Basıncı 3 bar
    Ağırlık 44 kg
    En 400 mm
    Derinlik 370 mm
    Yükseklik 840 mm

BUDERUSUN BG 012 MODELİ

Türü Yoğuşmalı
    Kapasite (50/30°C) 23.400 kcal/h
    Kapasite (80/60°C) 22.000 kcal/h
    Kullanma Suyu Kapasitesi 22.000 kcal/h
    Sıcak Su Kapasitesi (10/40°C) 10 l/dak
    Norm Kullanma Verimi (50/30°C) 103 %
    Baca Gazı Sıcaklığı (50/30°C) 59 °C
    Baca Gazı Sıcaklığı (80/60°C) 76 °C
    Ses Seviyesi (Tam Yükte) 36 dB(A)
    Toplam Elektrik Tüketimi (Tam Yükte) 120 W
    Kapalı Genleşme Tankı Hacmi 8 litre
    Maksimum Gidiş Suyu Sıcaklığı 82 °C
    Maksimum İşletme Basıncı 3 bar
    Ağırlık 37 kg
    En 440 mm
    Derinlik 355 mm
    Yükseklik 715 m

GB042 premiks (ön hava/gaz karışımı yapar) teknolojiye sahip, klasik kombilere göre %15-20 tasarruflu...

GB012 ise eski nesil yoğuşmalı olup klasik kombilere göre %5-10 tasarruflu...

Almışken premiks yoğuşmalı kombi alınır, eski teknolojiye para verilmez...

Maksimum kapasitenin 22kW (18000kcal/h) yetersiz kalacağını düşünüyorsanız, 24-28kW düzeyinde yine premiks teknolojili yoğuşmalı kombi almanızı öneririm...
    üstadım son bi sorum olcak ve artık buişi bitircem.. buderus gb 042 modeli ve gb 072 modeli.. arsındaki seçim sence ne yapardın.. biri mt 2 bazında daha yüksek metrekarelere hitap ediyor ama aradada 300 tl gibi çokda fazla olmayan bi fark var .. ben gb 072 yi alsam yakıt fazlamı olur .. çünkü en azından dijital ve daha iyi bi tekneloji gibi .. herşey içimn son kez teşekkürler şimdidenn
    Bütçe uygunsa GB072 tabi ki tercih edilir. Yakıtı fazla olmaz, oda termostatı kullanmayacağınız için GB042'den daha tasarruflu bile olur. Zira minimum ısıl gücü 6,6kW ile 8kW olan GB042'den, özellikle ısı ihtiyacının az olduğu ılık/serin havalarda biraz daha az yakacaktır...
    Kolay gelsin...
  • Merhaba Ahmet Bey,

Benim ev triblex, dış cephe mantolamalı. Yeni yaptığım tadlat sonucu evin tüm kalorifer borularını söktürdüm ve yerine kollektörlü kılıf boru siatemi yaptırdım. Üç katta toplam 18 adet kalorifer peteği olacak.Uzunluklar farklı ama toplamda 15 metre civar olacak sanırım. Sayaç ile kombi arası 15 metre gaz borusu çekildi, 5 adet de dirsek var.
    Gaz borusu 5 çeyreklik, kombi yakınında bir parmağa düsüyor. Alt yapıyı yapan tesisatçı arkadaş gaz denetimden aldığı bilgi sonucunda 24 Kcal nin yeteceğini 26 Kcal ye kadar kombi alabileceğimi söyledi. İşi sağlama almak için 28 Kcal lik kombi almak istediğimi söyleyince olabilir dediler. Ancak benim almak istediğim iki kombi vardı birincisi Baymak Brötje Novadens tam yoğuşmalı 28kcal idi ancak bu cihaz hakkında forumlarda şikayetleri okuyunca biraz soğudum. Pahalı olmasına rağmen Bosch Comfort almayı düşünüyorum ancak o da 26 kcal liği var. 30 kcal liği aynı fiyat ama projede sorun olacak diye alamıyorum. 26 kcal liği de ilerde yetersiz kalırsa diye endişem var. Sizden bu konuda tavsiyelerinizi almak istiyorum. Teşekkürler, selamlar

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.