Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
323.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %5 ya olur ya olmaz hocam
    Çok büyük bi fark yok ama almışken 300 400 daha verip tam yoğuşmalu almak daha mantıklı
    Saglık olsun
    Bidakine artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Zebza, çevremdeki bir arkadaş da vaillant 242-5 modelini kullanıyor. Siz de önermişsiniz. Ben de vaillant 242-5 modelini aldım. Teşekkür ediyorum.

• muratdisbudak kullanıcısına yanıt
    Memnuniyet oranı yüksek bir cihaz, güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 15 Şubat 2014; 6:59:55 >
  • Merhaba arkadaslar.

Rc20rf kablosuz oda termostatini tavsiye edermisiniz. Birde satilik rc20rf kumanda buldum fiyati uygun. Bu aletin iki modulumu var alici ve verici olarak?
    Internette arastirdim RFM20 diye kombiye takilan modulden bahsediliyor bu ayri mi satiliyor yoksa rc20rf aldiginizda kutusundan mi cikiyor?
    Ya da hic ugrasmayip kablolu termostatmi almak mantikli.
  • Merhabalar,
    Ben de kombi kapasite seçiminde kararsız kalanlardanım. Evim net 75m2, yerden ısıtmalı ve ısı yalıtımlı, 2. kat, kuzey-doğu-güney cepheli. Yaptığım ön araştırmaya göre buderus gb42 veya bosch classic condense alma niyetindeyim. Sizce en uygun seçim hangisi olur? veya başka bir alterntif sunabilir misiniz? Yerden ısıtmalı sistemde yoğuşmalı kombinin avantajı var mıdır?
     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları

• sertanturan S kullanıcısına yanıt
    Doğru seçim yapmış olursunuz, her iki cihaz birbirinin aynısıdır hangisini isterseniz alabilirsinş
    Yoğuşmalı cihazlar yerden ısıtma daha yüksek verimle calışır, düşük sıcaklıkta calışacagından

• Teşekkür ederim Ahmet bey,
    Bir sorum daha olacak. Modülasyon aralığı geniş kombi ne anlama geliyor?
  • Arkadaşlar merhaba,

Kombi modeli : buderus u42 hermetik eco
    m2 : 100
    cephe : güney ( önü çok açık değil )
    Alt : daire var ama boş
    üst : dolu
    Petek sayısı : salon hariç 4 adet 1.2 cm lik petek 2 adet havlupan

Evimiz 2013 yapımı ısı yalıtımlı güney cephe ( karşıda aparman var o yüzden öğleden sonra kısıtlı güneş alıyor ) 100 M2 , salonu kullanmadığımdan dolayı yakmıyoruz, şubat ayı sıcak olduğundan gündüzleri yakmadık akşam 18:30 da yakmaya başlayıp sabah 09:00 da kapattık bu halde bile 8 metreküpten aşağı yakmadı, ocak ayı soğukken gece gündüz yandı ( 40 derecede ) 11-12 metreküp civarında yakmış, aynı binada olan komşularımıza bana gelenin yarısı kadar fatura geliyor, 40 dereceden aşağıya ayarlayamıyorum , oda termostatı on/of olanlardan var 23 dereceye ayarlıyorum yanına dijital derece koyuyorum dijital derece 21 e düşüyor hala termostat devreye girmiyor, bu kombiye dijital oda termostadı takmanın bir yolu varmıdır * servis on/of olur diyor :( , 40 da yandığında ev 25-26 derece oluyor ( salon kapalı ) kapatsam soğuyor açsam yanıyoruz ne yapacağım arada kaldım 30 derecede yanma seçeneği olsa idi çok güzel olurdu, bana tavsiyeniz nedir bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• trv takacaksiniz.tasarruf ve konfor icin.benim bi rev 24rf maceramoldu.oda termstadi iyi bisey degil.bunu anladim

• seamadankara S kullanıcısına yanıt
    peteklerinize kaliteli termostatik vana takarsanız daha çok faydasını görürsünüz, sıcaklık hep sabit kalır.
  • Termostatik vana tavsiyeniz nedir acaba ?

• seamadankara S kullanıcısına yanıt
    danfoss ra 2990. bulamazsınız danfossun sıvı sensörlü olanları.
  • Merhaba.
    Buderus RC10 oda termostatında
    istediğimiz sıcaklığı 0,1 derecelik adımlarla ayarlayabiliyor muyuz? Yani 22,0 - 22,1 - 22,2 - 22,3 - 22,4 - 22,5 - 22,6 - 22,7 ... şeklinde 0,1 derecelik adımlarla sıcaklık ayarı yapabiliyor muyuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bosh silver kombi kullanıyorum ekranı problemli yazılar okunmuyor kendim değiştirebilirmiyim
  • buderus logomax plus gb-112-24/29/43/60 gb-112-24t25v/29-36t25v

serisinden kazanlı kombimiz var bugün arıza verdi kodu "b" ama bunun ile ilgili bir açıklama bulamıyorum.

serviste telefonu açmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MK* -- 9 Mart 2014; 18:20:34 >
  • bossch zwb28-3c kombim varalt kattaki peteğe ne yaptyssam sıcak su gönderemedim..devir daim pompa ayarı varmış galiba grundfos diye bir pompa bu pompanın 3 kademeli ayarı varmış bunu max konumuna nasıl geitrebilirm ? şimdiden teşekkürler
  • bosch condense 2000 eşanjör sorunu yasandıgı doğrumu ?
  • Arkadaşın yeni aldığı eve kombi araştırıyoruz bir haftadır. Birde sizlerden bilgi almak istedim. Aşağıdaki plana göre

Bosch Classic Condense / 2200 TL Kurulum ve dolap dahil. Oda termostadı hariç.
    Vaillant Ecotec Pro VUW 286/3-3 / 2500 TL Kurulum ve dolap dahil. Oda termostadı hariç.
    Viessmann Vitodens 100W / 2750 TL Kurulum ve dolap dahil. Oda termostadı hariç.

Hangisini tavsiye edersiniz? Fiyatlar sizce nasıl?

Oda Termostadı, modülasyonlu ve haftalık programlı olsun istiyoruz. Uzaktan kumandalı olması gerekmez. Bu plana göre bunu nereye bağlamalıyız.
    Danfoss ürünlerini bulamadık. ECA termostatik vana alsak (25TL) + petekler alttan bağlı olduğu için çapraza çevirme uzatma krom çubuk boru (10TL) ve bunları Yatak Odası, Hol, Oturma Odası, Çocuk Odası ve Mutfağa bağlasak. Salona da uygun oluyorsa Oda Termostadı koysak sorun olur mu?
    Tüm petekleri alttan bağlama yerine çapraz bağlı hale getirtmenin yararı ne olur?
     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    demirdöküm nitromix alsan daha hesaplı ve daha az yakıt yakarsın.boschun min .ısı değeri yüksek havalar iyiyken çok yakar, tam sıcaklık ayarı yapamazsın, 2-3 gibi afaki derece değerleri var, keza 286 kombi yazdığımdan daha pahalı ama daha iyi değil, viessman pahalı..
    siz dolabı 130 cmlik ve tam kapalı, kombi bağlantısını mümkünse bakır boru, kombi altındaki borulara ve kollektörlere izoleli dolap,kombi altına kesinlikle GK marka vana ve filitre, plastikden uzak durun, kombinizi çöpe atmayın.rad.vanarının dönüşüne reglaj vanası takmayı, rad. arkasına izopan koymayı, ter.vana olarak UK tipi kullanmayı, radyatöre mümkünse eca markasını dar geçiş nedeniyle kullanmayın, bu yazdıklarımı kombiden daha çok önemseyin, siz kombiden %1 fayda umarken , yazdıklarımdan %40 kazanabilirsiniz, ve kombi ömrünün 2 misli olur.
    Hiçbir akıllı usta petekleri alttan bağlayıp rad. gücünü %20 azaltmaz, o dediğiniz çapraz bağlantıyı DERHAL uygulamalısınız.

fotolarımdan kendinize uygun montaj örneklerini değerlendirebilirsiniz.

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 28 Mart 2014; 1:04:30 >

• Cevabınız için teşekkür ediyorum. Eski evindeki kombi Demirdokum ve çok baş agrittigi için o markayı istemiyor arkadaş. Diğer soylediklerinize dikkat edeceğiz, sagolun.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.