Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
323.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı mesajı kombi tesisat bölümüne de yazdım ama buderus bayisi bir yakınımız var eğer buderus ile ilgili tavsiye için burayada aynı mesajı yazıyorum;

yeni bir ev almak üzereyiz; bize kombi lazım birde bazı petekler sanırım çok küçük

mutfak 14,4 metrekare petek boyu 80cm
    oturma odası 14,7 mkare petek 100cm (kuzey batı yönünde)
    salon 32,5 mkare petek 80+80 cm (iki adet) (güney)
    yatak odası 15,5 mkare petek 70cm (batı)
    çocuk odası 11 mkare petek 50 cm (batı)
    banyo 6 mkare petek 50cm (buraya havlupan almak daha iyi mi olur?)
    antre+koridor 8 mkare petek yok

bu arada kombi mutfak balkonunda bi dolapta sanırım dışarıda olması ısı kaybını arttırıyormuş ama maalesef yapacak bişey yok (tesisat ona göre yapılmış), ama yazın içerisinde zaten oraya cam balkon yapmayı planlıyoruz

birde petek boyları ile ilgili tavsiye de bulunurken mevcutları da değerlendirmeyi düşünüyoruz ona göre tavsiye ederseniz

tesisatlar bakır değil ona şimdilik yapabileceğim bişey yok

kullanabileceğimiz kombi marka-model ile petek marka ve boyları hakkında yardımcı olmanızı bekliyorum...

yazmam gereken başka bişey var mı bilmiyorum;
    şimdiden teşekkürler

• ihmert İ kullanıcısına yanıt
    Benim kombi buderus, sürekli basınç düşüyordu, eşanşör arızasından dolayı yapıyormuş, eşanşördeki kaçağı göremeyebilirsiniz, su kaçağı az birşeyse içerdeki sıcaklıkdan ötürü buharlaşma yapıyor ve siz aşağıdan göremiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pdk54

Benim kombi buderus, sürekli basınç düşüyordu, eşanşör arızasından dolayı yapıyormuş, eşanşördeki kaçağı göremeyebilirsiniz, su kaçağı az birşeyse içerdeki sıcaklıkdan ötürü buharlaşma yapıyor ve siz aşağıdan göremiyorsunuz.

PDK54 Arkadaşım size bir sorum olaçaktı.buderusun hangi modelini kullanıyorsunuz.bende gb 72 var. sürekli basınç düşmesi yasıyorum.5 günde yarım bara yakın düşme oluyor. çalıştığında daha çok düşme oluyor.eşanşör deki kaçağı nasıl anlarız. servis nasıl anladı.beni aydınlatırmısınız.bende ona göre servise söyleyeyim.teşekkürlerPDK54 Arkadaşım size bir sorum olaçaktı.buderusun hangi modelini kullanıyorsunuz.bende gb 72 var. sürekli basınç düşmesi yasıyorum.5 günde yarım bara yakın düşme oluyor. çalıştığında daha çok düşme oluyor.eşanşör deki kaçağı nasıl anlarız. servis nasıl anladı.beni aydınlatırmısınız.bende ona göre servise söyleyeyim.teşekkürler

• Öğretmen55 Ö kullanıcısına yanıt
    merhaba

cihazınız kaç yıllık, problem ne zamandır var ?
    sizin cihazınızda esanjör deli olması çok düşük bi ihtimal, imalat hatası olması lazım delik olması için
    yada tesisatınız cok sıkıntılı ooması lazım
    büyük ihtimal genleşme tankı havası bitmiş yada azaldığı için emniyet ventilinden su kaçırıyodur
    ventil çıkışıda yoğuşma ile birlikte drenaja bağlı olduğu için göremiyosunuzdur
  • bu konu cok isime yaradi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    bosch ve buderus aynı fabrıkada uretılmekte ama buderus bosch'a kesınlıkle yazılımını satmadı bılgınız olsun o yüzden fıyat farkı var aralarında.
  • Merhaba, Kombi olarak Bosch exclusive 24 kw modelini önerdiler bu kombi hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Merhabalar,

Bosch B1 RDW 2441 H / L bosch eurosmart hermetik kombim var 2007 yılından beri kullaniyorum. yalnız bu kış kombi çalışmaya başlayınca su basıncı çok artıyor (2,5bar) ibresinin
    sonuna kadar dayanıyor.ve doğal olarak ta tahliye vanasından su akıtıyor. 1bar ın üstüne su basamiyorum 1,2 bar su bassam bile basınç ibresi sonuna dayaniyor ve tahliye vanasından su akıtmaya başlıyor
    bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir.
  • muratdisbudak kullanıcısına yanıt
    Onun yerine 200 TL üzerine verip Bosch Classic Condense alabilirsiniz.
  • melihcos kullanıcısına yanıt
    Genelde genleşme tankından kaynaklanıyordur.

1. Havası bitmiştir - hava basılacak.
    2. Arızalanmıştır, hava tutmuyordur - değişecek.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Teşekkür ederim. Yoğuşmalı yerine hermetik kombi alacağım için bosch exclusive kombiyi önerdiler . Forumda fazla bir bilgi yok bu kombi hakkında merak ettim.

Yoğuşmalı neden almıyorsunuz. İnjeksiyonlu dururken karburatörlü araba almaya benzer.
  • ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    cihazımın bu yıl 2 senesi olaçak.aldığım ilk günden beri aynı sorunu yasıyorum.basınç düşüyor.servis çağırdım çihaz sağlam diyor.bütün vanalları kapat basınç düşerse kombi arızalı basınç düşmezse tesisatta kaçak var.basınç bütün vanalar kapalıyken düşmüyor ançak kaçakta yok.tesisattıda bulamadı.onu için soruyorum eşanjör delinmesi nasıl anlaşılır. diye.bir bilginiz varmı.
  • Sayın Zebza doğru söylüyorsunuz. Ama kombinin durduğu yerden yoğunlaşan suyu atmak icin mutfagi bir uçtan bir uca kat edecek.

• Öğretmen55 Ö kullanıcısına yanıt
     BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları

hocam resimde görülen emniyet ventilinden su akıtması var mı ?
    cihazın genleşme tankı havası normal mi ?
    cihazın herhangi bir yerinden su akıntısı var mı ?
    bunlar tamam ise ve cihazınızda bi probem yoktur
    tesisatınız la ilgili probleminiz vardır

Nasıl anlarız derseniz kısaca ;

Adamın birinin evinde tesisat ile ilgili problemi varmış
    adam bir usta bulmuş çağırmış, usta gelmiş bakmış
    bişeyler yapmış tamamdır demiş borcunuz 10 lira demiş
    adam parayı ödemiş, problem devam edince baska bir usta cagırmış
    o usta da bişeyler yapmış tamamdır demiş, borcunuz 15 lira
    adam o ustanında parasını ödemiş, problem düzelmemiş
    bu sefer araştırmış falanca yerde iyi usta var demişler
    adam bu ustayı cagırmış, adam problemini anlatmış ustaya
    ustada problemi bulmuş, nedenini göstermiş problemi çözmüş
    borcunuz 500 lira demiş, adam itiraz etmiş
    ben bu iş için falanca ustaya su kadar lira verdim demiş
    ustada servis ücreti 10 lira, problemi çözmek 490 lira demiş

yani işi bilen birileri lazım size kısaca, yoksa durum can sıkıcı bir şekilde sürer gider
    istanbuldaysanız, tavsiyede bulunabilirim

Aslında ufak bir tadilat ile geçirebilirsiniz. Uğraşamam diyorsanız Bosch'un yerine Vaillant Turbotec Plus VUW TR 242/3-5 modelini tavsiye ederim.

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-vaillant-turbotec-plus-vuw-tr-242-3-5-fiyati,587695.html
  • Merhaba,
    160m2 evimize bir tanıdık tavsiyesi ile 12 m ddplus petek, Buderus gb012 kombi otmp oda termostatı ile bağlandı.
    Kombiden petek sıcaklığını 82 su sıcaklığını 60 a ayarlamamıza rağmen petekler ancak 43 44 C ye kadar ısındı. Bunun nedeni ne olabilir. Termostatı 22 ye ayarladım . Modülasyon dedikleri bu mu? yoksa bir sorun mu var. Teşekkürler. (bir de kombi ve petek seçimimiz sizce nasıl)
  • nevzat1117 N kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle kullanın
    dd plus çok iyi, kombiyide tam yoğuşmalı alsaydınız çok iyi olurmuş

Kombinizn yoğuşmasından faydalanmak için 55 dereceye ayarlayın
    kullanım suyu sıcaklığı keyfinize kalmış
    ortalama oda sıcaklığı da 22 civarıdır

cihaz ilk devreye girdiğinde, ortam soğuk iken %100 kapasitede calısır
    ortam ısındıkca, kapasiteyi azaltır
  • @ahmetbayram
    İlginiz için çok teşekkürler. Hocam yoğusma olayında biraz kandırıldık . Yoğuşmalı cihaz dediler ama yarım yoğuşmalıymış herhalde. Hocam premix olanlarla ne kadar tasarruf farkı olur acaba?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.