Şimdi Ara

BoschNo-Frost buzdolabı defrost sorunu,yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dolabı 1 ay önce fişten çekerek kanallardaki buzları eritmiştim,ancak son birkaç gündür alt bölme soğutmamaya başlayınca dün açtım ve buzlanan kanallara sıcak su dökerek erittim,şu an canavar gibi soğutuyor ancak; no frost kısmının kenarları sıcak(rezistans çalışıyor)iken alt tarafın kenarları ise oldukça soğuk,hatta bu bölmenin açma kulpu bile buz gibi.
    Sizce sorun nedir?Rezistans çalışmasa no-frost kısmının kenarlarını nasıl ısıtıyor ve neden alt kısımlar ısınmıyor.Bu aşamada ne yapabilirim.Bu gidişle bir kaç gün içinde aşırı buzlanmadan tekrar soğutmamaya başlamasından korkuyorum.Malum yaz günü buzdolabı olmazsa tam rezillik.Yardımarını bekliyorum.
    Saygılar.

• Servis çağırdım,dolabın kartı arızalı dediler.Kart 120 liraymış 20 lira da servis parası.Bu parçayı daha ucuza bulabileceğim bir yer varmıdır?Bulsam kendim hallederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 31 Temmuz 2009; 0:01:30 >
  • Bilen birisi yok mu koca forumda?
  • boşuna servis çağırmışsın görev yaparak geri dönen gazın sıcaklığıdır o ve normaldir olmassa olmaz.evlerdeki klimaların dış ünitelerinin pervane önüne elinizi tutun bakın sıcaktır bu sıcaklık boru içndeki gazın ısısıdır,soğutulur ve evaparatöre gider soğutma görevini yapar sıcak olarak geri döner,bu çalışma prensibidir,ama sizde buzların erimesinin kendi kendine olmasına imkan sağlarsanız daha sağlıklı bir hareket olur.kalın sağlıcakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderdemirel

boşuna servis çağırmışsın görev yaparak geri dönen gazın sıcaklığıdır o ve normaldir olmassa olmaz.evlerdeki klimaların dış ünitelerinin pervane önüne elinizi tutun bakın sıcaktır bu sıcaklık boru içndeki gazın ısısıdır,soğutulur ve evaparatöre gider soğutma görevini yapar sıcak olarak geri döner,bu çalışma prensibidir,ama sizde buzların erimesinin kendi kendine olmasına imkan sağlarsanız daha sağlıklı bir hareket olur.kalın sağlıcakla.

Hocam işte bu eritme işlemini yapmıyor buzdolabı,belli bir süre sonrada kanallar tamamen buz dolduğu için dolap soğutmamaya başlıyor.Bunun rezistansla,kartla ne alakası var,kendi halledebileceğim bir şey midir bunu öğrenmek istiyorum

• Kartta yanık bir eleman vardır. Kartı söküp kart tamiri yapan yerlere veya tv tamircisine götürebiliseniz kartı onarabilirler büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Kartta yanık bir eleman vardır. Kartı söküp kart tamiri yapan yerlere veya tv tamircisine götürebiliseniz kartı onarabilirler büyük ihtimalle.

Yarın bi deneyelim bakalım inşallah dediğiniz gibidir ve halledebilirim.Öneri için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlatacağım,acaba bu sorunu çözen var mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.