Şimdi Ara

BOSE Acoustimass 6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yamaha RX-V 657 ile hem film izleyip hemde muzik keyfimi artiracak bir sistem kurmak istiyorum. Biliyorum forumdaki notlar muzik surround sistemle dinlenmez kaliteli stereo kolon al diyor ama basliktaki surround sistemi bir arkadasim 275.35 Euroya getirebilecegini soyledi. Ne dersiniz? Bunu alip frontlari sonradan onereceginiz, daha muzige yonelik kolonlarla degistirsem sacmalamis mi olurum!!!

Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...

• Am6 ucuz ama kardeslerine gore eksik yanları var. Sub kısmında tek 13 cm driver var. Uydular ise tek parca ve direkt/yansıyan sesleri kullanmıyor. am10 direkt/yansıyan ses uzerine kurulu. Am6 ya gore tam 2 kat fazla hoparlor var am10 da. Yani sub kısmında 2 adet 13 cm driver, uydularda herbiri ikili yonlenebilen surucu. Dogal olarak am10 cok daha yerinde bir secim olur. Cunku direkt/yansıyan sesler odayı dolduruyor ve fark yaratıyor. Bence sinemada bosenin farkını tam hissetmek icin am 10 dusunun. Cunku fiyat farkına karsı getirisi cok daha fazla.

Diger konuda ise 5+1 sistemler full range calısmadıgı icin muzikte yeterli randıman vermez. Hesaplı olması acısından aynı sistemde frontlar zemin tipi full range calısan speaker kullanılarak muzik performası iyilesir.
    Bu yontemi kullananda coktur cunku maliyeti dusuktur. Asıl muzik stereo ampli+cd player+full range speaker uclusunde dinlenir. Yani ayrı bir sistem kurmak en saglıklısıdır. Cunku dvd+receiver ampli+5,1 speakerler altyapı olarak tamamen goruntu+efekt uzerine tasarlanmıstır. Dolayısı ile muzikteki ayrıntıları yutar ses kalitesi ve gucude dusuktur zaten. Ama sistemin muzik performansını ekonomik yoldan biraz daha duzeltmek icin, frontları degistirmek yerinde bir karar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Ekim 2006; 9:49:31 >

• Ikarahal arkadas hakli.Home cinema sistemlerinin stereo taraflari çok zayiftir.Ileride baska bir çift kolonda alsan,stereo dinlemen fazla iyilesmez.Ben bu hayal kirikligini bir zamanlar onkyo tx-ds 989 aldigim zaman yasamistim.Evdeki 2X26 watlik marantz 2226 1978 yilindan kalma bir anfi bile 10 kat daha iyi bir ses veriyordu.
    Bunun çaresini uzun arastirmalardan sonra,ayri ayri sistem yapmaktansa bir sistem yaptim
    home cinema dekodorlu preampli
    dvd çalar,ama stereosu iyilerinden
    ve ayri ayri 4 tane power ampli.
    Daha sonra bu sistemi,
    preampli 7.1 analog
    dvd çalar dekodorlu
    ve 4 tane power ampli
    stereo dinlemem dahada iyi oldu.
  • Cok tesekkurler, evet anladim. Belki ileride birde stereo amplifier almak icin ugrasabilirim. Ama su an icin sanirim Yamaha 657 + Bose Acoustimass 6 (veya 10 -hala dusunuyorum) + orta halli iki full range hoparlor ile kuracagim. Tabii ki bu durumda size yine birkac sorum olacak.
    Birbirine yakin fiyatlari olan (ki benim butceme gore olusturdugum bir liste o yuzden Wharfdaleler filan giremedi listeye, bir yerde birkac Infinity modeli dinledim ama onlarda benim dusundugum fiyat araliginin disinda ) soyle bir liste cikardim.

Yamaha NS-325F/?W/2Way/Freq:40-50000/Mass:15.7
    JBL Balboa 30/80W/3 Way/Freq:47-22000/Mass:14.5
    Canton LE107/100W/3 Way/Freq:25-26000/Mass:14.9
    Pioneer SH240/80W/3 Way/Freq:40-20000/Mass:8.1
    Pioneer SH520V/130W/2 Way/Freq:47-22000/Mass:13.4
    Jamo E350/100W/2 Way/Freq:55-20000/Mass:10.4
    Pure Acoustics/250W/3 Way/Freq:38-22000/Mass:

Bu 3 way 2 way nedir, veya frekanslarda neye bakmam lazim. 20000in uzerine neden ihtiyacim olsun ki?
    Hadi bass seslerde duyma sinirinin altindaki frekansi hissederim ama tiz bandda mesela 50000in esprisi nedir?

Bu listeden bana tavsiye edebileceginiz birsey olabilir mi?

Tesekkurler,

• Merhaba,

Ben de benzer bir sistemi Yamaha RX-V659 ve BOSE Acoustimass 6 kullanarak kurmayı düşünüyorum. Ancak BOSE, sistemin 5+1 ler için uygun olduğunu söylüyor web sitesinde. RX-V659 ise 7+1 bir sistem malum. Bu durumda ön iki hoparlörü farklı seçersek nasıl olur diye düşünüyorum. Geri bildirimlerini yazarsan sevinirim.

Sistemin şimdiden hayırlı olsun.
  • Selamlar,

Sonunda Bose Acoustimass 10 a karar kilip aldim. Dun aksam sadece genel olarak calistigini gormek icin kurdum. Subwooferdan oyle belirgin, carpici, farkli sesler duymadim, bir ayricalik hissettirmedi ama dedigim gibi gec saatti sesi acamadim, receiverda dun elime gectigi icin kullanma klavuzundaki detaylara bakamadim iyice okuduktan sonra belki (insallah) ayarlari gerektigi gibi yapmadigimdan dolayi oldugunu kesfederim. Bosenin klavuzunda, duvara yaklastirip uzaklastirin yetersiz bas ses sikayeti halinde diyordu, hafta sonu gunduz vakti denemelere devam edecegim.

Skywalker, ben muzik icin onlere iki ayri full range hoparlor almayi hala dusunuyorum ama sanirim bir sure erteleyecegim. Yilbasindan sonra arastirabilirim tekrar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: startrekk

Selamlar,

Sonunda Bose Acoustimass 10 a karar kilip aldim. Dun aksam sadece genel olarak calistigini gormek icin kurdum. Subwooferdan oyle belirgin, carpici, farkli sesler duymadim, bir ayricalik hissettirmedi ama dedigim gibi gec saatti sesi acamadim, receiverda dun elime gectigi icin kullanma klavuzundaki detaylara bakamadim iyice okuduktan sonra belki (insallah) ayarlari gerektigi gibi yapmadigimdan dolayi oldugunu kesfederim. Bosenin klavuzunda, duvara yaklastirip uzaklastirin yetersiz bas ses sikayeti halinde diyordu, hafta sonu gunduz vakti denemelere devam edecegim.

Skywalker, ben muzik icin onlere iki ayri full range hoparlor almayi hala dusunuyorum ama sanirim bir sure erteleyecegim. Yilbasindan sonra arastirabilirim tekrar...

Bose Acoustimass 10 almakla cok iyi yapmıssın. Cunku am10 dan 2 adet am6 cıkar. Am6 da sub kısmında tek 13 cm bas uydularda sabit yonlu tek surucuden olusuyor. Bu durum Am10 da sub da 2 adet 13 cm bas ve uydularda yansıma ayarlı cift surucuden olusuyor. Am 6 tek kupten olustugu icin direkt ve yansıyan ses olayı yok. Bosenin en buyuk silahı zaten direct/reflecting teknolojisi. Bu anlamda am6 yı almak cok anlamsız. Kucuk hacimli odalar icin yeterli gelebilir.
    Am10 konusunda ise Sub kısmı koselere yakın ve portuda duvara donuk tutarsan bas verimin cok artar. Portun duvara yakınlık mesafeni cok yakın tutma. Tabi bu evinin akustigi ile cok alakalı deneme yanılma yontemi ile bulacaksın. Sub kısmında faz ayarı ve ses ayar var yine bu ayarları odanın akustigine gore ayarlayarak en verimli hale getireceksin. Uydularıda kulak hizasına gelecek sekilde duvarlara esit mesafelerde konumlandır ve her kupu biri duvara biri sana donuk sekilde ayarla. Dogru yapılmıs bir yerlesimle tum odan sesle dolar ve odan sanki daha genis gibi bir his verir.
    Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 9 Kasım 2006; 18:16:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ikarahal tesekkurler,

Evet Bosenin kitapcigindada resimler sizin soylediginiz gibi bir yerlesim oneriyor uydular icin, grafiksel aciklamislar, ona gore birsey yapacagim. Subwooferla ilgili hatami buldum sanirim. DVDnin sadece line out cikisini baglamistim coaxial kablom olmadigi icin. Dun internette arastirirken, coaxial baglantinin goruntuyu daha az kayipla ilettigini ve DTS, Dolby gibi kanallari tasidigini okudum. Belli ki kanallarin ayri ayri sub ve uydulara gitmesi icin DVDden A/V Receivera coaxial baglanti yapmam lazim. Yarin ilk is uygun bir kablo alacagim.
  • acousitmass 6 alıcaksın o kadar para bayılıcaksın ancak koca subwooferın içinde 13 cm lik minnacık driver var. yanlış anlamayın merakımdan soruyorum madem 13 cm lik driver yetiyor bu jbl filan neden 30- 38 cm lik subları ev kullanıcılarına sunuyor. ( bose un kalitesine lafım yok demo gösterisinde kulaklarıma duyduklarıma inanamadım ) ama 13 cm düşük değilmi. 2 tanesi bile yetmez. bende 2 tane 20 cm lik megaworks sub ı var. bu bile bir yere kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

acousitmass 6 alıcaksın o kadar para bayılıcaksın ancak koca subwooferın içinde 13 cm lik minnacık driver var. yanlış anlamayın merakımdan soruyorum madem 13 cm lik driver yetiyor bu jbl filan neden 30- 38 cm lik subları ev kullanıcılarına sunuyor. ( bose un kalitesine lafım yok demo gösterisinde kulaklarıma duyduklarıma inanamadım ) ama 13 cm düşük değilmi. 2 tanesi bile yetmez. bende 2 tane 20 cm lik megaworks sub ı var. bu bile bir yere kadar.

Bosenin sectigi yol bu, kucuk driverlarla az yer kaplayarak max randıman almak. O randımanıda veriyor insanlar o yuzden ilk dinlemede cok sasırıyor. Zor olanı bu zaten kucuk hacimle ses almak zor istir.
    Bose bundan onceki sub sistemlerinde gelismis bir bandpass yapı kullanırdı. 3 odalı sistemdi ve bas sesleri extra guclendiren yapısı vardı. Isin sırrı zaten klasik dısı patentini aldıgı bir teknoloji kullanmasında. Bu yeni seridede yine farklı bir yapı kullanmıs. Bu kabin yapıları ve kullandıgı kaliteli dayanıklı driver larla istedigi sonucu alıyor. Bu nedenle sub+uydu sistemlerde boyut/performans olarak bose en iyisi. Sonucta muhendislik calısmalar. Bu kuculme uydulardada daha ileri gitti. Yeni uydular simdiki am10 uydularının yarısı kadar. Guclu bir arge ve yatırım isteyen kucuk hacimle ses zor oldugu icin digerleri buyuk driverlarla kolay yolu secerek urun yapıyor. Sonucta kocaman yer kaplayan hantal kabinler ortaya cıkıyor.
    Muzik icin tasarlanmıs am5 modelinde yine 2 adet 13 cm bas surucu kullanılmakta. Bu sub 3 odalı gelismis 36 dB lik bir bandpass yapı. Alın am5 i daha buyuk driverlı tek 20 cm yada cift 20 cm bas kullanan zemin tipi urunlerle yanyana koyup dinleyin farkı duyunca takdir edeceksiniz. Am5 daha derin yumusak ve her ses seviyesinden bozulmadan bir alt frekans uretecek. O kucuk yapısına ragmen kendinden buyuklerle rahatlıkla yarısabiliyor daha ne olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Kasım 2006; 11:36:57 >

• evet o uyduları gördüm inanılmaz küçük ama gümbür gümbür ses çıkıyor aletten. aslında demek istediğim bose subwoofer zaten atx high tower kasa büyüküğünde biraz daha büyük bir driver içine sığrdı die düşünüyorum. ama tabi adamların elbet vardır bir bildiği sonucta mühendis hepsi .malzemeden çalmayı düşünmemişlerdir herhalde neyse cevap için tesekkurler

bu arada ben iki megaworksu birbirine bağladım. ve uyduları eşleştirerek birbirinin üstüne koydum. yani 2 tane front right oldu ben 2 sini aynı bose daki gibi 20-30 derece acı verecek şekilde üst üste koydum. odam 10 m2 olduğu halde sanki 30-40 m2 lik bir alandaymış gibi geliyor. birşeyler değişti anlıcağın. boşu boşuna yapmamışlar. çok güzel ses geliyor şuanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 10 Kasım 2006; 13:27:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tibi

evet o uyduları gördüm inanılmaz küçük ama gümbür gümbür ses çıkıyor aletten. aslında demek istediğim bose subwoofer zaten atx high tower kasa büyüküğünde biraz daha büyük bir driver içine sığrdı die düşünüyorum. ama tabi adamların elbet vardır bir bildiği sonucta mühendis hepsi .malzemeden çalmayı düşünmemişlerdir herhalde neyse cevap için tesekkurler

bu arada ben iki megaworksu birbirine bağladım. ve uyduları eşleştirerek birbirinin üstüne koydum. yani 2 tane front right oldu ben 2 sini aynı bose daki gibi 20-30 derece acı verecek şekilde üst üste koydum. odam 10 m2 olduğu halde sanki 30-40 m2 lik bir alandaymış gibi geliyor. birşeyler değişti anlıcağın. boşu boşuna yapmamışlar. çok güzel ses geliyor şuanda

Sonucta 1964 yılında kurulmus ve sadece bu isi yapan bir firma bu. Dedigim gibi digerleri gibi kolay degil zor yolu secmis sesin fizik kurallarına karsı direnerek urunler cıkaran firma. Kasaya sıgabilir hoparlor koymak seninde dedigin gibi anlamsız, o kasanın buyuk hoparlorle verecegi frekans cevabı ve SPL oranı onemli.Bu tasarımla yapılmıs kabine buyuk hoparlor koyunca muhtemelen kasa hacminide buyutmek gerekir.Tabi burdaki 13 cm li driver belli ozellikler tasıyan hoparlordur. Oda bayagı hesap kitapdan gecmis ozel tasarlanmıs urundur.
    Bilirsiniz bir konser salonuna gittiginizde seslerin cogu size yan ve arka duvarlardan yasıyarak, az bir bolumude direkt gelir. Bose bu olayı urunlerine uygun oranlarda uygulayarak taklit eder. Mesela yıllardır uretilen 901 belli acılarda arkada 4+4=8 full range driver kullanırken on tarafta sadece tek driver kullanmıstır. Diger urunlerindede kullandıgı driverlara ve frekanslarına gore acılar verir % de olarak yansıya direk sesleri uygular. Kataloglarındada yazar genislik hissi uyandıran ve sahne alanı olusturan diye.
    701 den sonra klasik sadece tek yonlu ses veren kabinler cok monoton geliyor. Bose tum odaya hakimken diger speaker cok gerilerde kalıyor. Bose direkt/yansıyan seslerle bas teknolojisini cok iyi harmanlıyor ve kullanıyor. Sub kısmıda boyundan buyuk isler yapıyor zaten. Gelismis 3 odalı bandpass oldukca zor ve karısık hesaplar isteyen yapı. Hoparlorun on ve arka akustik odası ucuncu odaya tasınıp sonra dısarı acılıyor. Cok ince hesaplarla yapılan tasarımda 3 ncu odada sadece 100 Hz kısa devreye ugruyor diger frekanslar cosuyor.
    Ben bu yapıyı yapmaya calıstım malesef olmadı. Sonucta bir dunya hesap kitap deneyim ve malzeme isi.
    Sansımı denedim ama bendeki 701 le frekans cevapları cok farklı cıktı SPL de cok dustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Kasım 2006; 14:50:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.